Böcker är mitt liv?

Kollar man i min bokhylla så ser man först och främst alla mina filmer. Men det står också böcker i den, det är ju en bokhylla. 
 
Jag gillar att läsa böcker, även om jag inte läst så många i mina dar. Men har läst ett gäng, antagligen fler än några stycken. Många skulle nog fråga vilken genre på böcker jag gillar. Jag har läst både deckare, skräck, romantik, ungdomsböcker m.m. Och jag kan inte säga vilken jag gillar bäst beror både på hur författaren skrivit och på vilket humör jag är. En sak är säker är boken i tredje person och man får följa olika karraktärers resa så blir jag mest förvirrad och irriterad. Jag läster helst böcker i jag form, eller på sin höjd tredje person men man följer bara en person. 
 
Här kommer en lista på lite böcker jag kommer på jag läst:
 
Jurtjyrkogården av Stephen Kin
Systrar i Jeans 1-4 av Ann Brashares
Harry Potter böckerna av J.K Rowling
Barn 312 av Hans Ulrich Horster
Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson
Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson
Twiligt böckerna av Stephanie Mayer
 
Och ett gäng till. Står helt stilla just nu, lovar att jag läst fler.
 
Boken jag läser just nu är Hobbit av JRR Tolkien
 
Bilderna är på några böcker jag har och vissa har jag läst andra inte.
 
// Puss och Kram Jasmine

Sommar sommar å sol... Ne sommar sommar å regn ;)

Då var jag hemma i Umeå igen :) Iaf för några dagar. De planer som finns är att ta vaccin på onsdag sedan plugga och leta lite cachar :) Menar då geocaching :) Det är grymt kul när man är på humör :) Var med P och tog några igår när jag kom hem.
 
Nu sitter jag inne i regnvädret och ska tillbringa stora delar av daten framför datorn :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Musik

Många frågar en vilken musiksmak man har, vilket band man gillar mest och vilken som är ens favorit låt. Jag svarar för det mesta om inte alltid att jag lyssnar på allt. Men att jag har lite svårt för Teccno (undra hur det stavas) och Opera. Visst det finns låtar som är bra inom dessa genre, men de är inte allt för många.
 
Förr lyssnade jag på musik konstat, kunde inte ens somna utan att lyssna på musik. Det som gick i högtalarna när jag skulle sova var ett tag The Poodles första skiva. Jag hann ungefär lika lånt in i skivan varje gång innan jag inte minns något mer. Idag så somnar jag helst utan musik, men går med också.
 
Min första skiva jag fick var antingen Aqua deras andra album, Emilia eller Robyn, kan också vara så att jag fick två skivor samtidigt men minns inte riktigt faktiskt. Men men. Den sista skivan jag köpte var Takida, deras sista album. Om det är någon grupp jag gillar så är det de. Finns nog ingen annan grupp eller artist jag har alla album av. 
 
Som många av er redan kanske sätt så har jag en tatuering med en G-klav och några noter för att visa hur mycket jag gillar musik. Hittar inte någon bild på denna nu :/ Men finns runt om på min blogg. Jag får visa någon annan gång. Men nu kommer tre you tube klipp på låtar jag gillar :)
 
// Puss och Kram Jasmine
 
 

Tiden bara rinner iväg.

Jaha, som vanligt så både glömmer jag skriva och tiden bara rinner iväg. Nu är det hela tio dagar sedan jag skrev något. Tanken är att jag ska börja skriva fler inlägg igen. Men får se hur det går, helsten om dagen. 
 
Detta inlägg kommer inte bli långt. Inte heller så bra antagligen. Men ska direkt skriva nästa inlägg i bloggserien "om mig" som kommer handla om musik.
 
Det har inte hänt så mycket sedan sist mest bara jobbat och pluggat om dagarna. Igår började jag läsa boken Hobbit, den verkar lika bra som filmen. Kan inte än säga om den är bättre eller sämre.
 
Här nedan följer några bilder. Första bilden är teckningen jag gjorde till storebror. Det är Sons of Anarchy loggan :)
 
 
// Puss och kram Jasmine
 

Sov för länge?

Dagen har inte bjudit på så mycket hittills. Den började med att jag försov mig, eller hur jag ska säga. Klockan ringde halv sju. Men vaknade senare vid straxt efter sju och insåg att jag hade sovit lite längre än tänkt. Kroppen behövde nog sova lite till.
 
