16. Törnrosa

Det blev att jag och P såg film 16 också i torsdags kväll, vi såg 15 då också. Men 16 är i alla fall, Törnrosa. Den filmen jag som liten fast inte Disneys version då utan en annan. Vet inte vilka som gjorde den då. Men det var en annan i alla fall. Men denna handlar då om Törnrosa eller Aurora som är en prinsessa och när folket i landet får se henne första gången så kommer de tre goda féerna och ska ge henne tre presenter. Hon får skönhet, sångens gåva och när den tredje fén ska ge sin gåva kommer den onda fén och säger "dagen innan flickans 16 års dag skall hon sticka sig på en spinrock och dö". Men den tredje goda fén ändrar den gåvan till att hon kommer falla in i sömn och sova tills hon får kärlekens kyss. För att den onda fén inte ska kunna döda Aurora tidigare så gömmer de goda féerna henne i en stuga och man får följa med i Auroras tid. En bra men ganska långdragen film på sina ställen.
// Puss och Kram Jasmine

15. Lady och Lufsen

15. Är den fina kärlekshistorien mellan en fin och uppfostrad cockerspaniel flicka vid namn Lady och den busiga gatuhunden Lufsen. Som blir kära i varandra och får utstå olika saker för att få förhållandet att fungera. En fin historie mellan två hundar. Jag hade sätt den en gång tidigare och att se den igen gjorde filmen bättre man såg den andra ögon så att säga. Men inte en av mina favoriter av Disney filmerna.
// Puss och Kram Jasmine

Förlåt

Förlåt läsare att jag inte har skrivit på ett tag alltså sedan i torsdags. Jag har varit hemma hos mor och far. Där körde jag skoter å bil. Kollade på film med P som också var med. Självklars så åkte hon också skoter å bil. Vi körde upp på söndagen hit till Umeå, lång resa men roligare när man är två.

 

Jag har inte skrivit för jag har inte haft tiden i helgen. Och inte orken igår. Jag kommer skriva om Disney Filmerna vi såg i förra veckan och i helgen, imorgon eller något. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om de nu...

 

// Puss och Kram Jasmine

Hem

Hejsan, imorgon åker jag hem till mor och far för att vara där över helgen P följer också med :) Vi kommer ta en bil tillbaka sedan på söndag. Så kanske min rastlöshet upphör... Igår kväll var jag väldigt rastlös jag viste inte alls vad jag skulle göra. Jag bara satt och tyckte att allt jag gjorde var tråkigt. Kan vara pga att jag vet att jag hade ett körkort, men inte kunde använda det. Måste bara berätta en sak som hänt idag. När jag runt halv tre tiden tänkte ta en liten promenad för att göra något å inte bara sitta inne så kollar jag posten, men viste att de borde inte ligga något där då jag kollat tidigare. Dock låg det två brev där och jag som aldrig brukar få brev. Men det var iaf ett från transportstyrelsen som sa betala för att vi har gjort ditt körkort. Och ett från posten som sa kom och hämta ditt körkort. Så jag fick ta en längre promenad till postkontoret brevid flygplatsen så en promenad på ca en och en halv timme blev det istället för en kort. Fast nu har jag mitt nya rosa körkort :) Tack P som följde med på min promenad, utan dig hade den varit väldigt tråkig.

 

När vi kom hem åt vi och sedan kollade vi på två Disney Klassiker, jag kommer skriva om de i helgen eller efter helgen. Jag orkar inte göra det nu. För jag måste sova, ska upp tidigt för att ta bussen hem :) Jag kommer kanske inte skriva några inlägg i helgen bara så ni vet. Men kanske ett längre när helgen är slut ;)

 

// Puss och kram Jasmine

Bakgrund...

Jag håller nu på att exprimenterar lite hur jag vill att min blogg ska se ut i framtiden, jag har nog sagt det förut också att jag gillar kombinationen svart och rött. Så det kommer antagligen vara det fram tills jag har gjort en ny header om jag kommer göra en ny på ett tag. Men har bytt bild i bakgrunden nu för jag blev irriterad att man såg vart skarven på bilderna gick tidigare, det ser man inte nu. Men kan vara lite tjatit med en randig bakrund som bara är svart och röd. Har ni några tips på vad jag kan göra för att liva upp utseendet på min blogg är det bara att säga till.

