Utvärdera denna 365dagarsutmaning!

365. Utvärdera denna 356dagarsutmaning! (Hur gick det, vad var svårast, roligast, tankar mm)

Det har gått bra, jag har svarat på nästan alla frågor, vet att det var någon fråga jag inte valde att svara på, men kommer inte ihåg nu vilken/vilka.

Svårast är att skriva 5 saker om något speciellt ämne, vissa är enkla vissa är svåra.

Roligast är att få lära känns sig själv på ett helt annat sätt. Man tänker efter när man ska svara på frågor som är personliga. Denna utmaning har gjort mig öppnare att berätta mer om mig själv på ett sätt.

Får se vad det blir för utmaning för 2015 som jag ska köra, det känns som att det skulle kunna bli något som är fokuserat mot träning denna gång. Då jag vill förändra mitt liv mot ett hälsosammare. Vill kunna skriva nästa nyår att jag uppfyllt många av mina mål jag haft med träning och liknande. Kommer ta ett steg i taget och kanske inte de största steg man sätt men de kommer gå mot ett hälsosammare liv 2015.

För er som undrat vad jag har gjort då är det denna utmaning jag hållit på med nu i ett år. Alla inlägg finns under rubriken bloggutmaningen365 hoppas ni läsare haft roligt att läsa jag har haft roligt att skrivit. Får se vad som händer nästa år om jag fortsätter skriva en gång om dagen om olika teman eller hur det blir.

http://liie.se/2013/december/var-med-pa-bloggutmaning365.html#ixzz3B0HcqWSZ

 

 

Fyrverkerier bloggutmaning dag 364

Dessa fyrverkerier såg jag förra året. Vi stod och kollade ut över Skansen och Gröna Lund.
 

364. Vilken är din inställning till fyrverkerier?

Fyrverkerier är vackra och jag saknar det till nyår om jag inte ser det. Men tyvärr kan jag tycka att det är bortkastade pengar då det kostar massor av pengar och det bara säger PANG så är de i luften. Har egentligen inte åsikt om fyrverkerier som många andra har, jag tycker det är synd för alla djur som är rädda att många ska avfyra fyrverkerier till nyår, men jag skulle inte vilja förbjuda det. Något jag dock tänkt på är att det bör vara svårare att få tag på fyrverkerier då jag är uppvuxen i en by där ungdomar och barn avfyrar fyrverkerierna. Det är så synd att så många dör och blir skadade när de håller på med fyrverkerier, nu har ingen blivit skadad på så sätt i byn, men vill inte att någon någonstans ska skada sig. 

 

Hur blir min nyår?

363. Hur ska du fira nyår?

(Inlägget är skrivet i förväg.)

Planen är att P kommer till mig i Kalmar, hon har varit här några dagar nu och vi ska fira nyår tillsammans i år. Vi har inte planerat vad vi ska göra på nyår, men middag och ha mysigt antagligen. Får se om det blir middag hemma eller om vi tar oss ut till någon restaurang eller så. Antar att när ni läser detta så har vi bestämt om det blir hemma eller borta.

Kanske vi tar oss in mot stan eller över bron till Öland innan tolvslaget för att eventuellt se fyrverkerier, det beror helt på hur vi känner denna dag. Vi kommer nog inte planera in i den minsta detalj.

 

5 måsten på julbordet

362. 5 måsten på julbordet

1.Julskinka

2.PAPPAS köttbullar

3.Ägg

4.Prinskorvar (som är delade så de ser ut som tentakler på båda sidorna)

5.JULMUST är ett måste annars smakar maten helt vanligt å det är inte det som man eftersträvar.

 

 

Hiss och Diss - Julen

361. Hiss & Diss – Julen

+Julklappar

+Träffa familjen

+Julmat

 

-Mycket dötid som man bara sitter av om det inte är något bra på tvn.

Finns sällan något mer att dissa.

 

// Puss och Kram Jasmine

Home sweet home

God fortsättning allihopa. Julen är slut och jag hoppas ni haft det trevligt på ett eller annat vis. Min jul har varit riktigt bra, julafton med familjen och juldagen med bror. Riktigt mysig båda dagarna, även om det är mycket som ska ordnas med julklappar och julmat. 

