Fuck Cancer

Idag har jag och P varit och hjälpt Ung cancer ideellt att pärla armbanden där det står "Fuck cancer" på. Det blev några stycken som jag fick gjorda på den ca 1,5 timmen vi satt där. Som tack för hjälpen om man gjorde 6 eller fler fick man behålla ett själv. Det var trevligt att sitta och göra dessa, även om det inte så att man pratar under tiden när man gör de. Dessa armband går att köpa via Ung cancers egna webbbutik som ni hittar här Ung Cancer Webbshop Vi får göra det vi kan för att forskarna ska komma framåt när det gäller cancerforskningen.
 
Här är min skörd av armband jag gjorde. Armbanden är inte glesa när de väl knyter ihop de sedan.
Bild från min instagram @zoomishere
 
Även ni läsare kan kolla upp om det blir någon pärldag i din hemstad någon gång, jag gjorde detta i Umeå och jag vet att det kommer fler dagar i Umeå.
 
// Puss och Kram Jasmine

Umeå...

Ojoj, ser nu att jag glömde bort att skriva igår, men det finns sina anledningar till det. Dagen började väldigt bra men den gick utför och slutade ändå VÄLDIGT bra. Inget jag vill prata om, mer än det positiva, igår var vi på IKEA för att köpa så vi får matplatsen vi alltid suktat efter samt arbetsrummet ska bli klart någon gång, eller iaf påbörjas ;) Å sendan blev det myskväll med chips, Coca-Cola och bra Disney film :) Skattkammarplaneten :D
 
Om en stund ska jag sätta mig på bussen som tar mig halvvägs till flygplatsen och sedan byta så jag kommer hela vägen till flygplatsen. Jag ska nämligen åka till Umeå för att påbörja examensarbetet. Kommer sakna sambon och lägenheten, men jag är snart tillbaka igen och får krama på honom.
 
Men inte deppa nu kommer bli super kul att åka till Umeå, få träffa P och göra massor av olika saker hela helgerna, de är plannerade helt och hållet. Å vardagarna blir det plugg, plugg å mer plugg...
 
Jag borde verkligen börja fixa iordning mig så jag kan åka iväg... 
 
Om jag är glömsk med inlägg så får ni ursäkta mig. Jag är super glömsk när jag är borta.
 
Nämnde jag någon gång den grymma pajen jag gjorde här om dagen? Köttfärspaj iaf enligt mig super god.
 
//PUSS OCH KRAM JASMINE
 

Luffarslöjd

Precis hemkommen från Luffarslöjden. Finns en kvinna på Öland som håller kurser eller kvällar där hon finns med och hjälper till om man skulle behöva det. Ända man behöver ha med sig är ett glatt humör och lite kosing. 

Dagens alster blev 
Alltså ett hjärta, en ljusstake och ett smycke. Smycket var helt klart svårast. När jag var nästan klar så får jag börja om då tråden jag använde tydligen var för tjock (vissa pärlor ville inte ha den tråden jag började med). 

Nu ska jag krypa ner i sängen å sova. 

Natti natt kramar. 

Bloggutmaning 365 vecka 24 - Sport

VECKA 24 - SPORT

 

160. Är det viktigt för dig att hänga med i hur det går för ditt favoritland i olika sporter? NEJ

 

161. Håller du på med någon sport? Nej

 

162. Vad tycker du om att idrottsmänniskor tjänar mycket mer pengar än människor som jobbar med att rädda liv? Sällan jag tycker lönen är ok för de olika jobben som finns.

 

163. Om du fick säga något till en idrottsman / kvinna - vad skulle du säga och till vem? Hm, nej

 

164. Länka ett plagg du gärna skulle sporta i:  Kollar inte så mycket på träningsplagg tyvärr.

 

165. Hiss och Diss - Idrott i skolan

Hiss:

Gratis träning

Instruktör i de olika grenarna + gymmet

 

Diss:

Elever förstår inte hur viktigt denna lektion är

Idrottsläraren gör sällan så att alla elever vill vara med. VARIERA upplägget. I gymnasiet hade vi aldrig en och samma sport/aktivitet vi gjorde. Hände väll då å då att vi spelade något som vi spelat tidigare men inte nästa lektion direkt.