Jag hann iaf äta frukost och göra mig klar för att börja jobba till åtta så missade inget, mer än lite mindre stress. Men gick ju bra som sagt. 
 
Nu sitter jag och ska sätta mig och läsa några kapitel i boken. Blev inte läst ett ända igår så jag får lägga på ett kol idag. 
 
Tanken är att jag idag också ska iaf anteckna ner det jag vill skriva i resterande inlägg i min blogg serie "om mig". Då det nu är ett tag sedan jag skrev något i den. Vill iaf kunna lägga upp ett inlägg idag eller imorgon. Får se när det blir. Ska som sagt göra lite antecknignar om vad jag vill skriva i de. 
 
Bjuder på en bild från resan, straxt efter man tagit ett dopp i havet :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Road trip 2013

Ifjol gjorde jag en road trip, då med P och delvis med A. 
 
Jag har även gjort en road-trip i år. I år hade jag med mig A på stora delar av den. Ända gångerna jag var själv var till Stockholm för att hämta A och sedan från Kalmar till Ramsjö igen. Årets resa har hittills blivit straxt över 250 mil. Kommer att räkna ända tills jag är uppe i Umeå igen. Vilket inte är än på några dagar då jag kommer vara här i Ramsjö med min familj samt arbeta.
 
Road tripen började med att jag åkte från Umeå till Ramsjö under tisdagen för att sova två nätter, jag gjorde inte alls så mycket under dagen här hemma utan mest tog det lugnt och samlade krafter för bilresan ner till Sthlm på torsdagen. I Sthlm var jag hos A några dagar, har berättat kort om detta i ett annat inlägg har inte mer att tillägga. Då vi åkte till Öland redan på lördagen. Det var en bit att åka, men då jag hade passagerare som lekte DJ så gick det bra. Vi badade när vi kommit över Ölandsbron. För att svalka av oss, väldigt varmt den dagen. 
 
Jag kommer nu inte gå in på vad vi gjorde varje dag men här kommer ett urval av det vi gjorde.
 
Viss tid tillbringade jag med att plugga, mestadels läste jag boken jurtjyrkogården. Vi solade och läste samtidigt. Såg på film i stort sätt varje kväll. Jag somnade från de flesta filmerna :P
Besökte Eketorpsborgen en dag, jag fick låna medeltidskläder så kändes nästan som att jag skulle kunna bott där. 
Vad gjorde vi mer? Jo, vi besökte både Långe Jan (fyren på södra Öland) och Långe Erik (fyren på norra Öland). Vi var in i Borgholm åt lunch där. Ååh vi åkte Crosskart, inte det bästa jag åkt på fyra hjul, men kul var det :)
Sedan så har jag testat på Square dance (finns tidigare inlägg om detta).
 
Har nog inte hänt så mycket mer. Jag åkte hem från Öland i Söndags så jag var där i över en vecka :) Hade väldigt trevligt. Blev då ett stopp i Söderhamn hos storebror för att sova, orkade inte köra hela vägen upp till Ramsjö, samma dag. Jag stannade då också till vid en jätte fin Kyrka i Gladhammar, tyvärr var den stängd annars hade jag tagit bilder på insidan också. Blev några på utsidan.
 
Nu kommer det bilder :) 
 
Några av de vackra blommorna där vi bodde :)
Jag i medeltids dräckt. Saknar både skor och något på huvudet. Men men ;)
Långe Jan 
Långe Erik
Det blåste massor när vi var uppe på norra ön.
En bild från när jag sitter och läser. Ser ut som om jag bränt mig på benen och det skulle itne vara konstigt om jag gjort det, då mina ben var så vita som de var innan jag åkte.
 
// Puss och Kram Jasmine

Jurtjurkogården

En rättelse, igår blev det inte Eketorpsborgen. Vi ställde oss istället och sköt lite pilbåge på gården :) gick sådär för mig. Hade både kunnat gå bättre och sämre så att säga. Bara en pil utanför tavlan.

Både innan och efter blev det läsande i jurtjurkogården. En bok av Stephen King, jag har bara sätt filmen tidigare och då jag kan tycka att den är läskig så är denna bok väldigt läskig bitvis.

Idag har det också blivit läsande. Kommer nog fortsätta vara det också. Solen skiner och man kan sitta ute :) men just nu för varmt för att vistas ute så sitter inne och ska läsa några kapitel.

Bilden är från igår i solen.