Klapparna jag gav bort var lyckade alla blev nöjda och glada. Och de klappar jag fick var väldigt bra, användbara helt klart. En del till lägenheten samt presentkort så jag kan köpa mer till lägenheten :) tyvärr är jag lika dålig som vanligt på att ta bilder får ta bilder en annan dag så ni får se. Jag ligger i sängen och vill inte kliva upp. 

Nu är jag hemma hos mig och A även om man nu kan tro att det kommer vara lugnt några dagar så hinner jag inte med det. Blir nog inte så mycket lugnt förens till sommaren igen. Men vi får väll se hur allt går. Nu ska jag sova. Natti natt 

//Puss och kram Jasmine

Juligt som inspirerar mig

360. Länka till något juligt som inspirerar dig

Kan inte länka men kan berätta istället.

Något juligt som inspirerar mig mycket är alla som gör sitt eget julgodis, det är något jag länge velat göra själv, men det har inte blivit av än och tror att det kommer ta ett tag innan jag faktiskt har själv gjort julgodiset helt och hållet. Det känns som mycket jobb och man måste lägga ner tid och ork på det för att det ska bli så bra som jag vill. Antagligen tar det inte längre tid än andra saker men det känns som att det tar längre tid än vad jag är villig att lägga ner i år.

//Puss och Kram Jasmine

Ett klipp/program på julafton...

359. Om du bara fick se ett klipp/program på tv på julafton, vilket blir det?

Tomtens julverkstad som är med i Kalle Anka och hans vänner på julafton.

//Puss och Kram Jasmine

God jul

GOD JUL ALLA LÄSARE

 

Dagens fråga på bloggutmaningen lyder.

358. Hur firar du jul i år?

Julafton firas som vanligt hos mina föräldrar, med julfrukost bestående av tomtegröt och mackor med julskinka på.

Sedan börjar förberedelserna inför jullunchen det klassiska julbordet.

Efter den sena lunchen är det att plocka av och ta det lugnt tills Kalle Anka och hans vänner börjar, då kommer en bekant till familjen och vi missar Kalle. Vilket inte gör mig någonting då det bara är första klippet tomtens julverkstad som jag vill se.

Där efter att familjens bekant varit på besök och vi har eventuellt sätt den sista delen av Kalle så är det julklappsutdelning. Klapparna öppnas och julafton är i princip slut, alla gör olika saker och vi har inget mer på ”schemat”, brukar bli en film som vi gemensamt ser eller något annat på tvn och till middag blir det rester från julbordet… Det blev nästan tradition förr att se en av ICE Age filmerna men inte på senaste år. 

 

Detta är en klassisk julafton hos oss, den har sätt lite olika ut men de senaste åren har den varit på detta sätt.

Juldagen åker jag till storebror för att fira jul med honom och annandagen bär det hemåt. 

 

 

Julkalendern

357. Tittar du på julkalendern på tv?

Idag den 2 december när jag skriver detta inlägg, ja jag vet att det är tidigt att skriva detta inlägg men det blir så nu…

Jag har inte sätt ett avsnitt av kalendern än, även om det bara gått två så tror jag inte att det kommer bli att jag kollar på julkalendern på tvn i år. Det skulle förvåna mig mycket då jag inte började redan igår (läs första december).

Vissa julkalendrar har jag följt helt och vissa har jag missat helt genom åren och det lutar mot att jag missar denna.

/Puss och kram Jasmine

Konstig känsla

Det är två dagar kvar till julafton och det ska bli riktigt kul och se om julklapparna jag köpt blir så lyckade som jag hoppas. 

Det som känns konstigt är att jag har inte pyntat lägenheten, den ser ut som vanligt. Visserligen är jag inte där nu, men jag har alltid pyntat lite iaf med en å annan prydnad och adventsljusstake eller stjärna i fönstret men iår ingenting. Var nära på att fixa när jag var hem i förra vecka. Men har ingen aning om i vilken kartong julsaker finns, får nog märka en av kartongerna så jag hittar lätt till nästa år. 
Som ni kanske redan förstått kommer jag inte tillbringa julen med min sambo då han fortfarande är på det stora havet. Hoppas kunna fira med honom nästa år, får se vad som händer å sker under det kommande året. 