 

// Puss och Kram Jasmine

Usch!

Gillar inte dessa dagar... De dagarna man inte riktigt vet vad man ska hitta på... Och när man inte riktigt vet vad man vill göra. Jag har en föreläsning vid 13 det är allt jag vet att jag ska göra idag. Presenten till mamma blev nyss klar så den behöver jag inte tänka på mer. Å körkortet är ju som sagt klart. Så det behöver jag inte plugga på. Och i skolan har vi inget speciellt att plugga på så vitt jag vet. Skulle vara skönt att gå till gymmet, men det gör jag hellre efter föreläsningen. Så vad kan man hitta på fram tills dess?? Kanske blir film eller sims eller varför inte en bok. Få se vad som blir...

 

Shit jag upptäckte nu att jag glömde skriva ett inlägg igår. Kan säga att jag hade en trevlig kväll med P och J, då P hade gjort middag åt mig och J. Vi åt fläskfilé gryta och pasta ååååh så gott. Och till efterrätt fick vi en semla :) P får massa plus för att hon hade gjort sina egna bullar så inga tråkiga köpe bullar :)

 

Ne nu ska jag försöka hitta på något...

 

// Puss och Kram Jasmine

Hej

Hejsan, nu är det så att det är måndagen den 20 februari och jag har fått körkort. Jag har hållt datumet för teori och körprovet hemligt fram tills jag klarade körkortet. Idag hade jag båda proven för första gången och klarade båda två :D Jag är såååååååå glad. Inte varit såhär glad på länge :D Yey, jag får åka hem på fredag...

 

// Puss och kram Jasmine

Japp

Ja, idag gick man upp halv sju för att kunna gå till Ica Maxi så tidigt som möjligt... Jag och P skulle dit. Vi kollar ut innan vi sätter oss och äter och bestämer oss för att ta bussen. Vilket var bra det blåste och snöade, vi hade varit snögubbar när vi kom fram. Men vi tar på oss kläderna å ska gå ut... Det vi möter när vi ska ut genom dörren är att vi är insnöade. Plogbilen har precis varit dit å plogat så vi har en snövall framför dörren. Vi får ta och slå med dörren för att kunna öppna dörren. Vi är iaf på Ica runt tio i åtta alltså ca tio min innan de öppnar... Men vi är iaf klara runt tjugo i nio så vi hinner med bussen hem igen...

 

När vi kommer hem så har plogbilen varit där igen å bara tagit bort LITE av plogvallen som han gjorde tidigare... Asså varför tog han inte bort allt som han hade gjort vid tidigare dörrar?? Vi kom ju nästan inte in i vår egna trapphus... Men vi kom in... Ska visa bild på hur de såg ut när vi skulle försöka komma in senare...

 

// Puss och kram Jasmine

Alla hjärtans dag

I tisdags var det alla hjärtans dag. Och jag glömde helt totalt bort att berätta vad jag gjorde denna dag. Dock berättade jag att om att jag och P kollade på Peter Pan den 14 Disney filmen. Lite komiskt att det var just den 14 filmen :)

 

Jag tillbringade alltså alla hjärtans dag med P min fantasitska vän. Jag anser att man kan fira denna dag med en bra vän om man inte har en pojkvän/flickvän som man kan fira den med. Men vad gjorde vi?? Vi började med att äta Pasta Al' Amanda eller pasta med baconsås... Sedan bakade vi en kladdkaka tillsammans och garnerade den med mjölkchoklad och strössel format som hjärtan och kulor :) Detta blev resultatet...

Och den smakade gudomligt gott :) Blev en hel del kvar till dagen efter eller något...

Vi kollade på Peter Pan innan vi bakade å så. Men medans vi fikade så såg vi The Little Rascals en rolig film.

Hoppas eran Alla hjärtans dag var lika bra som min.

