VFU

Som nu kanske några av er ser är det SMÅ förändringar på bloggen framför allt bakrundsbilden som jag ändrade idag. Jag gillar verkligen färgkombinationen svart och rött. Det kommer antagligen bli en annan bild längre fram.

Jag har nu haft VFU (verksamhets förlagd utbildning) nu i en och en halv vecka, vi kommer ha det ända till jul. Jag följer alltså en annan lärare och lär mig läraryrket direkt på arbetsplatsen. Jag har hållt i ett ex antal lektioner hittills, då jag och den andra lärarkandidaten. Det blir ganska mycket förarbete för att få till lektionerna som man vill ha de, sedan mycket efterarbete. Hur gick lektionen? Hur kan jag göra den bättre? Hur kan jag utvecklas inom detta område? Man ska även kolla/rätta uppgifterna som eleverna lämnar.

Som ni vet så håller jag på att ta körkort, har blivigt lite köra och ännu mindre att jag gjort teori just nu. Så mycket i skolan så jag har inte hunnit sätta mig ner och kollat på det tyvärr.

// Puss och Kram Jasmine

Träning

Först och främst förlåt att jag sa att jag skulle skriva fler inlägg i lördags och inte gjorde det. Men jag började faktiskt men insåg att jag inte hade något vättit att säga.

 

Nyss var jag på gymmet och tränade lite. Insåg sedan att jag hade överskottsenergi och lite väll uppåt. En vän frågade vad jag tagit. Vi konstaterade att det var Endorfinet i kroppen som gjorde det. Wikipedia säger:

 

"Endorfin är ett peptidhormon (opioidpeptid) som kroppen tillverkar själv av proopiomelanokortin, och som lindrar smärta. Hormonet påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Endorfin utsöndras bland annat vid skratt, stress, motion, men även av sex, förälskelse och vid akupunktur.

Endorfinutsöndringen kan leda till "träningsnarkomani", vilket är en kombination av kemiskt beroende av endorfin och ett psykiskt beroende. En studie har visat effekten av endorfin, mätt i milligram morfin injicerat intravenöst, att 45 minuter högintensiv löpning gav samma effekt mätt i smärthämning vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin."

 

Okey, jag förstår nu varför jag gillar att träna ;) Föresten det blev lite kondition och mer styrka.

 

// Puss och Kram Jasmine

Promenad

Snart blir det en promenad med en vän, får se vad vi hittar på sedan.  Skulle vara kul om man hittade på något man inte brukar göra i vanliga fall en lördag. Men vi får som sagt se.

 

Inte så mycket har hänt i veckan mer än att jag har varit på skolan, kollat på lite filmer som varit i skolsyfte (kommer inlägg om de filmerna senare antingen idag eller imorgon), varit på körskolan och både kört och gjort teori (kommer även ett inlägg om riskettan senare). Alltså har det inte hänt så mycket i veckan.

 

Nu ska jag göra mig klar för promenaden vi hörs snart igen

 

// Puss och kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0