-1 kg

Igår var det invägning för att se hur första veckan med ny kost gick och det var ett positivt resultat. -1kg mer än vad jag trodde det skulle bli. Får se vad resultatet blir på söndag då jag denna vecka får mycket mer vardagsmotion än förra veckan. Blev att jag satt hemma mycket då det var lov, förutom torsdagen som blev promenad som tusan runt i Köpenhamn. 
 
Det går framåt i alla fall riktigt glad för det :D
 
Igår blev det också ett parti Firefly innan Så ska det låta började. Jag förlorade, men det var kul ändå.
 
 
// Puss och Kram Jasmine

Pizza tips.

Igår har vi gjort en riktigt god pizza glutenfri och lchf, en pizza som jag kände att jag kunde äta även med dieten nu. Inget vetemjöl och inget socker :) 
 
Här kommer receptet:
 
Pizzadeg:
4 ägg
3/4 dl vatten
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl riven ost
2 msk pofiber
1,5 msk fiber husk
1 tsk bakpulver
lite salt
 
Topping:
Som topping kan man ha vad man vill ha på. Vi gjorde egen tomatsås av passerade tomater, vitlök och kryddor så som salt, peppar, oregano, salladskrydda. När man inte har lite socker i så får man ta mer av kryddorna.Jag hade sedan 120g skinka, 125g kyckling, ca 70g grönpaprika och 200g riven ost på min pizza.
 
Gör såhär:
Sätt ungnen på 200grader (vanlig ugn)
Vispa äggen pösiga (vispa längre än du tror riktigt fluffiga). Blande de torra ingredienserna mandelmjöl, pofiber, fiber husk, bakpulver, salt samt den rivna osten. Vispa sedan ner de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt vattnet. 
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, låt stå och svälla i ca 5 minuter.
Förgrädda botten i ca 10 minuter.
Ta ut och bred på tomatsåsen och den valda toppingen oftast med ost i botten om man ser till pizzerior. 
Grädda i ungen på 225 grader tills pizzan fått en fin färg och osten smält. 
 
Låt gärna pizzan vila en minut eller två innan du äter. 
 
Jag delade pizzan i tre delar för att äta vid olika måltider. Självfallet så har jag inga bilder på maten, men ska försöka bli bättre på att ta kort på maten också.
 
 

Vi plåtar låtar

Nu blir det en kort uppdatering av de senaste bilderna jag tagit till Vi plåtar låtar 2015. Under uppehållet med bloggen blev det inte att jag visade de bilderna jag tog varje vecka. Så nu kommer vecka 5-8. Sedan blir det en gång i veckan som jag lägger upp bilderna som det ska vara. 
 
Vecka 5 Something from nothing - Foo Fighters
 
Vecka 6 Under ytan - Uno Svenningsson
 
Vecka 7 Pink - Aerosmith
 
Vecka 8 Girls just wanna have fun - Anna Maria Espinosa
 
Om ni vill veta vilka kommande låtar är eller själv vara med så kan ni hitta all information här.
 
 

Köpenhamn

Igår var jag iväg till Köpenhamn riktigt roligt var det. Så skönt det är med sportlov, jag kan använda tiden till att ta det lugnt och ha kul. Det blev fyra museum, promenera till lilla havsfrun som inte var en liten promenad, in på lego butiken och se alla fantastiska lego de hade jag ville ha hela butiken. Var även in på Disney butiken och Build a bear. Blev inte mycket handlat av mig utan blev ett vykort, en kylskåpsmagnet och en nalle.

Kunde inte tro det igår men blev ca 20.000 steg allt som allt igår helt fantastiskt. Trodde inte det skulle bli så många, men det är bra. 

Nallen jag köpte på Build a bear. Om ni inte vet vad det är sök på nätet. 

Svårt att tro men tavlan är gjord med nagellack. 

Lilla havsfrun

Nyhamn uppbyggd i lego fanns i butiken. 

De hade en vägg med olika luckor i regnbågens färger på en vägg som var uppställd runt en byggarbetsplats där man fick skriva och kunde öppna och stänga dessa luckor. Då jag inte tänkte Geocacha under dagen så skrev jag om inte annat mitt cache namn på väggen i en av luckorna. 

