Godmorgon

Godmorgon solstrålar! :)
 

Hoppas alla sovit gott. Idag vaknade jag direkt som klockan ringde och klev upp inte ofta det händer, men det händer ;)
 
Idag blir det inte så mycket faktiskt. Jag skrev precis klart PM:et som jag arbetat med i några dagar. Så skönt att veta att den i alla fall är inlämnad, hoppas att jag är godkänd också. 
 
Men jag vet att jag antingen ska ta en lång promenad eller gå en sväng till gymmet det lutar mest åt gymmet nu iaf. Kanske blir båda två. Känner att jag kanske ska byta om och direkt ta och gå till gymmet så jag får det gjort :)
 
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Igår kväll skulle jag försöka sova i en bastu... Å nej jag menar inte en riktig bastu, utan mitt rum. Det var väldigt varmt, det var på gränsen till att jag svettades. Men efter en stund somnade jag verkar det som. Jag vaknade iaf av klockan. 
 
Idag blir det att först plugga, jag gjorde aldrig färdigt PM:et igår. Blev mer bara slappa och ta det lugnt efter jag å P hade varit och handlat samt grillat. Men idag ska det bli klart även om jag måste sitta hela dagen med det. Men tror uppgiften är klar inom den närmsta timmen/timmarna om jag bara sätter mig och börjar med den igen. Har ju inte långt kvar liksom. 
 
Efter den är klar med den vet jag inte vad som händer mer än, föreläsning och lite hejdå mys på skolan. 
 
Blir nog en lugn kväll där jag försöker se så mycket serier som helst :) Håller ju på med några stycken samtidigt så.
 
// Puss och Kram Jasmine

Promenad

Nu blir det promenad i solen :)
 
Har inte gjort allt det jag hade tänkt för dagen, kanske blir att jag skriver klart PM:et i kväll efter promenaden (det märks om jag hinner eller ej)
 
Ha en bra kväll :) 
 
// Puss och Kram Jasmine
 
 

Goddag

Hoppas alla sov gott inatt och alla är pigga och glada nu. :) Jag sov super gott iaf. 
 
Idag var planen att bli klar med PM:et så jag kan lägga det bakom mig, tvätta samt ringa några samtal.
 
[ ] Skriva klar PM
[x] Ringa Tandläkare
[ ] Ringa vårdcentralen
[x] Ringa försäkringbolaget
[ ] Handla lite
[/] Tvätta
 
PM:et rullar på, har några ord kvar att skriva ca 500. De samtal jag gjort har varit positiva :) Hoppas det sista är det också (får se om jag hinner ringa det idag eller tar det imorgon eller något sådant) om jag inte tar en promenad dit bort och pratar med de(borde gå eller?). Tvätten rullar på snart klar ska bara torka en stund. Efter lunch blir det en sväng med P och handla lite små saker. Och såklat så ska jag sikta in mig på att skriva klart de sista orden jag behöver för att bli klar med PM:et 
 
Har känt mig lite som en sekriterare eller någon annan person som sitter mycket i telefonen och antecknar och sådant nu på förmiddagen.
 
Måste bara säga det ser ut att vara grymt varmt ute. I solen just nu är det ca 30 grader. Få se om det känns lika varmt när jag kommer ut sedan...
 
Förlåt att detta inlägg antagligen enligt er blev super tråkigt. Men jag vet inte vad ni vill att jag skriver om. Skriv kommentar så jag får inspiration av mina läsare. Lite senare idag eller imorgon får ni ett inlägg om mig och min relation till film.
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Art, art and art

Dagens inlägg handlar om konst. 
 
Jag har så länge jag kan minnas gillat konst, allt från teckningar till stora skulpturer och arkitektur. Inte för att det är mitt största intresse i livet, men jag gillar att se konst och själv göra konst. Men det beror ju också på vad man menar med ordet konst. Är det skulpturer, teckningar, målningar, arkitekturer, foton av kända konstnärer eller kan konst även vara något som en icke erkänd person har gjort och själv kallat konst? Enligt mig är det svårt att säga vad konst är, det är så olika för alla människor. Men jag skulle säga att konst är när en person gjort något och kallar det konst. 
 
Då jag inte riktigt skulle kunna säga vad jag gillar för konst exakt då jag kan tycka att mycket är fint. Men aldrig riktigt hittat något jag älskar så kommer jag lägga upp några namn på konstnärer jag tycker är duktiga ingen riktig ordning på dessa utan ett myller av olika länkar till sidor där man kan se deras värk. Sedan blir det bilder/teckningar jag gjort.
 
Salvador Dali - Dali Museum http://thedali.org/home.php/
Victoria Frances - http://www.victoriafrances.es/
Kalle Magnusson - http://www.kmagnusson.se/
 
Min hjärna står still, kommer inte på några fler just nu. Men det finns ett gäng till jag tycker gör vacker konst.
 
Nu kommer mitt kloKlicka på bilderna för att få de större. 
 