 

// Puss och kram Jasmine

Grease!

Till den fantastiska musiken från filmen Grease har jag och P försökt bygga upp hennes puzzel. Dock kommer vi bara en bit på vägen hela tiden. Men tillsist är den väll klar ;)

 

Men som sagt Grease, minns första gången jag hörde musiken. Det var en av de första danslektionerna jag hade om jag inte minns fel. Vi fick höra en av låtarna vi skulle dansa till på slutshowen. Jag hade aldrig sätt eller hört någon låt från filmen tidigare. Men då får jag höra "we go together". Jag gick då i sjunde klass, inte alls så stor. Sedan så köpte jag nog filmen för att kunna kolla på den å se vad de egentligen var för musikal som jag skulle dansa till. Och upptäckte den fantastiska filmen.

 

Och jag upptäckte att jag älskade att dansa samma termin. Höst terminen i sjuan. Hoppade sedan över att dansa på våren i sjuan, skulle då få åka 6 mil för att dansa ca en timme i veckan. Men i åttan dansade jag hela läsåret. I nian dansade jag även hela året. Men vårterminen så började jag i en grupp som hette "Minikix" alltså den gruppen man fick gå innan för att bli bättre på att dansa innan man kom upp till "Kix" dansgruppen som fick små jobb uppdrag och sådant. Vist jag var med på vissa tillställningar jag också fast jag var med i minikix då de behövdes folk. Men jag ska ju välja gymnasium. Och då väljer jag ett gymnasium ca 16 mil hemifrån, men enda anledningen till att jag väljer det är för att kunna gå Estetisk dans. Den dagen jag tackade ja gjorde jag ett av mina största beslut jag någonsin gjort. Och kanske mitt bästa hittills. Ångrar inte en minut. Men saknar min klass, alla danslektioner och all glädje som alltid infann sig på estraden. Jag menar alltså att jag saknar tiden på gymnasiet. Det är snart två år sedan jag gick ut. Saknar all dans och fart och fläng...

 

Nu får väll någon i klassen bli arg, men jag gillar denna bild. Det är bilden från våran sista föreställning. Den som vi helt själva hade bestämt tema och sådant till. Ordningen på danserna, vissa hade vi skapat själva. Vissa hade vi lärarna skapat. Men som sagt det är ett tag sedan nu. Livet går vidare med massa trevliga minnen.

 

Men jag är väldigt stolt över mig själv att den sjunde klassaren jag var för flera herrans år sedan gjorde ett sådant bra beslut att började dansa.

 

Har ni något från ert liv som ni är väldigt stolt över?

 

// Puss och kram Jasmine

Filmtips!

Här kommer några filmtips från mig. Har valt att ha youtube trailers för att ni ska se lite vad de handlar om..

 

 

Två väldigt roliga filmer, dock gamla men helt klart se värda.

 

Ett annat tips är denna dans film. Den har en föregångare, men den är inte lika bra enligt mig.

 

 

Har du några tips på filmer säg då till :) Jag kollar på alla genre inom film.

 

// Puss och Kram Jasmine

Morgon...

Nu är klockan 05:45 och jag är vaken. Det hör inte till vanligheterna men det händer att jag är vaken såhär tidigt. Och idag beror det på att jag har körlektion. Den börjar klockan sju, så måste vara uppe i tid.

Efter körlektionen blir det att plugga teori för hela slanten.

Opps hoppas detta inlägg blir bra, jag gör det för första gången på min iPhone. Via http://blogg.se">blogg.se appen jag har.

//Puss och Kram Jasmine

Hm...

Idag har de inte hänt så mycket, inte mer än att jag pluggat å haft en körlektion iaf. Pluggandet gick bra, blev klar med slutdokumentationen som vi skulle skriva till grupparbetet. Så nu har jag bara teoripluggande kvar fram tills den dagen kommer. Vi börjar med screentryck på skolan på måndag :D Ska bli roligt att testa på. Vi ska dock bara trycka på papper, men är ju samma teknik när man trycker på tröjor sedan. Körlektionen gick väldigt bra trodde den inte skulle gå lika bra som den gjorde men men... Imorgon bitti klockan 7.00 har jag en körlektion längtar inte tills jag måste upp sååååå tidigt. Men kommer väll bara gå av farten man går upp, in i köket fixa frukost. Sedan göra sig iordning å gå till bussen. Jag kommer inte ta en promenad ner på stan imorgon. Måste upp alldeles för tidigt då, men kanske går hem få se hur vädret är...