 

166. 5 sporter du tycker om att titta på

*Friidrott

*Konståkning

*Skidor

*Danstävlingar (då är dans en sport för mig, när det är tävlings dans annars är dans en konstform)

*Beachvollyboll

 

Märks det att jag inte är så förtjust i sport?

 

 

Bloggutmaning 365 vecka 23 - För 5 år sedan

VECKA 23 - FÖR 5 ÅR SEDAN

 

153. Vem var du för 5 år sedan? Jag hade precis börjat tredje året på gymnasiet, var självständig redan då. Studierna var det viktigaste i mina tankar och självklart vännerna. Dansen var en stor del av mitt liv (gick estetiska programmet inriktning dans så). Jag trodde inte jag skulle hitta någon att dela mitt liv med. Blyg som tusan var jag också, men inte på scenen.

 

154. Vad hade du för stil för 5 år sedan? Jeans och linne eller mjukisar å linne och till detta en hoodie.

 

155. Har du förändrats något på dessa 5 år? Ja då det har jag, jag vågar ta för mig på ett annat sätt, jag har insett att jag vist kan hitta någon att dela mitt liv med :) <3 Stilen har väll inte ändrats så markant men linnen är bara sommartid och sällan på finare tillställningar.

 

156. Om du fick gå tillbaka 5 år i tiden och säga något till dig själv, vad skulle du säga? Du är värdefull, du är bäst, du kommer hitta någon, du kan allt!!! Det hade varit ett pepptalk så självförtroendet skulle gå upp massor…

 

157. Tipsa om något som du gillade för 5 år sedan som du fortfarande gillar: Hoodie

 

158. Hiss & Diss - Livet för 5 år sedan

Hiss:

Jag dansade dagligen

Esteter har riktigt kul

 

Diss:

Självförtroendet var inte som det är idag

 

159. 5 prylar du ägde och tyckte om för 5 år sedan

Oj, detta var riktigt svårt… Tror inte jag ens kommer på en enda sak jag ägde då som jag inte äger idag. 

 

 

Bloggutmaning 365 vecka 22 - Shopping

VECKA 22 - SHOPPING

 

146. Shoppar du helst på nätet eller i butik? Oftast butik, men det beror lite på vad det gäller för något. Böcker är det både nät och butik. Kläder oftast butik för jag vet aldrig om jag kommer i kläderna om jag beställer de på nätet.

 

147. Köper du hellre en dyr kvalitetströja eller fem billiga tröjor av sämre kvalitet? Hade jag haft råd att köpa en dyr kvalitetströja så hade jag gjort det, men i dagsläget är det bättre att köpa fem billiga av sämre kvalitet. Måste ju ha något att byta mellan.

 

148. Tänker du efter innan du köper något? Beror helt på vad det är och vad kostnaden är på detta. Är kostnaden under 100 så tänker jag sällan är det över tänker jag.

Impuls köp händer. Bevis på bilden nedan. Användes ca 3-4 gånger innan de såldes vidare.

 

 

149. Om du blev av med alla kort och kontanter utom en hundralapp i en hel vecka, hur skulle du klara veckan? Ja det skulle ja, hade fått tänka på vad jag skulle laga för mat men det går helt klart. Å nej det hade inte blivit nudlar.

 

150. Länka en webshop du är inne på ofta:

http://www.adlibris.com/se

 

151. Hiss & Diss – Shopping

Hiss:

Roligt när man hittar något

Tidsfördriv

 

Diss:

Jobbigt när man vill ha något som är för smått (ja jag ska gå ner i vikt, men ett steg i taget promenaderna blir ju av iaf)

När pengarna är slut.

 

152. 5 saker du sällan kan motstå att köpa

*Sötsaker

*Filmer

*Böcker

 

Det var nog allt… Kläder kan jag lätt motstå att köpa.

 

 

Segling, pyntning och SoA

Dagen började med att prova på segling. Helt nytt för mig det läskigaste var när båten lutade massor åt ett håll (har ert fint ord men jag kan inte det ordet). Men jag har iaf testat seglat och dragit i snören för att ditten å datten ska hända. 