//Puss och Kram Jasmine

Halvfasta

Då har jag överlevt min första dag med halvfasta, den bestod till större delen av olika shakes för att underlätta såhär i början av 5:2 dieten. Längre fram kommer det bli vanlig mat under faste dagarna också men för att ta bort momentet att behöva räkna på olika matvaror blev det såhär denna gång. Nu till kvällsmålet blev det istället för shake en smoothie gjort på frysta bär och banan + lite hasselnötsmjölk eller om det var någon annan mjölk osäker nu. 
 
Jag har i alla fall överlevt, dock varit hungrig under dagen. Men det hör väll till antar jag när jag får i mig ca 500-550 kval. 
 
Ni får ursäkta att det just nu bara blivit prat om dieter och sådant de senaste dagarna. Jag ska försöka tänka ut hur jag ska lägga upp bloggen och vad ni ska få läsa om. Min resa med viktnedgång kommer att vara men vad mer, tråkigt att bara läsa om dieter hela tiden. Är ju ändå en blogg om mig och mitt liv inte bara en del av mitt liv. 
 
De tankar jag har just nu är typ; veckans filmtips/serietips; recept av olika slag både nyttiga å onyttiga. Har några godbitar som jag kan dela med mig av. Har du några förslag? Hör då av dig med en kommentar så får jag se vad ni vill läsa om. 
 
//Puss och kram Jasmine
 
PS. Här om dagen så såg jag denna film har man inte sätt den då är det dags.


Hejsan mitt nya liv.

Nu säger vi hej till mitt nya liv och hejdå till mitt gamla liv.
 
Igår började jag med min nya diet eller nya kostvanor skulle jag kalla det alltså som jag i ett tidigare inlägg skrev 5:2 med lchf som grund. Påbörjades lite redan i söndags när middagen blev räknad i kalorier och gjorde även så det blev matlåda till igår. Det blev tacos på kyckling och hemlagade tortilla bröd utan vetemjöl. Det gick helt klart ner, men insåg snabbt att grönsaker innehåller knappt några kcal så det blev mycket mer grönsaker än vad det brukar bli. 
Igår när det var en av de dagar som jag skulle äta "normalt" så såg jag ganska fort att jag behövde äta mer än vad jag gjort tidigare, men då har det också varit onyttigheter som gjort att jag fått i mig för många kcal istället. Men nu hoppas vi att det visar sig om jag mår bättre och går ner med denna metod. Idag blir det en dag att äta "normalt" också men imorgon så kör jag "halvfasta" så jag ligger väll på golvet och gnyr för att jag är hungrig får se hur det går. 
 
Men kan säga att jag idag har huvudvärk, är trött i kroppen, känner mig lätt hungrig (det ska ordnas med ett äpple efter jag skrivit klart). Huvudvärken och tröttheten beror med all säkerhet på att jag inte fått i mig socker sedan i lördags och utan de mängder kolhydrater jag tidigare fått i mig. Det är bara att kämpa på och stå emot. Tur jag testat förr att stå emot sockret det ska inte vara några problem, får se hur det går i längden denna gång. 
 
Nu blir det ett äpple till mellanmål..
 
//Puss och Kram Jasmine

Alla <3 dag

Glad alla hjärtans dag allihopa. :)


//puss och kram Jasmine

Beslut!

Nu har ett beslut tagits som borde ha tagits för länge sedan. Nu eller rättare sagt på måndag börjar mitt nya mer hälsosamma liv. Det blir till en början 5:2 "diet" med lchf inslag under de fem dagarna och då halvfasta de andra två. Träning i första hand blir genom promenader och ev. lättare styrka hemma. Kommer bli en omställning med sportlov är perfekt för det. 
 
Ni kommer antagligen få följa denna resa förhoppningen är att jag redan på söndag ska mäta och väga och då ev skriva in det här också. Får se hur jag klarar det psykiskt då jag redan inte mår riktigt bra av vetskapen om hur läget ser ut. 
 
En bild tagen för inte allt så länge sedan kanske tre veckor sedan max. 
 
Snart börjar resan mot ett lättare liv. :)
 
//puss och kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0