 

Tänkte bjuda på min senaste (ego)bild:

Tog en bild å blev ganska nöjd inte vanligt men det händer.

 

// Puss och kram Jasmine

Dagen som varit...

Idag så har jag haft redovisning på skolan hela dagen. Vi redovisade vårat grupparbete som vi arbetat med i ca tre veckor. En hel dag inne i ett å samma rum. Med så många olika presentationer. Alla var intressanta och alla grupper hade tagit temat "de andra" på så olika och intressanta sätt :)

 

Ett av mina alster till redovisningen. Min grupp hade bestämt oss för att istället för att tänka "hur är andra" så tänkte vi mer vem är jag? Och då kom vi fram till att vi skulle arbeta ämnesöverskridande inom ämnena vi olika studenter läste till å gjorde olika uppgifter i de olika ämnena. Masken i bilden, ram i träslöjden, pimpade en tröja i textilslöjden och en raplåt i musiken. Jag vet att masken är lite sned å vin och ser lite flum ut, men det är bara för att de som gjöt av mitt ansikte fick mig å skratta :P Kommer kanske bilder på de andra jag gjorde också...

 

// Puss och kram Jasmine

14. Peter Pan

Nummer 14 Peter Pan, pojken som inte vill växa upp och bli stor. Han vill för alltid vara en pojke. Det är en rätt gullig, men ändå på sina håll elak film. Peter Pan verkar så snäll och sådant, men han skrattar när sjöjungfrurna är taskig mot Wendi(Lena på svenska). Rolig att se om man inte sätt den. Känns mycke längre än vad den är. Den är runt 1 timme och 14 minuter, så inte alls lång.
// Puss och kram Jasmine

Körkort

Ne, nu måste jag sätta mig i hård pluggning inför teori och körprovet till körkortet. Så jag klarar de när jag väll har det. Kommer annars inte alls gå bra, känner jag på mig. Tror dock jag är säkrare på att jag kommer klara körprovet.

 

// Puss och Kram Jasmine

13. Alice i underlandet

I fredags såg jag och P på Disneys 13 film Alice i underlandet, en bra film. Men den är lite flummig och man har Tim Burton's verision färskare i huvudet än disneys. Men den är lika bra som man minns den när man var liten. Jag såg dock mer Alice i underlandet i en annan version vet nu inte vilket företag som hade gjort den. Letade det men fann det inte nu. Men de gjorde flera av Disney filmerna i en "ny version" och har för mig att de är billigare att köpa...
En film som måste ses. Ps missa inte den blå larvens alla roliga fraser...
// Puss och Kram Jasmine

Jaha...

Jag borde börja skriva på en dokumentation till skolan, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Så jag satte mig för att repetera körkorts teori och då märker man hur mycket man glömmer när man inte tränar de hela tiden. Plugga är de man gör hela tiden, men ändå glömmer man...

 

Dock blev de inte allt för mycket pluggande på förmiddagen, mannen som skulle fixa till torktumlaren kom så man fick hjälpa till lite eftersom de var min tvätt i den. Sedan kom männen som skulle byta brandvarnare å de sprang in snabbt i rummet å fixade.

 

Men nu blir de att ta lugnt en stund sedan ev gå på EPP (efter plugget pub), men de märks om jag går dit eller ej...

