Påsken går mot sitt slut.

Nu går påsken mot sitt slut. Å klart har jag glömt skriva inlägg sedan i torsdag men de gör inte så mycket.

Alla gäster har åkt hem efter påsk och födelsedags firande. Det har varit super trevligt att ha släkten här i några dagar.

Imorgon blir det att åka hem till Umeå igen :) å blir några dagar innan man ska på föreläsningar igen. Längtar lite faktiskt att komma tillbaka till rutinerna. :)

Nu ska jag ta det lugnt vi hörs igen imorgon.

// puss och kram Jasmine

Hej

Hejsan, idag har jag inte gjort så mycket mer än att städa och fixa iordning. Jo vist jag har varit till Ljusdal en sväng också handla lite och kolla på ljushuset :) 
 
Det är mycket att fixa här hemma vissa gånger man kommer hem iaf nu såhär innan påsk. Det kommer några släcktingar imorgon samt några vänner till familjen. :) 
 
Jag tänkte först att denna helg skulle bli lugnt men det kommer vara motsatsen tror jag. Å ibland ska det vara fart också, denna helg blev det denna gång :)
 
Nu är första å ända gången jag gått in på datorn i dag, så jag kände att jag måsta skriva ett inlägg. Vet inte hur det blir med inlägg imorgon och fortsatt i helgen men ska iaf försöka skriva korta om inte annat.
 
Men nu blir det att tänka på sängen.
 
// Natti natt puss och kram Jasmine

Påsklov?

Påsklov å påsklov är det väll inte det är iaf PÅSK och massa röda dagar som är bra :) Så nu blir det att åka hem till Ramsjö och spendera helgen där :) 
 
Så kan bli LITE uppdaterat men hoppas på ett inlägg om dagen, men kan inte lova något påengång såhär. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Godmorgon allihopa :)

Dagen består inte av allt för mycket kan ju bli mer än vad jag tänker mig just nu. Jag har inte klivit upp ur sängen än. Var grymt skönt att ligga och dra sig lite idag.

Det som kommer hända idag är ett besök på universitetet för sista lektionen på detta moment, packa (åker hem till Ramsjö imorgon), teckna lite granna, frukost,lunch och middag såklart också. En promenad är även ett måste eller till och med ta mig till gymmet får se vilket av det de blir.

Men nu kliva upp och göra sig klar innan frukost.

// puss och kram Jasmine

Ps bilden är från en promenad här om dagen. Ds.

Dagen.

Idag har jag hunnit med en del. :) 
 
* Tvättat
* Plockat bland lite saker
* Tecknat
* Sätt film (samtidigt som jag tecknade) samt en med P
* Promenad på ca 50 minuter
 
Ja var det något mer... Hm, inte som jag kommer på. Men lite har jag hunnit iaf. Har en HEL del kvar på teckningen hoppas jag kan hinna klart den imorgon kan vara lite svårt men märks hur långt jag hinner :)
 
Detta är exempel på andra teckningar jag gjort. Alla utom den sista har jag visat tidigare på bloggen. Den första är min tatuering som jag nu har på min vänster underarm :) den andre gjorde jag till mig själv faktiskt hänger på väggen här i rummet. Den tredje är en jag gjorde till min storebror i julklapp 2011. Den fjärde är faktiskt en jag gjorde på gymnasiet men detta är en kopia (kopiatorkopia), orginalet sålde jag (ja jag har gjort den efter en annan bild jag sätt på nätet). Och den sista är en bild jag har tecknat av från Miranda nallarna. Den gjorde jag till min mor i julklapp nu senast :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Påsk

Ååh, nu längtar jag mest till Påsken. Ja eller iaf att komma hem kunna slappna av på riktigt en stund. Blev klar med VFU-uppgiften idag så lite lugnt kan man ta. Men slappa riktigt kan jag inte förens momentet är helt slut. Å helst bedömt och betygsatt också. Men men får andas ut och försöka släppa det nu. Ärligt kan jag säga att jag har svårt att bara vara stilla och ta det lugnt. Jag har alltid något i tankarna, funderingar. Om det inte är på skolarbete så är det på annat som finns i mitt liv just nu. Jag ska vara glad att jag kan släppa tankarna natte tid iaf. Jag kan ofta också släppa tankarna när jag ser en film. Men långt ifrån alltid. Nu ska jag iaf se en film (se en del av en film) sedan sova...
 
Natti natt Puss och kram Jasmine

Opps.