     
 
Lite av varje och lite från olika tidpunker i livet också. Som ni ser även några bilder jag blev nöjd med för ett tag sedan. Vissa bilder har väll bättre kvalité för att visa bilden rättvist men men... 
 
// Puss och kram Jasmine

Tjo

Godmorgon folket. Hoppas ni sovit lika gott som mig.
 
Igår hade jag inget intressant att skiva om, då det inte hände så mycket mer än plugg, föreläsning, handla, träffade en vän förstos också. :) 
 
Idag kommer inte bli en mer intressant dag då jag gärna ser att jag istortsätt vill att jag ska vara klar med PM uppgiften jag har att skriva så fort som möjligt. Vill kunna ha lite tid för annat (plugga till tentan?).
 
 
Nu plugga så kanske jag hinner göra något kul ikväll.
 
// Puss och kram Jasmine

Sova

Sängen kallar. Det blir väll kanske inte sova direkt, antar att det blir att läsa lite i en bok innan jag lägger mig för att sova, men läsa i sängen blir det oavsett :)
 
Bild jag gjorde åt min mor i julklapp ifjol. Tänkte på den nu när jag ville få en bild med.
 
Natti natt hoppas ni sover gott när ni väl ska sova senare. :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Burn, burn, burn, the ring of fire.

Ååh, denna dag har jag mest bara slappat och tagit det lugnt. Har sätt två filmer, en i morse och en nu på eftermiddagen. Den i morse står om i föregående inlägg. Den andre var Walk the line. Filmen om Johnny Cash liv i princip. Jag blev väldigt sugen på att leta fram avsnitten i Dr Quinn han är med själv. Hans musik är bra och man hänger med, då jag i alla falll hört låtarna förr.
 
Bild från gårdagens grillning, när P just tänt på grillen :) Maten blev så grymt god :)
 
Tog en promenad straxt efter lunch tid då jag inte kände alls för att göra någonting, och i vanlig ordning känner jag att det är fel att bara sitta och inte göra något. 
Så det blev som sagt en promenad i solen. :) 
 
Det jag tänkt göra nu är att antingen sätta igång en till film eller spela SimCity, har inte riktigt bestämt mig för vilket av de jag ska göra än. Men märks kanske sitter och gör något helt annat. Vem vet?
 
Hoppas ni har en fortsatt trevlig dag i alla fall :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Godagens

Morgon sötisar.
 
Jag har nu på morgonen suttit och kollat på en film som jag haft i bokhyllan i säkert två års tid utan att ha kollat på den. Har liksom dissat den då den inte verkar riktigt vara en film i min stil. Å nej vist det var den inte, men den var bra. Jag brukar inte gilla filmer som handlar om musiker. Händer men är väldigt sällan. Men detta är nästan en film man måste se om man gillar Country musik. 
 
Crazy heart hette filmen iaf. 
 
 
Har du inte sätt den kolla iaf på trailern den säger rätt mycket om hur filmen är.
 
Nu blir det att diska efter frukosten och sedan borde jag sätta mig och plugga får se hur det går. Kanske blir en till film eller något spel idag också. Även kanske gymmet, saknar det ibland så :)
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Dans

Dans var en stor del av mitt liv ett tag. Jag började dansa när jag gick i sjundeklass. Och då var det showdans som stod på schemat en gång i veckan. Jag forsatte med detta tills jag gick ut nian. Dock sista terminen i nian dansade jag två gånger i veckan och fick åka in till Ljusdal ca 5-6 mil från Ramsjö, för att kunna göra detta. 
 
Jag bestämde mig för att söka till estetiska programmet inriktning dans då jag gick i nian. Går ju alltid att söka in tänkte jag. Som andra handsval sökte jag hotel och restaurang. Om det hade varit intagnings prov för att komma in på estet dans så hade jag kanske inte kommit in, men så var inte fallet. Så jag kom in på programmet och fick leva livet jag drömde om i nian. Att dansa flera timmar i veckan på skoltid. Sista året så dansade vi kanske 8-12 timmar i veckan. Tror vi hade en eller två dagar fri från dans i veckan (helt säker på att tisdagarna var fria). Men jag hade så kul, få göra det jag verkligen älskar. 
 
 
Idag är jag både lite ledsen men endå glad för att jag valde att inte söka danslärarutbildningen. Jag tror inte jag skulle klarat intagningsprovet, då jag sträckte foten ca en vecka innan första provet. Men man vet aldrig och jag kommer aldrig heller få veta det. Spelar ingen roll, jag är lycklig där jag är idag. 
 
Drömmen med dansen var ett tag att bli en grym dansare och ha gått balettakademin. Och sedan stegat mig uppåt bland alla fantastiska dansgrupper som finns i sverige och världen. Drömmen ändrades fort, jag insåg ganska snabbt att jag hellre gör egna koreografier än att stå och få en koreografi av någon annan, men helt klart är det också kul. Men min dröm ändrades till att jag ville bli danslärare/danspedagog och tillsist vara utbildad koreograf. Idag finns väll en del av drömmen kvar, men finns så många andra drömmar som är så mycket större. 
 