 

// Puss Och kram Jasmine

New super mario bros

Japp det är detta man gör ikväll spelar spel på sin DS vist har inte så många spel men de blir att man spelar ändå... Det är för stunden New super mario Bros som spelas. P är också här och spelar men vi spelar på varsin maskin. Bilden blev inte så bra, men ville få med skärmen så den syntes... Ja jag vet att min DS är rosa, men fanns ingen annan när jag köpte å jag gillar den färgen :D
Bästa sidan att kolla vilka vägar man går är: http://guides.ign.com/guides/682879/page_23.html/

// Puss och kram Jasmine

Titanic

Oj, jag var in på Sf bios hemsida nyss och upptäcker att den klassiska och underbara filmen Titanic kommer igen på bio och denna gång i 3D. Då är frågan, är den bättre i 3D. De har alltså tagit orginalfilmen och lagt till 3D effekter. Jag tror att filmen skulle vara helt underbar att se på bio. Men är den bra i 3D, de som kan hända är att man blir besviken när man sitter och kollar i bio salen...

 

Så min fråga till er är: Borde man gå på bion för att få se den klassiska filmen, eller ska man inte göra det?

 

Föresten den kommer den 6 April ev redan den 4 April, fått olika datum.

 

// Puss och Kram Jasmine

12. Askungen

Den tolfte och senaste filmen som jag och P har sätt av Disney klassikerna. Askungen, en film man är uppväxt med. Den är alltid lika förtrollande och sagolik. Askungen, en flicka som först forlorar sin mor. Och fadern gifter om sig, men den kvinna som verkar helt ok tills även fadern går bort. Då blir syvmodern elak och gör Askungen till en piga som måste göra allt som hon och hennes två döttrar ber om. Askungen vill inget annat än att få följa med på en bal till slottet som kungen gör för att Prinsen ska hitta sin äkta helft. Men det är inte lätt då styvmor och styvsystrarna hela tiden har något som hon kan göra.
Detta är som sagt den tolfte Disney klassikern och den senaste jag och P sätt. Så de kan ta ett tag innan det kommer ett till inlägg med Disney klassiker. De jag skrivit om har vi sätt tidigare under hösten och vintern.
// Puss och kram Jasmine

11. The Adventures of Ichabod and Mr Toad

 

Denna film "The Adventures of Ichabod and Mr Toad" är uppdelad i två kortare filmer. Den ena är baserad på legenden om "Sleepy Hollow" och den andra är baserad på "The Wind in the Willows" två väldigt olika berättelser. Så vitt jag vet finns bara en av de två berättelserna översatt till svenska. Men då jag inte tidigare hade sätt filmen blev den på orginal språket engelska :) Filmen är väldigt värd att se, missar man en del så är de svårt att hänga med senare.

 

// Puss och kram Jasmine

10. Melody time

Här kommer åter igen en musikfilm, mycket härlig musik. Och stundtals roliga klipp. Jag satt och spelade lite Nintendo DS medans jag kollade på denna film, den kan kännas lite långdragen om man inte gör något annat samtidigt. Om du har en vän bredvid dig, kan ni alltid kommentera de tio olika musikbaserade klippen.
// Puss och Kram Jasmine

9. Fun and fancy free

Ja då är vi vid den nionde Disney klassikern "Fun an fancy free" eller som den heter på svenska "Pank och fågelfri".

 

Filmen är uppbyggd av två kortare filmer, Bongo om en cirkusbjörn som rymmer ut i det fria. Samt Musse och Bönstjälken en version av folksagan Jack och bönstjälken med Musse Pigg, Kalle Anka och Långben i huvudrollerna. Roligt att se Kalle, Musse och Långben i en film som har en annan berättelse i grunden. Tror att om man visar den för barn så skulle de direkt förstå att de är samma som Jack och bönstjälken om den nu tidigare hört eller sätt den.

