Goddagens

Tjolla hopp. 
 
I veckan blir det mycket pluggande både pedagogik och filmvetenskap. Har inte varit så duktig å sätt på alla filmer som skall ses och inte heller läst allt som ska vara läst till filmvetenskapen (ska göra ett försök att komma ikapp) och i pedagogikkursen har jag tenta i veckan, så det blir att plugga på det också. Hittills har det gått väldigt bra att plugga 150%. Får se hur det går under VFUn senare.
 
I helgen har jag varit i Ramsjö och träffat släkt :) Riktigt trevligt.
 
När jag och P kommer till Örnsköldsvik så hamnar vi mellan tre lastbilar, kändes som att vi var fast med min lilla söta bil.
 
På lördagen spelade vi lite Firefly riktigt roligt spel :) Framförallt om man har sätt serien Firefly och filmen Serenity.
 
Nu ska jag se färdigt dokumentär filmen jag börjat på (en del av filmvetenskapen). Har ni några filmtips så berätta jag älskar film och ser gärna filmer jag aldrig tidigare sätt, oavsett hur länge sedan de kom får de alltid minst ett försök :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Bloggutmaning 365 #47

Dagens fråga: 5 bästa sakerna du vunnit
 
Som jag tidigare sagt har jag svårt att komma på vad jag vunnit för tävlingar. Vad jag vet har jag inte vunnit. Eller jo en sak jag har vunnit. Och kommit tvåa å trea har jag nog gjort någon gång. Nämner de jag minns.
 
1. Jag vann ett pris på en lottning en gång. Det var Lucia natta i Ljusdalskommun och det var så att alla som var medlem på en ungdomsgård fick komma om man gick i 7:an eller uppåt (vet inte den övre gränsen). Men jag gick i nian och ville åka dit så jag fick det. Jag var den enda från Ramsjös ungdomsgård som kom dit och de lottade ut vinster till en från varje ungdomsgård i kommunen (det finns iaf 4 eller fler ungdomsgårdar i kommunen). Och då jag var den enda så vann jag. Det var en liten julsäck med godis i.
 
2. Jag kom trea på en längdskidstävling när jag gick i grundskolan, minns inte vilket år detta var. Det som är det lite komiska i det hela vi var tre som tävlade... Jag kom in ca 30 minuter efter de andra två som var med och tävlade i den gruppen jag tävlade. Men jag kom tre, det kan ingen säga emot.
 
Vad jag vet har jag inte tävlat och "vunnit" något annat. Men kommer jag på det så skriver jag ner det.
 
// Puss och Kram Jasmine

Bloggutmaning 365 #46

Dagens fråga: Hiss & Diss - Tävlingsregler
 
Hiss:
*När tävlingsreglerna är så tydliga att det inte går att tolka fel
*När man ska vara kreativ i tävlingen.
 
Diss:
*När tävlingsreglerna är väldigt svåra att förstå
*Gilla denna facebookbild och dela den. Går det inte att göra någon "roligare" tävling?
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Bloggutmaning 365 #45

Dagens utmaning: Länka en tävling på internet som du deltar i just nu
 
Jag är inte med i någon tävling just nu, det händer väldigt sällan jag är med i en tävling faktiskt. Har varit med i tävlingar som ofta gårut på att man ska kommentera blogginlägget eller att man ska gilla en sida och dela den (ett facebook fenomen.)
 
Det blir ganska korta inlägg denna vecka, beror mest på att jag inte har så mycket att säga om tävlingar.
 
// Puss och Kram Jasmine

Alla <3 dag

Detta är ett tidsinställt inlägg. Jag sitter nu i bilen på väg mot Ramsjö.
 
Glad ALLA HJÄRTANS DAG på er allihopa. Hoppas ni får en bra dag, jag även om det är en dag ni tillbringar med er bästa kompis i en bil halva dagen. Eller om ni sitter i er partners famn och myser. Eller kanske är hemma själv, oavsett önskar jag er alla en glad alla hjärtans dag. 
 
Jag anser att detta är en dag som alla andra. Jag önskar att alla tänker på att man kan ha alla hjärtans dag vilken dag som helst på året. Man ska vara med de man älskar fler dagar än bara denna "speciella-dag". Alla dagar är SPECIELLA!
 
 
 

Bloggutmaning 365 #44

Dagens fråga: Om man bara tävlar för att vinna äran, är det någon mening att vara med då?
 
Ja det tycker jag. Man visar ändå vad man kan när man tävlar. Även om det inte går bra, så har man gjort sitt bästa. Jag kan tycka att äran är ett bättre pris än många andra. Inte för att jag nu kan komma på att jag vunnit något någon gång. Men ändå.
 