En sak jag är helt säker på är att vi får en vit jul här då snön ligger så fint på marken just nu. Men jobbigt att borsta av bilen som bara hade stått ca tre timmar sedan jag körde den senast. 
Bilen var riktigt snöklädd. 

Nu ska jag sova natti natt. 

Puss och kram Jasmine

Julgranen

356. Vad dekorerar du din julgran med i år?

Då jag själv inte har någon gran i år så vet jag inte, men där jag kommer tillbringa julafton (hemma hos mina föräldrar) så blir det antagligen som tidigare år julgranskulor i rött, guld och silver (vissa år blå om jag minns rätt). 

Sedan blir det inte så mycket mer på granen... Hoppas att jag själv har en gran till nästa år :)

 

//Puss och kram Jasmine

5 skydd du inte skulle vilja vara utan

355. 5 skydd du inte skulle vilja vara utan

1.Säkerhetsbälte!

2.Skoterhjälm

3.Försäkring

4.Cykelhjälm, även om jag inte egentligen tycker de är snygga och så är de praktiska som tusan, en livsförsäkring.

5.Handledsskydd, knäskydd och armbågsskydd till inlines åkning osv (använder om jag åker som händer sällan.

 

 

Hiss och Diss - Olika sorters skydd

354. Hiss & Diss – Olika sorters skydd

Detta blir svårt, beror ju hur man ser på hiss och diss på detta tema. Men jag kommer skriva som att Hiss + är skydd jag gillar å diss – skydd jag inte gillar lika mycket

+Säkerhetsbälte (har sätt för mycket bilder på bilkrascher)

+Försäkring

+Skoterhjälm å ja cykelhjälm är jag inte förtjust i men skoterhjälm är alltid på när jag åker skoter eller annat fordon med motor.

+-Cykelhjälm väldigt praktisk men väldigt ful oavsett

 

Finns inget skydd jag kommer på nu som jag dissar.

 

 

Solskydd?

353. Tipsa om ett solskydd du tycker är bra

Jag kan helt ärligt säga att jag använder typ aldrig solskydd och när jag väl gör det (utomlands) så köper jag det billigaste, vet inte om det funkar eller ej…

//Puss och Kram Jasmine

Strömavbrott klara sig eller ej?

352. Om du blir instängd i ditt hem en vecka med strömavbrott, har du mat, vatten, verktyg och kunskap för att klara dig bra?

Ja det skulle jag säga. Det skulle förvåna mig om jag inte skulle klara mig bra. Mat finns alltid hemma även om det inte hade blivit så varierat som det borde bli. Verktyg finns i verktygslådan, kunskapen finns då jag ofta varit ute i skogen och lärt mig klara mig, även om detta varit med andra så är jag inte helt okapabel att fixa det som kommer att behövas. 

// Puss och Kram Jasmine

 

Cykelhjälm

351. Använder du hjälm när du cyklar?

Senast jag cyklade ja då hade jag hjälm (har jag för mig) det är ca 2-3 år sedan jag cyklade senast. Men jag har aldrig varit ett riktigt fan av hjälm, hoppas jag blir bättre på det när jag väl börjar cykla igen. Hjälm var alltid på när jag skulle åka inlines, kände mig mer osäker då än på cykel. Hjälmen är en livsförsäkring även om den ibland är ful... På med cykelhjälmen när du ska cykla, en kam/borte i väskan så går det att fixa håret igen sen.

// Puss och Kram Jasmine

Lösenord på nätet.

350. När du loggar in på ett konto på internet, ber du människor som står bakom att titta bort när du skriver in ditt lösenord?

Beror helt på vart jag loggar in. Väldigt sällan jag ber någon att kolla bort då jag har lösenord som inte är de lättaste att komma ihåg om man sätt mig skriva de en gång. Men finns säkerligen människor som kommer ihåg, men men. Inget har hänt hittills. Men man ska aldrig säga aldrig.

//Puss och Kram Jasmine

Försäkringar hiss eller diss.

