202

Innan detta inlägg hade jag gjort 202 inlägg på min blogg. Det är ganska många för att vara mig. Men igentligen är det som om jag inte haft bloggen änns ett år. Men jag skapade bloggen den 28 Juni 2009 så det är över ett år sedan. Så jag har inte skrivigt ett inlägg om dagen låååångt ifrån. Första inlägget handlade om lägret jag var på sommaren 2009. Alltså brandmanslägret eller räddningstjänstens sommarläger, där vi var 18 tjejer som fick veta mer om hur man släcker bränder, om något händer i hemmet, HRL och mycket mycket mer fick vi lära oss. Ni kan alltid gå tillbaka till det inlägget och läsa. Det känns som om det var evigheter sedan jag var på detta läger. Men ändå som om det var igår. Tiden går så fort nu för tiden.


Det är snart ett år sedan jag gjorde min första och ända tatuering också, men känns som igår verkligen. Den gjordes den 19 Januari 2010. Hoppas den nästa blir snart.

Idag har jag varit på universitetet sedan 8.30 ända till 16.30, hade två labbar på schemat det som tog sådan lång tid, men tiden kändes inte så lång när man väll stod och gjorde labbarna. Var in till stan efter skolan och letade skor men hittade inga som jag ville ha. Nu ikväll har jag slagit in lite julklappar som jag köpt :)

Nu ska jag ta och sova, ska upp tidigt imorgon och åka till ersboda och leta skor hoppas jag hittar några. Sen blir det att baka Pepparkakor med P och C. :)

// Puss och Kram Jasmine

IKSU

Idag var jag på IKSU med Patricia. Jag tog och drog in i gymmet en sväng innan jag gjorde Patricia sällskap att simma. Det blev ben och mage som blev tränade idag. Hoppas det inte blir träningsverk imorgon, ska och shoppa lite och då är det inte kul att knappt kunna gå pga träningsverk.

Men till det jag skulle berätta om simingen. Efter vi simmat satt vi oss i bubbelpolen tills den stannade och gick sedan över till en pool där man kan ändra golvets nivå. Och där började Patricia simma under vattnet från kortsida till kortsida. Självklart skulle jag göra samma sak då. Men självklart beräknade jag inte ljupet på bassängen(det var så man kunde lätt stå i den och ha huvudet över vattnet) så jag tog och dök undervattnet utan att tänka mig för. Efter bara en kort stund upptänkte jag att jag slog näsan/munnen/hakan i något hårt och reflat. Jupp det var botten jag drog mitt ansikte i. Så nu har jag små märken på näsan, dock inte så stora så man igentligen tänker på de men lite röd är jag där. Hur klantig får man igentligen vara?? Jag skulle ju bara simma under vatten yran inte nere på botten av polen :P Hoppas det inte blir nå ärr där sedan eftersom det blev som ett litet skrapsår. Har redan ett på näsan det räcker.

Nu ska jag ta och börja göra iordning mig för sängen.

// Puss och Kram Jasmine

Kram


Jag är KRAMSJUK. Behöver massor av kramar just nu. Men för tillfället har jag ingen jag kan krama. Det finns inte många här i Umeå jag bara skulle kunna krama sådär utan vidare. Alla de finns i Timrå och Ramsjö. Det är en sak jag saknar med Timrå, många av yngre esteterna var kramiga som mig :) Tänk om man kunde ha en person på en hylla som man bara kunde ta ner när man behövde en kram. Eller en kille skulle inte sitta fel det häller. En som man alltid kunde sno en kram av utan att den sa något utan bara kramade tillbaka. Någon som hade lite inlevelse i kramen.

Hade inte tänkt att hela inlägget skulle avhandla det jag vill ha mest av allt just nu i detta ögonblick, utan också vad jag gjort idag. Idag var jag på min första VFU dag. VFU står för verksamhetsförlagd utbildning. Följde min LLUare(lärare i verksamheten) hela dagen. Hon har för det mesta bara bild ämnet så det var alltid något roligt att kolla på. Vi hade idag 8:or och 9:or. Jag vill fortfarande ha gymnasie elever pga grundskole elever går på lektionerna för de är tvingade. Gymnasie elever har valt ämnena de går (till en viss mån) och de vet varför man studerar, mer än vad grundskole elever vet.

Sedan blev det fika med Patricia på kvälls kvisten.

Nu ska jag ta och lägga mig och sova. Krama kudden får det bli då jag inte har någon annan att krama. Är det bara jag som blir kramsjuk ibland? Blir ni kramsjuka?

// Puss och KRAM Jasmine

Harry PotterIgår var det premiär på Harry Potter och dödsrelikerna. Satt och såg den men Patricia. Om man läst eller hört ljudboken så känner man igen sig väldigt mycket. De har verkligen lyckas gjort en bra film med hjälp av boken denna gången. De glömmer ofta saker som är viktiga men denna gång gjorde det inte det. Dock var det bara första delen om hade premiär längtar tills nästa. Och jag tror nästa kommer ha lite mer ös i sig.

