Linserna

En läsare undrade vart ifrån jag fick tag på mina röda färgade linser till maskeraden jag var på. Och det var på denna sida http://www.fargadelinser.com

 

// Puss och Kram Jasmine

Maskerad

 

I lördags var jag på maskerad. Hade det super trevligt kan jag bara säga. Men som de flesta fester så var många stela och viste inte vart de skulle ta vägen eller göra. Men det släppte och vi fick jätte roligt. Jag hade först väldigt många tankar till vem man skulle klä ut sig. Temat för kvällen var "film och serier" jag började fundera på att vara en i Harry Potter, dock för mycket arbete med att göra en mantel (på en vecka). Vidare till alla action filmer man sätt. Men konstaterade att de inte är så svårt att vara en "nyfödd" vampyr från Twilight. Så jag tog alltså å köpte mig röda ögon och sminkade mig aningens vit i ansiktet å lite sotat runt ögonen så inte de rödalinserna skulle synnas allt för mycket. Dock såg en man på bussen dom han kollade då å då på mig som att han tyckte jag såg läskig ut på något sätt :P Jag bjuder på lite bilder idag för omväxlings skull. Alltså bilder på min utklädnad.

 

 

 

// Puss och Kram Jasmine

Bortrövad

Hejsan igen, efter jag skrev inlägget igår/förut idag. Eller vad jag ska säga klockan är efter 00:00 nu. Så pratade jag med mamma om filmen jag skrev om i förra inlägget. Och hon säger helt klart filmen heter "Bortrövad" och det var något jag minns. Men inte förens jag sätter mig nu vid datorn hittar jag orginaltiteln på den som är "Always Remember I Love You" och det finns tydligen en till svensk titel på den som är "stulet liv" kan förstå varför jag inte hittade den först. Tänkte bara säga till att jag hittat filmen jag letat så lääänge...

 

// Puss och Kram Jasmine

Film

Hjälp mig nu kära läsare. Jag har fastnat, jag försöker komma på vad en film heter som jag såg när jag var yngre.

 

Den börjar med att en pojke i 16-18 års åldern fyller år och om jag inte minns fel får han en klocka, men önskade sig en bil eller något liknande. Men han får också då reda på att han är adopterad (vet inte om han viste det sedan tidigare), men det kommer i alla fall fram att hans adoptivföräldar har bara tagit/kidnappat honom från sina riktiga föräldrar. Och att den familjen hade letat sin son i flera år. Denna kille letar i filmen sina riktiga föräldrar. Han hittar de och upptäcker att han har två syskon en bror och en syster. Brodern blir han vän med och får på så sätt träffa sina föräldrar.

 

Jag vet inte så mycket mer om filmen men den kommer nog från någon gång på 80-talet.

 

Om ni känner igen beskrivningen å kanske till och med vet vilken film jag pratar om skriv en kommentar :)

 

// Puss och Kram Jasmine

Vips

Vips så var det fredag igen, idag blir det först att gå till Universitetet och ha redovisning av vad man hållit på med de senaste två veckorna. Alltså animation och kulturhistoriska rum. Ni kanske får se animationen vid något tillfälle senare.

 

I eftermiddag/kväll blir det en liten spelkväll med P och A ev J också. Kommer antagligen bli lika kul som vanligt att spela lite spel. Jag menar då klassiska brädspel eller klassiska och klassiska. Jag kan inte kalla Betrayal at House on the Hill klassiskt. Men det är inte dataspel vi spelar på våra spelkvällar. Vi får se vilka spel vi spelar ikväll men det blir nog några stycken. Det är ju helg och då kan man vara uppe tills man inte orkar mer :P

 

Imorgon blir det maskeradfest.

 

// Puss och Kram Jasmine

teckning

I veckan blev jag klar med en teckning jag hållt på med i över ett år... Kan inte förstå varför de tog så lång tid, men haft lite projekt som fått gått före... Ni får även direkt se målningen och teckningen jag gjorde åt min mor respektive min bror i julklapp. De var två projekt som gick före. Målningen är gjord i akrylfärg som jag köpte på en helt vanlig bokhandel. För att bara bra behöver inte färgen vara den dyraste. Penslarna köptes in på en konstnärsaffär. Underlaget är en pannå gjord i kartong och någon slags väv på, den köpte jag på Clas Olssons(gubbdagis som andra kallar det). Teckningarna är båda gjorda med blyerts i olika tjocklekar från 2H till 6B. Papper är bara vanligt teckningspapper från en teckningsblock.

 

Först ut målningen till mor, Harry Potter i min egen tappning.

 

Lamborginin till min bror

 

Sist men inte minst(eller kanske) den teckningen jag gjorde klar idag, som hänger på min vägg.

 

// Puss och kram Jasmine

SH´BAM

SH`BAM måste man verkligen prova, måste vara IKSUs bästa dans pass. Jag har gått på all (utom streetdancen) som IKSU håller i å har inte hittat de jag riktigt gillade, men nu har jag det å det heter SH´BAM, riktigt roligt till bra musik å allt :)

 

Kommer gå dit så ofta jag bara kan :) Kan bli hela 6 dagar i veckan, men alla tider passade inte bra...