349. Vad tycker du om försäkringar och har du utnyttjat en försäkring någon gång?

Försäkringar är bra, det skulle vara olyckligt om något händer och man skulle behöva betala hela summan själv. Det händer olyckor så lätt, allt från tappa mobil till att man skadar sig själv eller andra. Förvisso så betalar man försäkringsbolaget, men det blir ju lite som att man har pengar innestående som ett sparkonto men ändå inte, men hade man inte haft detta så hade man inte haft pengar sparade utifall att något skulle hända.

Vad jag vet har jag inte utnyttjat en försäkring någon gång jag är alldeles för försiktig för att något ska hända känns det som. Men kommer antagligen hända förr eller senare att det behövs.

 

//Puss och Kram Jasmine

5 fester jag aldrig glömmer

348. 5 fester du aldrig vill glömma

Nu blir det även fester utan alkohol som räknas upp. 

 

1.Piratfesten

2.6 års kalas (för en 24 åring skottårsbarn)

3.Senaste nyårsmiddagen (fest och fest, nej men mysigt var det.) 

4.Julfesten 2012 måste det vara

5.3 födelsedagar och ett fjasko (eller 3 födelsedagar och en inflyttningsfest)

 

Från Piratfesten, kapten mådde väldigt bra.. Förfriskad å fin av rom. Å ja detta var en kväll jag aldrig kommer glömma.
 
Och som vanligt finns det inte mer bilder. Måste komma ihåg kameran nästa gång... Inte ens en enda bild från senaste festen detta är inte ok...
 
 
 

Hiss och Diss - Alkohol

347. Hiss & Diss – Alkohol

+Gott (jag dricker för det är gott inte för att bli full, alkoholsfritt är lika gott)
+Sällskapligt (av någon anledning)

 

-Beroendeframkallande

-Många (inte alla) blir knäppa när de får alkohol, jag har sätt hur alkohol påverkar människor negativt.

 

//Puss och Kram Jasmine

Mohito

346. Tipsa om en god drink (med alkohol eller alkoholfri)

Måste tipsa om Mohito som kan både göras med alkohol och alkoholfri.

 

Mohito 

Du behöver:

4cl ljus rom (ta bort om du vill ha den alkoholsfri)

En halv lime (i klyftor)

Ett knippe mynta

Ca 1cl sockerlag (socker och vatten som har kokat ihop och svalnat 1del socker + 1del vatten)

Kolsyratvatten

 

Higball glas (högt glas)

Is (gärna krossad is)

Sugrör

 

Gör såhär:

Häll i/lägg i mynta, lime, sockerlag i glaset mudla (stöt med en sked, muddel eller liknande)

Häll i rom på med krossad is.

Häll i kolsyratvatten (inte hela vägen upp)

Ta en lång sked och blanda om så att allt blandas.

Fyll på med krossad is hela vägen upp i glaset ev en liten hög som sticker upp ur glaset.

Dekorera med lite mynta.

Stick i ett sugrör.

 

Vill du göra drinken utan alkohol uteslut rom. 

Som sagt den är lika god alkoholsfri så testa den gärna utan alkohol...

 

 

Examensarbete

Förinställt inlägg, jag kör bil när detta inlägg publicieras.
 
En sak som är roligt med att skriva examensarbete är att det är ett självständigt arbete där man får visa vad som man har lärt sig under de år man gått på universitetet. Det är även roligt att kunna se när arbetet går vidare, jag har ofta listor där jag skriver upp vad som måste göras till vissa specifika datum och just nu har jag en lista på vad som måste göras innan uppsatsen är klar. Det stryks flera punkter om dagen just nu, allt från att vissa begrepp styks till att hela stycken som ska gås igenom stycks från listan. 
 
Listan ser såhär ut just nu. :) Vissa delar ska jag bara läsa igenom och vissa delar ska jag skriva mer på.
 
Men självklart finns det delar som är tråkiga och jobbiga med examensarbetet. Det går upp och ner i hur jag känner för uppsatsen. Det jag verkligen inte gillar att skriva är teori, kan vara därför den delen fortfarande står på lisan. Sedan finns det delar som är riktigt roliga och intressanta att skriva, men det är ju såhär med något man gör ett halvår, kan inte vara roligt hela tiden. Men uppsatsen är uppe i 41 sidor (med innehåll framsida osv.) och ett gäng ord. Jag får försöka hålla nere sidantalet så jag inte går allt för mycket över max antalet på sidorna...
 