Ser nu att jag missade att skriva ett inlägg igår. Ibland händer det, tyvärr. Men håller ju på att förbättra mig iaf :D 
 
Har ni något ni vill att jag skriver om eller några frågor är det bara att kommentera så ska jag svara eller skriva om detta...
 
// Puss och Kram Jasmine

Oz the graete and Powerful

 
Om du nu inte har hunnit gått och sätt denna film så borde du gå. De var väldigt bra. Vist den hade sina sega stunder, men det har även sagan om ringen triologin. Finns nog ingen film som inte har en aning seghet i sig. Jag var på denna film med P igår eftermiddag/kväll. Och som sagt jag rekommenderar er att se den. 
 
Föresten sa jag det... Alltså att jag är nu mer GULDMEDLEM på SF bio ;) Går man på mycket bio och drar sitt kort så kan det hända. Jag fick mitt nya medlems kort igår, med mitt namn i guldtext... 
 
// Puss och kram Jasmine
 

VFU-Uppgift

Just nu sitter jag med mina VFU-Uppgifter. Det tog ett tag innan jag började skriva, men när jag väl började skriva så rullade det bara på :D 
 
Det är sååå skönt att det rullar på. Mitt mål är att hinna klart den innan helgen. Kan gå om jag bara har viljan till det. :) Men om inte innan jag åker hem till älskade Ramsjö för att fira Påsken. Så vill jag vara klar.
 
Jag har inte så mycket intressant att säga tyvärr.
 
// Puss och Kram

IKSU

 
Så skönt att ha varit på IKSU idag sååå länge sedan sist. Jag vågar inte ens kolla i kalendern hur länge sedan det är. Men nu är ett gympass avklarat i veckan iaf :) Bara å blicka framåt inget bakåt. Det blev 15 min crosstrainer, överkropps styrka och självklart också bålstyrka.:)
 
// Puss och Kram Jasmine

Jag vet!

Jag vet en sak jag ska göra i sommar. Eller jag vet fler. Men fram för allt ska jag försöka träffa människor som det är sällan jag träffar. Då menar jag framför allt släktingar. Det är så sällan jag träffar de så det gör nästan lite ont i hjärtat när man tänker på det. Men det ska jag försöka ändra på. Klart ska jag även träffa mina FANTASTISKA vänner jag har dör ute i sverige. Även om man inte sätts på flera år så känner jag att det är mina vänner som gjort mig till den jag är. Jag har vågat visa vem jag är för de och de har accepterat mig för den jag är. Kan säga att ett tag var jag inte mig själv men det är jag NU!!!! 
 
Som sagt jag ska träffa trevliga människor i sommar :D Längtar tills sommaren :D
 
(bilden tagen och redigerad av mig)
 
Å klart så ska jag tillbringa lite tid i vackra SUND :D
 
// Puss och Kram Jasmine

Arrow

 
Ååååh, måste bara säga att denna serie som nu går på Kanal 5 på tisdagar.
Är grymt bra, om du inte sätt det borde du iaf sätta dig och se första avsnittet. Jag tänker inte sitta här och skriva vad den handlar om det får du själv hitta ;) :P Visst är jag snäll.
 
// Puss och Kram Jasmine
 
Ps. bilden lånad från http://www.greenarrowtv.com/arrow-international-poster-art/11192 

Hmmmmm

Jag vet verklingen inte vad jag ska skriva nu... Känner inte att jag har något intressant att berätta. Eller vänta... Ne det är inte intressant. Men skit samma, jag har möblerat om LITE i rummet. Å då menar jag lite har vänt på en hylla och bytt plats på bord och fotölj. Så intressant har jag gjort i helgen om man nu inte ska prata om alla timmar som jag spelat sims3 eller Simcity :P För det har jag gjort...
 
I veckan blir det:
 
* Sista VFU veckan
* Skriva VFU rapport
* Planera min fars födelsedags present
* Skriva ett handskrivet brev. Och ja det är det jag skulle skriva redan förra veckan.
 
Ja det är inte mycket men det kommer ta lite tid alla fyra sakerna... Eller tror brevet kan jag nog skriva på en halvtimme, men jag vet inte vad jag ska skriva...
 
 
// Puss Och Kram Jasmine

Yey!

Åååååh, shit vad jag är glad :D Lektionen jag skulle hålla idag gick exakt som planerat. Alla gjorde som de skulle. De lyssnade osv :) Det är så kul när man själv tycker det gick så bra :) Det är sällan jag tycker det faktiskt. 
 
