Hemma igen.

Nu har jag kommit hem från Ramsjö. 
 
Har varit jobb och mycket geocachande. Vet inte om jag nämnde att jag antog "utmaningen" att ta en cache om dagen hela augusti. Jag är nu klar med detta. Och jag har tagit hela 116 cacher(och event inräknade) sedan jag började i slutet av juni. Jag tycker jag varit en duktig cachare. Blev hela 20 cacher igår på vägen upp från Ramsjö. Var riktigt trött när jag kom hem, blir så när man stannar en gång varannan mil ungefär. Men det är sååå kul jag rekomenderar att testa om inte annat. 
 
På måndag börjar plugget igen. Hoppas de skickar mina böcker på måndag så jag har de i slutet av veckan. Beställde förra måndagen, men de hade 5-8 arbetsdagar på sig att skicka det. Alltså skicka från lagret å sedan då + de dagar som de tar att få hit de. Får hoppas de går fort, vill inte ligga efter med läsande. Iaf inte när det är engelska böcker. 
 
Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av de två sista dagarna ledighet.Tyvärr blir det inga bilder från tiden hemma just nu. Har de på mobilen. Å den har jag inte kopplat in i datorn än.
 
// Puss och Kram Jasmine

Bestigning av Skuleberget

Ja, som jag skrev igår skulle jag och P ta och gå upp på Skuleberget och geocacha. Denna resa blev längre än vad som var tanken. Vi gick in på Naturum och frågade ungefär hur lång tid det skulle ta att gå upp på berget han säger artigt, att det tar ca 45 min upp och 45 min ner om man tar en längre och inte lika brant väg.
 
Vi börjar resan och vi har precis gått uppför denna vägen.
Och vi tänker att det var väll inte så farligt. Men ändå inte som vi hade tänkt oss. Vi hade tänkt oss en ganska fin och bra stig. Men om vi bara kollar åt andra hållet dit vi ska ser det ut såhär.
Ser ni stigen? Det gör inte vi heller. 
 
Men vi fortsätter efter de blå prickarna. Ingen idé att gå ner igen... Vi hittade en plats att vila på :) Det var rätt jobbigt att gå denna väg.
Och nej vi är inte uppe än.
Men efter en stund då vi börjat gått i trappor och upp för LÄSKIGA stegar så var vi uppe vid grottan. Den såg ut såhär :) Hittade cachen snabbt också. Vill bara tillägga att vi båda är höjdrädda.
Självklart ville vi inte gå ner denna jobbiga väg utan vi ville ta den andra vägen ner som skulle vara lättare.
 
Bli inte förvånad nu men här kommer en bild på fantastiska P, även om hon var höjdrädd så gick det bra :)
Självklart skulle jag också upp för trappan. Blev lite fel ordning på dessa två bilderna, men men.
Nu var vi faktiskt snart uppe. Väl uppe såg det ut såhär.
Såå skönt att vara uppe :)
 
Sedan så skulle vi neråt. P hittar denna fantastiska väg... Men var det rätt väg ner?
Nej det var inte rätt väg. :( För denna var rätt väg.
Such. Men vi kom ner välbehållna. Blev inga bilder på vägen ner vi var lite för gnälliga för det. Och det tog ca 3 timmar för oss istället för 1,5 timme som de sa innan vi gick upp..
 
Men vi vart förtjänta av en storfika. Nej i vanliga fall äter vi inte glass och kaka på en fika. Blev så nu när vi var såååå trötta.
 
Idag har jag träningsverk i både ben och armar.
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Lunch!

Nu blir det trevlig lunch med favorit P, vid Skuleberget :)

Sedan ska vi ta oss uppåt berget :) Ni vet här finns det också cacher ;)

// Puss och kram Jasmine

Sims

Idag har det blivit städning, tvättning och promenad. Nu sitter jag och spelar lite sims 3. Det är skönt att inte behöva tänka på plugget just nu :) Inte än på några dagar ska jag tänka på det faktiskt. Någon gång måste jag väll börja tänka på det också. Men inte nu.

