Bloggutmaning 365 vecka 15 - bloggvärlden

VECKA 15 - BLOGGVÄRLDEN

097. Varför läser du bloggar?

För jag tycker det är intressant att se vad andra människor gör. Men läser mest bloggar som är inriktade på antingen bakning eller träning. Å ja dessa två teman säger emot varandra väldigt mycket men de är sanningen.

098. Borde det finnas en åldersgräns för att blogga?

Nej, men jag tycker att man som förälder ska veta att sitt barn bloggar. Man behöver inte hålla koll men det är bra om man som förälder vet. Bara vetskapen kan göra så att en förälder mår bättre.

099. Har du skaffat någon ny vänskap tack vare att du bloggar?

Ja det skulle jag säga, även om det bara är vänner jag skriver med via kommentarer så blir det en slags vänskap J Det känns som att man lär känna de bloggar man läser.

100. Om du fick ändra en sak med bloggvärlden, vad skulle det vara?

Skulle göra så att det inte finns nätmobbning.

101. Länka en blogg som är olik din men som du gillar

Den mest olika måste vara:

Philip: http://ptphilip.se

102. Hiss & Diss – Bloggvärlden

Hiss

*Får veta vad sina vänner gör om dagarna även om man inte är på plats och kan uppleva det med dem

*Tips och inspiration

Diss

*Nätmobbing

*Elaka kommentarer

103. 5 tips för en bättre blogg

Nu kan jag inte tycka att jag har en riktigt bra blogg, men jag skulle vilja ha detta i min också. Eller att jag sätt på andra bloggar och gillat

*Recept på det man lagar och lägger ut bild på

*Tips

*Vardagsbilder inte bara till fixade och super fina

Blev bara tre tips.

 

 

Bloggutmaning 365 vecka 14 - våren

VECKA 14 – VÅREN

Måste bara säga våren är här så det är så kul att skriva ett sådant inlägg. Våren är väldigt mysig, men min favorit årstid måste vara sommaren.

090. Fåglarna kommer tillbaka och börjar sjunga tidigt på morgonen, mysigt eller jobbigt?

Jag tycker det är väldigt mysigt, även om det kan kännas som att de stör när jag ska vakna eller vill sova vidare. Fåglarnas sång gör mig fridfull och jag blir glad av att höra de. Jag hoppas verkligen att jag kommer få höra de mer än vad jag gör just nu, de har inte blivit så aktiva här på området. Kan bero på att det är mest hus runt om också.

091. Planterar du något på våren?

Tyvärr inte, men jag hoppas kunna göra det framöver. Skulle vara kul med både växter och framförallt egna kryddor. Kryddor just för att kunna ha hemma och använda, det är godare med färska och de man torkat själv.

092. Brukar du vår städa?

Jag brukar men i år har det inte blivit av, kommer inte bli heller. Jag gör istället en flytt städning senare. I min vanliga vårstädning består även i att röja ut de jag inte vill ha kvar, vilket jag gjort lite nu i vår.

093. Om du bara får välja ett vårtecken, vilket känns mest vårigt?

Hm, svårt. Men vår blommorna skulle jag vilja behålla.

Och inte att glömma allt som blir grönt :) (gammal bild)

094. Tipsa om något bra som du använder dig av på våren.

Känner du dig trött och hängig på våren, testa att använda dig av allergi medicin någon dag, du kan vara allergisk mot någon växt som kommer utan att vara medveten om det. Men ger allergi medicinen ingen effekt sluta använda de. I år har jag inte behövt börja använda men har de senaste åren behövt använda.

095. Hiss & Diss – Våren

Hiss

*SOL

*Får massa energi

*Doften av blommor och andra växter

*Tunnare kläder

Diss

*Pollenallergi

*Även om jag får energi så tar solen den ifrån mig

096. 5 våriga plagg du tycker är snygga

*Linne
*Adidas jackor
*Converse (även om jag själv inte kan ha de)
*Solglasögon är inte ett plagg men ändå snyggt
*Klänningar

 

Bloggutmaningen 365 vecka 13 nyheter

Då fortsätter jag på bloggutmaningen, har haft en lång blogg paus som gjort att även bloggutmaningen har blivit drabbad men ska försöka komma ikapp. 

