Adjö???

Jag blir sämre och sämre på att skriva inlägg. Det blir längre i mellan än vanligt. Visserligen kommer det ett inlägg i veckan ungefär med den bild jag tagit till Vi plåtar låtar 2015 men det är allt. Jag funderar därför att lägga ner bloggningen för ett tag för jag vet inte vad jag ska skriva. Det händer hela tiden saker i mitt liv, men allt vill jag inte skriva om. 
 
Vill ni få läsare att jag fortsätter att skriva får ni gärna ge tips och idéer på saker jag kan skriva om. Eller listor jag kan göra osv. Säg till om ni vill jag fortsätter annars kommer det knappt komma inlägg ett bra tag framöver. Kommer då antagligen ett hejdå inlägg, men detta inlägg är inte det utan jag vill veta om jag ska fortsätta eller ej.
 
 
Puss och Kram Jasmine

All about that Bass - Meghan Trainor

Vecka 4 All about the Bass med Meghan Trainor
 
Den textraden jag tog inspiration ifrån är "Every inch of you is perfect from the bottom to the top"
 
Denna vecka blev det ett självporträtt taget med Ipaden. Inte den bästa bilden i upplösningen men tror ni förstår min tolkning.
 
//Puss och Kram Jasmine

Don't you worry 'bout a thing

 
Vecka 3 i Vi plåtar låtar 2015.
Don't you worry 'bout a thing - John Legend
 
Svårt att komma på en idé så tog det som jag försöker att inte oroa mig för.
 
//Puss och Kram Jasmine

Hosta :/


Godnatt får jag väll säga nu tror jag såhär klockan 01:24. Jag kan inte sova pga min hosta som jag dragit på mig. Denna hosta kommer att hålla på de kommande veckorna skulle jag tippa på vilket är lätt irriterande när jag vet hur jobbigt det är. Men jag ska nu göra ett försök att somna i soffan istället för i sängen så jag sitter upp istället för ligger får se hur det går. 

Har ni några tips på hur man lindrar hosta eller hur man klarar av att sova förkyld och med hosta? Min hosta är jävligare än många andra då jag har förkylnings astma som gör allt värre än "normalt" när jag är förkyld. 

//Jasmine

Första dagen på jobbetDå har jag varit på jobbets första dag och många mer blir det innan terminen är slut. Även om dagen bara bestod av möten och förberedelser inför morgondagen. Kändes det både konstigt och bra, konstigt på det sätt att det verkligen känns som att det är jag som är läraren från och med nu utan en som övervakar mig så att säga. Imorgon har jag de första lektionerna, alla papper är fixade och klara. Kändes verkligen skönt att kunna åka hem från jobbet och inte ta med sig något hem då jag fixade och donade med alla förberedelser inför de resterande två dagarna redan idag. 
Tror jag behövde en kväll i soffan efter alla dagar som student då man som alltid tar med sig jobbet hem. På de sättet är jobb och studentliv väldigt olika, även som lärare blir det förvisso timmar man sitter hemma och planerar, men jag kan på ett annat sätt ta det lugnt än vad jag kunnat när jag pluggat. 

Imorgon blir det att börja gå igenom den uppsats jag ska opponera på i nästa vecka så blir ingen myskväll i soffan imorgon och inte heller i helgen, men efter slutseminariet så. 

Nu ska jag krypa upp med en bok och läsa. Ni får ha det så bra kramar. 

Abandon - Backyard Babies

Vecka 2 i  Vi plåtar låtar 2015.
Låten är Abandon med Backyard Babies jag har tolkat textraden:
"But all I see. Reminds me so 'bout you"
 
 
Jag har valt att försöka förmedla låtarna utan att använda modeller, eftersom att jag inte känner så många i Kalmar än och det är svårt att fråga om någon vill vara med. Hade jag haft stativ hade jag kunnat använda mig själv som modell men det har jag inte...
 
//Puss och Kram Jasmine

Summering av 2014

Nu blir det en summering av 2014.
 
Under 2014 hände en hel del saker. Jag blev sambo, jag flyttade till Kalmar, jag hjälpte till med att pärla armband för Ungcancer de det står "Fuck Cancer" på, lärde mig luffarslöjd, var till Danmark och levde mig in i den senromerska periden. 
 