// Puss och kram Jasmine

Bloggutmaning 365 #43

Dagens fråga lyder: Vad är det allra sämsta du vunnit?
 
Hm, låt mig tänka. Jag har nog inte vunnit något som man skulle kunna säga sämst till. Allt man vinner är något positivt, även om det kanske inte är det man skulle vilja vinna. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Bloggutmaning 365 #41-42

Denna gång blir det både gårdagens och dagens frågor som besvaras.
 
41. Har du varit med i någon tävling som visats på tv?
Nej inte vad jag vet faktiskt, så jag tror inte att jag varit det. Men tävlingar som skrivits om i tv. Den traditionella skidåkningen på skärtorsdagen (det var det förr inte nu), hela skolan åkte. 
Även en musiktävling, i form som småstjärnorna där man mimade inte sjöng, det vi gjorde (vi var sex tjejer), vi körde en av Bubbles låtar (vi vet att de bara är fem, men vi fixade så det blev sex som dansade och minade) :) 
 
42. Vad tävlar du helst om?
Äran, jag har aldrig känt den här tvälingsinstinkten att alltid komma först, vara bäst osv. Bara att vara med är det som är kul kan jag tycka.
 
 

Bloggutmaning 365 vecka 6 - Hemma 34-40

Jag får ursäkta att det inte blivit några inlägg den senaste veckan. Har inte känt inspirationen att skriva och jag har haft mycket uppgifter jag måsta görat samt långa dagar. Men nu ska jag gott göra det. Detta inlägg kommer innehålla alla "utmaningar/frågor" som var under vecka 6, med temat Hemma. Ursäkta att det blir ett långt inlägg men jag ska försöka att få med många bilder :) 
 
34. Hur ser ditt drömhem ut?
Det är ljust med massor av fönster, gärna fönster från golv till tak en hel vägg. Jag gillar när ljuset utifrån fyller huset med ljus och värme. Enda negativa jag kan se med detta är att man kan inte göra vad som helst i dessa rum, men det finns fönster som går att justera så det antingen går att se in eller att det blir som spegel på de som kollar in. Husets utseende mer har jag inte tänkt på. Men som inredning så vill jag ha ljust, så jag medhjälp av färgdetaljer kan skapa färg i huset. Möblerna gärna i en neutral färg, (inte för mycket träfärgat). Ett undantag är sovrummet som jag gärna skulle vilja ha i rött. Med röda väggar och svart inredning. Japp jag är knäpp.
 
Jag skulle vilja ha massor av rum i mitt hus, ett rum där jag kan måla, ett för dans, spelrum alltså ett rum fyllt med bord där man har vissa brädspel framplockade :) (men detta är väll mest som frågan menar drömtänkande)
 
Lite i detta stuk, men använda mig av färgade prydnadskuddar, färgtavlor, färg prydnader. Sen ska väll den jag bor ihop med i framtiden få sin vilja igenom också...
 
35. Vad tycker du om att andra människor rotar i ditt badrumsskåp när de lånar toaletten?
Min första tanke var, "gör människor så?". Ja det gör de faktiskt, å jag har inget att dölja. Badrummsskåpet ser mest ut som hej kom och hjälp mig då jag inte har gjort någon ordning på grejerna i det. Kanske borde det då det antagligen är folk som kollar där lite nu och då. 
 
36. Vilken stil har du hemma?
Just nu då jag bor i studentkorridor så har jag allt och ingenting på mitt rum. Bilderna får säga sitt. Vissa bilder kan vara lite äldre, men det ser iprincip likadant ut nu som då. Tror nästan att dessa bilder har varit uppe på bloggen förut, men jag har inte tiden att ta nya just nu :/
 
 
 
37. Om du bara fick välja en prydnad som du redan har att spara, vilken blir det?
Denna är riktigt svår. Men jag skulle nog säga tavlan jag köpte i Indonesien, då det är ett minne samt att det kan vara svårt att få tillbaka detta. Men finns en hel del saker jag inte vill flytta härifrån utan.
 
 
 
38. Länka en bloggare som du tycker har det fint hemma
Helt klart Malin som driver bloggen Inramad inredning.
 
39. Hiss & Diss - Ditt hem
 
Hiss
*Jag får plats med det jag vill ha, men det börjar bli fullt med filmer och böcker.
*Min fotovägg, den borde fyllas ut med bilder från i somras och Indonesien, men det blir framöver någongång.
*Ofta väldigt tyst i korridoren och utanför, händer att folk har fest på innergården eller i en annan korridor så jag hör det, men det händer mer sällan nu mer.
 
