Godmorgon från Sthlm

Morgon, jag har sovit riktigt bra. :) Hoppas ni sovit gott.
 
Några dagar sedan jag skrev nu, mest pga att jag är i Sthlm å jag har inte haft tid att skriva. Har hela tiden gjort något som varit viktigare, samt att jag inte kännt att jag haft något spec att säga.
 
Nu sitter jag och kollar på julpyntet som kom upp i lägenheten igår. Riktigt fint när julstjärnor lyser upp den del av lägenheten. Alldeles snart blir det att äta lite frukost och kolla på något bra till, efter det blir det att plugga som en galning en stund. Å sedan ska jag baka Lussekatter :) Får se om jag lyckas med de i år igen. Kanske blir att spela lite Simcity också men det får bli om jag hinner.
 
Jag tror jag ska se The Lucky One till frukosten :)
 
 
 
 

*GÄSP*

 
Godmorgon, hoppas nu mår bra. Själv är jag trött, men vet också att jag måste sitta och skriva på uppsatsen så jag ska inte klaga. Hoppas denna uppsats är klar snart så jag inte behöver sitta å skriva på den hela tiden. Känner att jag vill ha en riktigt jullov utan plugg. Men får se hur det går. 
 
Igår blev det mest plugg, men också en sväng ut på Geocaching med P :) Så kul att få en paus i allt. Vi hittade tre stycken. Hittade en som vi varit och letat flera gånger tidigare, men då var vi för ny för att förstå vart den var.
 
Har inte så mycket mer att skriva. Jag ska sätta mig och skriva på uppsatsen nu så jag blir klar med det jag tänkt bli klar med idag.
 
 
 

Natti natt

Nu är det snart sängdags, egentligen är det väll redan det om man ser till att jag ska upp till åtta imorgon bitti. Ja ni får tycka jag är knäpp som går upp så tidigt men det är sant. Jag vill inte sova bort en dag, känns så meningslöst när jag har saker jag måste göra. Nu tänker ni, vad kan man ha att göra en söndag som man måste gå upp tidigt för?
 
Jo, jag ska plugga imorgon. Vist jag bestämde mig för att mina helger skulle vara befriade från plugg. Men jag känner att jag måste få klart några grejer på uppsatsen innan jag ska träffa handledaren nästa gång. Tanken var att jag skulle plugga idag också. Dock blev det så att jag städade mitt skitiga rum istället som verkligen behövdes. Iaf inför resan till Sthlm så jag kommer hem till en någorlunda rent rum.
 
Nu blir det att krypa upp i sängen kanske se en film och sedan sova. Få se hur långt jag hinner innan jag somnar.
 
Natti natt 
 
Miranda nallar som jag gjorde till mor i julklapp (ifjol?).
 
 

Hej :)

Godmorgon folket. Hoppas ingen mer än jag, la sig på spikmattan igår kväll och somnade på den. Och på morgonen inser att du har spikmattan som "kramkudde" ;) Inte riktigt så att jag hade den som kramkudden men den låg bredvid mig imorse. Jag måsta ha somnat på den och sovit rikigt gott. :)
 
Även idag blir det som de senaste dagarna att plugga. Försöker hinna plugga så mycket som möjligt nu, utifall att jag skulle ha svårt att plugga när jag är i Sthlm. Har nog inte nämt det men jag åker ner till Sthlm i mitten av nästa vecka och stannar ungefär en och en halv vecka. Ska bli kul att åka ner igen. Vet att det inte var länge sedan jag var hemifrån men miljö ombyte är alltid bra :)
 
Nu blir det att plugga, vill gärna hinna med det jag har planerat att ska bli klart idag. Men får se hur långt jag hinner. Ingen super brådska igentligen bara jag som pressar mig till tusen just nu. VILL HA ETT JULLOV JU ;)
 
Ha en bra dag allihopa. MASSA KRAMAR:
 
 

Godmorgon

Godmorgon allihopa.
 
Det har inte blivit skrivet på några dagar nu, men det beror framför allt på, att jag har suttit och skrivit på min kandidatuppsats(C-Uppsats) och inte kännt att jag har så mycket att skriva tyvärr.
 
Men nu när jag satte igång musiken för att börja plugga så kom låten Summer of '69 - Bryan Adams och jag insåg att det var dags att skriva något. Det är en låt som jag lyssnat mycket på i mina unga dagar, dock inte Bryan Adams version. Den låg väll på någon cd som vi hade i bilen eller något sådant. 
 
Idag är planen att skriva massor om de sju sakramenten enligt katolsk lära. Vill verkligen bli klar med den delen idag och helst börja på den Lutherska läran också. Helst skulle jag vilja att hela uppsatsen blir klar så fort som möjligt så jag inte behöver sitta och skriva på den något mer. Men kommer nog ta lite längre tid än såhär. Ska fortsätta nu så jag blir klar någon gång. 
 
