Bloggutmaning 365 #30

Dagens fråga: Om du bara fick välja ett socialt medium att vara på, vilket skulle det bli?
 
En svårt fråga får jag säga. Jag velar mellan Instagram, Bloggen och Facebook. På alla tre kan jag förmedla vad jag har gjort och vad jag ska göra. Facebook håller man kontakten med de man i vanliga fall inte pratar med så ofta. Instagram ser man vad sina vänner gör. Bloggen kan jag förmedla det jag ska göra, vad jag gjort och vad jag vill göra. De flesta jag känner har inte en blogg, om jag skulle enbart vålja blogg så skulle jag missa mycket som händer för mina vänner. Det är ett svårt beslut, jag skulle vilja att min blogg blir större än den är, att jag kan ta hand om den på ett annat sätt än idag. 
 
Men just på grund av att kunna hålla kontakt med släkt och vänner får jag välja Facebook, med ett tyvärr. Det är enklare att hålla kontakten som blir det avgörande. Jag hoppas verkligen inte att jag måste välja på riktigt en dag. Jag hade då suttit och gjort listor med positiva och negativa saker. Och antagligen kommit fram till att jag klarar mig utan Instagram, Facebook och bloggen, men jag vill inte klara mig utan de.
 

Hoppas ni alla får en bra dag och helg. Jag kan inte lova att jag kommer ihåg att lägga upp ett inlägg om dagen från och med nu och några dagar framåt. Det händer rätt mycket nu i några dagar. Men ska göra mitt bästa :) Kanske fixar så jag har inlägg som publiceras varje dag. Men inte bestämt mig.
 
 

Bloggutmaning 365 #29

Dagens fråga: Vilken Facebooktyp är du, och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?
 
Helt klart finns det minns en av varje jag har på min facebook, men det svåra är att veta vilken jag själv är. Förr var jag The "Gamer" och satt ofta och spelade massa olika spel, men det gör jag inte idag... Men ibland är jag The "News", alltså skriver allt som händer på facebook, men riktigt sådan är jag inte heller. Så jag vet inte vem jag är för jag passar inte in någonstans. Jag är typ en blandning av alla. 
 
Om ni anser att jag passar in på någon säg gärna till :)
 
 

Bloggutmaning 365 #28 Instagram

Dagens fråga: Finns du på några andra ställen än bloggen som du vill göra lite reklam för?
 
Instagram: zoomishere
 
DeviantART: zoomsihere
 
Dessa är de sidor jag har. Men jag använder för det mesta bara instagram nu. Har inte tecknat eller målat på ett tag nu.
 
Några av de senaste bilderna från Instagram. Och lite fel tidsordning står de också i. Så ni vet.
 
Ps. Om ni börjar läsa min blogg nu och undrar vad bloggutmaningen är kan ni läsa om utmaningen på Liies blogg. Ds.
 

Sjuklingen vaknade

Hejsan. Vet inte om jag nämt att jag är sjuk. Har haft hosta och förkylning sedan i tisdags/onsdags förra veckan. Och nu sitter jag uppe strax innan fyra på morgonen för att jag inte kan somna om efter en hostattack som fick mig att nästan tro att jag verkligen skulle hosta ur mig lungorna. Jag hoppas att jag kan somna om och att jag blir frisk fortast möjliga. Så less på detta nu. Om inte annat ska jag försöka somna om nu. Håller tummarna att jag kan somna om. 

// puss och kram Jasmine 

Bloggutmaning 365 #27

Dagens fråga: Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?
 
Denna fråga måste jag svara JA på. Alla känner olika inför att lägga upp bilder och information om sig själv. Jag är den som inte vill berätta om allt som händer i mitt liv och så kommer det att alltid vara. Jag lägger upp det jag vill för att jag vill dela med mig till andra, det jag inte lägger upp vill jag behålla för mig själv. Och jag kan lova mitt liv är som många andras, jag skriver oftast om det har hänt något speciellt. Kommande arbete och den pågående utbildningen pratar jag väldigt lite om då det involverar andra människor. Utbildningen handlar mycket om mig som jag skriver om i bloggen när jag skriver uppsats, ska ha tenta osv.
 
 

Bloggutmaning 365 #26

Dagens utmaning: 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
Ja... Jag har nog aldrig tänkt på detta tidigare. Så detta kan ta ett litet tag att komma på fem stycken djur som ser roliga ut. Jag kommer verkligen inte på någon inte ens när jag kollar på nätet på olika djur. Så jag kommer istället att skriva upp 5 djur jag tycker är fina.
 
1. Tiger
2. Norsk skogskatt
3. Hästar - kommer nu inte på någon specifik ras
4. Panda
5. Lodjur - de är sååååå vackra. Så glad att jag fick se i sommras på Järvzoo
 
// Puss och Kram Jasmine

Bloggutmaning 365 #25

Dages uppdrag: Hiss & Diss - Husdjur
 
Hiss
*Man har alltid sällskap
*Djur är fina
*Mysiga (oftast när de själva vill)
 
Diss
*Mycke arbete, promenader, öppna ytterdörrar(katter), fixa med mat, städa skålar osv.
*Päls överallt, man äger inte svarta byxor man äger svarta byxor med vackra katthår på.
 
Innan jag skulle fylla 15 år hade jag aldrig levt med ett husdjur. Men vi fick hem en katt strax innan jag fyllde 15. Sedan dess har det bara blivit fler där hemma har vi nu fem katter, det hade kunnat vara sex, men Maja blev påkörd. Husdjur tillför så mycket till ett hem. Men jag har aldrig kännt ett riktigt behov av att ha haft någon varken i Timrå eller här i Umeå. Får se hur det blir när jag flyttar nästa gång.
 
 

Bloggutmaning 365 #24

Dagens utmaning: Länka ditt favoritdjurklipp på youtube
 
Det är faktiskt så att jag väldigt sällan kollar på youtube, det händer men det är inte så ofta. Och jag kan inte säga att jag har ett favoritdjurklipp tyvärr. Kollar sällan på djurklipp. Så detta inlägg blir rätt tomt.
 