Idag dansar jag väldigt sällan, men när jag väl dansar så känner jag hur kul det är. Förhoppningsvis ska jag väll kunna ta några danslektioner i framtiden, eller att jag har någonstans där jag kan dansa själv. Rummet funderar men det är aningens litet. 
 
Antar att många av er vet att jag har en tatuering på ryggen, men för de som inte sätt den. 
Den gjordes när jag gick tredje året på gymnasiet, jag ångrar inte en sekund att jag gjorde den. 
 
De två andra bilderna är tagna första året på gymnasiet till en uppsats vi skulle skriva om vår inställning till dans. 
 
Har ni frågor eller något är det bara att kommentera jag svarar så fort jag kan. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Lördag :D

Godmorgon allihopa :) 
 
Hoppas ni vaknar lika glada som jag gjorde idag. Jag vaknar först av mig själv runt halv sex, anser att det är lite tidigt vänder mig om och försöker somna om. Så klart somnar jag om och vaknar strax efter åtta. Det är såååå skönt när man vet att man kan somna om. Jag vaknade glad och rätt pigg. :)
 
Idag är det lite saker att göra innan det blir sängen igen. Hoppas sängen blir sent och inte tidigt som det varit ett tag. 
Det jag har att göra är:
*Frukost
*Plocka iordning på rummet
*GRILLKVÄLL/EFTERMIDDAG med några vänner :)
 
Förhoppningsvis hinner jag:
*Skriva mitt blogg inlägg om dans
*Skriva lite på ett PM som ska in sista veckan
 
Jag vet att jag lovat er blogg inlägget om dans ett tag nu, men jag måste ha inspiration för att kunna skriva ett sådant inlägg. Bättre att jag skriver bra inlägg än att bara skynda mig igenom det och jag inte är stålt över det. 
 
Nu frukost, sedan städa.
 
Men vi hörs av snart igen. Jag ska försöka komma ihåg att ta bilder från grillningen.
 
Bild från långfredagen 2008. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Läsa!!!

Godmorgon. Hoppas allt är bra med er denna fredag. Jag mår bra, men lite seg. Å ingen aning om varför :S
 
Nu blir det om inte annat att sätta mig och läsa lite. Borde skriva ett PM eller läsa kurslitteratur, men hoppar över det just nu. Ska läsa Flickan som lekte med elden istället så jag någon gång i tiden kanske läst ut den...
 
Igår blev det inget inlägg för jag hade saker att göra hela dagen. Men mest bara roliga :)
 
// Puss och kram Jasmine

Trött...

Nu är jag verkligen trött. Vill bara lägga mig och sova. Men först måste jag ta och bädda sängen då jag tvättat sängkläderna. Så först bädda sedan sova. Antar att jag kommer kolla på slutet av sista avsnittet på Sons of Anarchy först också. Känns som att jag vill veta hur det går för de. 
 
Förlåt att jag inte skrivit inlägget "om mig" som är temat dans. Jag har inte riktigt vetat vad jag vill skriva. Det finns så mycket att säga om dans när det kommer till mig. :)
 
Nu bädda. 
 
Natti natti allihopa hoppas ni sover gott inatt. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Gymmet

Då var även dagens gympass avklarat :) Det var skönt att gymma lite. Är ju ett tag sedan jag gjorde det nu. Känna hur man tar ut musklerna rejält. Tror jag har träningsverk i armar och mage imorgon (hoppas faktiskt på det). 
 
 
Nu blir det att fortsätta med tvätten och plugga...

Dagens att göra: 
[x] Gymma
[ ] Plugga (läsa en bok)
[ ] Tvätta 
[ ] Skriva blogginlägg (dans)
[ ] Till laga stroganoff på älg :D
 
Ja det var väll alla måsten... Finns ju såklart saker jag gärna gör om jag hinner också. Ser gärna ett eller sju avsnitt av the L word, skulle vilja komma igenom hela serien och se vad som händer med alla, men har några säsonger kvar. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Godmorgon :) 
 
Jag vaknade när första klockan ringde idag :) Och jag klev faktiskt upp också. Frukosten var inte bestämt förens nu vid 8, men jag har tvättid så kände att jag kunde ställa klockan tidigare så jag skulle kanske hinna börja med tvätten när tiden börjar. 
 
Så jag har hunnit vaknat, slängt in en tvätt i maskinen samt tagit en morgon promenad på en timme :) Första klockan var ställd vid 6. Men är grymt skönt att jag redan tagit dagens promenad :) Efter frukost ska jag nog också ta mig till gymmet och köra lite styrka länge sedan jag var där nu. Och idag har jag självstudier, så finns inget jag kan skylla på idag ;) Mest brukar jag skylla på att jag inte vill stressa varken dit, där eller hem. Men nu ska jag komma igång igen :)
 
Morgon pigg Jasmine
Solen var framme under promenaden, inte ett mål så långt jag kunde se.
 