Bilden från pluggandet igår. Ser ungefär likadant ut idag kan jag lova.
 
 

Plugg å åter plugg

Godmorgon :) Hoppas alla sovit gott, det har jag gjort i alla fall. Sista jag gjorde igårkväll var att sitta och läsa kurslitteratur om metod i sängen. Kanske inte det bästa att ta med plugget ända tills man ska sova, men Sagan om ringen boken jag började kändes jobbig att läsa just då. Som tur är blev jag trött rätt fort så jag behövde inte plåga mig så länge med kurslitteraturen ;)
 
 
 
På schemat idag står plugga, rast, plugga, lunch, handledning och sedan plugga igen :) Såååå kul schema va??? Men kommer antagligen att åka till stan för att kolla på ljusutställningen höstmörker som har invigning ikväll. Annars blir det en annan dag, men hoppas på ikväll :) 
 
Nu ska jag sätta mig och läsa mer metod litteratur, så jag blir klar med metoddelen någon gång. Klart blir inte helt klar men vill inte ha halva kvar att skriva ;) 
 
Ni får ha en bra dag 
 
 

Sova sova sova

Sova är det som står på mitt schema just nu. Känner hur ögonlocken vill stänga igen sig.

Idag har jag fått väldigt mycket gjort enligt mig iaf ;) Började dagen som vanligt med frukost, sedan stack jag direkt till ub för att kolla uppsats material och jag hittade en bok som var bra för mitt ändamål :) Överlycklig tjej satt då och läste och antecknade. Och pluggandet pågick ändå tills lunch då vi hade seminarie just innan lunch å det blev mer uppsats skrivande än något annat. 

Efter lunchen och en sväng till affären. Blev det att plugga en stund till :) har fått gjort det jag planerade att ha klart tills idag. Ibland så prioriterar jag rätt :) Kommer bli mycket skrivande nu framöver, får hoppas jag är bättre att skriva inlägg till bloggen också min förhoppning är att skriva ett om dagen. Tyvärr är inte alla så innehålls rika som andra. 

Men nu sängen natti natt sov gott. 

// Puss och kram Jasmine 

Hm...

Detta är väll min egen otur... Eller min egen dumhet... När jag startade datorn tidigare idag så ville den ta och uppdatera till Windows 8.1 och självklart så tillåter jag detta. Min tanke var att skriva lite på min metod del till uppsatsen, bestämmer mig att skriva den på papper istället och nu när datorn är klar så måste den uppdatera alla olika program för att jag ska kunna använda den som vanligt å inte bli irriterad på att kvaliten är skit på programen. Så detta kommer ta sin lilla tid det också. Får hoppas att den är klar snart så jag kan skriva in något i dokumentet innan delen ska in till de andra som ska läsa den.
 
 
Detta är som sagt min vanliga otur...
 
Nämnde jag att min bil fungerar igen?? Kanske aldrig nämde att den var död kom jag på nu. Men den var iaf död när jag kom hem från Indonesien, men nu har jag fått hjälp att berga(hm hur stavas de egentligen) den till verkstaden och de har bytt batteri på den :) Jag kan inte byta batteri annars hade jag gjort det själv. Borde gå en fordonskurs eller två och lära mig de enkla sakerna. Jag kan byta lampa, däck å tanka typ ;) 
 
Men nu verkar datorn klar :) så jag ska ta å skriva in de jag kommit på i dokumentet å skicka iväg det.
 
Ni får ha en bra dag allihopa massa kramar.
 
 

Wishes...

Sista inlägget i om mig serien handlar om önsklingar och mål jag har med livet. Det finns några mål/önskningar jag har med livet. De kommer nu bli uppradade och lite förklarade.
 
* Ta examen på Lärarutbildningen - Det är inte långt kvar nu lite mer än ett år så är jag klar om allt går som planerat, får då hoppas på att få ett jobb.
 
* Resa jorden runt - Besöka så många platser i världen jag bara hinner, finns vissa ställen som står först på listan.
- Australien
- Världens sju underverk
- USA (roadtrip genom alla delstater)
- Tåg luffa genom Europa
- Göra en kosthistorisk resa och se intressant konst, skulptur och arkitektur
- Och många många fler
 
 
 
* Få ett jobb jag trivs med
 
* Skaffa familj och hus (gärna ett hus som man designat själv och varit med att bygga, men det kanske är för mycket att begära)
 
* Gå ner i vikt, eller rättare sagt då ner i klädstorlekar. (jag trivs med mig själv, men tror jag skulle trivas mer om jag kunde gå och köpa mer kläder i butik utan några problem att de sitter jättefult)
 
* Ta dagarna som de kommer, inte stressa genom livet.
 
Nu står det still, men detta är väll det som står högst på mina drömmars lista och då inte i någon speciell ordning. Kan inte resa runt jorden utan en inkomst vilket blir när jag skaffat jobb.
 