// Puss och Kram Jasmine

Supernatural

Tjolla hopp. Tänkte bara ge ett tips på en serie ni borde se. Den handlar om två bröder, de jagar demoner, spöken, andar osv. Det är bröderna Dean och Sam. Denna (thriller)serie är plaserad i dagen USA, men de har tagit med de övernaturliga som gör det hela spännande. Mystiska försvinnanden, mord på platser som det tidigare hänt samma sak. Men vad är det som gör det? Kanske en demon eller är det ett spöke som inte fått ro i graven? Det får du se i serien. Serien jag talar om är alltså SUPERNATURAL :D
 
 
Serien finns på Netflix om man har detta annars är det bara att gå och köpa i närmsta butik som säljer :) Jag är inne på säsong 2, men har inte så många avsnitt kvar tills säsong 3.
 
 

Bloggutmaning 365 #23 TIGER!

Dagens fråga: Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
 
Om jag nu fick välja fritt på alla djur skulle jag nog välja en tiger. De är fina, visst de är ju inte så snälla och människokär, men om de var de också. Jag har egentligen aldrig tänkt den tanken tidigare. Men tror att oavsett hur länge jag tänker på detta så skulle det blivit en tiger. Det hade ju varit en tigerunge från början :) När jag tänker efter så tror jag inte jag skulle vilja skilja en tigerunge från sin mor. Visst det är vad vi gör hela tiden med alla våra husdjur, men de är så de lever nu. Tigrar lever i det vilda och följer deras livsstil. Nu vet jag inte om de lever i flock eller hur de lever. Men jag hade inte velat vara den som började sära på mor och barn.
 
 
 
 

Bloggutmaning 365 #22

Dagens fråga: Finns det något djur du kan ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?
 
Om man räknar insekter till djur så, dödar jag ett ex antal om året. Jag dödar, myggor, spindlar, de flesta kryp som är på platser jag inte vill att de ska vara. Alltså är de inomhus. Å visst jag dödade aldrig spindeln som vi hade inne i rummet vi som på i Indonesien, men den var större än alla andra jag dödat. Och jag var osäker på om jag faktiskt skulle kunna få ihjäl den. Borde tagit bild på den. Och kackelackor som är stora dödar jag inte heller, de låter jag andra göra. Jag gillar inte att döda insekter, men de är inte kul att veta att man har en spindel eller mygga osv i sitt rum. Inget är farligt, men det är mest jag gillar de inte. Ute i naturen får de vara i fred, så länge inte myggan är och försöker suga mitt blod.
 
// Puss och kram Jasmine

Morron

Godmorgon. Jag vaknade precis, har inte klivit upp ur sängen än. Behöver inte det förens klockan börjar närma sig sju. 

Låg här och tänkte på allt och ingenting. Så kom jag på. Har jag gjort ett inlägg efter jag var i Indonesien?? Jag är osäker jag måste kolla upp det. Men jag tänkte iaf på all goda jouice och Moctails som vi drack. Moctails är alkoholfria drinkar. Saknar det lite att man kunde gå till vilken bar restaurang och gå jouice till maten som smakade fantastiskt. 

Jag kanske skulle kliva upp å försöka vakna till riktigt. Ni får alla ha en bra dag så hörs vi. 

// puss och kram Jasmine

Bloggutmaning 365 #21 Busan?

Dagens fråga: Vad är det roligaste du sett ett djur göra?
 
Nu är jag osäker på om det var Busan eller Lakrits jag lekte med (två av våra katter). Men tror det var Busan. Jag fick Busan att springa på kökssoffan och följa en flygsmälla en gång. Och varje gång jag drog utanför soffan så var hon påväg ut. En gång så flög hon efter den utan att tänka sig för att det inte fanns någon soffa att landa på där. Så katten bara flög. Inte så kul för henne, men kul för mig. Efter det så stannade hon alltid på soffkanten och hoppade inte efter den på samma sätt. Idag är Busan alldeles för "fin" för att leka sådana lekar verkar det som på henne...
 
När Busan var liten låg hon ALLTID på min mors dator och slappade. 
 
Detta var första bilden jag såg på Busan, på mobilen jag hade då såg den bättre ut. Men den har sin charm :)
 
 

Bloggutmaning 365 #20

Dagens fråga: Har du klappat ett vilt djur?
 
Hm, jag har funderat och kommit fram till att svaret måste vara nej. Tyvärr, hade gärna klappat räven jag och några till hade som sällskap en gång vi var och pimlade. Det var jag, min far och några "gubbar" till som åkte skoter å pimplade. Och direkt när vi kom dit kom också en räv som gjorde oss sällskap hela dagen. Med undantag när han fick en fisk då han sprang och gömde den innan han kom tillbaka till oss. Husdjur har jag deremot klappat ett ex antal gånger.
 
 

Godmorgon

Godmorgon klockan är straxt innan halv sju. Jag vaknade direkt av första klockan imorse som ringde halv sex, bestämde mig vid sex att kliva upp. Kändes onödigt att ligga kvar när jag ändå kände mig så pigg. Nu vet jag inte om jag är lika pigg längre ;)
 
Idag börjar nya kurser, som alltså betyder nya mål att sträva efter. Det är ingen idé att haka upp mig på att inte förra kursen är klar bara bita ihop å se glad ut. :) Å jag är glad, det har gått bättre än jag trodde från början så :)
 
Nu blir det frukost, sedan till kursinfo på den nya kursen. :) (iaf en av de, den på distans får jag kolla om de vill ha in något idag men antar inte det.)
 
Ni får alla ha en riktigt bra dag. Senare idag kommer ett inlägg bloggutmaningen, även där en ny vecka temat är Djur :)
 
 

Bloggutmaning 365 #19

Dagens utmaning: 5 filmer man inte får missa
 
1. Hungergames. Visst nu har många sätt denna film, läst böckerna och allt. Och jag själv har blivit lite anti den vet inte varför men så är det. MEN filmern är RIKTIGT bra, så har du inte sätt den så se den.
 
