Armband

Jag fick ett armband i lördags av mina föräldrar en gjort i sameslöjd/lappslöjd och det som är det roliga är att både min mor och lillebror har ett varsit också. Mitt närmast, mammas och längst bort lillebrors. Jag har beställt ett till :) Jag tycker de är super läckra :D

 

// Puss och kram Jasmine

Hes

Shit såhär hes som jag är just nu har jag nog aldrig varit tidigare, eller var hesare igår jag kunde då knappt prata kom nästan inte ut några ord utan att jag måsta hosta en stund före :P Idag får jag fram hela meningar utan att bli irriterad. Men ska hålla tyst så mycket som möjligt idag också var det tänkt :) Kanske ska förklara varför jag är hes också. Jag sjönk lite väll mycket till musiken i lördags kväll/natt. Hade en liten tillställning med mina underbara vänner och familjen eftersom jag fyller år imorgon.

 

Jag har nu heller ingen bra anledning till varför jag inte har tagit körkort än, fick av mina underbara föräldrar pengar till körkortet :D Älskar er det ska ni veta. Fick en hel del till saker, ett sims spel, lappslöjdsarmband, lite olika saker till min lilla mini bar, pengar och lotter :) Kan säga att jag vann hela 75 kronor på 30 lotter ;) Men lite var det iaf :D Man ska vara nöjd med det lilla.

 

Nu ska jag ta och pallra mig till Ica och handla lite småsaker sedan ska jag ta och lägga mig i sängen och bara vara försöka sova lite. Åkte nattåg hem inatt sov inte allt förmycket kan man säga. Jag har nämligen inget inskrivet i schemat.

 

// Puss och Kram den hesa Jasmine

Bilder!

Nu hade jag tänkt visa lite bilder jag tagit med mobilen under sommaren och lite av hösten nu :)

Denna grymt söta nalle fick jag av min lillebror när han kom från London med klassen, den är köpt på det berömda köpcentret Harrods. :D

 

En dag var vi till min storebror i Söderhamn, jag bestämmer mig för att ta en promenad och här musik nästan det första jag gör så jag försöker lokalisera musiken. Den kom från Östra berget (söderhamsbor rätta mig om det inte är så berget heter). Och där uppe var det trivselkväll :)

 

Idag på skolan så höll jag på med ett litet projekt där jag håller på att göra en tusch målning och en text i pappers tryck...

 

En bild för er som inte vågat er på att testa drakfrukt. Så ser den ut såhär inutti. Den smakar som en väldigt smaklös Kiwi samma konsistens.

 

// Puss och Kram Jasmine

 

Ps. kanske kommer fler bilder senare.

Spel igen ;)

Ja det blir ännu ett inlägg om spel. Igår hade jag som sagt speldag/kväll med några vänner i min korridor, vi spelade bara brädspel.

 

Men idag sitter jag och spelar spel på Facebook. Jag har en City Ville, en gardens of time, Happy hospital, the sims social och från och med idag Adventure World. Vist man kan nog säga att jag inte har ett liv om jag bara skulle sitta och spela dessa, men då är inte fallet. CityVille har jag mest för att kunna hjälpa vänner som frågar efter prylar eller så. Men de andra spelar jag flitigt, dock inte lika flitigt som MÅNGA andra. Kan göra annat än att bara sitta och spela.

 

Nu ska jag ta och fixa frukost, sätta mig vid tvn och dricka mitt te och bara kolla på One tree hill :D Runt halv tolv ska jag och en kompis gå till UB(universitets biblioteket) och plugga fram tills fyra då UB stänger för dagen. Mitt mål är att iaf helften av tentafrågorna ska vara besvarade alltså 8 stycken, får se hur det går...

 

// Puss och Kram Jasmine

Spel

Idag har jag och några vänner anordnat en speldag/kväll. Det går ut på att vi spelar brädspel tills vi läsnar på det :) Kan ta hela kvällen eller blir man less runt middagen, beror mycket på vilka spel man spelar. Blir allt från det gamla spelet laburinth till Cluedo och andra karraktärspel.

 

Jag och P spelade tvspel igår :D sjöng singstar, kanske inte det bästa då jag har ont i halsen och hade det innan vi började sjunga också. Men kul som tusan är det :D

 

// Puss och Kram Jasmine

Drömkudde

Jag var in på Ålidhems Antik igår med en kompis, kollar bland de böcker som de säljer och hittar en med namnet "Kärlekens lyrik" slår upp en sida och hittar en dikt som heter "Drömkudde" och jag tänkte detta måste vara min dikt... Bara läs och njut:

 

"Din mjuka kind,

din doft av sommar,

an ängens blommor efter regn-

Jag somnar in, 

trygg med min kin mot din,

och denna tystnad är min bästa vän."


Nu är det så att jag nästan alltid när jag sover kramar en kudde, vet inte varför men det är bara så. Så jag tyckte denna dikten passade perfekt in på mig. Det kan komma fler dikter från denna bok senare.

