5 julklappar på önskelistan.

334. 5 saker som står högst upp på din önskelista

1. Presentkort där jag kan köpa inredning av olika slag

2. Förkläde svart.

3. Tvättkorgar

4. Böcker

5. Dinosarier (dessa är väldigt speciella då de hör till Firefly serien och det är nästan ett måste då jag har alla expansioner till spelet.)

 

 

Opps, det bara hände...

Opps!
 
Här om dagen var jag till stan för att införskaffa lite julklappar, jag köpte mig själv en leksak också... Det blev en
 
Ipad Air... Jag har länge velat ha en antagligen mest för sakens skull att ha en Ipad, men nu slog jag till när jag ändå var på stan. Den har används några gånger sedan jag köpte den... Har blivit lite spelande och även serie tittande, det blir ju deffinitivt större skärm än mobilen när man ser på serie när man ska sova eller när man vaknat å inte vill starta datorn. Ett bra inköp känns det som nu :) Nu måste jag bara bli duktig att blogga så kan den bli mer till användning för blogg.se appen är fixad även på mobilen (för länge sedan).
 
 
Nu ska jag ta och hitta på något, vet inte vad men något blir det... Kanske spela eller bara kolla runt.
 
 

Hiss och Diss - Inför julen

333. Hiss & Diss - Inför julen

Först och främst ska jag påpeka att det kommer ett till tema som heter just julen så denna lista är inför julen.

Hiss:
+Jag kommer få träffa familjen
+Allt innan julen är så mysigt, köpa klappar, slå in de osv.

Diss:
-Julstressen 
-Allt måste vara perfekt (många säger det, jag undrar om det verkligen behöver vara det.)

Nästa hiss och diss med tema jul kommer vara längre antar jag...

 

// Puss och kram Jasmine

Juldekoration

332. Länka en juldekoration du gärna skulle vilja ha hemma

Just nu känner jag för en julstjärna i metall, kanske inte exakt som denna men liknande i stora fönstret. :) Och självklart ska den lysa också. Det får bli till nästa år :)

Julstjärna
 
 

Adventsljusstakarna.

331. Om du sätter upp adventsljusstakarna idag, blir du först på din gata då eller har fler startat julen redan?

I år blir det inte någon adventsljusstake. Men nästa år så. Och jag vet inte om jag skulle vara den första då jag inte kan se det, då jag inte är hemma för stunden. Men längtar tills nästa år då jag kan riktigt fixa med julen hemma i lägenheten och göra det riktigt mysigt.

 

// Puss och kram Jasmine

Känslor inför jul.

330. Vilka är dina känslor inför julen?

Helt ärligt vet jag inte riktigt vilka känslor jag har inför julen i år. Det känns så konstigt att det snart redan är jul. Det finns inge snö utomhus, det bara regnar. Visst det kommer jag få leva med i Kalmar, men jag är uppe i norr just nu och önskar att snön kommer snart så det faktiskt blir lite julkänsla. Det är väll det dumma att jag förknippar julen med snö kanske, men håller tummarna att snön kommer någon gång i år också.

Men det ska bli skönt att komma hem till far och mor ett tag och ta det lugnt. Fira en helt vanlig julafton med tomtegröt(risgrynsgröt) till frukost med julskinkemackor, lunchen blir som vanligt julbordet med all dess innehåll och middagen blir rester av det man åt till lunchen. Jag längtar tills jag kan grotta ner mig i en soffa med täcket och bara vara. 

Julgranen för två år sedan. 
 
Hur känner ni läsare inför jul? Firar ni den på något speciellt sätt? Hur? Skriv en kommentar och berätta.
 
// Puss och kram Jasmine

Julklappar

329. Har du börjat köpa julklappar ännu?

Ja det har jag. Det är några inköpta redan. Hoppas att de blir nöjda bara. Tanken är att julklapparna ska vara inköpta redan i slutet av denna vecka, men får se hur jag lyckas med det. Några paket kommer dock köpas vid senare tillfällen...