2. Fantomen på Operan, se den gärna med någon annan. Musiken är bra, skådisarna gör filmen bra, dansen är bra, allt är bra.
 
3. Mortalinstruments: City of bones. Detta är en film i stuk med de filmer/serier jag gärna ser på. Plaserad i nutid, på en plats vi känner igen. Men ändå övernaturlig på något sätt.
 
4. Hugo. En familje film som är bara sååå härlig. Måste ses.
 
5. De fem legenderna. Måste jag säga mer än att den är riktigt riktigt bra.
 
Hehe intressant. Jag har rekomenderat fem filmer. Fyra av de är relativt nya, de har jag även sätt på bio. Hur kan detta komma sig?? Antagligen för att jag inte kom på fler filmer jag ville rekomendera idag. Skulle gärna gjort en lista på rekomenderade filmer i olika genre men det kanske kommer någon gång framöver. Om ni vill ha en vill säga.
 
 

Bloggutmaning 365 #18

Dagens utmaning: Hiss & Diss - Filmer
 
Hiss
- Filmer med inslag av det övernaturliga. Eller att de är av övernaturlig karraktär, men ändå placerad i vår värld.
- Romantiska komedier/draman. Få förtrolla sig bort i någon annans kärleks historia.
- Att se om filmer om å om igen. Ofta se samma film med samma sällskap.
 
Diss
- Splatter filmer, alltså filmer som enbart handlar om att döda döda döda och innehåller så mycket blod att är osannorlikt att det kan komma såååå mycket blod ur någon.
- Filmer uppföljare som helt plötsligt byter ut huvurollsinnehavaren även om de spelar samma roll. (James Bond är undantag)
 
Detta var verkligen svårt. Jag har väldigt sällan något att hissa eller dissa om film i allmänhet. Visst det finns mycket som jag kan störa mig på i just vissa filmer, men ändå så är det inte mycket.
 
 
 

Bloggutmaning 365 #17

Dagens uppmaning: Tipsa om vad du vill som har med film att göra
 
Jag har tänkt att göra en lista på filmer jag sätt mer än 10 gånger och tycker ni borde se om ni inte redan sätt.
 
10 orsaker att hata dig
Center stage: Turn it up
Chocolat
Cocktail
Crazy Beautiful
Dirty Dancing
En prinsessas dagbok
Fantomen på Operan
Footloose (1984)
Grease
Guardian
Harry Potter (1-8)
Holiday
Hunger games (denna ska jag se till min filmvetenskaps kurs i vår också)
Kådisbellan
Phenmenon
Prinsen och Jag
Save the last dance
Sisterhood of the traveling pants
Step up 
Step up - the streets
Streetdance
Tomten är far till alla barnen
Twilight 
Vingar av glas
 
Och självklart tycker jag att man borde se Disney klassikerna 1-52 eller är de 53 nu mer kanske. Nu har jag inte sätt alla dessa 10 gånger så skriver inte upp de nu. Men kolla på denna kategori så hittar ni inlägg om Disney klassikerna 1-50: Disney 
 
 

Uppsatsen ska bli klar nu!

Godmorgon. Hoppas ni alla sovit gott inatt trots att det var fullmåne igår. Jag trodde jag skulle ha super svårt att sova men jag sov som en stock. Vacknade vid halv fyra å bestämde att jag inte kunde gå upp så tidigt.
 
Idag är planen att skriva på uppsatsen den ska tamme tusan bli klar nu. Så less att sita och skriva på den å den aldrig blir klar. Men ska ta bort allt annat som distraherar mig, funderar på att dra ur internet sladden så jag inte kan sitta å klicka runt på sidor istället för att skriva. Om jag gör detta blir det på förmiddagen. Det blir nog så.
 
Jag bjuder på en morgon bild, inte så ofta jag har varken bild på mig själv eller bild i bloggen :) Jag får träna på att komma ihåg att ta bilder oftare.
 
 

Bloggutmaning 365 #16 Aladdin VS X-men

Dagens fråga med tema film: Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
 
Jag borde väll svara Aladdin eller?? Med tanke på mitt vackra namn om inte annat. Men tror inte jag skulle vilja vara en prinsessa och bo i ett slott hela mitt liv, även om jag hade en drömprins som bodde med mig. Jag har suttit och funderat på denna fråga länge, såg den i början när denna utmaning började, jag kommer på massor av serier jag skulle vilja vara med i. Men ingen film nästan. Jag vill ju vara med i en positiv film, En sak jag alltid velat ha är antingen superkrafter eller vara övernaturlig på något sätt. Så jag väljer nog en av de goda karraktärerna i X-Men, helst en med färdigheten att lyfta saker. Inte den tankeläsande delen som Jean Grey, mer bara lyfta saker med tanken. Eller Bobbys färdighet att "leka" med is/kyla.
 
 
 

Bloggutmaning 365 #15

Dagens fråga: Vilken är din favoritskådespelare?
 
Jag kan inte säga att jag har en favoritskådespelare. Jag kan tycka att många skådespelare är bra, men jag har ingen skådis jag följer och måste se exakt allt han/hon varit med i. 
 
Här kommer en lista på skådisar jag gillar, samt en eller flera filmer de är med i (skriver bara upp filmer jag sätt, som dessa varit med i.
 
Channing Tatum - She's the man, Step up, Step up 2 - The streets, G.I.Joe -  The Rise of Cobra , Magic Mike, Älska mig igen
Heath Ledger - 10 orsaker att hata dig, The Dark Knight, Brokeback Mountain, Bröderna Grimm, Patrioten
Jennifer Lawrence - Hungergames, X-Men: First Class
Johnny Depp - Chocolat, Edwars Scissorhands, Cry-Baby, Gilbert Grape, Pirates of the Caribbean (1-4), Kalle och Choklad fabriken, Sweeney Todd, Alice i Underlandet, Dark Shadows
Kevin Bacon - The River Wild, X-Men: First Class, Hollow Man
 
Det finns en hel hög skådespelare jag tycker är bra. Men har var några av de. Å ja tydligen är killar bättre på att spela ;) Eller så är det bara jag som inte lägger märke till tjejerna på samma sätt.
 