 

// Puss å kram Jasmine

NU

När nu får jag ta och skärpa mig, de e länge sedan jag skrev igen över en vecka sedan...

 

Kan ju nämna att jag hade super kul på halkbanan i onsdags. Först att man själv sitter helt ensam i en bil utan någon som bestämmer ens beslut. Sedan så får man testa på hur det är att åka på halt underlag. Allt gick bra tills det var kurvbanan med is, och instruktören ber mig hålla 50 i alla kurvorna och inte släppa gasen direkt som jag gjorde de tidigare gångerna. Jag får sladd just innan andra kurvan men när jag kommit ca ett kvartsvarv så får jag stopp på sladden. Riktigt kul att veta att inget kan gå sönder, jag kan inte köra på någon eller något. När man är på en såndära inhängnad som man ska lära sig på. Kan säga att jag mer än gärna gör detta igen tusen gånger om.

 

Vad mer har hänt denna vecka, hm. Varit på universitetet igen då, har lärt mig hur man gör animationer i photoshop och nu denna vecka ska jag sätta ljud till den. (hoppas den blir riktigt bra)...

 

Jag har gjort klart en teckning jag påbörjade för läääänge sedan, men äntligen klar. Ni får se den sedan när jag tagit bild på den...

 

Lilla julafton igår med P och J, jag fick ett chokladfondy sätt av P och choklad praliner av J. Att de båda förstått att jag gillar choklad :P Dock får jag vänta tills helgen om jag ska äta något av de. Jag har nämligen lovat mig själv att börja äta nyttigare och godis/sötsaker får vara på helgerna om det nu ska vara något.

 

Nä nu ska jag ställa mig vid mitt Wii fit en stund.

 

// Puss och Kram Jasmine

Älg

Ja då har man för första gången gjort ett långkok. Det blev Älgkötts stroganoff med ris :) Riktigt gott blev det också. Mammas recept så kan ju inte misslyckas ;)

 

 

Om du vill göra detta hemma, får du först börja jaga eller iaf ha någon du känner som jagar. Går att finna i köttdisken på VISSA affärer...

 

Du skär köttet i strimlor, bryn det i margarin. In med i en kastrull eller en gryta, häll på en tub tomatpuré, två buljongärningar och ca 5dl vatten. Nu hade jag rätt mycke kött säg 500-600g eller något sådant (om inte mer). Nu kokar du upp detta och låter det koka i ca tre timmar. Bara å vänta... När de nu har stått så länge så ska du hälla på vispgrädde ca 4-5 dl beror på hur du vill ha det. Shit, nu glömmer jag nästan säga att du ska krydda köttet när du har brynt det... När du nu har tagit grädden så sätt då på riset å gör gärna som de står på risförpackningen så det inte blir något fel...

 

Smaklig måltid.

 

// Puss och kram Jasmine

Fas F

Nu sitter jag här åter igen och håller på med körkorts faserna jag har klarat A, B och C helt alltså två gånger var men har nu F kvar. Klarade nyss den första gången en gång kvar. Sedan är det inte så långt kvar tills jag kan göra körkorts teorin. På måndag och tisdag har jag körlektioner och på onsdag har jag halkbanan. Hoppas den är lika kul som alla säger men vi får väll se. Jag hoppas jag fått mitt körkort innan slutet av februari. Men antagligen om jag inte håller på att kugga mig flertalet gånger på proven.

 

Idag blir det iaf att göra fas F en gång till sedan ta och gå till Ica för att handla saker till långkoket jag ska göra. Det blir idag älgkötts stroganoff med ris :D

 

// Puss och kram Jasmine

Dagen

Idag är det tänkt att jag ska gå å köpa de sista julklapparna, alltså de som jag ska ge till mina vänner här i Umeå. Vi bestämde att vi inte skulle byta julklappar innan jul då ingen hade så gott ställt just då. Så jag tog mitt tillfälle i akt å väntade med att köpa de julklapparna. Så nu blir det att jag ska köpa de. Få se jag kanske hittar en julklapp till mig själv också. Skulle vara kul att ge sig själv något fint. För de brukar jag göra.

 

Men jag kommer också sätta mig på körskolan och göra fas F där en stund mycket skönare att sitta där än bara hemma å plugga körkortsteori. Går ju å fråga lärarna om man tycker något är helt fel.

 

Få se det kanske blir gymmet lite senare också beror lite på hur jag känner mig.

 

// Puss och Kram Jasmine

Den andra januari

Jag hinner precis skriva jätte lite i ett inlägg nu innan klockan slår 00:00 och det blir den trejde januari. Det är så att jag har åkt buss hela dagen idag eller iaf halva därav inget längre inlägg idag.