En av julklapparna är exakt det jag köpt de senaste åren, tror personen ifråga skulle bli besviken om hen inte fick det hen förväntat sig. (Yepp jag använde hen, men det är bra att använda om man behöver. Men känns fel att skriva detta "pronomen".)

/Puss och kram Jasmine

The Body Shop Julkalender.

328. Brukar du köpa/få/vilja ha någon slags julkalender?

Det beror lite från år till år. De senaste åren har jag inte haft en julkalender, men har tänkt tanken flera år att köpa en. Det kommer inte bli någon i år heller som det ser ut. Men lika glad är jag för det. Men vänta nu… Jag hade en julkalender iår… Men jag öppnade den under november istället. Jag köpte i slutet av oktober en julkalender från The Body Shop och valde att öppna den en lucka per dag i november istället. Runt den 17 november orkade jag inte vänta längre och öppnade resterande luckor. Å ja jag är väldigt glad över vad som var i kalendern :) Men kan inte ta bild på detta då det skulle göra att de som köpt en kalender kan få se vad som finns i den. Kan komma en bild på allt efter jul. Antagligen när det har blivit inplockat i badrumsskåpet.

Såhär såg min kalender ut när den köptes.
 
 

The Body Shop Julkalender.

328. Brukar du köpa/få/vilja ha någon slags julkalender?

Det beror lite från år till år. De senaste åren har jag inte haft en julkalender, men har tänkt tanken flera år att köpa en. Det kommer inte bli någon i år heller som det ser ut. Men lika glad är jag för det. Men vänta nu… Jag hade en julkalender iår… Men jag öppnade den under november istället. Jag köpte i slutet av oktober en julkalender från The Body Shop och valde att öppna den en lucka per dag i november istället. Runt den 17 november orkade jag inte vänta längre och öppnade resterande luckor. Å ja jag är väldigt glad över vad som var i kalendern :) Men kan inte ta bild på detta då det skulle göra att de som köpt en kalender kan få se vad som finns i den. Kan komma en bild på allt efter jul. Antagligen när det har blivit inplockat i badrumsskåpet.

Dålig bloggare.

Jag måste vara en av de sämsta bloggarna, varför?
 
*Jo, jag skriver sällan inlägg. Visserligen kommer det typ ett inlägg om dagen just för att jag antog utmaningen att skriva ett inlägg om dagen.
*Jag har typ ALDRIG bilder i mina inlägg.
*Mina inlägg är sällan intressanta.
 
Är det någon som har tips på hur man ska bli bättre på att ta bilder varje dag och tips på olika grejer jag ska skriva om så tackar jag och bockar.
 
Ett ämne jag lovat blogga om är The Sims, men jag har inte kommit igång att göra det än. Tanken är att jag ska ta utmaningen Legasy som betyder att man gör en sim som har lite pengar som ska bygga upp en förmögenhet och bygga ett hus samt att man ska kunna göra 10 generationer med den första simen som den första generationen. Får se om jag kommer ihåg att ta bilder osv när jag börjar med den utmaningen..
 
 

5 godsaker jag äter minst en gång i månaden.

327. 5 godsaker du äter minst en gång i månaden

1.Choklad

2.Chips

3.Läsk (är också en godsak)

4.Kakor

5.Glass

 

Nu kan jag ju säga såhär att det beror mycket på vilket humör och om jag är i en period där jag äter lite godsaker.

 

// Puss och kram Jasmine

Hiss och Diss - Godsaker

326. Hiss & Diss – Godsaker

Delvis känner jag att jag hittar fler negativa saker men det är inte kul att skriva om alla sjukdomar som man kan få i samband med godsaker så de hoppar jag över, men jag är medveten om att det är en konsekvens med godsaker.