Channing Tatum

Heath Ledger
 
Johnny Depp
 
 

Bloggutmaning 365 #14

Dagens fråga: Ser du helst på film hemma eller på bio?
 
Både hemma och bio är trevligt och mysigt. Men jag ser ju mest film hemma måste jag erkänna. Och jag måste säga att jag tycker att hemma är mysigare på ett sätt. Man kan göra pauser när man vill, utan att missa något på filmen. Spelar ingen roll vad man vill äta till filmen, det är bara att välja och vraka. Visst störnings moment händer på båda ställena. Men det mest irriterande som finns är när någon börjar fippla med sin mobiltelefon under en bio film. Det är ok att fippla med mobilen när man ser på film hemma. Men på BIO är det stort NONO, jag säger till den som gör det om denne sitter så det går att vara diskret å inte behöva skrika.
 
Men gillar bio för det är mörkt, man stänger ute omvärlden. Det är bara jag eventuell biosällskap och de andra som valt att gå på filmen som sitter där. Alla bekymmer osv försvinner i någon timme. Bara slappna av och njuta. Jag har sätt mycket bio film. Senast var Hobbit 2, å innan det Hobbit 2... Ja jag såg den två gånger. Å jag hade inte haft tålamodet att vänta på att en film skulle gå att hyra eller köpa. Jag går gärna på bio om det går en film jag vill se. 
 
Så måste jag välja så blir det film hemma. Men beror ju på om man har en film hemma man vill se å inte den som går på bio just nu ;)
 
 

Café Göteborg

Dagen började med att skriva på uppsatsen och slutade hemma framför tvn och filmen Cloud Atlas. 

Jag fick en hel del skrivet på uppsatsen vet dock inte om de blev bra eller om jag mest svamlade. Innan lunch bestämde jag och P att vi skulle gå en promenad och cacha lite på vägen. Och det blev lite New super Mario bros Wii innan lunch också då vi var på värld två banan innan slottet. Så vi tänkte att vi behövde försöka oss på den. 

Efter lunchen klädde vi på oss ytterkläder och började gå. Vi tog en cache utanför konstnärligt campus första gången jag faktiskt går förbi där sedan de blev klara :) riktigt fint :) 

Och när vi var på väg hem så funderade vi vad vi skulle göra hemma och kom överens om att det skulle bli en fika som belöning. När vi gick där såg vi café Göteborg som ingen av oss hade besökt än. Och bestämde oss för att göra ett besök. Jag förstå verkligen varför så många gillar detta café. Det är mysigt, gott fika (glassen jag tog i kylan var iaf god). Vi spelade både Yatzy och kort också som man fick låna :) 

Min glass till vänster, Ps till höger :)

// Puss och kram Jasmine

Bloggutmaning 365 #13

Dagens fråga: Vilken är din favoritfilmgenre?
 
Jag har suttit och tänkt på denna fråga i några dagar. Det är nämligen så att jag ser på mycket film, med olika genrer. Förr hade jag lätt sagt Skräck. Idag så är frågan svårare. Om man ska se till majoriteten av de filmer jag har i min bokhylla så är de nog drama/komedi tror jag med inslag av övernaturligt. Men jag gillar action, Sci-fiction, animerat, familjefilm. Jag gillar det mesta, det finns få saker jag inte sätter mig och kollar på. Vet jag att en film innehåller massor av blod som far överallt så undviker jag att se på den. 
 
Jag måste nog ändå säga drama, med inslag av övernaturligt. Tror inte det finns någon genre som heter övernaturligt, men tror ni ändå förstår. Tex twilight, Harry Potter, Beautiful Creatures, Mortal Instrument: City of Bones, m.m. De skulle gå under genren urban fantacy när det gäller böcker.
 
 

Plugg och promenad.

Godmorgon allihopa hoppas ni sovit gott, det har jag gjort i alla fall. Definitivt eftersom jag vaknade av första klockan idag, antar att jag kommer bli super trött mitt på dagen istället sen, men men det blir problem då inte nu.
 
Dagens plan är att sitta och skriva på min uppsats, då jag har kvar att göra och fått förlängd tid på mig. Visst det kanske inte är så många sidor text allt som allt som ska skrivas, men det är små saker jag måste ändra/fixa till. Tanken är att det ska vara fixat innan veckans slut, har inte allt för mycket att fixa och jag vet ju hur jag ska göra.
 
Men jag hade tänkt att få mig en promenad ute i kylan också. För tillfället är det -14 grader ute... Det är kallt iaf enligt mig. Jag har ju bestämt mig att jag ska köra utmaningen att göra någon fysisk aktivitet 365timmar på ett år. Då ingår även promenader som jag gör. Och hittills har det bara varit promenader och inge träningspass. Jag är uppe i 6 timmar och 35 minuter av 365 timmar. Men kommer att bli fler timmar jag lovar, då det varit kallt ute har det inte varit så intressant att vara ute längre tid och promenerat och så småning om ska jag ta mig till IKSU för att träna också. Både längtar och inte, skönt när det väll är gjort. Men jag har prioriterat min uppsats och ta det lugnt nu ett tag. Så IKSU blir någon dag jag är klar med uppsatsen. 
Men promenaden ska bli av idag också antagligen går jag till biblioteket för att hämta en bok så :)
 
Jag är redan less på kylan ;) Men det är bra att det är kallt så snön ligger kvar några dagar iaf.
 