Imorgon åker jag till Ramsjö för att spendera sista tiden av sommaren där och va med min familj. Kan bli lite dåligt med bloggande men jag ska försöka vara duktig och skriva några inlägg. Förhoppningsvis minst ett om dagen, men jag kan inget lova.

Som sagt nu är det sims på schemat. De två simmarna som ni ser på bilden är de jag spelar med just nu. De är på universitetet och studerar forskning och medicin. Duktiga studenter också :) Får ursäkta om bilden ser konstig ut. Tagen med mobilen.

Och jag vill säga hej till nya läsare. :) Ser ut som att jag fått några fler. :)

//Puss och kram Jasmine

Utmanad av Julia (lorissalovebomb)

Jag är utmanad av lorissalovebomb.se
 
Regler:
1. Svara på utmanarens 11 frågor.
2. Kom på 11 frågor till de som du utmanar.
3. Utmana 11 bloggar med mindre än 200 läsare.
4. Berätta vem du har utmanat.
5. Du får inte utmana den som utmanat dig.
 
1. Bästa pepplåten?
Oj, detta blev svårt. Jag brukar mest bara slumpa låtar i min spotify lista, och hitta en låt som är peppig för dagen. Men en låt som fick mig väldigt peppad när jag gick sista året på gymnasiet var: "Rap Das Armas" med Cidinho och Doca. Den dansade man till på mösspåtagningen :)
 

2. Bästa depplåten?
Måste vara tAKiDAs - Jaded
 
3. Om du hade makten, vilken är den första lag du skulle införa?
Hm, en lag som på något sätt gör det svårare för fångar att bli frisläpta på förtid. Har de livstids fängelse så ska de inte komma ut tidigare. Vet inte hur jag ska formulera mig.
 
4. Om du hade makten, vilket är det första förbud du skulle införa?
Det skulle vara förbud att smsa och köra samtidigt. Skulle vara ok att köra och prata i telefonen, men allt annat. Big NONO! Inge facebook eller bloggning när man kör bil.
 
5. Om du bara fick äta en maträtt livet ut, vilken skulle det vara?
Men Julia, detta blev ju svårt. Men jag skulle nog säga P's Kycklingsallad med bacon och ägg.

6. När är du som lyckligast?
När jag är med mina vänner och gör något roligt. Och då menar jag inte att vi är ute och röjer på krogen, utan hellre en hemma kväll och ser film. 

7. Vad är ditt knep för att må bättre en tung dag?
Sätta igång spellistan som heter tAKiDA på Spotify och bara spela deras låtar på högsta volym. Tänka bort allt annat.

8. Vilken känd person skulle du vilja slå på käften, och varför?
Per Moberg, just för att han spelar sådana roller så han alltid är elak eller taskig mot andra människor. Och det på grund utav hur han är i sitt matlagningsprogram. Han lagar säkert super god mat, men sättet han gör den på. Urk.

9. Vilken känd person skulle du vilja ge en varm kram, och varför?
Just nu skulle jag säga Chad Michael Murray. På grund utav att jag älskar hans sätt att spela, han är så grymt bra. Helst skulle jag velat träffa Heath Ledger, men tyvärr så har han gått bort. Han var både grymt snygg och duktig på att skådespela.
 
 
 
10. Vad äter du till frukost?
Oftast blir det gröt antingen havregrynsgröt eller mannagrynsgröt. Händer att det blir macka, men nu blir det rätt sällan.

11. Vad inspireras du av i höst?
Antagligen de vackra solnedgångarna som jag kommer ser i höst. Och verkligen resan till Indonesien. Men svårt att svara på nu, när jag anser att det fortfarande är sommar.
 
Nu är det så att jag inte har 11 bloggar jag följer som har under 200 läsare vad jag vet. Men utmanar de jag läser. Det är inte många men några få i en fantastisk skara :) Självklart gör ni som ni vill om ni vill anta utmaningen eller ej.
 
Mina frågor till er är:
1. Favorit färg?
2. Vilket är ditt bästa tips på att vara sig själv?
3. Vad går du inte utanför dörren utan?
4. Har du något gosedjur? I så fall vad?
5. Bästa filmen du sätt?
6. Hur ser ditt liv ut om 11 år?
7. Har du någongång ljugit för någon? I så fall om vad?
8. Hur ser väggen ut du har bakom dig nu?
9. Vad är din last? Alltså något du inte kan vara utan.
10. Vart skulle du hellst vilja vara just nu?
11. Finns det något du aldrig berättat för någon? Vad är det berätta jag blir nyfiken!
 