Ni får ha en bra helg nu kramar. 
 
//Puss och Kram Jasmine

Alkohol plötsligt försvann.

345. Om alkohol helt plötsligt försvann från jordens yta, hur skulle ditt liv förändras?

Inte så mycket faktiskt, då jag dricker så sällan. Jag är för visso utbildad bartender men har aldrig jobbat som det och som sagt dricker inte så ofta, spriten står bara i vitrinskåpet och väntar. 

Jag är inte emot alkohol. men jag har sätt vad som alkohol gör med människor. Detta kan ha påverkat mig så att jag dricker alkohol sällan.

 

//Puss och kram Jasmine

20 dagar kvar och vad har hänt under 2014

Idag är det 20 dagar kvar till nyår, 13 dagar kvar till julafton, 4 dagar kvar tills intervju och 2 dagar kvar till lucia. Det känns konstigt att det snart är ett nytt år igen, det känns inte som att det gått ett helt år. Det känns som att det var igår jag var på nyårsfirande med grabbarna, men det har hänt en helt del iår och det kommer hinna hända en hel del till innan året är slut.
 
Saker som händer innan står i början av förra stycket å ja det är en anställnings intervju så vi håller tummarna på att jag får jobbet skulle vara riktigt roligt :) 
 
Det som har hänt i år tänkte jag summera i ett inlägg närmare nyår men varför inte göra det redan...
 
Under 2014 har jag:
*Påbörjat min sista termin på universitetet
*Blivit sambo
*Flyttat till Kalmar
*Varit med på historisk återskapning av Heruler under folkvandringstid detta i Danmark på Hjaemstet Oldtidspark
*Pluggat 150% under våren, pedagogik samt filmvetenskap samtidigt (filmvetenskapen var riktigt kul)
*Lärt mig luffarslöjd
*Blivit iPad ägare
*Blivit Iphone 5s ägare
*Sätt min favorit bil i svart på Öland när det var bilutställning :)
 
Det jag gjorde på den andra luffarslöjds träffen :)
 
Mer luffarslöjd, gjorde 12 servett ringar en dag tog sin lilla tid, servetterna fick jag i födelsedagspresent.
 
Min favorit bil Chevrolet Impala :) Så vacker
 
 
Hjälpte till att pärla FUCK CANCER armband som säljs av ungcancer.
 
Det har hänt mycket i år, men tror inte jag kommer på något mer för stunden. Inför nästa år 2015 finns det inte så många planer för stunden. Ta en dag i taget och ha kul. :)
 
 
 

Ja till att systembolaget har ensamrätt på alkoholsförsäljning

344. Vad tycker du om att Systembolaget har ensamrätt på alkoholförsäljningen i Sverige?

BRA, det skulle antagligen bli fler som dricker alkohol om Systemet hade förlorat sin ensamrätt. Det ska inte vara lätt att få tag på alkohol. Alkohol är en drog, skulle alkoholen uppfinnas idag skulle det vara olagligt det skulle klassas som drog. 

/Puss och Kram Jasmine

Minnesluckor?

Som ni kanske märkte igår så är veckans tema Alkohol.

 

343. Har du blivit så full att du fått minnesluckor någon gång?

Nej det har jag inte, jag försöker att inte dricka för mycket alkohol när jag väl dricker. Jag dricker för att det är gott inte för att bli berusad och full, men de två kommer liksom på köpet tyvärr. 

// Puss och Kram Jasmine

Alkohol + Jul = ?

342. Dricker du och din släkt alkohol på julafton, och vad tycker du allmänt om att det dricks på jul i barnfamiljer?

Jag har inte druckit alkohol på julafton någon gång. Då vi inte firar jul med fler än familjen så vet jag inte hur det är med släkten i denna fråga. Men ja det har hänt att det druckits i familjen under jul.