// Puss och kram Jasmine

Go kväll

God kväll. Jag har inte haft något att skriva på hela dagen. Iaf inget jag kännt för att skriva om. Idag har det inte hänt allt för mycket. Dagen började med att frukost som vanligt men sedan kollade jag på the L word, gick på föreläsning. Middag med P och promenad samt har jag varit onyttig idag. Åt kladdkaka med glass. Å ja jag vet att jag var onyttig och jag kan inte säga emot. 
 
Jag har även nu bestämt att jag åker med klassen till Indonesien till hösten :) Längtar redan. Kanske inte sagt det men univetsitetet ordnar en studieresa till Indonesien och alla som går min kurs får följa med om de vill. Jag har alltså tagit beslutet att åka med, känner att det ska bli en fantastisk upplevelse att få åka sååååååååå långt hemifrån. Bara flygresan tar ca 24 timmar. Nu är det bara till att spara pengar så jag har råd att spendera pengar där nere. Vill ju inte komma hem utan att ha köpt något alls. Jag har bara varit utomlands en gång tidigare, det var väldigt intressant. Dock var det en sola bada semester med klassen i nian. Nu blir det verkligen en studieresa som jag får uppleva massor på :)
 
Bild från resan 2007 när jag gick nian. Tyvärr tog batterierna i min kamera slut efter första dagen samt att alla batterier jag hade med mig hade laddat ur under resans gång :/ Så finns knappt några bilder därifrån...
 
Nu blir det att se Biggest Loser på tv4 play. Sedan sängen.
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Jag förstår inte hur man kan gå från att vakna direkt när klockan ringer och då kliva upp till. Att jag somnar om varje gång klockan ringer. Enligt mig känns det som ett stort steg mellan. Men men, solen skiner utanför, fåglarna kvittrar. Jag är vaken. 
 
Idag blir det att gå på föreläsning och plugga. Känns lite som om jag redan tagit sommarlov, har ingen vilja att plugga just nu. Inte haft på hela helgen, kan bero på det vackra väder vi haft. Det är dock bara att ligga i, det är inte alls många dagar kvar tills det är "sommarlov". Så skönt ska det bli om inte annat. Planerna för sommaren är att gå minst en sommarkurs samt arbeta lite. Arbetet blir då inom min mors företag. 
 
Nu blir det först och främst en film "The perks of being a wallflower". Sätt en liten del av den, men den sägs vara bra och en film som jag skulle gilla.
 
// Puss och Kram Jasmine

Familj och vänner

Vissa av mina vänner skulle jag säga att de tillhör min familj. De är sådanna fantastiska människor och vi känner varandra så väl. Jag kommer inte gå in på varken namn eller vad just vissa specifika vänner betyder för mig denna gång. Jag vet att de vänner jag skulle kunna kalla syskon redan vet om det. Jag vill istället berätta hur jag definierar att en bra/god vän är för mig.
 
En god vän är en perosn man vill äta upp (den är ju god eller??) Skämt å sido, en god vän är en person som stöttar en i vått och torrt, säger vad hon/han tänker och är ärlig. Bättre att min vän säger sanningen till mig än att ljuger för mig. Man ska kunna ha kul med sin vän, kunna prata. Men också ska man inte behöva prata med sin vön varje dag, inte en att man behöver pratas vid en gång i veckan, en gång i månaden. Riktig vänskap är med de som man inte behöver veta exakt vad de gör hela tiden och få bekräftelse av dagligen att man är vänner.
 
Över till min fantasktiska familj, som vissa av mina vänner tillhör i mina ögon. Min familj består av mor, far och två bröder. Vissa vet säkert redan det. Familjen finns alltid till hands om jag behöver hjälp med något eller bara prata. Även om de kanske inte kan hjälpa till på stuts så vet jag att de finns där för att försöka hjälpa mig om inte annat. Jag bor inte nära de, men de känns som att de alltid finns nära. Vist jag pratar med min mor varje dag i telefonen, är nog mest för att jag vill veta att allt är bra med de där hemma.
 
Tyvärr vet jag inte riktigt vad mer jag ska skriva. Min familj och mina vänner är BÄST!!!
 
Ni får inte se några bilder idag. På grund utav att jag vill inte lägga upp bilder på personer utan att fråga om lov från alla inblandade. Samt att jag inte har typ någon bild på min familj eller vänner.
 
// Puss och Kram Jasmine

Lördag?

Ne, inte lördag idag. Utan det är söndag :) Gårdagen var helt fantastisk. Det var soligt hela dagen och jag tillbringade större delen av tiden ute. Antingen läste, promenerade eller satt och åt :) Så jag tillbringade inte allt för många timmar framför datorn som jag brukar göra :)
 
Idag kommer det dock bli lite tid inne innan jag går ut. Jag ska nämligen städa rummet, det måste damsugas och putsa spelglarna de är dammiga som tusan. Och för er som vet så har jag ett spegelbord (bild nedan). Som blir dammigt så fort. I eftermiddag/kväll blir det picnik till middag idag igen. Blev det igår med sallad :D
 
Har det inte mublerat så längre...
 