Efter det tog jag det väldigt lugnt några av snitt av Sons of Anarchy och bara var. 

Det som jag verkligen inte trodde skulle hända än på några veckor är att jag tog och pyntade lägenheten lite. Den ser fortfarande ut som ett bombnedslag men hallen är nästan fri från onödiga saker å vardagsrumsfönstret är till fixad :) Får se kanske fler saker händer de kommande dagarna. Vi måste dock fixa mer möbler för att få till det som vi vill å jag måste måla/teckna som en galning om tavlorna vi vill få upp ska bli klara innan året är slut. Men jag känner ingen brådska då jag har annat som måste göras samtidigt. Tavlorna går i andra hand. 
Skissade lite på vår SoA tavla förut, dock på ett A4 å inte A2/A1 som jag ska göra den på sen. 

// puss å kram Jasmine 

Nu ska jag sova, natti natt.

Bloggutmaning 365 vecka 21 - Mat

VECKA 21 - MAT

 

139. Äter du tre riktiga måltider (frukost, lunch, middag) om dagen? Jag försöker göra det i alla fall, händer att lunchen blir något väldigt lätt eller att middagen blir det. Men för det mesta äter jag riktiga måltider.

 

140. Är du kräsen när det kommer till mat? Ja, har vissa saker jag gärna undviker om jag får. Svamp, fisk, skaldjur(äter inte om du testar få i mig)

 

141. Finns det någon kombination av mat som du äter som andra tycker är lite konstig? Nej inte vad jag vet.

 

142. Om en produkt gått över på datumet någon dag, äter du den ändå? Beror på vad det är, är den öppnad innan det datumet osv. Det står ju ”bäst före” inte död efter.

 

143. Tipsa om en dukning du tycker är snygg: Det tipset kan jag inte ge då jag inte hittat någon super snygg dukning jag gillar.

 

144. Hiss & Diss – Matlagning

 

Hiss:

Roligt

Det blir gott(oftast)

 

Diss:

Disken

Tråkigt att laga mat till sig själv

När maten bränner, eller såsen skär sig :’(

 

145. 5 maträtter du skulle kunna leva på resten av livet

*Kyckling och ris + sås

*Fläsklägg och potatismos

*Pasta al Amanda

*Stekt och panerad fisk och potatis

*Köttfärssoppa

 

Fick nog in de flesta delarna som man bör när man gör matlista också pasta, ris, potatis, kött och fisk. Saknas ju vegetariskt men men.

 

 

Från stan och hem

Idag tä og en promenad från stan och hem på förmiddagen. Väldigt skön promenad, tog ca 1 timme och 15 minuter. Jag har inte den konditionen som jag borde men jag stannade inte och gick inte heller så snabbt som jag kan. Ville mer se hur lång tid en lugn promenad tar. 
Run keeper sa såhär: 

Första gången jag testar Run keeper har använt ett annat program förut som bara krånglade hela tiden, men detta fungerade riktigt bra :)

När jag kom hem tog jag och åt lunch som bestod i baconsås och ris. Baconsåsen gjord på tärnatbacon, cream fraish och svartpeppar :)

// puss och kram Jasmine

Bloggutmaningen 365 vecka 20 tema spel

Nu kommer svaren på frågorna för vecka 20 i bloggutmaningen.

 

VECKA 20 - SPEL

 

132. Är du en dålig förlorare? Nej det är jag inte, beror dock lite på vad det handlar om. Är det ett spel som jag borde ha vunnit eller att de andra spelarna haft super mycket tur så kan jag bli lite putt, men inte så att jag säger dumma saker/gör dumma saker för att jag förlorat.

 

133. Vad för slags spel tycker du mest om att spela? Brädspel och dataspel, men mest brädspel

 

134. Är du beroende av något spel? Nej inte för stunden har varit. Det var Sims 3 till datorn jag var beroende av där ett tag. Men den perioden är över just för stunden, får se vad som händer nu när Sims 4 kommer.

 

135. Om du får chansen att fuska i ett spel utan att bli upptäckt, gör du det då? Nej det skulle jag inte, även om tanken slår mig varje gång så skulle jag inte fuska i spel.