// Puss och Kram Jasmine

REGN!

När i Umeå öser regnet ner. Även om det står på Instaweather att det är lätt regn. Det blåster så man kan börja undra när taket ska börja lätta. ;) Tror ju nu inte att det händer men skulle va kul å se ;)
 
Nu blir det en lugn morgon. Mitt på dagen ska vi ta oss ner till stan i detta väder. Och gå på geocaching event. Internationella geocaching dagen idag om jag inte minns fel :) Efter det blir det hem å spela massa brädspel.
 
// Puss och Kram Jasmine
 

"And right here is where you start paying - in Sweat!!

Wikipedia skriver att träning är:
Träning är aktiviteter som har till syfte att förhöja, upprätthålla eller att fördröja degeneration av, sin kapacitet. Med fysisk träning avses ofta att förbättra sitt utseende eller hälsa, eller att bli bättre på en idrottsgren man utövar. Sådan träning kan indelas i styrke- och motionsträning, i viktminskande eller viktunderhållande syfte, fritidsträning av sport som hobby, och yrkesmässig elitträning.
 
Träning för mig är så många saker. Lycka bland annat!
 
Jag älskar att träna, men problemet är väll att jag ska pallra mig till gymmet eller ta en promenad då. Som många av er vet är jag kraftig/mullig/tjock, kalla mig vad ni vill. Men jag älskar att träna, men älskar också sötsaker. Det är sötsakerna jag måste arbeta bort för att kunna nå mitt mål med träningen. Mitt mål är att förlora några extra kilon, men för det måste jag få ett annat förhållningsätt till sötsaker först för att det ska lyckas. 
 
Jag har varit kraftig i stora delar av mitt liv, inte så att jag märkt att jag mått dåligt fysiskt, mer än att jag inte kan springa lika fort som alla andra och att jag fort blir anfådd. Det är den psykiska påfrestningen som är den jobbiga. Men som sagt ett steg i taget. De senaste veckorna har jag tagit en promenad om dagen, vissa dagar har promenaden bara varit runt 30 minuter, andra dagar har den varit betydligt mycket längre närmare två-tre timmar. Det är i alla fall en början. 
 
Jag hoppas att jag i framtiden kan visa vem jag känner mig som. Kan lova att jag inte känner mig som denna "tjockis" inombords. Ibland kanske men oftast inte. 
 
 
Ett av mina favourit citat kommer från Fame serien och Fame filmerna:
 
"You've got big dreams? You want fame?
Well, fame costs. And right here is where you start paying
- in sweat!"
 
Även i träning får man betala med svett ;)
 
// Puss och Kram Jasmine

Åååh

Då var äntligen allt skrivit till årets sommarkurs. Nu bara hoppas att jag klarat de uppgifter jag lämnat in idag. Värsta fall får jag skriva om det. Just nu känns det lite som så, men det gör det alltid när man är klar med en tenta.
 
Nu ska jag bara ta det lugnt å inte göra ett dugg måsten. För just nu finns det inga måsten :) Så skönt. Två veckor kvar tills höstterminen börjar. 
 
Eller opps, jag har några böcker jag inte läst än som jag skulle kunna läsa. Detta är en gammal bild och jag har faktiskt hunnit läsa vissa av dessa. 
 
Nu ska jag ta det lugnt. Ha en fortsatt bra dag.
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Nathan "1 år"!

Igår var ingen vanligt dag, utan det var Nathans "födelsedag". Detta "firade" jag och P med att fika lite dagen till ära. 
 
Nathan med Jonna (nallen).
 
Blev väldigt enkel fika, så vi köpte färdig. Inte så god faktiskt. Måste ha grädde eller något för att den inte ska vara för mäktig. 
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Godmorgon

Godmorgon, hoppas ni sovit gott. Jag somnade direkt jag la huvudet på kudden och vaknade när klockan ringde vid sju. Tidig frukost, men vad gör det jag har massor att plugga idag så bara att köra på. Även idag kommer det bli en promenad (som alla andra dagar), men den blir senare. 
 