083. Brukar du vara först att få reda på nyheter bland vänner? Gäller det nyheter som typ aftonbladet och sådant så händer det sällan att jag ens pratar om det, beror på om man har nyheterna igång på tv:n eller om man läser en tidning på nätet. Nyheter kan vara mycket.

 

084. Har du någon trevlig nyhet att berätta? En nyhet om mig själv är att jag flyttar i sommar. Andra nyheter om något som hänt i samhället… Nja sällan jag lägger något på minne.

 

085. Vad för slags nyheter tycker du är mest ointressant? Sportnyheter, jag gillar inte att titta på sport och då är det inte heller kul att läsa om det.

 

086. Om du inte fick reda på nyheter om vad som hänt i Sverige på en vecka, skulle du tycka det var jobbigt? Jag har varit utan svenska nyheter i ca två veckor klarade mig väldigt bra då. Även om vi kanske hörde att det gått bra för något lag i fotboll så kan jag anse att jag inte fick så många nyheter under Indonesien resan.

 

087. Länka en artikel från aftonbladet.se som är den typ av artiklar du helst läser. Oj detta blir intressant, har aldrig tänkt på vilken typ av artiklar jag läser.

Detta är artiklarna jag klickade in på för att läsa just nu på Aftonbladet, men läser väldigt olika beror mycket på hur själva rubriken lyder.

Artiklar:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18831193.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18829554.ab

http://www.aftonbladet.se/theyouway/beautyandhair/article18794896.ab

Aftonbladets Plus-artiklar:

http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article18173817.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18704208.ab

 

088. Hiss & Diss – Nyheter

Riktigt svårt detta, nyheter har mycket positivt som jag inte nu kommer på något av.

Hiss

*Allmänkunskap

*Får reda på vad som händer ute i världen

Diss

*Sport

*Mycket

 

089. 5 ställen du brukar kika på för att få reda på nyheter

*Nyheterna på tv (SVT, TV4)

*Aftonbladet.se

*Expressen.se (väldigt sällan)

*Ljusdals Posten (när jag är i Ljusdals kommun vill säga)

*Västerbottens kuriren

 

 

Tiden står inte stilla, men bloggen gör.

Kul att se att någon är inne och kollar min blogg även om jag inte skriver något. Jag har inte haft inspiration att skriva på ett tag och mitt liv har varit väldigt enformigt. Jag vet att jag har bloggutmaningen att skriva, men även den har inte varit inspiration nog för att skriva. 
 
Men idag har jag inspiration, det är så mycket som händer just nu. Det är vår, jag har praktik, jag har skaffat tyg, är just nu i Stockholm, flyttar i sommar :D Det är snart sommar. 
 
Vissa av dessa saker känns så overkligt, framför allt flytt och att jag köpt tyg till mina folkvandringstids kläder. Ja jag vet att jag inte nämnt att jag ska flytta men det ska jag bara så ni vet :) Mer om flytt kommer senare längre fram när jag typ bor i rummet fyllt med flyttlådor ;)
 
Jag ska försöka bli bättre på att skriva, men kan inte lova något för jag vet hur det går, jag sitter efter några veckor och lovar igen, när jag inte skrivit på ett tag.
 
Har som vanligt inte tagit några bilder under tiden jag varit borta, men det har inte hänt så mycket. Jag har pluggat, pluggat och pluggat. Varit på flera geocachingevent :) Bl.a. CITO-event "Cache in trash out", man städar ett valt område för att göra vår planet lite mindre nerskräpad. 
 
Hoppas ni alla har det bra. Massa kramar från mig :) Kommentera gärna med vad ni vill läsa om. Jag ska försöka fotografera min arbetsprocess med folkvandringstidskläderna så ni får se vad jag syslar med och kommer sysla med i sommar :)
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0