 

136. Tipsa om ett roligt mobilspel: Hm, (plockar fram mobilen å kollar upp svaret) Roligaste måste vara Moron Test, länge sedan jag körde nu men det är ett spel där man verkligen får använda hjärncellerna och ska försöka klara de olika testen. Jag har klarat de första tre tror jag gav upp sen ;)

 

137. Hiss & Diss – Spel

 

Hiss:

Trevligt att spela spel med vänner

Har man tråkigt går tiden snabbare

ROLIGT

 

Diss:

Vissa spel är för långa

Attityden vissa har när de förlorar/vinner

 

138. 5 spel du rekommenderar

Kör fem till Dator å 5 brädspel.

 

Dator:

Sims 3(med diverse expansioner)

Simcity

Age of Empire

Hospital (länge sedan jag spelade)

Roller coster tycoon (första spelet, andra går också bra men tredje nej tack)

 

Brädspel:

Firefly

Betrayal at house on the hill

Smallworld

Dixit

Ticket to ride (finns olika utgåvor jag gillar bäst Europa)

 

Vi hörs snart igen med frågorna från vecka 21.. 

// Puss och kram Jasmine

Promenad :)

Precis hemkommen från en ca 1 och en halv timmes lång promenad. Gick där efter till affären, alltså några minuter till. 
Snigel på vägen tur jag såg den så jag inte klev på den. 

Förbi golfanläggningen. :)
Läckert träd innan jag bestämde mig för att vända hemåt igen. 

Enligt skyltarna så skulle sträckan dit vara 3 km å då lika långt hem. Fick mig alltså en bra promenad idag :)

Nu ska jag ta det lugnt en stund å sen kanske jag tar tag i det som ska göras. 

Puss och kram Jasmine

Natti natt


Bild på godsakerna jag bakade igår :) 

Idag har inte så mycket hänt, fixat med balkongen och gjort tvätten det är allt. Inget roligt att skriva om alltså tyvärr. 

Nu ska jag sova innan jag somnar här i soffan. Skulle vara obekvämt och kallt. 

Natti natt puss och kram Jasmine

Blogga eller inte blogga det är frågan...

Jaha, det här med att blogga en gång om dagen går ju väldigt bra för mig som ni kan se ;) Det går helt enkelt kasst, det är väll så att jag inte är så van vid att blogga längre. Det ingår inte liksom i vardagen vilket är väldigt tråkigt, då jag har tiden för det. Måste bli bättre, nästan sätta en påminnelse på telefonen om att göra det varje dag. Kanske borde göra det, sätta en påminnelse så kanske jag kommer ihåg det. Hoppas jag... 
 
Nu är det fixat.
 
Idag har jag inga större planer, kommer nog att bli så att jag fixar ihop utemöbeln. Å borde kolla på kandidatuppsatsen, men får se hur det blir med den saken, inte så sugen på det faktiskt. 
 
Nu blir det frukost :D Äggmacka med kaviar :D
 
Jag borde fixa utseendet på bloggen jag vet, det kommer de också.
 
// Puss och Kram Jasmine

Bloggutmaning 365 vecka 19 - Övernaturligt

ÖVERNATURLIGT
 
Nu kommer vi till ett tema som jag alltid har varit intresserad av själv. Ni kommer antagligen förså varför längre fram i texten.
 
125. Har du sett något övernaturligt någon gång?
Skulle inte förvåna mig om det var ett spöke jag såg en gång. Men det skulle också förvåna mig. Jag tror på spöken eller övernaturliga fenomen då. En gång bara någon vecka efter att min farfar dött så började en lampa där hemma att blinka och då menar jag inte bara lite grann utan det var en så kallad "tusch-lampa" och den blinkade helt av sig själv på och av. Jag sa "snälla farfar sluta skrämmas du får gärna vara här och se till oss men du får inte skrämmas så", då slutade lampan blinka... Antagligen ett el-fel om det inte var ett spöke vill säga.
 
126. Tror du det finns aliens på jorden?
Jag tror inte de finns just nu, men skulle inte förvåna mig om det kommer komma.
 