 

Bloggutmaning 365 #12

Dagens fråga/uppmanande: 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn
 
1. BARBIE - jag hade/har säkert tio stycken, hade ett hus, en bil om jag inte miss minner mig och en Ken :D
2. TMNT - Min storebror hade ett gäng, som jag å en vän på den tiden lekte med ibland.. När min bror var för stor för att leka med de.
3. Mina nallar, även om de mest var för prydnadens skull och mysandes skull så var de mina :)
4. Hästarna jag hade, hade stora å små plast hästar som jag tvingade mina Barbies att rida på ;)
5. Lego och klossar på dagis/fritids. Lekte inte med så mycket vad jag minns när jag var liten.
 

 
Två veckor av denna bloggutmaning har gått. Tiden går fort när man har roligt. Nu i nästa vecka kommer temat jag lite väntat på FILM, jag har alltid älskat film. Få se om jag kan klara att svara på frågorna som kommer. Antagligen men med beslutsångest om det kommer till favorit film.
 
Hittills har dessa två veckor kännt som det gått fort, 12 dagar av det nya året har passerat och det känns som två dagar. Eller två månader beror på hur man ser på det.
 
 

Bloggutmaning 365 #11

Dagens fråga/uppdrag: Hiss & Diss - Händelser från barndomen
 
Hiss
 
* Man hade inte ansvar på samma sätt som idag. Som barn behöver man inte bestämma så mycket.
* Teater, spelade i de flesta teater uppsättningarna som vi hade på skolan mellan 5:an och 9:an, missade en eller två tror jag. I nian gjorde vi en musikal uppsättning, där jag spelade mot min fantastiska vän Acke. Och jag grät på scenen mitt under en akt, passade perfekt till akten men tror inte så många vet att jag grät på riktigt.
* Mina fantastiska vänner jag hade som stöttade mig i allt jag tog mig för.
* Visst skolan kanske inte var det bästa för alla, men jag gillade skolan riktigt mycket. Jag var duktig (enligt mig själv och betygen uppenbarligen), men att inte ha lika stora krav på sig som idag, tycker jag var skönt. Alltså grundskola vs universitet. Nivån ökar drastiskt mellan gymnasiet och universitetet.
 
Diss
 
* Alldeles förlite bestämmande rätt (jag lydde mina föräldrar, så jag gjorde oftast som de sa... Vet att denna har en liknande på Hiss men riktat åt annat håll)
* Mobbingen jag var utsatt för, den slog mig hårdare än vad jag trodde när jag var liten.
* För er som inte vet jag spelade gitarr i sju år, idag kan jag ganska lite. Rockskola var inget för mig. Hade varit bättre med "privatlektioner" där jag fick lära mig mer. (Hade det mot slutet jag lärde mig mer på ett halvår än vad jag gjort på 6,5 år vilket i sig är positivt.)
 
 

Tips tack!

Nu vill jag ha tips från mina fantastiska läsare. 
 
När jag sitter här och skriver på min uppsats och kollar runt på alla bloggar jag läser blir jag såååå sugen på att göra om min bloggdesign. Är det någon som har tips på vad jag ska göra?
 
Ett måste är att fixa så att bilderna inte ligger utanför text rutan, har sätt detta problem länge nu men inte orkat göra något åt det tyvärr. Haft så mycket annat att göra. 
 
Bloggen kommer inte att ändra utseende förens jag skrivit klart uppsatsen, den är prio ett just nu. Har en del att göra kvar på den. Men i nästa vecka blir det nog ett nytt utseende, om inget annat kommer upp då vill säga.
 
Så TIPS till bloggdesign vill jag ha :)
Tips på vad ni vill läsa om, går alltid att skriva också :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Bloggutmaning 365 #10

Dagens fråga/uppmaning: Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också.
 
Hm, nu får jag väcka tanke verksamheten och tänka här. Det finns många lekar att välja bland, sitter och tänker just nu på, bollplank, "kurragömma med dunk"???(vet inte vad den heter), tjuv och polis, röda och vita rosen. Iaf i min skola lekte vi samma saker typ varje dag, berodde mest på vilken årstid det var. Kurragömma med dunk, vintertid var kul.
 
Men jag måste nog säga Röda och Vita Rosen. Det var en rolig lek men vi körde den inte så ofta, ni har väll de flesta sätt på Mästerdektektiven Kalle Blomqvist av Astrid Lindgren? De leker i alla fall leken röda och vita rosen, men har tagit det på en annan nivå. 
 
Leken gårut på att man är två lag, ett vitt och ett rött som representerar rosorna. Man behöver något man kan gömma, vi använde sudd tror jag. Men går nästan med vad som hellst bara ALLA i leken vet hur denna sak ser ut. Det ena laget börjar att gömma "skatten" (i filmen kallar de denna Stormumriken) sedan ska det andra laget hitta "skatten", genom att fånga in och få ledtrådar om vart "skatten" finns. Nu var ofta våra ledtrådar, under/över/på, rött/svart/blått, hörn osv. Man skulle också kunna göra kartor osv, men vi ville ju att båda lagen skulle kunna gömma under en och samma rast. 
 
En rolig lek som fler borde testa, men jag skulle vilja testa versionen som de använder i Astrid Lindgrens film/Bok.
 
 

Bio!

 
Hobbit del 2 :D 
Igen. Var på den innan nyår med Anton och grabbarna också. Men denna gång med P :) Den var så bra att jag gärna ser den igen. Men nu börjar snart penga kassan tryta, så det blir inga fler gånger på den filmen på ett tag iaf.
 
Har ni sätt ettan och tyckt att den är bra och nu är osäker på om tvåan är bra, jag säger bara DAGS ATT GÅ OCH SE DEN. Den är bra, men den är lite som andra Sagan om ringen, en promenad mot slutet av historien. Men den bara måste ses. Å helst på bio :D
 
Nu är det dags för mig att krypa upp i sängen och läsa en bok. Blir antingen. Beautiful Creatures, De utvalda del 2 eller Clockwork Angel, inte bestämt mig än. Kan helt klart bli någon helt annan också, men det märks Natti natt massa kramar.
 