 

// Puss å kram Jasmine

2012

Året är 2012, alltså det nya året som vi ringde in inatt. Det känns som att detta kan bli ett bra år. Jag har lite saker att ordna, men det kommer nog gå bra. Det jag skulle vilja hinna med detta år är:

 

*En liten Road Trip med några vänner genom vårat vackra land Sverige

*Komma in på danslärarutbildningen i Stockholm (kan bli knas med utbildningarna jag redan gått kan få ett extra halv år för att få bli lärare)

*Klara alla kurser detta år

*Träna betydligt mer än ifjol

*Klara körkortet (är redan på god väg)

 

Jag har inte sagt många saker jag vill göra iår men det kommer bli massor jag gör men vi får se vart året bär iväg med oss. Man ska inte hoppas för mycket men lite kanske man kan hoppas iaf.

 

// Puss och Kram Jasmine

 

Julafton/juldagen

Jo tänkte skriva om hur jag hade det julhelgen.

Julafton började som vanligt med att man vaknade, jag kände mig inte alls pigg då jag var sjuk redan dagen innan. Men pallrade mig upp och väntade på att lille bror skulle vakna så vi kunde öppna våra "morgon" julklappar som varje år. Jag fick då alla säsonger av OC. Den "gamla" tv-serien som gick för några år sedan som blev fyra säsonger. Jag fick den då i en samlar box.

 

Julafton fortsatte med att vi sitter å diskuterar och hjälps åt. Jag hjälper till så mycket jag kan, då jag hade ca 39.7 gradersfeber hela dagen. Men julfrukosten blir klar med julgröten och julskinke mackorna. Lite senare på dagen blev det jullunchen med allt som hör dit till, julsillen(jag gillar inte fisk), korven, köttbullarna som pappa rullade dagen innan, potatis, julskinka, m.m. Klockan närmar sig tre alla sätter sig för att se Kalle Anka och hans vänner på tvn som man alltid gör. Efter Kalle intar min lille bror rollen som julklappsutdelare, vi har slutat tro på att tomten kommer med klapparna för länge sedan. Men alla klappar delas ut sedan dags att öppna. Först öppnar man en filt åå vad den var fin, två olika serier till. Säng kläder, en lindisktrasa med tillhörande handuk. Och som man alltid behöver strumpor. (Ni kommer få se filten när jag tagit kort på den).

 

Juldagen så kom min storebror hem bytte julklappar med honom fick en sportväska som jag verkligen behöver en ny. Även min kompis Sofie kom så hon och jag kunde byta våra klappar, fick skissblock, en stompf och ritkol. Vilket är alltid bra att ha.

 

Julklapparna jag gav till mor och storebror kommer ni få se bild på inom snar framtid det är nämligen så att jag gjorde en målning till mor och en teckning till bror. Men har inte några riktigt bra bilder på de än.

 

Jag har inte så mycket att skriva mer om dessa dagar då det inte hände så mycket mer och jag var sjuk och inte kunde göra så mycket. Men som sagt strömmen gick på juldagskvällen.

 

// Puss och Kram Jasmine

Tre Kronor

Ja jag lovade ett inlägg om en serie idag. I julhelgen och tiden jag varit hos min mor och far har jag suttit och kollat på en serie vid namn "Tre kronor". Handlar om en liten förort till Stockholm vid namn Mälarviken. Man får följa några familjers trevligheter och motgångar. Det är inte alltid det lättaste att förlora jobbet, vara ny i staden, vara invandrare och mycket annat. Om du ser det första avsnitten så kommer du förstå vad jag menar. Det är ganska vanliga situationer som de kommer in på, men kanske inte så vanliga i samma statsdel. Jag är nu inne på tredje boxen av de sex som kommer att finnas i slutändan. Och jag kan rekomendera att se denna om man gillar svensk film. Om du inte gillar svensk film ska du inte se den.

Första boxen ser ut som denna, Mimmi och Reine på omslaget. Jag har tagit bilden från google.

 

Hoppas någon kan få roligt av att sett denna serie.

 

// Puss och Kram Jasmine

Gott nytt år

Shit vad jag varit dålig på att skriva på ett tag nu. Men det beror på att jag har haft så mycket att göra med VFUn(praktiken) och mycket annat. Vi hade strömlöst från Juldagskvällen fram tills i onsdags kväll... Och fick tillbaka internetet igår riktigt så har inte kunnat skriva under den perioden heller. Men nu hoppas jag på ändring. Jag kommer under dagen skriva ett serie tips och ett inlägg om julafton. Få se om det blir ett om strömlösheten vi hade här också. Men det är inget bestämt om jag ska göra eller ej.

 

Jag får inte glömma att säga GOTT NYTT ÅR på er allihopa. Jag ska försöka vara duktigare att lägga upp inlägg på bloggen från och med nu. Men får se om jag lyckas med det. Träning står högt på listan av saker jag ska göra i år också. När man har ett IKSU kort ska man väll använda det till sitt fullo och inte bara betala och betala utan att gå dit. Kommer bli ett par olika pass i veckan. Men även gymmet och simning med P.

 

// Puss och Kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0