127. Vem är gud enligt dig?
Det kan jag inte svara på, för jag har ingen aning. Jag har aldrig tänkt på det så mycket på det sättet. Men gud/gudar är för mig någon man ber om hjälp i svåra situatione, jag har också gjort det även om jag inte riktigt tror att det finns en man/kvinna eller flera gudar som hjälper oss. Jag vet inte vad jag ska tro på.
 
128. Om du fick ta reda på sanningen om en enda övernaturlig och oförklarlig sak, vad skulle det vara?
Finns gud? Varför har han/hon gjort att världen blivit som den är.
 
129. Tipsa om något övernaturligt som fascinerar dig
VAMPYRER, de är så intressanta, jag skulle gärna vilja veta om de finns på riktigt eller om de har funnits på riktigt. Eller är det bara sagor och oförklarliga saker som gjort att man tror att de funnits. 
Jag har en bok som berättar om hur man ser det från ett mer vetenskapligt sätt, kvinnan som skrivit boken har samlat sagor/berättelser om olika vampyrliknande företeelser. Super intressant, men ändå lite som en fakta bok så lite seg.
 
130. Hiss & Diss - Övernaturligt
Går det att hissa och dissa något man verkligen gillar?
Finns många hiss, men bara ett diss som jag kommer på. Vi kommer tyvärr aldrig få veta om de övernaturliga varelserna som vi hört talas om finns eller inte.
 
131. 5 magiska varelser du önskar fanns på riktigt
1. Vampyrer
2. Varulvar
3. Alver
4. Drakar
5. Hobbit
 
Det finns fler jag vill att ska finnas på riktigt men men det var fem man skulle skriva :)
 
Jag som en vampyr, måste nästan vara en vampyr som inte druktigt annat än människoblod om man ser till Twiligt. Men gillar mer Vampire diaries sätt att framställa vampyrer med deras urvampyrer osv.
 


Ps. Några frågor om vampyrer?? ;) ds.

Godmorgon

Godmorgon allihopa hoppas ni sovit lika bra som jag inatt. Även fast det regnade och åkade när vi gick å la oss somnade jag efter några minuter på spikmattan och jag sov super bra. Visst jag är lite seg nu men det är man oftast när man vaknar ;)

Dagens planer är i alla fall att jag ska röja i arbetsrummet/kaos rummet så det faktiskt blir någorlunda snyggt där också. Det har inte blivit att vi fixat där tidigare, men nu är det dags att få lite ordning och reda. Jag ska också försöka få lite gjort på sommarkurs uppgiften alternativt läsa lite litteratur som hör till den kursen. Får se vad det har blivit när dagen har tagit slut. Nu ska jag sluta fördriva tiden med att skriva inlägg. 

Godmorgon bild :)

Vill också önska alla som är med i släcknings arbetet med Sala branden lycka till och även till de som får evakuera sina hem samt andra som bor i drabbat område. Hoppas verkligen de får stopp på eländet nu. 

//Puss och kram Jasmine

Bloggutmaning 365 vecka 18 - Jobb

JOBB
 
118. Skulle du kunna åka till Norge och rensa fisk hela dagarna under en säsong bara för att det är bra betalt?
Ja, det skulle jag kunna. Men hade jag gjort det nu hade allt det jag har idag gått förlorat och det vill jag inte heller. Jag vill få min utbildning och kunna arbeta med det jag vill.
 
119. Hur många jobb har du haft?
Två!
 
120. Jobbar du för att leva, eller lever du för att jobba?
Då jag inte har ett jobb nu, men när jag jobbat tidigare är det jobbat för att överleva.
 
121. Om du fick välja helt fritt, vad skulle du jobba med då?
Om jag fick välja helt fritt skulle det nog bli koreograf vid något danskompani som arbetar med moderndans. Men jag har som några av er vet valt att inte följa mitt intresse till dans. Har aldrig haft kroppen som behövts och andra saker har stått i vägen. Men jag trivs väldigt bra när jag är i skolansvärld också :D
 
122. Tipsa om något som har med ditt jobb att göra.
Som sagt jag pluggar.
 
123. Hiss & Diss - Arbetslivet
Hiss: Man får pengar, träffa intressanta människor.
Diss: Inte den bästa lönen för arbetet man utför.
Nu tänker jag på mitt kommande yrke som lärare.
 