+Gott

+Njutning

 

-Onyttigt

-Beroendeframkallande 

 

// Puss och kram Jasmine

Godmorgon

Godmorgon.
Jag har inte orkat kravla mig ur sängen än så jag ligger och drar mig en stund till, det är ju ändå lördag :)

Precis kollade jag bland mina gamla inlägg och hittade nyårs inlägget jag skrev i fjol. Jag hade skrivit upp tre nyårslöften. 
1. Promenera varje dag
2. Ät mindre godis (en gång i veckan)
3. Använda mitt gymkort flitigare

Kan ju säga såhär inget av nyårslöftena är klarade hittills. Gymkortet sa jag upp ganska strax efter just för att inte behöva betala på något jag inte använde samt att planer på flytt kom upp å flytt blev det :) Promenad å mindre godis, mindre godis har det blivit men inte en gång i veckan. 

Nu ska jag sätta mig upp å läsa en bok. 
Ni får ha wn trevlig lördag allihopa. På återseende. 

//Puss och kram Jasmine

Chips + choklad = Fantastiskt

325. Tipsa om två saker som man kanske inte förväntar sig är goda tillsammans men som är det

Hm, jag skulle nog säga salta chips och mjölkchoklad. Men det kanske alla vet är goda tillsammans. Förr kunde jag inte äta chips utan att ha choklad samtidigt. Det salta med den söta chokladen. 

//Puss och kram Jasmine

Grönsaksstavar eller frukt.

324. Om du tänker på något nyttigt snacks som också är riktigt gott, vad tänker du på för snacks då?

Snacks å snacks, jag skulle säga grönsaksstavar. De dagarna jag är super sugen på något gott men man ska inte bör äta andra sötsaker så blir det grönsaksstavar med dipp som också är riktigt gott.  Eller frukt går lika bra :D

 
 
 

Lösgodis

323. Vad tycker du om lösgodis?

Jag tycker det är väldigt gott, men när jag tar lösgodis är det mestadels choklad i påsen. Jag är en choklad älskare.

Det är dock svårt att hålla nere på mängden lösgodis när man tar. Så jag brukar ha en regel att bara ta en eller två av varje sort jag vill ha. Men det brukar skilja sig från dag till dag.

Lösgodis är gott, men tar hellre en chokladkaka eller liknande. 

 

// Puss och Kram Jasmine

Bio + saknad

Just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli färdig. Middagen blir sen idag då vi (jag å P) ska gå på bio inatt. Det är premiären av den nya filmen i Hunger games serien. Ska bli roligt kul att gå på nattbio, men längtar inte tills imorgon då man kommer vara super seg å typ död, men men. 

Jag saknar mitt hjärta som jag inte träffat på länge nu. Å vi kommer inte ses på ännu längre. Några tips på hur man står ut att vara gräsänka i ca 3 månader?? 

Puss och kram på er mina läsare. Hoppas ni får en trevlig kväll. 

Inga regler för onyttiga godsaker.

322. Har du någon regel om när onyttiga godsaker är tillåtet och inte?

Nej, egentligen inte men jag försöker hålla mig till att bara äta onyttiga godsaker på helgerna. Det måste gå ett steg i taget för att kunna sluta med det sockerberoende jag har. Även om mycket av det vi äter idag innehåller socker så har godsakerna en stor del i mitt beroende. Eller beroende och beroende jag klarar mig utan godsaker en längre period, men det är så gott också… Men har jag börjat med en bit blir det oftast om inte alltid fler, så det finns nog ett underliggande beroende. 

Men regler ska det bli... Har i perioder haft regeln att inte äta godsaker mer än på helgerna, denna regel kommer att praktiseras igen.

 

Bio = Film + snacks

321. Vad äter du på när du går på bio?

Baconsnacks och dricker Coca-Cola. Eller så äter jag choklad, beror helt på vilket humör jag är på.

Bild tagen under senaste bion jag var på denna gång var det med sambon <3 :) 
Dracula Untold var riktigt bra :)
 
 
 

Söndag 16 november 2014

Dagen då jag och P hade bestämt oss för att ta en väldigt lugn dag och bara ta det lugnt, ligga länge i sängarna och sedan bara spela spel, läsa böcker osv. 

Men redan till frukost började vi fixa, torka av ytorna i korreköket, tvätta, vika, handla, baka, laga mat, diska... Å för visso blev det ca en timmes bygge av Sims 4 hus men det var inte mycket så att säga. 
Den lugna dagen blev alltså inte så lugn. Hoppas vi lyckas göra en lugn dag någon annan gång istället. Håller timmarna. 