Jag tycker att det är synd att det dricks alkohol på jul i barnfamiljer, julen har blivit en tradition för just barnen och jag tycker att de vuxna kan stå över alkohol denna dag. Det blir ofta bara problem när alkohol är inblandat.
Jag hoppas verkligen att julen kommer vara alkoholsfri den dagen jag får barn, eller att det är barn med på julafton, det skulle vara så långt ifrån vad jag själv står för. När barn inte är med i bilden är det en helt annan sak.

 

 

5 sätt att göra mys i vinterkylan.

341. 5 sätt att göra det mysigt i vinterkylan

1.Film

2.Ljus

3.Filtar

4.Tillbringa tid med familjen och vänner

5.Varm choklad

 

/Puss och Kram Jasmine

Hiss och Diss - Vintern

340. Hiss & Diss – Vintern

+Vackert

+Skoteråkning

 

-Kallt

-Inte kört skoter på x antal år

-Halt att köra

-Halt att gå.

 

//Puss och Kram

Vinterplagg

339. Tipsa om ett vinterplagg som du rekommenderar

Hm, tipsa om ett vinterplagg… Jag har väll inget speciellt vinterplagg jag gillar men en ordentlig vinterjacka ska det vara. Även om jag glömde min riktiga vinterjacka, jag får skylla mig själv. En ordentlig vinterjacka håller en varm länge. Min vinterjacka är en skoterjacka från Arctic cat som jag fick för x antal år sedan, den är lika skön nu som när jag fick den.

 

Reflexer

338. Om man som bilförare möter dig som gångtrafikant i vintermörkret, kan man räkna med att se dig eller har du inga reflexer?

Det är så olika, jag försöker ha reflex varje gång jag är ute i mörkret, men inte alltid jag kommer ihåg det. 

 

/Puss och Kram

Snöborg

337. Har du byggt något av snö någon gång som du var (eller fortfarande är) extra stolt över?

Hemma hos en vän byggde hon och jag varje år en snöborg eller vad man nu skulle kalla det. Snöhögen blev bara större å större för varje dag det snöade å vi byggde tunnlar osv i denna hög. Den blev bättre å bättre för varje år. Var säkert flera som hjälpte oss också men nu minns jag inte om så var fallet.

/Puss och Kram Jasmine

Matar fåglar?

336. Matar du fåglarna på vintern?

Nej det gör jag inte. Har inte haft möjligheten, kanske när jag bor i hus någon gång i framtiden.

/Puss och Kram Jasmine

Slalom

335. Utövar du någon vintersport?

Nej det gör jag inte. Har aldrig gjort heller. Eller egentligen så åkte jag slalom ett tag, men det var inget seriöst och jag ramlade bara å blev arg på mig själv att jag inte kunde hålla mig uppe… Men de som åkt Ramsjö slalombacke, vet att den inte är den lättaste som finns. Men kvälls åkningarna var mysiga när det var musik i baken och lamporna var tända.

/Puss och Kram Jasmine

Advent + 1 december = Julstämning?

Igår var det första advent, tillbringades med P. Blev inget speciellt, spelade dataspel och såg på serier... Eller vi var på loppis också icke att förglömma, jag köpte en kursbok samt en till bok jag saknade i samlingen av Dan Browns böcker. Jag behövde slå till när jag väl hittade en bok i samma utgåva som de jag redan har i bokhyllan... Om ni inte sätt TEEN WOLF så måste ni börja, eller kanske inte beror på om ni vill ha en serie ni inte kan sluta kolla på eller inte, denna serie har jag å P suttit å sätt de senaste och den är bra men också väldigt konstig, vill veta vad som händer nu!!! Men får vänta tills senare idag.
 
Idag är det första december alltså bara 23 dagar kvar till jul. Idag kommer sista julklappen köpas in, eller iaf sista julklappen som behövs till julafton och juldagen. Jag borde plugga men jag har inte lust alls, men lite kommer att göras oavsett lust eller inte.
 
Om man ser till rubriken kan jag ju säga såhär jag känner ingen julstämning än förutom lite då jag slagit in lite julklappar och sådant, men inte julstämningen som jag kände förr...
 
Saknar mitt <3 massor, skulle varit super mysigt att få fira advent med honom iår också, men han är någonstans ute på de stora haven fortfarande och kommer vara det ett tag till...
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0