 
// Puss och kram Jasmine

Then and Now...

Från att vara den lilla våghalsiga flickan till den utbildade och halv fega kvinnan jag är idag. Livet är som en berg och dalbana. Ibland är det helt fantastiskt och vissa gånger är det för jävligt eller bara mindre bra. I sin helhet skulle jag säga att mitt liv varit bra. Allt har väll inte varit som jag tänkte att det skulle vara.
 
Men vem är jag då? Jasmine föddes i september 1991. Så i skrivandes stund är jag 21 och som alla andra så blir jag äldre för var år som går. 
 
Som många av er säkert redan vet är jag uppvuxen i den lilla byn Ramsjö i Hälsingland. Jag bodde där till hösten 2007, då jag skulle fylla 16 år. Det var på den tiden jag flyttade hemifrån första gången till en egen lägenhet i Timrå, för att börja gymnasiet ca 15 min hemifrån. Det var en av livets resor jag aldrig kommer att glömma eller ångra. Direkt efter gymnasiet blev det till att studera vidare och då blev det Umeå som vart nästa stora resa.
 
Såklart har mitt utseende förändrats, jag har vuxit upp sedan jag var liten. Och som ni ser på bilderna nedan så har jag blivit mullig/kraftig/tjock (använd vilket ord ni själva vill jag vet att jag är detta). Jag har dock ingen bättre förklaring än att jag älskar sötsaker och mat. Och jag har väll aldrig haft ett bra förhållningssätt till detta, men arbetar för att få ett bättre förhållnignsätt och att bli mer hälsosam. Träning är också en av de saker jag älskar så jag får bli en träningsnarkoman i stället ;)
 
Detta inlägg blir inte så mycket längre, då jag ska skriva fler inlägg men då som är mer specifika på just mina intressen. Det kommer ett gäng bilder nedan på hu jag sätt ut genom åren. Ni kommer märka att min stil förändrats massor genom åren. Och i dagsläget har jag ingen speciell.

 
Bilderna ligger lite huller om buller men vet tyvärr inte exakt när de är tagna. Men försökt att få de i någon slags ordning. De mindre bilderna är det bara att klicka på så får ni upp de. (Ja jag gillar att knäppa egobilder, eller gillade iaf länge sedan nu.
 
Undet denna bloggserie kommer ni få veta mer om vem jag är. Hur jag tänker kring vissa saker. Vad jag gjort i livet och lite sådant.
 
De ämnen jag kommer ta upp är:
 
Vem är jag? (detta inlägg)
Familj och vänner 
Dans
Konst
Film
Musik
Böcker
Träning
Hälsingland
Min lägenhet
Utbildning
Resor
Minnen
Önskningar/mål
 
Är det något ämne ni vill jag ska diskutera så säg bara till så ska jag se vad jag kan göra. Självklart ska jag lägga till bilder där jag kan :)
 
// Puss och Kram Jasmine
 
 

Godmorgon

Hoppas alla har en bra morgon. Min är om inte annat bra, men jag är rätt seg. Tanken för dagen är att rensa lite på rummet, börjar bli mycket saker som är på platser som de inte ska. Se på OTH, skulle vara skönt om jag blev klar med den serien så jag kan fokusera mer på de andra jag ska se. Har en hög som jag blivit rekomenderade att jag ska se och ja jag brukar kolla i alla fall ett, två avsnitt om jag blivit rekomenderad, men kan inte lova att jag tittar direkt någon sagt något. Vissa fastnar jag för vissa inte. Plugga står också på schemat, men inte allt förmånga knop kommer det vara.
 
Bild från igår när det var så varmt och skönt ute att jag gick i "sommarkläder".
 
// Puss och Kram Jasmine

OTH

Idag har det blivit alldeles för mycket One tree hill. Men jag kommer fortsätta se det ikväll. Dagen började som vanlit med frukost, sedan blev det OTH fram tills jag var på föreläsning efter lunch. När jag kom hem blev det att äta middag med P, då det var så soligt och varmt ute valde vi att äta "snabbmat" kebab. Ute i solen. En promenad blev det också...
 
Nu sitter jag här vid datorn, har hunnit se ett avsnitt OTH. Och fler kommer det bli innan jag lägger mig. Jag är inne på sista säsongen. Har varit väldigt skeptisk till att se den sista och avslutande säsongen, men blir lite som ett måste då jag har sätt alla andra säsonger. Säsongen är mycket bättre än vad jag föreställde mig hittills iaf. :)
 
 
Imorgon blir det att fixa lite med första inlägget i min blogg serie "om mig". Hoppas jag blir klar och nöjd med det imorgon så jag kan lägga upp det :) Blir även att plugga lite och antagligen se någon serie. På kvällen ska jag över till en vän äta tacos, spela spel och klä ut mig till "Maffia" ;)
 
// Puss och Kram Jasmine

Så ja

Om inte annat så ser blogg designen bättre ut än vad den gjorde nyss. Ska ändra mer när jag har orken. Den är väll i princip som jag vill ha den men inte riktigt :P
 