 

// Puss och Kram Jasmine

One tree hill

Jag är eller har iaf varit ett One tree hill fan, jag har sätt alla säsonger utom halva 8:e. Kommer bli att jag ser den också när jag väll har fått tag på den säsongen kommer i oktober om jag inte missminner mig.

 

Men jag skriver detta inlägg för att jag vill rekommendera er att se One tree hill om ni inte sätt det. Ta i alla fall se pilotavsnittet (första avsnittet) för att se om det är din grej eller inte, jag brukar upptäcka det på första avsnittet. Den har allt, kärlek, svek, dramatik, hat, triangeldrama, m.m.

 

// puss och kram Jasmine

Regn

Nu har regnet öst ner i två dagar i sträck, vist det har inte spöregnat hela tiden men varit av och till. Man blir så lätt trött av detta väder. Det är inte kul att gå ut mn blir blöt och jävlig. Det finns inte så mycket att göra inne enligt mig, antingen kolla på tv/datorn eller plugga. Plugga har jag inte kommit mig för att göra än. Har en engelsk bok vi ska läsa men har inte börjat det är en vecka tills vi har seminarium. Borde plugga som en tok så jag hinner med, men blev less på denna bok redan förra veckan då jag inte fått den med posten än. Fick bekräftat den första eller andra september att den var skickad från Adlibris så det är posten som har den någon stans. Snart har det gått två veckor, det är också sista inbetalnings dagen efter 15 dagar om jag inte missminner mig :/ Ska ringa Adlibris en andra gång imorgon, ringde och frågade om de viste något om det i förra veckan. Så när jag väll ska plugga på denna bok får jag sitta på google och läsa ungefär halva boken :S

 

Får se till de positiva sakerna som händer istället för de negativa. :)

 

// Puss och Kram Jasmine

Träningsverk

Idag när jag och P gick till Ica Maxi får jag som "ont"/träningsverk på utsidan av smalbenen. Antagligen är det träningsverk, men har aldrig tidigare kännt att det har spännt där efter träning. Kan vara att mina smalben inte är så tränade som de var förr i tiden ;)

 

Någon annan som kännt detta tidigare?

 

// Puss och kram Jasmine

IKSU

Igår var jag till gymmet och tränade, som jag nu gjort i två veckor med två pass styrka och två pass konditon. Känns skönt att komma igång igen. Kommer nog inte vara uppe i ca 10 timmar på en vecka igen som man var när man gick estet dans, men man kan i alla fall komma upp i runt 5 timmar i veckan. Förut så hade man ju lektionstid att träna, nu har man bara sin fritid att göra det på.

 

Jag var i förra veckan och fick en introduktion på gymmet av en personlig tränare, jätte bra att få kunna få veta vad man själv ska göra för att träna upp de musklerna man vill och att det är en kunnig och en person som man sedan kan fråga när man är på gymmet. Och jag gillar verkligen gymmet det har allt man kan tänkas behöva.

 

// Puss och Kram Jasmine

Långtid har gått

Hejsan...

 

Nu är det så att jag inte har skrivit ett ända inlägg sedan den 3 augusti, jag kan inte förstå att jag lät det gå så lång tid mellan men nu blev det så. Jag ska bli bättre på att skriva. Tänkt flera gånger att jag ska skriva men gör det inte av någon underlig anledning. Men nu ska jag försöka i detta inlägg summera det som ni missat i augusti.

 

Jag åkte till Stockholm för att träffa A och kolla på Pride Paraden. Paraden var riktigt fantastisk att se, man hade hört talas om denna Parad men man måste se den för att förstå. Att se så många människor som står för din sak är underbart. Mest berörande för mig var att se alla föräldrar till HBT (HBT-Homo, bi och transpersoner) personer som gick med band där det stod "stålta föräldrar till HBT personer.

 

Några dagar senare ungefär en vecka eller två så åkte jag ner till Falkenberg till P för att se hur hon bor när hon inte bor i Umeå. Vi var till Ullared och handlade plus att vi tog oss till Liseberg nästa dag och lekte av oss lite. Helt klart är Flum Ride eller Kanonen den bästa attraktionen, beror på om man gillar att bli blöt eller om man gillar att skrika och vara upp och ner en aning. Jag var jätte nervös när jag skulle åka Kanonen första gången, hade aldrig åkt i en loop tidigare men det blev en tur till efter en stund. Detta var min första gång på Liseberg, jag har tidigare bara varit på Gröna Lund om man ska prata om stora nöjesfällt. Jag rekomenderar båda två då de är väldigt olika. Blir en tur till Liseberg till våren igen, kanske inte lika långa köer till allt då.

 

Jag och P åker hem till mina föräldrar och ser oss runt om Ramsjö med omnejd och sedan drog vi upp till Umeå igen för att ställa iordning allt inför att vi började i skolan igen.

 

Det är väll det intressanta som hänt sedan jag sist skrev.

 

// Puss och Kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0