Idag ska jag sitta och plugga som en galning. Skulle vara skönt om jag fick klart uppgifterna idag, men kan inte säga att jag hinner det. Känns lite för långt borta. Men om inte annat får jag plugga imorgon också (då uppgifterna ska in). 
 
Får se om det blir något mer än plugg och promenad idag. Förhoppningsvis någon film eller sims också. Men först plugget. (vilket tjatande jag gör om plugget nu hör jag).
 
 
 
Men ni får ha en bra dag, så hörs vi senare.
 
// Puss och Kram Jasmine 

Energi

Godkväll, idag har dagen bestått av frukost, promenad och geocaching ca 1,5 timme. Därefter hem och plugga skriva ca en sida på uppgifterna. Jag hoppade hejvillt mellan uppgifterna ;) men blev en sida iaf.

Sedan var det dags för lite lunch, självklar när jag skulle värma min matlåda var micron för varm så det blev att steka på resterna. Blev riktigt gott.

Då det var fint väder idag bestämde vi oss för att gå och simma lite på Umelagun (kan vara felstavat). Vi var där i ungefär en och en halv timme.

Bestämmer oss för att äta på Donken. Och därefter kör vi hemåt. Med stereon på max, å vi skrålade som Carola med rutorna öppna. Jag ville inte köra hemåt så jag körde till Holmsund och Kolerakyrkogården istället. En plats vi velat åkt in och kollat på länge. Vi gick från parkeringen vid "stora" vägen så denna promenad tog väll runt en timme innan vi var tillbaka till bilen. Men både lite läskigt men intressant plats. Vi var även ut på udden på ön och får se en vacker utsikt :)

Nu är jag trött, har varit väldigt aktiv hela dagen. Sista vi gjorde var att se film. Men nu blir det sängen. Natti natt.

Lägger även upp två bilder :)

// Puss och kram Jasmine

KRAM

 
En bild säger mer än tusen ord brukar man säga. 
Jag är grymt kramsjuk. Jag älskar att kramas. Och nu skulle jag behöva ha en.
 
// Puss och Kram Jasmine
 
ps. bilden tagen på google bilder sökte på hug. ds.

Dagens Promenad

Dagens promenad blev lite senare än vanligt. Brukar bli promenad direkt innan eller efter frukosten. Men idag blev den runt åtta tiden på kvällen. Var skönt ute och vackert väder. Såg en vacker solnedgång från "berget" som vi var uppe och klättrade på. Som ni antagligen gissar är vi, jag och P. 
 
Idag har det inte hänt så mycket pluggat och spelat sims 3. Blir mer pluggande imorgon och antagligen också mer spelande. 
 
Nu har jag satt igång fjärde filmen i Twilight serien, alltså Breaking Dawn part 1 :)
 
Outfit som var bra ute i små kylan.
 
Solnedgången :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Hej.

Hej kära läsare.
 
Jag får ursäkta att jag inte skrivit på länge. Men jag har haft att göra hela helgen, visst kanske inte super viktiga saker hela tiden men har inte haft något roligt att skriva om. Jag har nämligen suttit och spelat dataspel varje dag. Fredag till söndag och även lite igår, självklart är det Sims 3 som jag sitter och spelar. Dock låg pluggning i fokus igår då vi hade en gruppchatt på eftermiddagen som jag måsta göra. 
 
Och jag vet inte om ni vill veta något om mitt Sims 3 spelande. Om ni vill det måste ni säga till så kan jag ordna lite inlägg om detta. Om inte kan ni gärna komma med förslag på vad jag kan skriva om. 
 
Idag kommer jag ägna förmiddagen till att plugga och antagligen stora delar av eftermiddagen. Har en del att göra innan fredag och uppgifterna ska in.
 
Men tack så länge.
 
Lägger till en bild på min snygga kopp med den grymt söta teAnkan i. 
 
// Puss och Kram Jasmine 

Plugg

På dagens schema står det stort och tydligt PLUGG! 
 