Diss
*Det är litet, finns ingen plats att riktigt dansa på :(
*Värmen i rummet går väldigt upp och ner, svårt att ha just en temperatur.
*Spelrummet, puzzelrummet, dansrummet, ateljen saknas ;)
 
40. 5 saker som aldrig kommer in i ditt hem

Detta blir svårt, men jag ska göra ett försök.
 
1. Spindlar, ormar som husdjur, inte heller skorpioner osv.
2. Uppstoppade djur, de är bara läskiga.
3. Möbler som är orange, grön, osv. de blir väldigt svårt att göra snyggt.
4. Inte heller fåglar som husdjur. Vist de är riktigt fina, men fåglar är inte min grej. Tyvärr.
 
Jag kommer tyvärr bara på fyra :/
 
 
 

Bloggutmaning 365 #33

Dagens utmaning: 5 slags statusuppdateringar / inlägg du stör dig på på sociala medier
 
1. "Yeeeeey, hejja Sverige ett mål till nu" - alla uppdateringar som handlar om sport stör mig då det är flera hundra som skriver ungefär samma sak när det är en match.
 
2. "Jag har inget att skriva..." - men skriv inte då eller försök göra ett inlägg av det. Visst jag har säkert gjort liknande inlägg. Men jag försöker att undvika det.
 
3. När någon börjar hacka på någon annan. När de skriver att de hatar en person för vad de gjort. Vet vid ett tillfälle att en bloggare la ut telefonnummer osv till någon som gjort någon i hans närhet ont. Men varför sprida detta vidare? Det är bara att ignorera personen så tycker han/hon att det blir tråkigt efter ett tag. (Oj förstår man ens vad jag menar?)
 
4. Människor som skriver något de tror sig veta massor om. När man själv sedan börjar kolla upp det så är det massor av fakta fel. Skriver man något som man är osäker på. Kolla upp om det stämmer. Eller iaf skriv att det är såhär jag har uppfattat det...
 
Just nu kommer ja inte på en femte. Och nummer 4 är istortsätt den samme som Philip Lailani skrivit, men jag kan bara hålla med honom.
 
 

Bloggutmaning 365 #32

Dagens uppgift: Hiss & Diss - Sociala medier
 
Hiss:
* Man får veta vad som händer för alla människor man har på facebook, följer på blogg, instagram osv.
* Nyheterna direkt på datorn, via Aftonbladet, SVT, TV4 osv.
* Skriver man blogg får man sitt liv nerdokumenterat utan att behöva äga en dagbok
 
Diss:
* Lätt beroende framkallande
* Man får veta information om personer man inte vill veta
* Dagens kroppsideal sprider sig på nätet och många flickor trivs inte med sin kropp då de tror man ska se ut som alla andra.
 
 

Bloggutmaning 365 #31

Dagens utmaning: Länka till en person / företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier
 
Nu vet jag inte riktigt hur frågan är tänkt. Men jag tänker iaf att jag ska länka till en person som använder sig av sociala medier på ett bra sätt. Och jag har valt att länka till en blogg, jag har läst denna blogg sedan jag hade denna kvinna som general på min inspark till lärarprogramet hösten 2010. Hon är trevlig, oftast glad i sina inlägg. Hon har gjort så att jag fortsatt blogga även om jag inte har så många följare.
 
Personen jag valt att länka är: Julia eller rättare sagt hennes blogg Lorissa Lovebomb :)
 
// Puss och Kram Jasmine
 
Ps. Detta inlägg är ett sent inlägg i bloggutmaningen.
 
 

Blogga, blogga, blooggaaa

Hej nu har jag tid för bloggen igen. Eller tid och tid, jag har mer fritid igen, nu när gästerna åkt hem. Det har varit allt från "lugna" filmkvällar till att vi kastat massa snö på varandra alla fyra. Kan tillägga att en av de två gästerna var en 5,5 åring. Där av massa snö kastning osv. På kvällarna när detta barn sov så spelade vi Ticket to ride, som blev lite av en tradition på kvällarna. 
 
Nu ska jag försöka komma ikapp med alla bloggutmanings inlägg. De kommer att komma lite sporadiskt de kommande två veckorna. Men jag kommer ändå fortsätta på denna veckas inlägg så jag inte kommer mer efter. Skola och blogg har fått komma på efterkälken nu dessa dagar när det varit besök här, just för att det har varit så mycket från morgon till sängdags. Har gjort den skola som verkligen behövts.
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0