Kakorna jag bakade idag. Sju sorter på en och samma deg :)

// Puss och kram Jasmine

5 saker som gör mig glad.

320. 5 saker din partner kan göra för att göra dig glad

1.Choklad (just det nyttig skulle man vara ja.. men men)

2.Film mys (film stör man inte allt för mycket i)

3.Hålla om mig länge (ÄLSKAR KRAMAR)

4.Laga mat tillsammans

5.En mysig middag

 

Detta är saker som gör mig glad. Men det finns så mycket mer. Hålla om mig länge kan göra mig super glad om jag inte är på så glatt humör innan. Kramar är min drog, definitivt min sambos kramar :D

 

 

Hiss och diss - Förhållanden

319. Hiss & Diss – Förhållanden

+Alltid någon att prata med

+Laga mat för två

+Kramar och mys

+Filmmys

 

Negativt är svårt, jag har väll inte hittat de negativa än eller så är det alltid så små saker. Typ den ena gillar inte choklad den andre älskar det, men det går man runt och köper olika snacks..

-Vara ifrån varandra en längre period (eller detta kan vara just nu när hjärtat kommer vara borta länge å jag vet om det redan)

 

 

Tips på bra present till partner...

318. Tipsa om en bra present att överraska sin partner med bara för att.


Helt ärligt jag har ingen aning, jag brukar sitta och fundera på vad jag ska ge till min partner bara för att ibland. 

Har ni mina läsare några tips så skriv gärna, jag har helt hjärnsläpp...

 

//Puss och kram Jasmine

Otrohet, hålla kvar eller släppa.

317. Om din partner var otrogen, skulle du kunna fortsätta vara tillsammans med personen?

Jag skulle säga nej, men det beror på så många olika faktorer. Varför var partnern otrogen? Vad är partnerns inställning till vårt förhållande? En annan fråga var är att vara otrogen? En puss, en kyss, hångel, sex? Alla anser så olika i detta och det är som sagt många faktorer som spelar in. I dags läget säger jag nej, det är ett övervägande man får ta om den dagen kommer, vilket jag inte hoppas på kommer. Det har inte hänt mig, jag kanske ställer mig helt annorlunda till det då. Alla par har så olika överenskommelser i denna fråga också, det viktigaste jag tycker är att man ska prata och diskutera denna fråga med sin partner, alla har olika syn på otrohet när de går in i ett förhållande ett par måste veta vilka gränser som den andre parten har.

 

Längsta respektive kortaste förhållandet...

316. Hur länge varade ditt längsta respektive kortaste förhållande?

Kortaste två-tre veckor osäker faktiskt... (Jag gick i nian... Vi bodde ca 12 mil från varandra, han gick första eller andra året på gymnasiet...Fortfarande vänner tror jag...)

Ja längsta det är jag inne på just nu, har faktiskt ingen aning om när vi sa att vi var tillsammans men den 5 juli flyttade vi ihop det kommer jag inte glömma i första taget. <3

 

Ja till homosexuella förhållanden.

315. Vad tycker du om homosexuella förhållanden?

Jag tycker att homosexuella förhållanden ska bli respekterade på samma sätt som heterosexuella förhållanden. Jag ser inget fel i att älska någon med samma kön, alla har rätt till att älska/tycka om/vara med vem de vill. Jag känner flera stycken som är homosexuella eller bisexuella, jag har aldrig känt att detta skulle vara fel på något sätt.

Den dagen det blev lagstadgat att även homosexuella fick gifta sig var jag riktigt glad, även homosexuella ska få kunna visa sin kärlek till sin partner som heterosexuella par får. Samma år skrev jag faktiskt ett arbete om homosexuella i samhället på samhällskunskaps kursen på gymnasiet, för att se vad som gjort att dagens samhälle har ett sådant synsätt på homosexuella som det är idag eller rättare sagt som det var då (2009). Jag hoppas verkligen att detta har ändrat sig lite sedan jag skrev den uppsatsen...