Nu blir det att observera en lektion om en stund å sedan är det helg :D Blir Sims och Simcity spelande ihelgen det kan jag lova :) Och promenader i solen ev i molnen..
 
Kanske blir att teckna en stund också, varit sugen på det någon dag nu så :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Fredag :)

Sweet, det är fredag idag :) Det menas att när jag kommer hem från praktiken är det helg :D Såååååååå skönt :) Har längtat tills helgen, kan bero på att då får jag mer tid till att spela Simcity och Sims 3. Ja som jag sa här om dagen jag är en nörd. Men jag försöker att ta skolarbetet före min nördighet. Hittills har det funkat iaf :)
 
Nu blir det alldeles strax frukost med P
och sedan bara göra mig klar för praktiken å dra mig dit,
i min svarta pärla ;) 
 
// Puss och Kram Jasmine

Tiden

Tiden rullar på, snart är veckan slut eller iaf vardagarna på denna vecka. :) Känner att jag nu mer längtar tills det ska bli helgerna. Som inte varit rikitga helger på länge. Har varit mycket pluggande även på helgerna nu ett tag. Men snart är praktiken slut så då får jag kanske komma in i den vanliga rytmen igen. När man inte pluggar försöker jag hänga med P och/eller spela dataspel.
 
Filmnörden jag var för något år sedan är inte så nördig längre. Det blir inte en film om dagen som det var ett tag. Men då var det ofta två eller tre filmer om dagen eller en serie. Nu är det mer en film i veckan om ens det ibland :P
Det kanske blir ändring på detta igen också. Någon gång, det märks. 
 
En sak jag vet är att jag ska göra om bloggen aningens någon gång. Men just nu har jag inte tid. Nu ska jag planera en lektion och sedan ta mig till praktiken. (Få se om jag hinner planera klart). Efter påsk tror jag att jag har mer till för både mig själv och mina vänner :)
 
(Gammalbild men den visar att jag pluggar :P)
 
// Puss och Kram Jasmine

Sims 3 Midnight sun Challenge

 
 
(bilden har inget med texten att göra mer än att det är sims spelet ;)
 
Jag har antagit en utmaning när det gäller Sims 3 spelet. Den heter Midnight sun Challenge. Man får inte funska till sig pengar, inte fuska sig till vänskap, man får fuska och ta bort alla objudna gäster. Man börjar att ladda ner en ny sims stad. Den innehåller bara en plats att bo på alltså ön som är ca 10x10 rutor. Det finns ingen annan på ön än den egna simmen man skapar från början. Men det kommer objudn "grannar" som man ska delete om man inte på något sätt får bort så det inte kommer gäster. Det man nu ska göra är att skapa fem generationer med denna sim. Man får åka utomlands tre gånger PER generation. Så min ursprungs sim får alltså åka utomlands tre gånger och hennes ENA barn får åka på tre resor denne också. Och man ska då utomlands hitta en partner att gifta sig med så att simmen kan få barn och så skapa en till generation. 
 
Oj vilken lång (säkert oförståerlig och jobbig text också.) Denna länk. http://www.modthesims.info/showthread.php?t=442322  gör så att ni kommer till utmaningen. 
 
Bilder på ön som man ska bygga sitt hem på finns även på länken. Jag har inte tagit några bilder på min ö. Jag har kommit så långt så att jag har hittat en partner och min sim är nu gravid. Men tror inte de har så mycket pengar då de lever på att fiska ungefär. För det finns ju inga andra jobb på ön... Än att fiska och sälja dessa. De har ett LITET hus och en stor säng nu. Från början hade min sim bara en sovsäck ute på marken att sova på.
 
Detta var ett inlägg från den dataspels galna delen av mig. Skolarbete går före spelandet (oftast).
 
// Puss och Kram Jasmine

Veckan

Ja ni... Hur ser min vecka ut?

 
  • Praktik på en skola de två sista veckorna nu av 8. Ska bli skönt att komma tillbaka till universitetet. Man saknar lite livet som student/elev när man har praktik och mer ses som en lärare. 
  • VFU rapport så den blir klar snart (vill inte ha att skriva på den veckan innan påsk då vill jag få det lugnt.
  • SIMCITY det kommer helt klart att bli så att jag spelar massa simcity i veckan, det är ju super kul :D
  • Skriva brev fått i uppdrag att skriva ett brev :)
  • Ta mig till IKSU Det är såååå länge sedan nu. Jag saknar att träna, men man ska ta sig dit också ;)
Ja så ser väll min vecka ut som det verkar hittills... Kanske blir mer eller så blir det inte det... Det märks... 
 