// Puss och kram Jasmine

Dagen

Idag vistas jag i Patricias studentrum, då målaren är inne i mitt studentrum och målar om. Det är tråkigt att han även ska måla taket då just ovanför sängen är det någon som bott där innan målat stjärnor och månar med självlyssande färg :)

Det blir en sväng till strömpilen med Patricia när hon slutar skolan idag. Själv är jag ledig hela dagen så har inte så mycket att göra. Borde läsa Jared men lyssnar på Harry Potter och dödsrelikerna på ljudbok. På onsdag är det biopremiär :D Tror jag redan har skrivigt att jag har biljett tills på onsdag :D Längtar jätte mycket :)

Nu blir det att lyssna en stund igen då. Men gör massor av saker undertiden. Ska teckna lite på min "dårteckning"(finns ett inlägg om den). :)

// Puss och Kram Jasmine

Spotify test


The Spotify Test

Du gör såhär: Ta listan som du tycker är allra bäst, Den måste ha över 24 låtar och tryck på "shuffle" alltså slumpa, sen trycker du på next och skriver in låtnamnen!

Hur mår du idag?
She wolf
Kommer du komma långt i livet?
Money in the bank
Vilken är ditt livs themesong?
Watching the stars
Vilken är din livshistoria?
Teddy bear
Hur ser din framtid ut?
(you're the) Devil in disquise
Hur blir din morgondag?
When you say nothing at all
Vad är det bästa med dina vänner?
Hell Yeah!
Vilken sång beskriver dig bäst?
Bitter Sweet
Hur ser ditt liv ut just nu?
Brev från kolonien
Vilken låt kommer spelas på din begravning?
'Bout it
Hur var du som barn?
To a heart
Hur ser världen på dig?
My Immortal 
Vad tycker dina vänner om dig?
Studentsången
Brukar folk i hemlighet fantisera om dig?
Oh, Happy day
Kommer du någonsin få barn?
Koop Island blues
Vilken låt beskriver den du är attraherad av?
While the stars remained unseen
Hur blir du igenkänd av folk?
The weight
Vilken är din livsfilosofi?
For you
Vad tycker dina föräldrar om dig?
Broken
Tycker andra att du är attraktiv?
Iris
Vad kommer du säga när du gör slut med någon?
Jail house rock
Hur ser du på sex?
Amaranth

Detta blev ett lite ovanligt inlägg. Men hittade denna lista på en vänns bilddagbok och tyckte det skulle vara roligt att testa.

//Puss och Kram Jasmine

Harry Potter

Jag tror jag håller på att bli Harry Potter galen.

Har nyss sätt Harry Potter och fenixordet med Madde. Snart blir det Harry Potter och halvblodsprinsen :) Först ska vi se lite på youtube om Harry :P Och se lite på Harry Potter World :D Måste dit någon gång i tiden :D

// Puss och Kram Jasmine

Teckning

Idag har jag börjat lite på en "dårteckning" en teckning i gråskala, det kallades dårteckning av min gamla bildlärare för att man satt och blev lite smått galen av att måla de.
wstfk
Är bilden jag försöker mig på denna gång. Det kommer ta sin lilla tid men någon gång i tiden kommer den vara klar.

Jag tror jag ska fixa så jag har en bild som typ "//puss och Kram Jasmine" på photoshop nu. Har funderat på det länge nu.

// Puss och Kram Jasmine

Helgen

Idag har jag varit på IKSU och suttit på en föreläsning.

Ikväll händer inte så mycket jag kommer bara att sitta och lyssna på Harry Potter och dödsrelikerna på ljudbok. Har inte hunnit lyssna något på flera veckor. Har inte orkat läsa boken så det fick bli att höra på den istället. Premiären på bio är ju på onsdag så måste höra klart eller ungefär halva nu innan den kommer. Ska se den så fort som möjligt. Ingen som är intresserad att se den med mig? Jag köper min biljett imorgon till på onsdag :DImorgon kommer jag åka in till stan med Madde :D Shoppa lite, köpa bio biljett och sedan äta på Subway :D Efter det kommer det nog bli en lugn kväll med att lyssna på Harry Potter och bara ta det lungt.

På söndag kommer jag troligtvis bara lyssna på Harry Potter. Det kanske blir att jag läser lite kurslitteratur också men det får vi se då.

Måndag kommer bli en seg dag tror jag. Målaren kommer hit och ska måla mitt studentrum. Jag kan troligtvis inte vara inne i rummet förens det är klart eller vara och vara kan jag nog men inte sova i det. Och har självstudier hela måndagen så det kan bli en seg dag. Målaren skulle tydligen komma runt halv 8 eller var det halv 7 han sa?? Kommer inte ihåg men det kommer bli en tidig morgon fast man inte har något att göra på hela dagen. Alla saker ska vara inne i mitten av rummet. Vet ej om det kommer gå men men :P Jag kommer iaf få sova hos Patricia under dessa dagar då jag inte kan sova inne i mitt eget rum. Det som är posetivt efter det är klart är att jag inte kommer ha fula hål i väggen och det kommer vara en fin färg på väggarna eftersom jag sjäv har valt den. Det ända som var tråkigt med det var att man fick välja mellan typ 5 färger eller något. Har för mig att det var en lite creambrun färg jag valde. Sedan kan jag ÄNTLIGEN sätta upp tavlor på väggarna :D
Vilken är den finaste färgen på väggar?