 

// Puss och kram Jasmine

6, 7 och 8

Nu blir det ett gemensamt inlägg för Disney klassikerna 6, 7 och 8 för att de är väldigt lika. De klassikerna jag kommer ta upp nu är "Saludos Amigos", "The Three Caballeros" och "Make Mine Music". Det dessa tre filmer har gemensamt är att de är alla musikfilmer. Det är små korta filmer ca 4 stycken i varje, i alla fall i "Make my music" är varje klipp med musik också. Klippen är bra, men vissa långtråkiga enligt mig. Men jag är mer för Disneys långfilmer som har en ock samma handling rakt igenom. Men om du vill se alla Disney Klassiker så kan ju ju inte hoppa över dessa...
Om ni undrar varför jag har skrivigt de engelska namnen på dessa filmer är det för att det finns svensk titel på alla, men inget svenskt tal. Plus att vi sagt att de filmer vi sätt tidigare på svenska ska vi se på svenska nu också (om vi vill) annars kommer vi se de på engelska då det är orginal språket.
// Puss och kram Jasmine

5. Bambi

Detta är en film som jag faktiskt inte sätt så mycket av när jag var liten, kanske någon gång när den gick på tvn. Men inte så jag mindes något mer än när Bambi är på den hala isen och inte kan stå upp och hålla balancen. Den är en fin men även denna en sorgsen saga om en vitsvanshjort (enligt Wikipedia) som en dag förlorar sin moder när en jägare kommer. Vet inte riktigt vad jag ska berätta. Den  har vackra färger och djuren känns så bra gjorda när man ser den :)
// Puss och Kram Jasmine

4. Dumbo

De flesta har nog sätt Dumbo och fått se elefanten med de stora öronen. Den är både sorgsen men ändå lycklig på ett sätt. Man får se kulisserna bakom en cirkus. Hur en elefantmamma får sin sån av storken, men de upptäcker att han har stora öron. Och han blir "mobbade" för dessa. Men den är fin på sitt sätt och slutet är underbart. Vill inte förstöra slutet för de som inte sätt den.
// Puss och kram Jasmine

3. Fantasia

Den tredje och kanske den vackraste Disney filmen var Fantasia. Alla färger och musiken gör den nog till den vackraste av de alla. Men kan vara utråkande när den ände som pratar är musikdirigenten och att det mesta dels är bara färger eller små "filmer" till musiken. Jag såg denna med två vänner var av en var P, ser som sagt Disney klassikerna i ordning med P. Men iaf vi satt och diskuterade filmen hela tiden. Så jag tror den kan bli rätt tråkig om man inte har något annat för sig samtidigt som man ser den. Men som sagt VÄLDIGT vacker :)
// Puss och kram Jasmine

2. Pinocchio

Pinocchio är den andra filmen som Disney gjorde. Den ser man verkligen hur de arbetat med färgerna i filmen, den är ju också den målad för hand. Härlig historia hur en gammal man vill att sin marrionett docka i trä ska få liv och bli en riktig pojke. Som den Blå Fen gör Pinocchio till en pojke. Men han får ett samvete vilket är Benjamin Syrsa. Den klassiska lilla syrsan som även är med i "Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul" som sjunger "When You Wish upon a Star"("Ser du stjärnan i det blå") vilket som första gången var med i Pinocchio. Man får sedan följa Pinocchios liv som "pojke" och vilka faror det kan leda till om man inte är uppmärksammad på vad som händer runt om kring. Det var en av mina favorit filmer när jag var liten. Idag ser jag den mer som en väldigt bra film men inte en av mina favoriter.
Men har du inte sätt den. Se den NU! Kom in i Disneys förtrollande värld.
// Puss och kram Jasmine

1. Snövit

 

"Snövit och de sju dvärgarna" är den första filmen som Disney producerade, men vist de fanns många små korta filmer. Men det är den första som gick på bio och blev en så kallad film. Det är nu ett tag sedan jag och P såg den. Men det är en helt fantastisk film, man minns den som den läskiga filmen när man var liten. Vist den har sina delar med mörkare partier. Men så fin och musiken, allt är bra. Snövit är så klassisk. Det var så mysigt att veta att de började med en bra film Disney. Många gillar den, många gillar den inte. Men som tur är smaken som baken delad ;) Visst det känns verkligen att den tecknad, men det är det jag tycker är så fantastisk med Disneys första filmer. Man ser att de arbetat mycket med bakrunderna med skuggor och sådant, medans personerna inte har en skugga alls typ.

 

Men om du inte sätt filmen så rekomenderar jag att du kryper upp i soffan med en vän eller dig själv bara och njuter av musiken och kanske skratta åt alla små komiska delarna.

