Eva och Adam

Eva och Adam har nog de flesta sätt när de var yngre. Dock kan jag inte säga att jag bara sätt det när jag var yngre har sätt flera avsnitt idag, började kolla på första säsongen i onsdags nu har jag precis börjat på den andra. Avsnitten är ca en halv timme långa och det är 8 på varje avsnitt. Sedan blir det att se filmen :P "Eva och Adam -fyra födelsedagar och ett fiasko" den är lite som filmen "fyra bröllopp och en begravning" i utformningen.

Mamma var här i helgen :D Jag fick en skrivare/skanner/kopiator i födelsedagspressent i förskott :) Bra att hon tog med sig den upp nu annars hade jag fått tagit den på tåget sedan. Även tog hon med sig cykeln så nu har jag något att cykla på mellan hemmet och univeritetet :) Vi var och handlade lite grejer också, en helt ny outfit köpte jag har dock inga bilder på den :/ Vi köpte också ett cykellås så jag kan låsa cykeln så den inte blir stullen. "Peppar peppar ta i trä".

Nä nu ska jag se lite mer Eva och Adam sedan ska jag plugga lite till inför tentan på torsdag

// Puss och Kram Jasmine

Kyss

Blyertsteckningen jag sålde.

Här är en bild på en blyertsteckningen jag gjorde under tiden på Timrå Gymnasium. Dock är detta en kopia av orginalet jag gjorde, pga har bara kopian kvar sålde orginalet. Orginalet har mycket mer mörka partier det blir ju aldrig exakt lika dant när man kopierar något. Men ni kan ha sätt bilden när ni sökt på kyss, puss eller kiss på google bildsökning.

//Puss och Kram Jasmine

Posten.

Måste bara berätta detta.
Jag har ju flyttat upp till Umeå och gjorde en adressändring, samma vecka som jag flyttade. Den ända posten jag fått under hela tiden är räkningen till studentrummet. Och i veckan så skickade mamma ett brev med mitt röstkort i, borde fått det idag tyckte jag.
Kollade posten när jag kom hem vid cirka klockan ett, men ingen post alls. Jag frågade en som bor i samma korridor om ungefär vilken tid posten brukar komma, fick svaret "mellan 10 och 12 ungefär".
Mamma ringde precis efteråt och sa att hon hade pratat med posten och de sa att det inte riktigt var klart med adressändringen, men det skulle han/hon ordna det.
Jag tar en promenad till universitetet för att kolla efter en kurslitteratur bok som ska finnas där. Men iaf jag kollar av någon anledning om posten kommit innan jag går men ingenting i brevlådan.
När jag går hem går jag in en sväng på Ica för att handla mat till middagen. Och när jag kommer in i porten av någon anledning så kollar jag postfacket igen och helt plötsligt hade jag fått post, en hel hög faktiskt. Som om allt legat på postkontoret i närheten och de undrat vart den ska.

Där ser man hur fort det kan gå att få sin post, om det har blivigt något krongel.

// Puss och Kram Jasmine

Ps. Jag hade fått mitt utbildningsintyg från Grythyttans bartenderskola idag hem till föräldrarna, det pga att de hade bara den adressen. Men har fått den iaf :D ds.

Inlägg

Ja, som ni ser har jag bytt bild i bakrunden på bloggen, tyckte nämningen att en bild på blommor inte funkar så länge till, det är höst nu.

Idag var det en hel dag på skolan med föreläsning och grupparbete. Sedan drog jag till Anna där vi lagade lite mat och kollade på tvn ett tag. Även så höll vi på lite med pärlplattor :)

Asså detta inlägg blev väldigt kort vet inte vad jag ska skriva.

// Puss och Kram Jasmine

Förändringar

Från och med 2011 kommer det vara många förändringar när det gäller skolan.

* En ny skollag
* Nya läroplaner
* Ny betygsskala A-F
* En gymnasiereform 2011

Gymnasiereform 2011 kommer gör så det finns yrkesprogram och högskoleförberedande program. De kommer ta bor Indiviuduelle programmet eller som många säger IV, istället kommer det ett program som heter introduktionsprogram, där syftet är att man ska kunna läsa upp de betyg som behövs för det programmet man vill gå eller att man sedan kan börja arbeta.

Gymnasiereformen förändrar också de yrkesprogram och högskoleförberedande program en del. Man tar bort 100p från de individuellt val som nu är 300p, men då kommer det bara vara 200p, dock kan man alltid utöka sitt program om man vill. Projektarbetet byter namn till gymnaisearbete, och det ser olika ut för yrkesprogram och högskoleförberedande program. Det är så mycket som förändras så gymnasiet kommer se helt annorlunda ut från och med hösten 2011.

Men detta är om våran nuvarande regering får sitta kvar. Men de rödgröna har även sagt att de inte kommer göra några radikala förändringar i detta. Så oavsätt vad vi röstar den 19 september kommer det att bli sähära.

Denna information har jag fått från våran föreläsning igår om nya reformer 2011.

Enligt mig ser det ut på de nya skollagarna, gymnasiereform 2011 och mycket annat nu som blir nytt 2011, är att regeringen vill få våra elever i skolan att alla ska ha ett MVG i alla ämnen. Det låter som att alla ska klara MVG för att klara sig till Gymnasiet och sedan till Högskolan om man nu skulle vilja det. Och det har nu också blivigt tillåtet att ha antagnings prov från och med årskurs 7 (i vissa fall redan 4an) till grundskolor där man har spetsutbildningar tex estetiskaämnen, matte, språk, m.m.

// Jasmine

Dagen bland annat.

De två vännerna, en brun- och en svartklädd, dansar inför varandra som om de anförtrodde sig åt varandra och ibland är de bättre, ibland sämre lyssnare

Det var så min koregrafi blev recenserad i Sundsvalls Tidning 6 maj. Jag att och läste min projektarbets rapport och där stod det.

Bilden från våran Affich till dansföreställningen "Mellan himmel och hav" som visades i våras.
Saknar lite all dans och härliga människor på estetiska programmet.

Idag var det välkommst mässa och seminarium för mig på universitetet. Jag kan bara säga att jag längtar tills våren då vi får börja med våra inriktningar. Just nu håller vi på med Auo = Allmän utbildnings område som alla lärare måste ha. Vist är det intressant, men längtar ändå tills våren.

Måste bara berätta att jag äntligen har sätt den tredje filmen i Twilight serien alltså Eclipce :) Den var helt fantastisk, men dock är boken alltid bättre. Man får alltid en andra bild fram försig genom boken. Men det kanske är bara jag som älskar att läsa böcker och få upp bilder för varje ord jag läser. Kan verkligen rekommendera att se filmen och det är verkligen inget krav på att man måste ha läst böckerna innan tycker jag.

Nä nu måste jag ta och sova lite så jag orkar upp imorgon är jätte trött, man får in så mycke information på sådan kort tid man är här.

// Puss och kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0