 

Förhållande vs. Singel

Veckas tema i bloggutmaningen är förhållanden. 

314. Föredrar du att vara singel eller i ett förhållande?

Jag måste säga förhållande, vet inte egentligen varför men tror det är att känna sig älskad av någon som inte är en vän eller en familjemedlem, som det bottnar sig i. Sin partner är som ens bästa vän, man gör roliga saker med denne, man delar livet på ett annat sätt än med familjen och vänner… Man kan prata om allt! Även om man kan prata och ha kul med sina vänner så är det en annan sak att ha en partner. Jag är lycklig på ett helt annat sätt nu när jag har ett förhållande än när jag var singel, svårt att förklara, men det är sanningen.

Fotot fick jag av min sambo för över 3,5 år sedan...

Vill inget annat än att vara i det förhållandet jag är nu. Jag längtade till den dagen det skulle bli vi. Tog ett tag innan vi insåg att det var på riktigt men det blev ju vi tillslut.  <3

 

 

Ps. Jag hoppas alla förstår att man kan vara lycklig även utan ett förhållande, lycka kan uttrycka sig på MASSOR av olika sätt ds.

5 bra stunder/dagar

Dagens fråga handlar om fem tillfällen/saker som gjort mig glad denna vecka. Denna vecka i övrigt har varit bra, men känts tung då jag vet att jag å sambon kommer vara från varandra ett bra tag tills innan vi ses igen. <3 

Men nu till bra saker. 

1. Måndag då jag fick veta att det inte var super panik med uppsatsen. 
2. Tisdag fick två expansioner till Firefly the Game av P. 
3. Fredag kladdkakansdag (älskar choklad och det gör mig glad å den var super god. 

4. Spela Firefly the Game tog lång tid å upp å ner om det gick bra eller ej.
5. Söndag Mer expansion till Firefly av P. Så lycklig kvinna jag är. 

Imorgon börjar ny vecka undra vad temat är. 

//puss och kram Jasmine. 

Bloggutmaningen...

312. Hiss & Diss - Den här 365dagarsutmaningen

+Rolig

+Läsarna lär sig så mycket om författaren till bloggen

+Inspiration

 

-Svårt att komma ihåg att skriva, när jag väl glömde en gång glömde jag flera gånger mer och mer. Men har kommit tillbaka i skrivandet nu.

-Vissa frågor har varit svåra att besvara, just för att jag själv aldrig funderat över det.

 

 

Inspiration till att komma igång.

311. Länka ett inlägg någon annan skrivit nyligen som du tyckte var bra på något sätt

Även om inlägget nu är någon vecka gammal så var detta inlägg väldigt bra :D Gav mig massor av idéer och inspiration.

http://ptphilip.se/2014/10/philips-10-stegsguide-till-en-grym-vinterform/

Även om detta inlägg handlar om vinterformen så är mitt mål att använda tips och idéer av detta i min förändring. Jag vet jag är kass på att förändra min livstil, men det kommer en dag då jag sätter stopp för mitt sätt att leva. Jag måste bara samla kraft och inspiration till hur jag ska lyckas med det. Finns stora mål som ska genomföras. Ett steg i taget annars kommer jag inte klara det och jag bara faller ännu djupare ner i träsket.

 

Sol, sol, sol och kyla

Tog en promenad i solen efter jag hade redigerat klart texten jag skrivit till uppsatsen samt skrivit till en bit till. Bilden är från instagram och jag har ett filter på som gör att det blev så blått. Var vitare annars.
 
 

"Jag berättar inte för någon"

310. Om någon berättar något i förtroende för dig, kan den personen vara säker på att du inte sprider det vidare till någon?

Ja det kan den vara, varför skulle jag berätta för någon annan? Berättar någon något i förtroende för mig så sprider jag inte detta vidare, den personen litar på mig. Jag vill inte förstöra det förtroendet jag fått av någon. 

// Puss och Kram Jasmine

Bättre förr?