Rummet som det ser ut nu ungefär :P

// Puss och Kram Jasmine

...

Shit, vad dålig jag blivigt på att blogga nu då. Ett tag bloggade jag flera gånger om dagen ju, nu är det typ några gånger i veckan om änns det. Men det är mycket att göra nu. Föreläsningar, leta kurslitteratur, läsa kurslitteratur, förstå kurslitteraturen. Man vill även hinna med vännerna ibland. Så bloggen kommer lite i skym undan.
Det är mycket att göra för att hinna med allt man vill göra.

Idag var jag med Anna och fikade på eftermiddagen på ett super mysigt café som vi varit på förut. Det är ett bokcafé och på alla stolarna står det olika författare så man har alltid ett gäng författare runt sig :) Jag hann även läsa lite kurslitteratur idag också. Men tog mig inte an Jared än. En engelsk litteratur vi ska läsa hela boken är på runt 570 sidor men det är inte hela boken vi ska läsa men nästan.

Imorgon blir det att sitta på föreläsning och före det läsa kurslitteratur på UB tror jag eftersom jag ej har hittat allt på nätet så måste läsa böckerna direkt på UB. Kommer sitta där hela helgen tror jag också.

Just nu skulle ja ha velat sitta ihop kurad i en famn och dricka en kopp te och mysa. Men den dära famnen finns inte så det får en bart bli en kopp te. Ska gå ut i korridoren och göra den nu. Kolla lite på en film och mysa. Synd att det inte blir jätte mörkt ute här eller det blir det, men alla gatulysen och fönster lyser upp allt. Skulle vara mysigt om det var lite mörkare ute.

Vad tycker ni där ute som läser denna blogg man ska göra en mörk kväll när man bara sitter hemma?

// Puss och Kram Jasmine

IKSU

Idag vaknade jag, åt frunkost och sedan drog jag och Patricia till IKSU och simmade lite. Det blev inte så mycket simmande för mig, men lite iaf blev det. Bara att man pallrar sig dit och gör lite än att bara sitta hemma och inte göra ett smack.

Efter det åt jag och Patricia lunch hemma hos henne jag fick makaroner och korv, det var jätte länge sedan jag åt det nu... Efterrätt blev det iform av kladdkaka och glass sisådär två timmar. Nu sitter vi och pratar och jag försöker spela ett spel på facebook jag började med idag :)

Glöm inte bort era vänner när ni sitter och läser all kurslitteratur, utan ta en eller kanske en halv dag eller varför inte någon timme och träffa alla underbara vänner ni har. Jag skulle bli lätt galen om jag inte hade mina vänner att prata med då och då. Om ni har vännerna långt ifrån er ta och slå en signal till de och se så de lever med jämna mellan rum om det är svårt att ta sig till de.

// Puss och Kram Jasmine

Kvällen

Idag har jag varit och lyssnar på musik IIornas konsert. Jätte bra. Alltså det var de som går till musiklärare som hade en exeminerande konsert. Och kan inte beskriva i ord hur den var. För att vara inne i ljusgåren inne i lärarhuset så var den fantastisk. Synd bara att publiken inte var så bra som man vellat.

Ikväll blir det att gå till NH med Erika, troligtvis träffar man på några man känner till där också. Det är många lärarstudenter som går dit. Håller på att fixar till mig ska bara på med en annan tröja så är jag klar :D
Tänkte ta en bild på kvällens out fit men orkar inte nu. Så kanske kommer upp en bild på den imorgon men det får vi se hur det blir.

// Puss och Kram Jasmine

Hmmm.

Först måste jag ursäkta mig att jag inte skrivigt på ca två veckor. Tycker synd om de få som faktiskt varit in och kollat på bloggen under denna tiden.

Det finns inte igentligen så mycket att säga om idag, har varit på skolan en och en halv timme med redovisning/opponering. Sedan bara tagit det lungt, ska ta en promenad snart ska försöka få någon med mig när jag går.

Igår åkte jag buss från Ånge vid 9.40 och var i Umeå 16.20 ungefär. Det är drykt att sitta på tåg så länge, men somnade där en stund.

Var hemma i Ramsjö innan jag åkte tillbaka ju. Gjorde intervjuer, var till gamla skolan, tog det lungt jobbade lite med mamma, skrev massor på rapporten, var till Ljusdal och träffade Petra och sedan Acke en stund.

Men också var det begravning under denna tiden jag var hem. Nu har farmor äntligen fått sin eviga vila. Eller vad händer igentligen när en människa dör? Blir man ett spöke, kommer man till himmelen? Eller tar livet bara slut och inget händer. Eller födds man på nytt? Det är något jag undrat mycket på. Men jag hoppas man antingen kommer till himmelen, men även kan komma till jorden igen som spöke eller att man födds på nytt kanske i en annan värld.

Vad tror ni händer med en människa när den dör?

// puss och kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0