Har nu tre uppgifter kvar på sommarkursen och skulle vara skönt om jag hade kanske en eller två uppgifter kvar innan kvällen är slut. Får se hur det går, mycket litteratur att ta in. Även om jag redan läs den så finns det mycket som jag antagligen missat så får skumma igenom delar igen få se kanske jag hittar massa användbart. Eller jag får hoppas att jag hittar det iaf. 
 
Men det är fredag så något annat ska jag väll hitta på också, men inget bestämt.
 
Vi hörs kanske senare idag mina läsare. 
 
// Puss och kram Jasmine

Movie day :)

Idag blev det en hel del tv tittande trotts det vackra vädret. Började dagen med en promenad innan frukost, men sedan blev det att börja se kursfilmerna som jag inte hunnit se än. Blev först Predators (2010) tydligen den tredje av dessa filmer. Men bara denna vi skulle se så. Lunchen blev med en gammal kursare. När jag kom hem igen blev det mer kursfilm. Denna gång blev det tre avsnitt av serien The walking dead. 
 
Sedan blev det en tur men bilen hitta en geocache och sen var det dags för middag å till den blev det en gammal film från 1988 vid namn Månguden. Den hör inte till kursfilmerna :)
 
Nu blir det alldeles snart sängen natti natt.
 
// Puss och kram Jasmine

Game

Oj vad mycket klockan han bli. Jag sa för mig själv förut att jag skulle skriva minst ett inlägg om dagen hela augusti och idag höll jag på att förstöra detta. Jag kan väll inte säga att jag har något intressant att skriva om idag tyvärr.

Blev inget pluggat på förmiddagen som jag hade tänkt jag såg istället klart filmen "allt en tjej vill ha" som jag började se igår kväll. Och på eftermiddagen blev det spela några spel med två vänner :)

Självklart har jag geocachat idag också. Fann gömma rätt fort för att vara en ute i skogen. :)

Nu ska jag sova, om det inte varit för att jag hittade filmen "princess" som gjorde att jag fastnade framför netflix en stund hade jag sovit för en bra stund sedan. Men då hade ni inte fått läsa detta låååång dragna inlägg.

Men natti natt puss och kram Jasmine

Ps. Bjuder på en bild på mitt rum, ni ska få se mer i ett inlägg "om mig" när det handlar om min lägenhet/rum ds.

Promenad hit och dit.

Idag kan jag inte säga att jag varit lat i alla fall. Dagen började med en ca två timmars promenad med P. Vi geocachade också på vägen så kan väll säga ungefär en och en halv timmes aktiv promenad eller något. Och detta innan frukost. Frukosten blev då lite lyxigare så man var å handlade lite Ciabatta och Yoggi. Till detta blev det en film. 
 
Blev även en sväng ner till stan, bilen fick ta oss ner. Men blev en hel del promenerande därnere också. :) Å hem igen å se mer film. Att se film två personer är så mycket roligare än att se själv.
 
Jag tycker iallafall att all promenad idag har gjort att jag varit duktig idag :) Inte alla dagar man promenerar så långt.
 
// Puss och Kram Jasmine

Blä!

Just nu sitter jag i köket. Alltså i korridorsköket. Jag tog med mig en kurslitteratur även denna en skönlitteratur, börjar läsa lite smått. Visst den verkar inte allt för tokig efter några sidor. Men nu sitter jag bara här och tänker.

Jag är less på att plugga! Visst man skulle nog kunna säga att jag älskar att plugga, men jag hittat inte motivationen att sitta och varken läsa eller skriva uppgifterna just nu. Vet inte vad jag skulle vilja göra istället heller så. Finns väll inte så mycket att göra.

Man får ha dagar man inte gillar sin "vanliga" vardag va?

Tror inte att en annan bok eller film eller något annat skulle kunna få mig på humör just nu :/ Men blir snart att gå på biblioteket och leta en ljudbok. Får hoppas jag hittat den för jag vill inte sitta och läsa "låt den rätte komma in" om jag slipper. Får försöka lyssna igenom den om jag finner den. Det är en bok som hör till kursen men jag har tidigare försökt läsa den men inte gillat den. Får så hur detta går.