309. Var det bättre förr?

Svårt fråga, det beror på vad man menar med förr. Förr när jag var liten eller förr för typ 100 år sedan? Delar var bättre när jag var yngre, men det är mycket som är bättre också. Så en svårt fråga man kan diskutera länge beroende på hur man ser det.

//Puss och Kram Jasmine

Hen är inte mitt favorit pronomen.

Bloggutmaning måndag och tisdag vecka 45. Veckans tema är random.
 

307. Vad tycker du om Sveriges nya pronomen "hen"?

Urk. Jag förstår syftet med det helt klart, men kan inte säga att jag tycker om ordet/pronomen hen. Det känns fel att använda det, jag håller mig gärna ifrån det. Men självklart finns det gånger jag också använder ordet hen, undviker det så mycket jag kan…

 

308. Har du träffat någon kändis?

Ja, har träffat några stycken. Skriver upp de jag kan komma på nu

*Amy Diamond (Efter en av hennes spelningar fick jag hennes autograf, ja detta räknas enligt mig. Det var en spelning i Färila å det måste ha varit första året som hon kom ut som artist)

Bild tagen från http://www.jmini.se/nyheter/23114/amy-diamond-gor-filmdebut

*Malin Berghagen (Hon var konferencier på en modevisning jag var på)

*Tommy Nilsson (På samma modevisning som Malin Berghagen var konferencier på)

*Mikael Nyqvist (på Dramaten när vi var på rundvandring)

Hm… Var de några fler hm… Tror faktiskt inte det tyvärr, har sätt flera stycken när jag varit i Sthlm, men då inte träffat de på samma sätt.

Eller vänta nu måste ju få skryta eller?? Jag har träffat Kim Tjernström, han måste väll räknas som kändis? Han har varit med i Jägarna 2 och spelat Peter. Jag har träffat honom under 3 års tid vi gick i samma klass på gymnasiet.

 

Hobby :D

Helgen har varit fylld med roliga grejer och jag har helt glömt bort att skiva blogginlägg och därmed har även bloggutmaningen kommit efter lite. Men här kommer först de dagar jag missade i förra veckan å i nästa inlägg så kommer gårdagens och dagens fråga.
 
Temat är fortfarande Hobby så frågorna och svaren från fredag, lördag och söndag kommer här nedan...
 

304. Länka något som du behöver till din hobby just nu

http://classic-bow.com/catalog/traditional-mongolian-recurve-bow-t310-p-253.html

Jag behöver självklart en pilbåge om jag nu ska kunna vara en äkta bågsskytt från den senromerska perioden… Längtar tills jag kan göra mitt intresse av pilbågsskytte till en egen hobby och öva öva och öva… Å ja det är sååååååå kul har du aldrig testat så testa.

 

305. Hiss & Diss - Din hobby

Vi tar min hobby historisk återskapning.

 

+Träffar människor som har samma hobby.

+Det är lättare att hitta information om årtalen än vad många tror, internet och böcker är din vän.

+Att tillbringa tid utan internet, telefon och andra saker från nutiden är skönt.

+Lär sig historia genom att vara historia

 

-Jag har aldrig riktigt gillat historia så det kan bli för mycket när alla runt om bara pratar om historia en hel vecka, men då går man ifrån och gör något istället för att lyssna.

-Det är inte allt för billigt (även om det inte är dyrt om man slår ut summan på ett helt år, men när man väl köper något blir det dyrt)

-Det tar lång tid att skapa kläder osv, man vill ju sy de för hand osv (symaskin på alla sömmar som inte syns)

 

306. 5 hobbys du haft genom åren

1.DANS, älskar fortfarande att dansa men det händer lite lika ofta nu för tiden.

2.Samla frimärken, hade det en kort period den tog slut, vet inte ens vart frimärkena är idag.

3.Hästar, jag red under en period i mina yngre dagar. Var det en gång i veckan i några år.

 

Hm… tror egentligen inte jag haft fler hobbys genom åren. Det känns som att jag nämnt de jag haft. Är det någon som vet någon annan hobby jag haft men glömt nämna så säg till.

 

 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0