124. 5 jobb du inte skulle vilja ha
*Diskare
*Gruvarbetare
*Rällsläggare
*Byggarbetare
*Hemmafru
 
Finns säkert många jobb jag inte skulle vilja ha men kommer bara på dessa.
 
 

Bloggutmaningen 365 vecka 17 - Framtiden

FRAMTIDEN
 
 
111. Har du några planer för framtiden?
Paner för framtiden har jag absolut. Jag skulle vilja jobba på en skola för ungdomar med ADHD och Asberger eller andra diagnoser. Tror att det skulle gå så mycket bättre i skolan för ungdomar med diagnoser om lärarna hade kunskapen och om de inte alltid behöver vara i "vanlig" klass. Jo självklart vill jag ha en inkluderad skola, men vi måste se till elevernas bästa.
Sen är väll en dröm att ha egna barn, ett hus som är byggt från grunden och är inredd precis om man tänkt sig. 
 
Svårt att säga vad jag har för planer för jag har inte tänkt allt för långt fram.
 
112. Hur tror du samhället ser ut om 20 år?
Jag hoppas att vi har en regering i Sverige som faktiskt gör så att alla får ett bra liv och det ska vara lättare för ungdomar att få jobb. Lönerna är bättre för jobb som lärare och inom vården. Men att alla ska ha chansen till ett bra liv, ingen ska behöva gå och fundera på hur de ska ha råd till mat osv. 
 
Men detta är väll bara en önskedröm, man vet inte hur det ser ut om 20 år. Sverige kanske är sönderbombat av något annat land i tredje världskriget. Går man på gatan är man rädd att någon ska hitta en och föra en till någon plats där man inte vill vara.
 
113. Ju äldre man blir desto bättre blir livet, eller?
Både ja och nej. Kan känna att jag gjorde fel under första delen av mitt studentliv, jag levde aldrig livet med att vara ute sent på kvällarna och vara uppe halva nätterna och ha kul. Jag var den ordentliga som alltid gjorde det jag skulle till varje lektion osv. Men få se jag är inte så gammal än kanske kan göra detta nu istället. Vem vet...
 
114. Om du grävde ner en tidskapsel idag, vad skulle du lägga i den?
Jag skulle lägga ner ett foto på mig och familjen + mina fantastiska vänner. Detta var verkligen svårt, jag vet inte alls vad jag skulle lägga ner. Kanske en DVD, VHS, Nokia 3310 och andra saker som antagligen kommer vara bortglömda.
 
115. Länka en blogg / person du hoppas få följa i många år till
Jag hoppas jag får följa mina vänner många år till. Svårt att länka alla dessa. Men ni vet vilka ni är.
 
116. Hiss & Diss - Framtiden
Då jag inte vet hur framtiden kommer se ut så kan jag inte hissa eller dissa, men jag ser fram emot att få vara med i framtiden ett tag iaf.
 
117. 5 saker du tror kommer vara annorlunda om 50 år
1. Ingen kommer åka "vanliga bilar" om 50 år kommer det vara bilar som svävar i luften och man trycker in på framtidens GPS vart man vill åka.
2. Geocaching kommer vara en av de största grejerna som finns i världen, det kommer bli en världssport som man tävlar i under OS och VM.
3. Alla kommer vara rädda för solen så det är nästan förbud att gå ut under de soliga timmarna, man kan ju få canser, men skulle detta hända får man åka till sjukhuset och där får man medicin som botar detta direkt.
4. De hus vi har idag kommer vara rivna och vi kommer bo som i Familjen Jetsson alltså uppe i rymden/himmlen med våra bilar. Men det är okej att vara på jorden, men det finns inte så mycket att göra atombomberna har förstört jorden så pass mycket.
5. Ikea kommer ha gjort en serie med möbler till våra nya "rymdhus".
 