// Puss och Kram Jasmine
 
 

Simcity :)

Idag har det blivit en hel del Simcity spelande :D Jag har suttit inne hos P och spelat medans hon gjort annat. Men P skapade också en stad idag :) Tror den kommer bli super bra...
Bilden nedan är från hennes park.
 
 
// Puss och Kram Jasmine

Recept Chokladmousse

Här kommer receptet på chokladmoussen som jag å P åt igår :) 
 
 
Chokladmousse med hallon
 
Ingredienser:
 
2 ägg 
2 msk flytande honung
100-300 gram hallon eller blåbär
100 gram cholkad (70%) (jag tog Marabou Premium - Raspberry 70% Cocoa)
 
Gör såhär:
 
1. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt och vitt skum. (du ska kunna vända på bunken upp och ner och skummet ska inte rinna ut!)
2. Blanda äggulan väl med den flytande honungen.
3. Smält chokladen (tips börja smälta tidigare) och blanda den sedan med äggulorna.
4. Vänd ihop de uppvispade äggvitorna med choklad- och ägguleblandningen,
rör sist i 2/3 av blåbären.
5. Fördela smeten i 4 portionsglas och dekorera med resten av blåbären.

Låt stå i kylskåpet tills moussen serveras.
 
Smaklig måltid.
 

Receptet kommer ursprungligen från: http://www.tasteline.com/Recept/Latt_chokladmousse 
 

// Puss och Kram Jasmine
 

Jahaja...

Ja, ibland så händer det att man vaknar ca två timmar innan klockan ringer. Helt klart var det denna dag. Kan helt klart beror på att det är omtenta idag :P Men då har jag hunnit städa rummet lite så man inte har något å städa istället för att göra tentan ;) Å duschen blev det en snabbis. 
 
Men längtar så grymt till efter tentan. SIMCITY :D 
Och ja jag ska försöka vara social ikväll även... Brukar inte vara allt försvårt...
 
Igår var det en toppen kväll, först filmen/musikalen HAIR :D och middag kyckling med potatis i ugn och vitlökssås :) Och till efterätt blev det Chokladmousse med Hallon (recept kommer inom kort, då även bild), till efterätten blev det att se Aritsocats. Alltså en toppen kväll å självklart hade jag P vid min sida :)
 
Nu blir det snart frukost med P :)
 
// Puss och Kram

Snart helg?

Ja tekniskt sätt är det väll helg snart. Om någon timme sådär eller det kanske redan är det för några. Men för mig blir det inte riktigt helg förens imorgon runt 17 tiden. Då jag har varit så dum å gjort så att jag har en omtenta som jag ska skriva imorgon, men så är det ibland. Man kan inte vara duktig på allt första gången. 
 
Igår hämtade jag två dataspel jag väntar på ett tag. Sims 3 universitetesliv samt Simcity. Båda kom ut igår, men kanske det är bra att jag lovat mig själv att inte spela förens jag skrivit omtentan imorgon. Kanske skulle fastna och inte vilja plugga (det har hänt att man mer vill göra något annat än att plugga). 
 
Ger er en bild på min katt (den bor hemma hos mina föräldrar så det är väll inte min egentligen men men ;) ) Detta är iaf Lakrits. Han låg i handfatet när jag skulle gå på toaletten en morgon nu när jag var hemma. 
 
// Puss och kram Jasmine 

Hemma

Nu har jag varit hemma hos mina föräldrar några dagar. Väldigt fina dagar har det varit. Jag tog och stannade med bilen och tog en fin bild tidigare idag :) bilden är redigerad i Instagram.

Planerar

Jag planerar för fult hur jag ska göra med bloggen hur jag ska göra den lilla förnyingen av bloggen. Eller nystarten av den iaf... Vet inte riktigt än när det blir men snart blir det iaf :) Håller på att fundera på vad jag vill med bloggen iaf :) Jag påpekar återligen att jag gärna ser att ni ger mig tips, vet att det låter tjatigt men måste ju veta vad ni som läsare vill.
 
En grymt god måltid med några goda vänner i förra veckan :) Inte ofta man går på restaurang. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0