// Puss och Kram Jasmine

Nydag

En ny dag, med nya möjligheter :)
 
Igår blev inte allt klart på listan som jag ville. Men det viktiga på listan blev klar som skönt är :) Och det blev två bio besök igår. Jag och P gillar båda att se film på bio och vi hade så vi kunde gå på en bio för halva priset samt att studentkortet hade ett erbjudande just på en av filmerna. Så det blev som att vi betalade för en film men gick på två :) Och då det just var två filmer vi ville se och vi inte kunde bestämma oss för vilken vi ville se på igår så såg vi bägge. De vi såg var Star trek: into darkness och Oblivion. Den först nämna var väldigt bra som jag hade tänkt att den skulle vara ungefär. Medan Oblivion var inte alls så bra som jag hade trott, bra film men inte något speciellt. 
 
Idag blir det att fortsätta plugga, tvätta. Och en sak jag verkligen måste göra det är att fixa bloggens utseende det ser ju katastrofalt ut just nu. Tyvärr så kan det väll bli en tillfällig header om jag inte kan använda den jag har nu. Men som bloggen ser ut nu så tycker jag lite sund om er läsare som sitter och läser bloggen. Men det ska fixas jag lovar. Får ta den tid det tar. Ja jag är lite perfektionistisk ibland. 
 
Nu blir det snart frukost.
 
// Puss och Kram Jasmine

Morron morron

Godmorgon :)
 
Idag är jag aningens seg, men tröttheten kommer ju efteråt säger de. Men idag vill jag få lite mer gjort än vad jag gjorde igår iaf. Blev nästan inget gjort igår så, inte så svårt att göra lite mer ;) Det blir lite av varje idag iaf.
 
Att göra idag: 
 
[ ] Läsa kurslitteratur
[ ] Gå på föreläsning
[ ] Någon slags promenad/träning
 
Jag skulle vilja hinna med:
 
[ ] Skriva första blogginlägget "om mig"
[ ] Skriva ner recept
[ ] Se något avsnitt Sons Of Anarchy
[ ] Läsa skönlitteratur
 
Jag vet inte om jag nämt att jag håller på att försöka skapa en liten blogg "serie" med olika teman som handlar om mig. Så ni som läsare ska få reda på lite mer om vem jag är, vilka intressen jag har. Är det något speciellt ni vill att jag ska ta upp under denna "serie" så skriv en kommentar, så ska jag se vad jag kan ordna. 
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Yey :D

 
Jag vet inte om ni lagt märke till att Coca-Cola har gjort en kampanj. Där de tagit de 150 vanligaste namnen och satt på sina 50cl flaskor. Coca-Cola Och jag har ALLTID trott att mitt namn är rätt ovanligt. Ja det var det när jag var yngre men 2009 var det på 63:e plats bland vanligaste namnen tydligen kollat upp det nu. 
 
Men iaf P hittade alltså flaskan på bilden. Med mitt namn, jag blev jätte glad när jag såg detta. Lite kul av Coca-Cola att göra en kampanj med alla olika namn. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Godmorgon. Det är både skönt att vara hemma, men jag längtar också tillbaka. "Borta bra men hemma bäst" är ett ordspråk som fungerar för det mesta. Men jag har haft det väldigt bra nere i Stockholm också :)
 
Det som jag gjort där nere är att träffat en vän. En trevlig middag med två av hans vänner. Vi har varit och sprungit runt på olika affärer runt om i Sthlm. På lördags kvällen var vi till Sjätte tunnan och tog en öl/mjöd eller två. Och vi har kollat på massor av Sons Of Anarchy, en bra serie som jag aldrig hade sätt tidigare. Som jag ska fortsätta se här hemma nu. 
 
Jag har tyvärr inte en enda bild från hela resan, bara en från bussresan ner så bjuder på den. :) 
 
 
Nu blir det att plugga en stund innan jag ska till skolan en sväng.
 
// Puss och Kram Jasmine

Hej

Hejsan :)
 
Jag tänkte bara skriva ett snabbt inlägg och berätta att jag är hemma i Umeå igen. Blogg.se appen har inte fungerat alls för mig just nu så jag har inte kunnat skriva ett enda inlägg under resan tyvärr. Jag ville ha skrivit flera gånger men det har inte gått. Och internet till datorn har jag inte heller kunnat fått tag på. :/ Men nu ska jag komma igen och skriva inlägg igen :) 
 
Men nu först sängen och sova så jag orkar med morgon dagen. Ni kommer få en uppdatering vad som jag gjort under tiden i Stockholm.
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Idag känns som en bra dag. Får se vad jag säger efter halva bussresan när jag är less på att åka buss. Jag ska som jag tidigare sagt till huvudstaden. Träffa en vän. 
 
Jag håller på att packa ner det sista nu. Resan börjar inte förens runt lunch. Men först blir det brunch med P. Så jag inte behöver tänka på lunch på bussen. Kommer dock bli så att jag måste köpa någon slags middag på Ica nu när vi ska gå och handla till brunchen. Är inte framme i Stockholm förens vid nio tiden ikväll. Går ju att äta något som ska serveras kallt så :) Jag hoppas att jag inte blir allt för uttråkad på resan bara. 
 