// puss och kram Jasmine

"Bort och hem igen. Hobbitens resa"

Nu har jag läst klart boken "Hobbiten", eller "Bort och hem igen. Hobbitens resa" eller "Bilbo". Det finns många namn för denna bok. Den hör till kurslitteraturen som jag har i sommarkursen jag går just nu. 
 
"Hobbiten" är en bok jag länge velat läsa, eller i alla fall sedan jag hörde att den skulle komma på bio. Jag har inte läst någon av J.R.R Tolkiens andra böcker då jag börjat läsa första boken i Sagan om ringen triologin. Men ansåg att den inte var i min stil av böcker, just för att den var så detaljerat skrivet och långdragen. En sak var i alla fall säker, jag måste försöka ta mig igenom "Hobbiten" då den stod på kurslitteraturen, denna är betydligt mycket tunnare än första boken trioligin. Och den var betydligt mycket mer lättläst. Jag kan verkligen rekomendera den. Dock måste jag nog säga att den delvis hade lite för lite detaljer i sig. Men sånt händer. Jag förstår egentligen inte hur de ska kunna göra en triologi om Hobbitens äventyr i filmer av denna bok. Nu förstår jag det, de har utvecklat boken jätte mycket när de gjort filmen. Det är mer så att de har influenser av boken än att den följer boken alls. Och det är bara en liten del av boken som är med i filmen. Längtar tills nästa del av de tre filmerna kommer så jag får se den spännande fortsättningen och inte bara läst fortsättningen. Vill se hur de utvecklat vad Tolkien skrivit i boken. 
 
Kan tillägga att jag läst den svenska översättningen på boken.
 
Jag ger denna bok en 4 av 5. Just för att jag saknar lite grejer som man skulle vilja ha med.
 
// Puss och Kram Jasmine

Bloggdesign?

Nu vill jag göra om designen på bloggen igen... Skulle vara kul om ni kunde komma med lite förslag. Jag har lite idé torka när det gäller hur jag vill att bloggen ska se ut. 
 
Tips skulle vara kul att få :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Godmorgon

Godmorgon folket. Hoppas alla sovit gott inatt. Tog en stund innan jag somnade, men när jag väl somnade sov jag som en stock.
 
Jag tror jag drömde om alla människor jag någonsin träffat inatt. Någon firade något, då var det människor jag träffat när jag var liten, människor som jag har i min närmaste närhet just nu. Och senare i historien träffade jag på alla som jag träffat på universitetet. En väldigt underlig dröm, har nog aldrig drömt en dröm med så många personer jag känner igen. Och jag har ingen aning om vad den ska betyda.
 
Idag finns inte så många planer, mest att jag ska ut och geocacha lite med P, någon gång under dagen. Finns en utmaning att hitta en cache om dagen hela augusti och det försöker vi nu fixa :) Två dagar har vi lyckats med alltså första och andra augusti :P
 
Bjuder på en söt bild från Furuvik, vet inte om jag visat den tidigare eller ej. Men hittade ingen passande bild tyvärr :/
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Barnhemmet

 
Idag blev det att se filmen Barnhemmet/ The Orphanage som är en film som man ska se på sommarkursen. Jag har alltid trott att den skulle vara värre än vad de i själva verket var. Den var helt klart mer en psykisk skräckis än något annat. Vilket den får plus för. 
 
 
 
Skulle jag ge den ett betyg mellan 1 och 5 skulle den få 4. Den skulle kunna vara bättre med lite små grejer, men den var bra. :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Movies and more movies

Dagen består av att först och främst städa och möblera om rummet. Kommer ta sin lilla tid, vist jag har inte så mycket möbler men har rätt mycket filmer och annat krafs i hyllorna som måste ner för att kunna flytta möblerna. Och ett gäng ytor som ska torkas av. 
 
Filmerna som just nu ligger på sängen. Och detta är inte alla heller för alla kan man inte se på bilden :/
 
När jag är färdig blir det antagligen att plugga. Lite mer att läsa innan kursen är slut.
 
Undertiden jag städar och möblerar har jag Sound of Music i bakgrunden :)
 
Puss och Kram Jasmine
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0