// Puss och kram Jasmine

Square dance

Hejsan igen. Vet att det är ett tag sedan jag skrev, men så är det. När jag är på resande fot. Under denna vecka har det hänt en hel del summerar detta snabbt i detta inlägg och kommer längre när jag är hemma i Ramsjö igen. Är hemma dör på måndag.

Just nu sitter jag i en soffa på Öland, åkte hit i lördags alltså för sex dagar sedan. Här har vi (jag och A) varit till Eketorpsborgen (ska dit idag igen), långe Jan och långe Erik. Både så långt söderut man kommer och så långt norrut man kommer. I onsdags vart det så att vi var till Böda då jag hade en vän som skulle vara där och dansa i veckan. Så jag fick testa på både square dance och bugg med honom :) att efter ca 8-10 år träffas är fantastiskt. Vi hade bara skrivit på nätet innan.

Ja vad har mer hänt jag har slappat som tusan så skönt att inte behöva tänkta så mycket bara vara. Men såklart blir jag rastlös då. Så jag har haft mycket tid som jag inte vetat vad jag ska göra på. Men men.

Idag blir det alltså Eketorpsborgen igen :) även om jag får betala 120 kronor för att komma in så åker jag gärna dit flera gånger så vacker :) när vi vad dit i måndags (tror det var då vi var dit) så var jag utklädd till medeltids kvinna. Bild nedan :)

Senare idag vet jag inte vad som händer men antagligen någonting.

Nu bara slappa en stund innan vi ska åka.

// Puss och kram Jasmine

Resande fot.

Godmorgon, insåg just att jag glömt att skriva. Men har för mig att jag nämnde tidigare att jag skulle till Stockholm och Öland. Då jag lätt glömmer att skriva i vanliga fall blir det tyvärr sämre när jag är borta. Ska försöka att komma ihåg att skiva något till inlägg under resans gång :)

I torsdags tog jag årets första dopp, här nere i Sthlm. Kanske inte så varmt som man skulle kunna hoppas på men ändå varmt.

Igår blev det en liten middag med några vänner :)

Idag blir det att resa ner till Öland. Jag kan bara säga en sak till er som inte varit på Öland än. Det är en vacker Ö som man borde varit till minst en gång i sitt liv. Jag blev helt förtjust och skulle inte tacka nej till att skaffa mig en stuga där, när jag börjat jobba och har råd.

Nu blir det frukost och sedan åka.

// Puss och kram Jasmine

Godmorgon...

Godmorgon eller är det sen natt nu?? 04:16
 
Jag är vaken såhär tidigt, för att min privata frisör skulle försöka tupera mig på morgonen såhär. Min privata frisör är mina föräldrars nya kattunge Mysan. Jag vaknade av att hon låg och drog mig i håret, som om hon försökte frisera mig. Å nej jag kunde inte somna om. Så fick bli en tidig uppvaknande.
 
Dagen består av arbete arbete och lite till arbete. Plus att packa ur det jag inte ska ha med mig till Sthlm samt Öland. Känner att jag inte behöver ha med mig massa kurslitteratur när jag är säker på att jag inte hinner läsa alla när jag är där nere. 
 
Nu blir det en stund av data användande, känns lite tidigt att gå ut och arbeta :P
 
// Puss och Kram Jasmine

Sova

Nu blir det sängen. Efter att ha gjort alla dagens uppgifter så får jag sova nu. Får se om jag kan det dock, har myggbett överallt och det är aningens varmt på mitt rum. Men jag måste kunna somna då jag ska köra bil 40 mil ner till mor och far imorgon. Önska mig lycka till med att somna.

// natti natt puss och kram Jasmine

Händer idag då??

Som rubriken frågar. Händer idag då?. Jo jag har en del att göra. Beror dock lite på om jag blir klar med punkt ett om jag kan göra punkt 2-4, då det beror på om jag pluggat klart om jag åker hem till Ramsjö imorgon eller på onsdag. Men övriga punkter ska hinnas med idag oavsett.
 
1. Plugga (uppgift)
2. Tvätta
3. Städa
4. Packa
 
5. Cacha lite ;) (geocaching)
6. Åka till Ersboda en sväng
7. Sova
 
Känns inte som att jag gör så mycket mer än att plugga och cacha ;) Men jag spelar sims lite nu och då också det senaste. Men idag blir det om jag har tid. Då när jag ev är klar med plugget (om jag blir det idag). 
 
Bild från mitt pluggande igår.
 
// Puss och Kram Jasmine
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0