Det var allt från framtidens nyheter. Vi syns imorgon med information om jobb ;) Eller kanske det var allt från bloggutmaningen från denna gång och nästa tema är jobb ;)
 
 
 

Bloggutmaning 365 Vecka 16

Som ni vet har jag några veckor att ta igen när det gäller bloggutmaningen. Jag ska köra igång nu så jag inte blir efter mer än vad jag redan är. Ska försöka göra så det kommer ett inlägg om dagen fram tills jag är ikapp, hoppas kunna vara ikapp redan i nästa vecka. Får se hur det går för mig att skriva inläggen bara. Godläsning för er :)
 
PÅSKEN
 
104. Vad vill du ha i ditt påskägg? 
Jag tar gärna lite godis och något annat skoj. När jag var yngre fick jag och mina syskon oftast ett av de större äggen var och då var det både godis och en liten sak där i. Jag kommer ihåg att jag en gång fick ett magnetarmband jag tidigare sagt att jag skulle vilja ha.
 
105. Visa en bild på det påskigaste du äger
Jag äger inget som faktisk är påskigt tyvärr. 
 
106. Brukar du påskpyssla?
Nej det kan jag inte säga för då ljuger jag.
 
107. Om du fick välja, hur skulle du fira påsken?
Långfredagen skulle vara en dag för att hitta på något med familjen, vi var ofta ute med skotern och fiskade. Men att tillbringa denna dag men människor som är trevliga och ha trevligt skulle vara fantastisk.
Påskdagen även denna dag vara med vänner som är treviga och ha trevligt, men då vara inne och kanske ha speldag och äta god mat.
 
108. Länka till en påskdekoration som skulle passa bra hemma hos dig
Ingen aning om vad som skulle passa tyvärr.
 
109. Hiss & Diss - Påsken
Hiss:
*Träffa familjen
*Godmat (som alltid med familjen)
*Påskägg?
 
Diss:
*Jag kan tycka att man skulle kunna ha liknande tillställningar även när det inte är påsk. Det är många som tagit och använder denna dag som en trevlig tillställning utan att lägga en tanke på varför denna dag egentligen finns, vad är påsken för de olika religionerna i världen. Jag är inte religiös själv och kan känna att man firar något man inte tror på. Eller inte har en aning om vad det är. Eller kanske inte firar utan bara använder påsken som en ursäkt till att kunna vara ledig och träffas.
 
110. 5 bloggare du tycker förtjänar varsitt påskägg
Helt klart förtjänar:
Julia Lovrissalovebomb ett påskägg http://lorissalovebomb.se
Madeleine ett påskägg http://nordsvensken.blogg.se
 
Följer inte så många bloggar nu..
 
Påsken är en tid för att ha trevligt enligt mig, har aldrig firat det som en religiös högtid.
 
 

Länk till henne som startade Bloggutmaningen 2014
http://liie.se/2013/december/var-med-pa-bloggutmaning365.html#ixzz39KW5pKe3

Game of Thrones eller plugga.

Hejsan det blev inget inlägg igår. Jag skyller på att jag inte hade tid, tillbringade typ halva dagen med att handla grejer till lägenheten och sedan fixa med dessa grejer lite. 

Jag hittade en sån där docka som man har när man ska lära sig rita människokroppen i olika ställningar, en sådan i trä. De brukar kosta skjortan men denna bar billig :) Hoppas den håller lika länge för det. 

Blev ingen promenad igår, var väldigt trött när vi kom hem från affärerna och hade gått runt där i ex antal timmar. 

Idag blir det antingen att plugga eller kolla på Game of Thrones är inne på säsong fyra nu. Äntligen har en av de jag länge velat skulle dö dött i serien. Hoppas den slutar som jag vill, men det kommer iaf en till säsong så man vet aldrig hur det kommer sluta detta. 

Ni får ha en bra dag allihopa så ska jag försöka komma på vad jag vill göra idag. 

// Puss och Kram Jasmine 

Training

 Jag vet inte hur många av er som läser som träffat mig, eller o jag ens har några läsare kvar nu efter mitt långa uppehåll. Men det är i alla fall så att jag inte har den minsta klädstorleken eller de finaste benen...
 
Förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Det är inte så att jag vill kunna få på mig den minsta storleken för då är jag för smal. Jag vill kunna ha de kläder jag kollar på och tycker är fina i butiken utan att testa och inse att jag inte får på mig kläderna för att jag är mullig.
 