 

// Puss och Kram Jasmine

All our dreams can come true...if we have the courage to pursue them.

"All our dreams can come true...if we have the courage to pursue them."

Walt Disney 

Hejsan, igen. För er som inte vet att de finns just nu 50 Disney klassiker så fick ni veta det nu :P Jag och P har börjat sätt på de. Hon har sätt alla, då det är hon som äger hela bunten. Vi har hunnit satt se de 12 första. Och jag kommer från och med nu skriva lite om varje film vi sätt. Och säga vad jag tycker om de... De kommer nu komma helt plötsligt 12 olika inlägg om Disney filmer, bli inte rädd om du inte hinner med att läsa alla. Eller om de tar lång tid innan du märker detta inlägg som hamnar längst ner. I kategorin Disney kanske jag lägger in andra filmer som Disney varit med och producerat också..

 

// Puss och Kram Jasmine

Jaha

Jaha, då var det en ny dag. Dagen började med att man vaknar vid sju av mig själv och jag tänker direkt, "Jag som har självstudier idag ska ju som alltid vakna tidigt F*N". Lite irriterande att man vaknar tidigt fast man får sova mycke längre än vanligt idag. Men kanske e bra om man kommer igång med det man ska göra idag så det inte tar hela dagen. Dagen är fylld med att jag ska läsa lite kurslitteratur och skriva läsloggar för de två böckerna. Sedan så ska jag göra lite på grupparbetet som vi alla kan göra hemma om man så vill.

 

Bjuder på en bild från The studio när jag var där(våren ifjol), vet inte om ni redan fått sätt den eller ej.

 

// Puss och kram Jasmine

Dagarna går

Dagarna kommer dagarna går.

 

Dagarna rinner bara förbi just nu. De går så fort. Vi håller fortfarande på med grupparbete på univeristetet, körlektionerna löser av varandra. Jag känner mig ofta trött på kvällarna, har inte så mycket ork för någonting. Blir mest att man sitter framför datorn å hänger. Eller tar man som igår en bok från bokhögen och läser. Just nu läser jag "Alpha and Omega" av Patricia Briggs. Den verkar väldigt bra hittils, får se hur slutet är. Den är en novell så den är inte så lång. Men nu ska jag ta och spela lite guitar hero till Wii med P :)

 

// Puss och Kram Jasmine

Bokberg

Jag köpte en ny bok idag, när jag var ner till stan och jag lånade tre på biblan. Jag har dock läst den jag köpte och jag har läst iaf en och en halv av de tre jag lånade, men de jag lånade var David Pelzers biografi om hans barndom och måste läsa de första igen för att förstå hela sammanhanget. Men när jag kommer hem kollar jag i bokhyllan å ser att de e ett gäng böcker jag har att läsa för att jag ska ha läst alla böcker jag äger. Vissa har jag på börjat men inte avslutat å sådant. Men här kommer högen jag har. Varav vissa har jag börjat på eller så har jag läst en av delarna.. Men de flesta har jag inte läst än...

 

 

De blir bara till att läsa för mig ;)

 

// Puss och Kram Jasmine

Fotovägg

I förra veckan skapade jag en fotovägg, på en av väggarna här hemma. Och just den väggen som är ovanför min dator. Super bra så ser jag den varje gång jag sitter vid datorn, jag ser den från sängen. Man ser den nästan direkt när man kommer in i rummet :)

 

Men här har ni den så ni kan se den :)

 

 

// Puss och Kram Jasmine

Estet

Då var det en ny vecka. Håller på med ett grupparbete på universitetet, där vi är tre från bild, tre från textilslöjd, en från träslöjd och en från musiken. Alltså alla som läser estetiska ämnen gör grupparbete tillsammans tredje terminen, och jag har fått den kombinationen i min grupp. Ni får inte veta mer än att vi lär oss lite av de andra ämnena samtidigt som vi jobbar med detta.

 

För er som undrar, så går körkortet framåt, tror inte de är allt för lång tid innan de två proven nu :)

 

// Puss och Kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0