Ps. promenad både till och från stan idag :D

Bloggutmaning 365 #9

Dagens fråga: Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
 
Nej det skulle jag inte. Det är ett enkelt val. Vist det skulle säkert vara kul att börja om å så, men vill inte utsätta mig själv för det igen. Jag har under min grundskole tid varit mobbad. Så det känns inte så lockande att få gå tillbaka. Vist allt kanske skulle vara anorlunda men då hade jag inte varit den personen jag är idag när jag än en gång växt upp. De vänner jag haft har hjälpt mig och format mig till personen jag är idag. Alltså visat mig att det är helt okej att vara sig själv, jag behöver inte vara någon annan för att göra de nöjda. 
 
Men hade det varit helt från början jag inte minns det som hänt i "detta" liv, så kanske. Om jag hade fått hjälpen att redan som yngre blivit självsäker och fått det självförtroendet jag har idag.
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva kom lite bort från ämnet där. Men sådant händer ofta för mig.
 
 

Film, serie eller bok???

Godkväll... Klockan är snart åtta denna onsdags kväll och jag är i valet och kvalet. Frågan är vad jag ska göra denna kväll, se en film/serie, läsa en bok? Eller kanske spela något dataspel? Jag vet inte alls just nu. Men det lutar mest till att kolla på Skilda Världar då jag inte känner mig så pigg i huvudet för att läsa en bok tyvärr... 
 
Här om dagen så läste jag klart boken Herulerna - Det bortglömda folket. En bra bok om man vill läsa om Herulerna som folk och vart de har varit i Europa. 
 
Jag har en hel hög böcker på hög jag borde läsa. Å då är allt de skönlitteratur, så jag funderar på om jag inte borde sitta å läsa igentligen. Men får se vad det blir... 
 
Här är några exempel på böcker jag har att läsa:
 
*Alla får ligga
*Atlantis-hemlighet
*Da-Vinci koden
*De utvalda del 2 (och 3)
*Den tomma stolen
*Genom dina ögon
*Häxjakten
*I cirkens mitt
*Luftslottet som sprängdes
*Låt den rätte komma in
*Mer än ögat ser
*Sagan om ringen
*Trollbunden
*Under din hud
*Änglar och demoner
 
Finns en hel del filmer till jag borde läsa men här är de som jag kommer på nu. Har vissa av de i bokhyllan olästa.
 
 

Bloggutmaning 365 #8

Dagens fråga: Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
 
För det mesta satt jag och lekte med Barbie och Hästar, men det hände väldigt ofta på både dagis(förskolan) och fritids att jag lekte med dinosarier, djur, BILAR, tåg, körde trampbilar. Under vintern vart det mycket skridskoåkning, lek i sköhögarna kasta snöbollar. 
 
Jag har alltid varit en pojkflicka, inte för att jag lekt med alla grejer som killar lekte med. Utan för att jag gärna satte mig på från början trehjulingen(motordriven) och sedan fyrhjulingen och åkte massor. Det är väldigt kul att känna farten man får och hur man ibland är nära att välta över utan att man faktiskt gör det. Skoter har också alltid varit kul, men skoter har jag inte åkt på flera år nu. Den vi hade hemma blev såld, för att få plats med en fyrhjuling, som jag aldrig kört ;) 
 
Tyvärr finns det inte många bilder på när jag var barn :/
 
______________________________________________________________________________________________
 
Om ni nu undrar vad detta är för frågor/utmaning jag skriver varje dag är det en bloggutmaning som Liie skapat, som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen i ett år. Klicka här för att få veta mer.
 
 

Bloggutmaning 365 #7

Dagens fråga: Hur var du som barn?
 
Ja du bra fråga det... Men vad jag minns och fått berättat för mig, var jag snäll, blyg, gärna ensam ev en vän inte flera. Gjorde oftast som jag blev tillsagd. Jag var inte den som tog så mycket plats, hellre att någon gav mig plats då kunde jag göra min röst hörd. Och jag har ALDRIG varit den som börjar att leka med andra om jag inte blir frågad, eventullt om jag kände personen välidgt väl och vågade tråga, om de redan hade börjat leka vill säga. 
 
Jag har alltid gjort det bästa jag kan ifrån mig. Men minns första Engelska glossorna vi hade jag gick i trean, vi hade sju glosor. De var veckodagarna, jag klarade en... Jag tror inte jag har gjort så dåligt ifrån mig någon gång mer. Men det är inte lätt när man är liten ;) Jag har aldrig haft lätt för språk överhuvudtaget. Kan nog ha haft så dåligt på tyska glossor också, skulle inte förvåna mig. 
 
Och jag har alltid varit pappas flicka, stod gärna och kollade på när han fixade med bilen, skoter eller andra grejer han fixade med. Var han jag kröp upp och la mig bredvid på morgonen osv. Men kan ju säga jag är bättre på "kvinnogöra" än "mänsgöra" Jag kan knappt något om bilar å så även om pappa antagligen berättade vad han gjorde. Står hellre i köket å lagar mat å bakar osv än att fixa med bilen även om det också är kul. Bakningen har jag dock fått från båda. 
 
Detta var alltså hur jag var som barn. Här kommer också en bild. Tagen till jul något år, ingen aning om vilket skulle kunna vara 1996 eller 1997. Bilden är inte den bästa, men men det är jag som liten :D
 
 
 
 

Bloggutmaning 365 #6

Dagens fråga: Vad vad populärt när du var liten?
 
Jag är född på 90-talet, men min barndom går ju också in på 00-talet en bit. Har väll inte allt för bra minne om vad som var popis då, jag var mycket för mig själv å lekte med Barbies eller häsar om det inte var skola vill säga... 
 
Men här är en lista på saker jag minns:
 
Spice Girls Lyssnade på de väldigt ofta, spelade till och med in en av deras koncerter som gick på tv och kollade på om och om igen.
 