Finns det fler saker ni vill veta om mig är det bara att säga till. Jag svarar på allt, kanske inte kan svara på allt ni frågar men gör gärna ett försök eller två :)
 
 

Godmorgon

Godmorgon allihopa :) Hoppas ni sovit lika gott som mig. Jag har iaf sovit som en prinsessa, det har jag gjort sedan jag kom tillbaka till Sverige. Har väll sovit gott i Indonesien också men inte på samma sätt bra. Skönt att få sova i sin egen säng :)
 
Idag finns det en hel del på listan att göra. Å de är nästan så att det är flera måsten och inte bara sådanna som jag kan välja att göra någon annan dag om jag inte hinner. 
 
Viktiga!
*Läsa kurslitteratur (uppsatslitteratur) måste komma igång nu, nu, nu.
*Skriva Metoddelen
*Skriva Inledningsen (inte lika viktigt)
 
Mindre viktiga
*Skriva loggar på geocacher som jag tagit (en från Indonesien)
*Fixa med bilen (se hur det blev bestämt) bilen står nämligen död :( Batteriet är HELT slut.
*Städa klart rummet, det är dammigt allt ligger på fel ställen, tavlor som inte är uppsatta osv.
 
Tror inte jag kommer hinna med allt idag men ska göra ett försök iaf :)
 
Bild från när vi står nedanför vulkanen :) Var uppe på berget som syns i bakgrunden, en stund tidigare å såg soluppgången :)
 
Men nu ska jag ta och börja med att läsa litteratur få se om jag får något nerskrivet på pappret också :)
 
 

Minnen

Detta är näst sista inlägget i serien om mig. Det är lite svårt att prata om minnen då det finns så många minnen man har. Men jag kommer berätta om några stycken. Kanske inte de allra viktigaste som format mitt liv men några jag tycker är roliga att tänka på. Eller under att jag kommer ihåg.
 
Bil på isen
När jag var 4-6 år så åkte jag och pappa våran dåvarande bil, om jag minns rätt var det en svart Saab. Och helt plötsligt kör pappa ut på isen, å tro att jag blev rädd. Bilen var antagligen inte alls så tung, men vi var på isen med en bil. Vi kör ganska långt och helt plötsligt stannar vi vid kanten av en liten ö vid ett vindsjul och pappa börjar prata med de som är där och fikar eller vad de gör.
 
Idag vet jag att det var Stor Ön hemma i Ramsjö som vi åkte till och det är en bra bit för att åka med bil enligt mig för vi åkte inte ner där det hade blivit närmast utan en bra bit bort. Detta är ett av mina tidigaste minnen jag kommer ihåg.
 
Häckelasen och räven
Ett år har ingen aning om vilket nu, men det var efter det tidigare mittet även detta på vintern så åkte jag, pappa, farfar och två grannar upp till Häckelasen för att angla och pimpla. Men mest för att köra upp virke så de skulle kunna bygga ett vindsjul sen till sommaren. Då när vi kommer med fyra skotrar på isen så kommer samtidigt en räv som tillbringar hela dagen med oss där på isen. Den försöker ta våra handskar och äta vår mat. Å självklart blev han lite matad. Vid lunchtid fick han en fisk som han sprang iväg med och vi såg inte till räven på en timme då han åter kom tillbaka å stod vid pinpelhålen å väntade på att få mer fisk. 
 
Det finns massor av historier att berätta, men kommer inte på någon speciell nu tyvärr, kanske kommer en del två av detta någon dag får se ;)
 
 

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem juva hem :)

Hej allihopa. Nu är jag hemma igen, kom hem i torsdags men har kännt mig rätt trött och slut både i torsdags och igår. Idag är jag mer på topp, även om jag har en förkylning som ligger och spökar som jag haft sedan vi var i Yogyakrata på Java. Den börjar lugna ner sig nu känns det som :)
 
Jag har haft det jätte bra, lite för varmt vissa dagar. Då blir det många svala duschar kan jag lova. Här kommer lite bilder (inte många jag har väldigt få). Och självklart en liten text till varje. Kanske blir ett längre inlägg senare med mer fakta om vad vi gjorde osv.
 
Detta är vid en "strand" straxt bortanför Ashramet vi bodde på den första veckan. Blåste härligt vid havet :)
Utsikten från där vi satt och åt våra måltider på Ashramet. Så härligt att äta frukost med utsikt över havet. Vi bodde på Gandhi Ashram i Candidasa Bali, en verkligen härlig plats skulle gärna åka dit igen :)
Soluppgången när vi gått upp för ett berg i Bromo, strax därifrån ligger en vulkan som vi också besökte tyvärr så hann vi inte upp för vulkanen innan vi måsta åka iväg :/ Detta var på Java
 
Finns fler bilder men jag har de inte :( får bli mer bilder en annan dag. :D
 
Och självklart är det bara att fråga om ni undrar något :)
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0