Måste packa det sista nu. Men ni får säkert höra lite om vad som händer nere i Sthlm om jag kommer in via datorn eller via mobilappen som krånglar.
 
// Puss och Kram Jasmine
 
Ps. Om inte annat så hör jag av mig på måndag. och får ursäkta att jag inte kunnat skriva. ds.

Dagens träning

Tidigare idag har jag inte haft orken eller tiden att ta en promenad eller gå till gymmet. Men nu på kvällskvisten hade jag alldeles för mycket energi och kände för att gå ut i vårkvällen. Det är runt 9 grader ute nu så det var super skönt att få lite frisk luft :) Blev ca 40 minuter... 
 
 
Nu blir det att varva ner lite och lägga mig och läsa en stund. Natti natt,
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

 
Godmorgon :) 
 
Lite segare morgon än igår. Men den har nu kommit igång riktigt. Tvätten är i maskinen och jag har precis sätt klart gårdagens avsnitt av Biggest Loser. Missade gårdagens avsnitt för att jag satt och kollade på bio med P :) Bra film men jag kommer aldrig mer se på skräckfilm på bio. Jag vill kunna knäppa igång lampan direkt när filmen är slut. Jag gillar skräckfilm men på bio blev det mycket mer läskigare än hemma. 
 
 
En skräckfilm i min smak i alla fall. Psykisk skräckis istället för att de försökt få med så mycket fejk blod de kan i en och samma film.
 
Nu ska jag sätta mig och plugga, det blev inte alls något pluggat igår om jag ska vara ärlig. Mer än att jag kollade igenom vilka sidor som skulle läsas.
 
// Puss och Kram Jasmine

Morsning korsning

Godmorgon, vaknade riktigt första gången klockan ringde. Så kände att det inte var någon idé att ligga kvar och bara dega i sängen. Jag hade aningens svårt att somna igår, hade alldeles för mycket tankar för att jag skulle kunna somna direkt. Så jag la mig en stund på spikmattan. Och när jag ligger på den blir jag alltid trött, så när jag håller på att somna så kliver ja av den och lägger mig i sängen igen. Å jag somnar ofta super gott och fort. 
 
Idag blir det att städa rummet, blir nog till och med att damsuga och torka glvet, Då det känns som att det är dags. Plugga blir också något som ska göras. Börjar en ny kurs idag, religion i samhället. Och med ny kurs betyder ny kurslitteratur. 
 
Nu blir det snart frukost. :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Hejsan :)

Igår var det som sagt speldag/kväll. Jag hade super kul, roligare än på riktigt länge. Inte så ofta man träffar vissa av dessa vänner som var med igår. Vi spelade lite spel, men pratade rätt mycket också :) Prata några timmar är rätt kul ska ni veta.
 
Idag har jag tagit det mest lugnt. En sväng på Ica Maxi för att handla mat för veckan, men blev väldigt lite på inköps listan denna vecka då jag åker till Stockholm på ondag :) Längtar, oj jag har nog inte nämt det va?? Oavsett så ska jag till Sthlm :) 
 
Och innan middagen kom jag och P på att vi hade en macarons mix i skåpet som vi länge sagt att vi velat testa så vi mixade ihop detta och gjorde detta till fika efter maten. De blev riktigt bra för att vara första gången och nu vet vi ju vad vi ska ändra till nästa gång. Fram för allt att vi ska göra allt från början. Alltså inte köpa en färdig mix som du tillsätter ägg, mjölk och smör till. 
 
Resultatet såg ut såhär: 
 
Vist de är inte riktigt runda och med rätt storlek men det var första gången. Även första gången för mig att smaka på de faktiskt.
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Opps, det blev tydligen bara ett inlägg igår. Men det beror mycket på att jag hade tenta och efter det så var jag typ död i skallen, vimsig som tusan. 
 
Ny dag, nya möjligheter nu :) Idag blir det speldag/kväll. Sitta och spela brädspel hela dagen. Jag längtar som tusan :) Det är länge sedan jag spelade brädspel nu, framför allt länge sedan jag träffade en som kommer och ska spela. 
 
Igår blev det tacos, jag vet inte om jag nämt att jag och P oftast äter våra måltider tillsammans. Då vi är så bra kompisar och bor i samma korridor så konstaterade vi att det skulle bli billigare för oss båda. 
 
Bara jag som älskar tallrikarna med prickar på??? 
 
Nu blir det snart frukost...
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Nu sitter jag på biblioteket och väntar på att hemtentamen ska börja. Känns som om att tentan kommer gå bra i alla fall. Men det märks mer när tentan väl börjar och jag får se vilka frågor det är. Jag kanske sitter helt förvirrad i 8 timmar och inte har en aning på vad frågorna handlar om. Men vi får hoppas att det inte är så och att jag sitter och skriver för fult :)  
 
Jag ska inte skriva så mycket mer just nu vet inte vad jag ska skriva ;) Men kanske kommer ihåg att skriva ett inlägg ikväll och skiver hur det kändes...
 