För er som inte vet hur jag ser ut.
Nu valde jag en bild som inte alls är så smikrande, men det är verkligen mig man ser på bilden. Och det är den nyaste bilden på mig jag som jag kan visa också. Har ingen stor spegel i lägenheten så kan inte ta en ny.
 
Vilka mål har jag nu då?
*Jag vill kunna gå in i en butik och köpa byxor på avdelningen för "normalstora" personer, tröjor kan jag redan köpa från den avdelningen. Det är min rumpa, mage och lår som är det stora problemen. 
Nu tänker ni väll att jag inte trivs i min kropp, det gör jag men jag skulle vilja gå ner ett x antal kilo så jag trivs mer i min kropp. Finns delar på min kropp jag är nöjd med, t.ex axlar, underarmar, hals. Annars hade jag aldrig gått i tubtoppar och trivts i det. 
*Kunna springa utomhus en längre sträcka. Jag har aldrig haft den bästa kondisen även om jag dansade mig genom gymnasiet.
*Kunna jogga/springa bergsstigen (de delar som går utan att man ramlar och slår sig rejält)
 
De är väll de stora målen jag vill uppnå få kondition och kunna ha mer kläder.
 
För studen har jag inte egentligen några delmål mer än att jag ska promenera varje dag minst 30 minuter alt cykla. Idag blev det en ca 30-40 minuters promenad runt området, inte snabbt på något sätt. Men det var mer än på ett tag. Sedan ska jag komma upp i att träna minst 3 gånger per vecka igen, saknar träningen så mycket. Denna gång kommer det bli på hemma plan och inte på gymmet, alternativt utomhus.
 
Jag tänkter inte sätta upp ett datum för när jag ska klara detta, men i framtiden någon gång.
 
Och självklart ska jag bara äta sötsaker på helgerna, men kan inte lova att detta blir förens sommaren blir slut, är ju svårt att hålla sig ifrån glass under sommaren eller någon läskande dryck någon dag.
 
Nu ska jag ta och lämna datorn en stund och göra något annat. 
Har ni tips och trix jag kan ha användning av för att nå mitt mål får ni gärna kommentera. :)
 
 

Hejsan

Det är nu första augusi och jag känner för att börja blogga igen :D Är det inte underbart? Finns flera saker jag känner för att börja med idag. Träna, stätta upp rimliga mål med träningen, fixa ordning ordentligt i lägenheten (flyttade in för snart en månad sedan) och lära mig ta det lugnt utan att behöva tänka på massa saker hela tiden. 
 
Bland detta måste jag hinna plugga och det blir inte svårt bara jag bestämmer mig hur jag vill lägga upp mina dagar. Just nu vet jag inte, men det kommer det också. I höst kommer jag ju skriva examensarbete och för att jag inte ska ta vatten överhuvudet och försöka skriva allt så snabbt som möjligt kommer jag få göra en plan ganska tidigt i projektet.
 
Bloggen kommer ha samma inriktning på vardagsliv och tankar kring det mesta, men jag kommer också föra som en liten träningsdagbok i bloggen. Kommer komma inlägg under dagen som handlar om hur jag tänker kring träning, vilka mål och varför jag vill göra det. Jag kommer också fortsätta med bloggutmaningen, ska sätta mig å skriva de veckor jag har missat (de är en hel hög, men snart är jag ikapp).
 
Att göra idag:
[x]Promenad (Gjorde redan innan frukosten)
[ ]Plugga - skriva två kommentarer och läsa minst 50 sidor i en bok.
[ ]Skriva inlägg om träning
[ ]Göra lite i lägenheten
[ ]Fundera på en ny header + bloggdesign
 
Det var väll det jag tänkt göra idag. Får se om det blir mer eller mindre, jag har lätt att försöka göra för mycket.
 
Vacker utsikt från lägenheten. :D
En annan dag såg det ut såhär...
Inte lika trevligt...
 
Nu ska jag ta och göra plugget så jag kan göra andra saker idag också. Vi hörs igen. Bara att ställa frågor och kommentera om det är något ni vill att jag skriver om. 
 
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0