Mycket hände alltså, jag har valt att göra en frågelista som jag såg på Julias blogg för några dagar sedan. 
 
 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Japp, jag blev sambo med A. Helt fantastiskt att det blev av 2014, då vi pratade om det i slutet av 2013 :)

Var på anställningsintervju, fick jobbet också. 

2. Höll du några av dina nyårslöften? 
Jag höll inte ett enda av mina löften vad jag vet. Hade inget speciellt heller egentligen vad jag minns...

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hm, vänner på avstånd fick barn i år. Inte någon som jag står riktigt nära tror jag…

4. Dog någon som stod dig nära?
Hm, nej ingen som stod mig nära dog 2014. Men vet personer i min närhet som mist nära och kära.

5. Vilka länder besökte du? 
År 2014 besökte jag Danmark en hel vecka, det är vad jag var ifjol. Annars flera ställen i sverige.

En icke så vacker bild på mig, men det är i Danmark med nästan hela utstyrseln som jag bar en veckas tid, manteln som saknas. Har tyvärr ingen bättre bild. Jag valde att inte ha med mig min mobil aka kamera ut till lägret, därav varför jag inte har bilder. Hoppas på att kunna ta mer bilder i år.

6. Är det något du saknat år 2014 som du vill ha år 2015?
Att umgås med vänner, sommaren och hösten 2014 var jag mycket hemma i den nya lägenheten och det blev aldrig att jag träffade några vänner i Kalmar. Men 2015 är året jag ska finna vänner och aktiviteter att göra så jag inte sitter hemma så mycket.

7. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?

5 juli självfallet, dagen jag blev sambo och äntligen får bo med mitt hjärta på heltid :D 

8. Vad var din största framgång 2014? 
Skaffat jobb i staden jag ett tag trodde var omöjlig då bildlärare är det sällan någon som söker. Men jobb fick jag :D Även om det börjar 2015.

9. Vad var det största misstaget 2014?
Att jag inte tog mig tid att hitta vänner i Kalmar. Examensarbete gör att man blir fast hemma om man inte sitter på biblioteket eller på café eller liknande. Har helt klart träffat människor, men det har varit kamrater till A. Och i Umeå träffade jag massor av vänner, men det var ändå inte i Kalmar.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nej inte vad jag minns. Sjuk förkyld har jag varit, men inte värre än så.

11. Vad är det bästa köpet?

Bokhyllan :D Finns helt klart mycket mer men gillar verkligen vår bokhylla.

Både spel och pussel har tillkommit, kanske även en och annan bok. Men i princip ser den sådär ut fortfarande. Ljuset i "vitrindelen" och uppe går att ända i massor av olika färger :) De är två separata installationer så färgerna kan vara olika uppe på bokhyllan och i "vitrindelen".

 12. Vad spenderade du mest pengar på?

Mat, inredning till lägenhet samt julklappar typ ;)

Det ser inte mycket ut, men blev några kronor. På bilden saknas tre paket som köptes efter jul.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Detta är en svår fråga… Finns mycket som gjort mig riktigt glad. Men minns verkligen när P hade köpt expansioner till FireFly åt mig i födelsedagspresent.

En annan sak var ”Tre födelsedagar och ett fjasko” vilket var inflyttningsfesten/födelsedagsfesten i kombo, blev inget fjasko. Men många trevliga vänner på ett och samma ställe :)

Och att se när familjen öppnade sina julklappar, de verkade bli väldigt glada. Jag tycker det är roligare att ge än att få klappar faktiskt, helt klart beror det på vad jag får. Men jag får en glädje i mig när jag får köpa och sedan se glädjen när de får sina klappar.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014? 
All about that bass av Meghan Trainor 

Kan berätta att detta är vecka 4's låt på Vi plåtar låtar 2015 så jag ska göra en tolkning av låten på ett eller annat sätt.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Nej, samma nivå tror jag helt klart om inte jag varit gladare.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Letat vänner fortfarande.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Hängt hemma under sommaren, hade ju all tid i världen att se mig omkring i Kalmar men inte då. 