Lycka till alla andra som har tenta av något slag idag, eller ni kanske sitter och skriver på examensarbete, uppgifter vad som. Lycka till... Eller som jag brukar säga break a leg ;)
 
// Puss och kram Jasmine

Recept

Nu när jag inte kunde sitta och läsa boken som jag tänkte göra idag. Så har jag faktiskt slappat, sätt på Cake Boss och fixat med min receptpärm eller iaf gjort framsidan jag kommer använda. Just nu ligger framsidan under ett gäng böcker för att rätas ut efter att jag limmat på det och då bara på ena sidan. Men ska sätta fast det på pärmen sedan. Framsidan kommer se ut såhär:
 
Alla utom fyra bilder har jag tagit själv. De andra fyra har jag tagit direkt från Google bildsök. 
 
Jag lovade ju att jag skulle lägga upp receptet på Älgköttfärssåsen jag gjorde igår. Här kommer det
 
Älgköttfärssås med pasta
 

Du behöver:
 
Ca 500 gram älgfärs
1 gul lök
1 paprika i valfri färg
1 förpackning krossade tomater
1-3 klyftor vitlök
Kryddor (svartpeppar, salt, grillkrydda)
Pasta till ca fyra - fem portioner (valfri)
 
Gör såhär:
 
Hacka löken och paprikan, stek på de i lite margarin eller olja. Bryn sedan färsen med löken och paprikan.
Häll sedan på kryddorna och vitlöken(hackas eller pressas). Du ska krydda efter eget tycke. Tillsätt de krossadetomaterna och gärna lite vatten. Låt detta koka ihop en stund och bli till en riktigt god köttfärssås. Någonstans mellan att tillsätta kryddorna och krossade tomaterna är det bra att sätta på en kastrull med vatten till pastan. Det är bara att följa instruktionerna på pasta påsen om du inte har en aning hur du ska göra. 
 
När pastan och köttfärssåsen är klar är det bara njuta och äta :)
 
Smaklig måltid!
 
Tänk på att älgfärs inte innehåller så mycket fett, så det kan behövas lite extra fett så det inte bränner i pannan.
 
 Om du nu suttit och läst hela receptet och inte gillar lök så pressa löken istället då blir det bara smaken och inte känslan av de. Har du svårt för känslan av de krossade tomaterna så mixa den med stavmixer så den blir slät innan du häller i den. Du kan även mixa med paprikan om du inte vill ha känslan av de. Det är smaken vi vill ha. Och på något sätt ska det gå att göra så alla i familjen äter :)
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Morron, eller kankse godag.

Oavsett vad det blir för artig fras man borde använda är det iaf en ny dag. Inte gjort så mycket. Frukost något avsnitt av Cake Boss. Sedan promenad till UB. Och hem igen direkt.
 
Imorgon är det tenta och jag har inte läst klart en av böckerna. Och när jag var till UB tidigare idag så satt antagligen någon och läste boken. Så jag väntar så snällt och går tillbaka senare. Hoppas den är ledig och på sin plats så jag hittar den. Annars blir det att komma tidigare imorgon och leta som en galning :P
 
Nu blir det istället att kolla igenom anteckningar och ta det lugnt så jag orkar plugga ikväll istället. Får bli så när jag är så dum och inte tar mig tiden och sätta mig och läsa boken tidigare. Jag som planerat dumt. Å då får jag stå mitt kast.... Inte så mycket att göra åt såhär efteråt.
 
// Puss och Kram Jasmine

Goddagens

Idag har jag hunnit med lite granna i alla fall. Blev att vakna runt sju men klev inte upp ur sängen förens strax efter åtta. Det är ju röd dag så ingen skola.
 
Tog mig en mysfrukost med film. Blev Juno som jag hade sätt början på men långt från hela. Den var bra, hade förväntat mig att den skulle vara på ett helt annat sätt. Men då har det varit med många filmer jag satt mig och sätt på det senaste. 
 
Jag har hunnit med ett pass på gymmet. Blev Rodd som uppvärmning sedan ben och bål under styrkepasset. Har inga bilder därifrån, men jag ska försöka bli bättre på det. Alltid lika skönt när man är klar med träningen. Klart jag njuter under träningen också. Men inte på samma sät...
 
Till lunch blev det en väldigt god köttfärssås med makaroner(fjärilar). Tror den blev så god för att jag använde mig av älgfärs. Och hade i paprika som jag inte brukar ha, man kan ju alltid testa något man aldrig gjort tidigare :) Recept kommer senare (när jag ätit rester av det då jag glömde ta bild nu ;)
 
Nu blir det att sätta mig och plugga, jag skulle väll gjort det redan i förmiddags men kände att jag ville ta gym och sådant innan. Men kanske blir hela kvällen plugg istället det märks. 
 
 
// Puss och Kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0