 
 
Robyn Måste ha varit hennes skiva som var den första jag fick :)
 
Platåskorna, jag ägde ett par platå tofflor som jag alltid hade på mig. Och i de kunde jag gå på "tå", blev antagligen samma effekt som dagens tåspetsskor ;)
 
Som Liie skriver Disketter, jag hade nog ett gäng disketter med olika dokument och spel på. Ja man fick plats med små spel på de. Som Selma, Majong, Harpan osv. Ps, för er som inte har en aning om vad en diskett är, så är det en plast skiva som du kunde spara information från datorn med.
 
Tamagotchi, var det jag lekte med på rasterna. Om det inte var en fin dag så man lekte tjuv och polis, röda/vita rosen, pollplank eller bollkull med de andra på skolgården. Tamagotchi var/är iaf en liten spellåda där man ska mata och leka med ett litet digitalt djur.
 
 
 
Mer som var poppis var A*TEENS, Bubbles, Hoppa hage, Hopprep, Twist m.m. Kommer framför allt ihåg hopprep, vi skrev upp allt man kunde göra själv med hopprep på en lapp och där fyllde vi i hur många vi kunde av de olika sakerna. Blev en tävlig av det hela...
 
Detta var alltså det som var poppis hemma i min lilla by om inte annat ;)
 
 

Bloggutmaning 365 #5

Oooh, NOOO!! Klockan är över tolv.... Jag har inte haft tid att skriva denna fråga/utmaning förens nu efter tolvslaget mellan 5 och 6 januari. Men men det får gå.
 
Dagens fråga/utmaning: 5 saker du vill göra under 2014
 
1. Gå på Mega Event (geocaching)
2. Klara av att läsa 150% på universitetet (den kursen jag går via Umeå + film kursen via Linné universitetet)
3. Lägga ut en geocache, alltså själv gömma en skatt.
4. Åka på Herule "läger". Alltså åka till Danmark och leva som Herulerna gjorde på sin tid.
5. Flytta???
 
Hoppas ni tycker detta verkar som ett bra år. Det tycker jag iaf.
 
 

Bloggutmaning 365 #4

Dagens uppgift: Hiss & Diss - 2013
 
Detta är ett svårt inlägg att skriva då jag brukar aldrig reflektera över det gångna året på något spec sätt. Men jag ska göra ett försök. Tror att Hiss blir fler än Diss.
 
Hiss
 
Instagram - jag började använda instagram för första gången den 16 januari 2013. Instagram har gjort att jag oftare fotograderar, när jag gör något. Även om jag inte gör det så ofta nu heller. Men jag blir bättre på det.
 
Järvzoo - första gången jag var till Järvzoo var i år. Jag har bott ca 7-8 mil från denna plats i min uppväxt. Det var riktigt kul att se djur jag aldrig tidigare sätt, på så nära håll. Visst det är "bara" svenska djur som finns där, men det var en speciell upplevelse. Denna upplevelse delade jag med P, väldigt glad att vi var hit. :)
 
Björnarna på JärvZoo
 
Grimm - Hade sätt tre avsnitt när det började visas 2011, men i år blev det så att jag och P började kolla igen. Och jag fastnade helt totalt, det är riktigt bra :)
 
Geocaching - Världens bästa hobby eller? En riktigt rolig hobby. Jag började i sommar den 24 juni, för att vara exakt. Det är kul, man får luft, använda hjärn förmågan, vara ute i skogen och luffsa. Och varför inte klättra i berg... Jag tog 168 stycken under 2013, eller iaf den delen av 2013 som jag letade skatter. Nu undrar ni säkert vad detta är för roligt. Det är Skattjakt med GPS/mobilapp. Kolla på hemsidan geocaching.com
 
Skuleberget - Även detta en upplevelse med P. Vi bestämde oss för att vi skulle ta två cacher som var i närheten av detta berg. En av de var nedanför berget och den tog vi på ca 3 min max. Men den andra var lite knepigare den var uppe i berget. I grottan, så vi fick klättra upp dessa 400 meter för att komma till den, trodde inte att det skulle ta så lång tid. När vi väl var uppe klättrade vi ända upp för att gå en annan väg ner. Hela denna promenad/klättring tog oss tre timmar ;)
 
Utsikten från toppen :)
 
Ölands resa - En trevlig resa med Anton i sommaren som var. Åka se denna vackra Ö igen, även den norra delen som jag aldrig tidigare varit på. Så under en veckas tid så blev det cachande, dans (bugg och square dance), åka till Eketorp iförd medeltidskläder, samt att jag fick både se Långe Jan och Långe Erik under samma vecka :)
 
 
Simcity - Ett riktigt bra dataspel, vet inte riktigt vad jag ska säga. Trodde inte jag skulle gilla det så mycket som jag gör.
 
Indonesien -  Kan jag säga något mer än att detta var en helt fantastisk resa. 
 
 
Diss
 
Dator - I början av året så dog min gamla dator. Den hade varit med mig ett tag. Inte så länge faktiskt kanske lite mer än ett år.
 
Uppsats - Uppsatsen jag skriver, den tar låååång tid att skriva. Och ämnet är inte så roligt/intressant som det skulle kunna varit. Valet av ämne blev mest en snabb lösning. Men men snart är den över.
 
Träning - Blev verkligen inte så mycket tränat som jag skulle vilja. Men får ta nya tag i år.
 
Sötsaker - Nu sitter jag här och skakar på huvudet, åt mig själv. Jag har inte varit den bästa med att försöka undvika att äta sötsaker. Även detta kommer det bli nya tag för i år.
 
                                                                                                                                                                 
 
Detta var mina diss och diss för 2013. Får hoppas det blir fler hiss och mindre diss detta år :)
 
 

Vill teckna igen.

Nu är uppsatsen inskickad till handledaren som ska kolla på den. Även de som ska läsa den inför nästa seminarium har fått den. Uppsatsen är snart klar, känns så skönt :) Ska bli riktigt skönt när den är klar. 
 
Idag har jag suttit och skrivt på uppsatsen tills den var så långt som klar som jag tänkt innan handledningen + seminarium. Nu blir det paus från den över helgen.
 