18. Hur tillbringar du nyår?
Med P i lägenheten :)

Middagen för kvällen vart.
Förrätt: Pizzabullar
Varmrätt/huvudrätt: Kyckling, med potatis och morötter i ugn, samma dekorations tomat samt beasås.
Efterrätt: Chokladcheeskake med tryffeltäcke

19. Blev du kär i år?

Japp, eller mer kär än vad jag redan var när året började helt klart.


20. Favoritprogram på TV?
Grimm

21. Bästa boken du läste?

Femtio nyanser av honom eller För dig blottad. Osäker tycker att båda är bra… Och då nästan att det är bokserierna som är bra och inte en speciell bok.

22. Största musikaliska upptäckten?

Oj… Bra fråga jag lyssnar mest på radion och det som finns på de spotify listor jag har som jag själv inte gjort utan det är P och A som gjort de.

23. Något du önskade dig och fick?
Massor egentligen; bidrag till heminredning, saltkvarn, massor av kramar :D japp det önskar jag mig konstant. Tvättkorg fick jag också.

24. Något du önskade dig men inte fick?
Helt klart, finns många önskningar hela tiden men alla slår inte in.

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2014?

Fick present av hjärtat. Åt riktigt gott, film mys i skålen(två soffor som man sätter ihop). Tror jag inte gjorde så mycket mer var en riktigt lugn dag hemma. Vilket behövdes.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Året var helt fantastiskt… Skulle inte vilja ändra på något eller lägga till något.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2014?
Mjukisar, klänning, jeans, t-shirt, luvtröja.

28. Vad fick dig att må bra?
A, kramar, mat, vänner, dans, musik, shopping m.m.

29. Vem saknade du?                

Många

30. De bästa nya människorna du träffade år 2014?
Hm, träffa nya det var en bra fråga. Träffade inte så många nya, men det måste varit en kvinna som är väldigt nära bekant i A:s familj. Jag ogillar att lägga ut namn så detta får bli beskrivningen av henne. Men riktigt trevlig kvinna, hoppas på att få träffa henne mer i framtiden.

 

 

 

Goddag

Godmorgon eller goddag det beror nog helt på vem man säger det till såhär halv nio på måndagsmorgonen. Det är klämdag och vissa är lediga även jag, eller det beror mest på att jobbet börjar på onsdag. Just det jag har nog inte nämnt att jag fått jobb men det har jag som grundskolelärare vikarie, men det är ett steg åt rätt riktning :) 
 
Även om jag är ledig så är det en del saker som ska göras. Det kan göras imorgon också om jag inte hinner allt idag. 
*Tvätta (minst en 40 och en 60)
*Fixa med utskrifter osv till jobbet
*Plocka lite i lägenheten
*Dammsuga när plockandet är klart
*Spela Sims 4 
*Förbereda blogginlägg, ska försöka skriva så många som möjligt i år. Är ju kul att skriva och visa vad man gjort osv. 
*Handla
 
Sedan har jag inga större planer, men blir nog en hel del till skulle jag tro. 
 
Ni får tjuvkika på vad jag bör göra också men får se om jag hittar ork till det. Denna affisch är i alla fall i sin ram nu :)
 
//Puss och kram Jasmine 

Vecka 1 Easy


Mitt bidrag till veckans låt i Vi plåtar låtar 2015. Det är Easy av Faith no more som är veckans låt. Bilden har varit klar sedan i tisdags eller måndags osäkert men glömt att visa er min läsare. 
 
Varje vecka är det en ny låt som ska tolkas. Det finns en Facebook grupp där deltagarna lägger upp sina bilder om man vill delta. Detta är för nöjes skull och för att utveckla sitt fotande. Min bild är tagen med Iphone, andra tar med systemkameror. Vissa redigerar sina bilder andra inte. I detta fall är inte min bild redigerad. 
 
//Puss och kram Jasmine 

Gott nytt år

Det nya året är här och det finns mål och önskningar jag alltid vill ska slå in. Har haft att göra hela dagen, men under veckan kommer ni få se nyårsmiddagen, kunna läsa om mina nyårsmål och även få en riktig summering av året. Dagarna går alldeles för fort just nu. 

Massor av kramar från mig till er läsare. Hoppas ni hade en trevlig kväll igår det hade jag. 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0