Just nu är jag jätte sugen på att sitta och teckna, men har varken några papper eller pennor med mig tyvärr. Får hoppas jag är lika sugen imorgon eller på söndag då jag verkligen har tid. Jag blev så sugen när jag kollat runt på instagram samt google bilder och sätt vackra bilder. Jag borde teckna/måla oftare. 
 
Här nedan följer lite bilder på grejer jag gjort tidigare, ni har sätt de förr men här kommer de igen :)
 
 
 
Ja ni ser att jag hellst jobbar med gråskalorna. Det är vad jag anser mig själv vara "bäst" i. Men färg ska det också bli snart hoppas jag :) Har några grejer jag ska måla/teckna har jag bestämt, får se hur lång tid det tar innan det händer.
 
 

Bloggutmaning 365 #3

Dagens fråga/utmaning: Länka till ett inlägg du skrivit från 2013 som du tycker borde läsas igen.
 
Det var svårt att komma på vilket inlägg från 2013 jag tycker borde läsas igen. Men jag valde ett av de som var de svåraste för mig att skriva, när jag hade min egna lilla utmaning "Om mig". Klicka på bilden så kommer ni till inlägget.
 
 
Som sagt detta det inlägg som påverkade mig mest när jag skrev det. Det är ett ämne jag inte talar så mycket om hur jag tänker, tycker och känner själv. Ett annat inlägg som beskriver mig bra sätt är detta.
 
 

Bloggutmaning 365 #2

Dagens fråga lyder: Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?
 
Det är lite olika jag tänker om detta. Jag tänker inte att ett nytt år är en chans att börja om utan, att det är en bra tidpunkt att börja om eller börja med något nytt. Det är enkelt att komma ihåg hur länge man haft sitt nya liv, alla man pratar med förstår hur lång tid som gått på det "nya". Men det är ju också ett nytt år, det är något nytt som kommer, man blir ett år äldre, förväntas att man ska växa upp mer å mer för varje nytt år. 
 
Själva grejen att fira att det nya året är kommet tycker jag är charmigt, man firar in att något nytt börjar. Visst man kan få en ny chans vilken tid på året som helst. Men just det nya året tar sin början på tolvslaget mellan den 31 december och 1 januari, jag kan tycka att det är något fint att fira. Att det är något fint att fira har jag börjat tänka på senare år då jag börjat fira in det nya året med mina vänner, man samlas och har trevligt. Tyvärr är detta också en helg med mycket alkohol och skit. Men ser man bortom det så är det en vacker och fin "högtid". 
 
Oj vad jag svävade ut på ämnet där. Men hoppas ni förstår vad jag menar med mitt svar iaf. 
 
Har som vanligt inga bilder på när jag firade in det nya året. Men det var väldigt trevligt kan jag bara säga :)
 
 
 
 
 
 

Bloggutmaning 365 #1

Nu har jag för mig att dagens fråga är hur jag tänker kring denna utmaning. Det är nämligen så att jag håller på att glömma att skriva redan första dagen. 
 
Men jag tycker denna utmaning är lite rolig, det kanske får mig att skriva ett blogginlägg varje dag. Och jag kanske fortsätter med det efter utmaningen också vilket skulle vara en stor glädje. Jag har varit så lat med att skriva i bloggen så, jag måste ta itu med det. 
 
Och med denna utmaning har jag altid något att skriva om. Mitt liv är inte det mest spännande. Så att ha tema/ämne att skriva om är helt perfekt för mig :) 
 
Jag kommer göra ett gott försök med att skriva ett inlägg om dagen, men kan inte lova att jag kommer ihåg det alltid. 
 
Nu blir det sängen, så jag orkar upp imorgon för att åka tillbaka till Ramsjö. 
 
Massa kramar Jasmine
 
______________________________________________________________________________________________
 
Uppdaterat 02/02/2014 pga att jag satt via mobilen och skrev igår, samt vill tillägga:
 
Dagens fråga lydde: Hur tror du den här 365dagarsutmaningen kommer gå för dig?
Som ingår i första veckan som har temat 2013/2014
 

Gott nytt år 2014

 
 
Gott nytt år allihopa, det är första januari och när jag kollar ut ser jag barmark. Vist jag är i Stockholm, men det känns som att det ändå saknas lite snö. Hade väll fått kunna ligga lite granna tycker jag. Vet inte hur det ser ut uppe i Umeå heller, men tror inte det är så mycket mer där...
 
Jag hoppas alla hade en trevlig nyårsafton och att ingen kom till skada av alla de som leker med fyverkerierna istället för att använda de på rätt sätt.
 
Jag tillbringade kvällen med Anton och några vänner, vi hade super trevligt. Det var jag och fyra killar, som åt en fantastiskt hemlagad tre rätters middag (och nej det var inte jag som lagade maten) med tillhörande dryck. Kan varken klaga på maten eller sällskapet :) Vi spelade Ticket to Ride fram tills tolvslaget började närma sig så gick vi ut för att se på fyvärkerier, jag har aldrig sätt så mycket fyvärkerier i hela mitt liv. Å jag tyckte det var mycket förra året (2012/2013), men detta år slår inget annat jag sätt. Och självklart så gick vi tillbaka dit vi varit under kvällen och spelade klart spelet. :)
 
Som alla andra tidigare år så har jag nyårslöften. Jag kan ju inte säga att jag någonsin klarat de, men tror jag satt för stor press på mig själv varje år. Här är i alla fall årets nyårslöften:
 
Minst en promenad om dagen och då minst 40 minuter, men gärna längre (undantag om jag är sjuk så jag verkligen inte orkar)
 
* Använda gym-kortet flitigare än 2013.
 
 
* Äta mindre godis/sötsaker, MAX en gång i veckan helst ingen gång i veckan. Födelsedagar och speciella middagar är det tillåtet.
 
Dagens promenad är avklarad, den blev nästan en timme. :) Nu ska jag kolla igenom uppsatsen några gånger och se om det är något jag måste fixa finns säkert en massa saker som skall göras på den.
 
Ni får ha en bra dag och ett bra 2014 :)
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0