Bloggutmaning 365 Vecka 12 Teknik

VECKA 12 - TEKNIK
 
76. Finns det någon teknisk pryl som de flesta andra har som du valt att inte äga?
Hm, tänkte säga en läsplatta, men jag har faktiskt en som jag aldrig använder då den är lite liten och den inte är så bra som jag kunde hoppas på. Så jag vet inte hur det bör tolkas. Men annars är det väll XBOX, Playstation och många andra spelkonsoller. Jag äger ett Wii och en DS. 
 
77. Vill du vara bland de första att testa ny teknik när den kommer ut?
Nej, jag väntar gärna för att se om de fungerar och om det går ner i pris. Tror inte jag har någon teknikpryl som kallades ny när jag köpte den.
 
78. Vad tycker du om att barn så unga som 5 år har egna smartphones / surfplattor?
Jag skulle kalla det idioti, men jag kommer väll antagligen också ge mina eventuella framtida barn detta när de är ganska ung. När jag växte upp fick man mobil när man var över 10-12 år. Dator kanske något tidigare eller så fick man använda föräldrarnas dator för att spela eller vad man nu gjorde.
 
79. Om 50 år, vad för tekniska prylar tror du finns då?
Oj, nå är det väll kläder som gör så man kan sväva. Alla har ett chip inplanterat i hjärnan så man ser som allt framför ögonen och kan ringa och prat med sina vänner typ som "tanke överförning". Man kan säkert uppgradera dessa chip så man kan allt. Skolan skulle vara värdelös då alla kan allt redan innan. 
 
80. Länka en teknisk pryl du suktar efter just nu
Just nu... Skulle jag vilja testa Wii U och självklart i svart ;)
 
81. Hiss & Diss - Teknik
 
Hiss:
*Underlättar vardagen
*Bra i viss undervisning
 
Diss:
*De flesta har det bästa
*Många suktar efter mer
*Allt fler barn sitter inne och leker med tekniken istället för att vara ute och upptäcka saker.
 
82. 5 tekniska prylar du tycker är onödiga
Oj, denna fråga kan jag nog egentligen inte svara på, jag kan inte se någon som onödig. Alla tekniska prylar har sin egenskap.

 
 

Hejsan hoppsan

Goddagens allesammans. Igår gjorde jag inte allt för mycket, pluggade, spelade och såg på film. Så hade jag nog summerat hela dagen faktiskt. Men ändå glömde jag skriva, fy på mig. 
 
Idag började jag dagen med att äta frukost och se ett avsnitt av Gossip Girl nu har jag bara sista säsongen kvar. Vill att det ska ta slut, men ändå inte på något sätt. Sen tog jag och rensade bland alla mina kläder, jag hade lite kläder som jag aldrig använt eller på sin höjd använt ett par gånger. Och nu ska jag antingen sälja de, ge det till second hand eller skänka bort det till välgörenhet, inte bestämt mig än, men ska se om det är några av mina vänner som vill ha först innan jag gör något annat med kläderna. 
 
Senare idag så blir det att spela brädspel och ha trevligt med några vänner, det har varit planerat ett tag. Har längtar så :) Firefly kommer det detfinitvt bli, det tar LÅÅÅNG tid men det är riktigt roligt :)
 
Jag borde väll skriva på hemtentamen som jag har i filmvetenskap, men det får bli en annan dag. Måste leta i litteraturen för att få fram vettiga svar till frågorna. Kommer nog gå ganska fort när jag väl börjar, hoppas jag. Men nu ska jag sätta mig i fotöljen och läsa lite i en bok innan lunchen.
 
 

Bloggutmaning 365 vecka 11 resor

VECKA 11 - RESOR
 
69. Brukar du köpa souvenirer?
Ja det gör jag helt klart. Dock har jag inte varit på fler än två utomlandsresor som har varit utanför Norden. Och det är på dessa två resor jag köpt souvernirer. Det som blivit obligatoriskt för mig att köpa är kylskåpsmagnet, lite roligt att faktiskt måsta leta sig fram för att köpa en viss sak :) Det har blivit så att jag mest köper saker åt andra och inte mig själv, men det har ju ändå blivit något. Älskar tavlan jag köpte i Indonesien i höstas.
 
 
70. Charter eller resa på egen hand?
Resan till Grekland var charter, men med lägenhetshotell så vi gjorde alla måltider själv om vi inte åt ute. Vilket vi gjorde till alla måltider utom frukost. 
Indonesien resan var "resa på egen hand", men den var planerad av vår universitetslärare så vi som åkte behövde inte tänka på att boka hotel osv.
Tror det beror på resmålet hur man ska göra om man ska på charter eller resa på egen hand. Kan tycka resa på egen hand gör att man har större frihet. Men jag vet inte har bara åkt på en charter hittills
 
71. Berätta om ett resemisstag
Resemisstag, har jag inte lyckas med än. Men ett påminnande till alla är att halvblöta kläder väger mycket mer än torra, det upptäckte vi när vi skulle flyga mellan Bali och Java vår packning var tyngre än vi åkte från Sverige och ingen hade handlat värst mycket.
 
72. Om du bara fick välja ett resmål att besöka en vecka om året resten av livet, vilket blir det?
Jag hade inte sagt nej till att åka till Indonesien en gång om året, men det är så långt och en vecka är lite kort. Men som det ser ut nu så är det Öland som ligger högst på den listan då jag varit dit de senaste två åren en vecka. Men snart bor jag granne med Öland och kommer vara där oftare så det går också bort. Men en paradis ö någonstans inte allt för långt bort skulle jag uppskatta. Just bara för att ta det lugnt. Nu förutsätter jag att jag får åka på resor utöver denna som ska göras en gång om året.
 
73. Tipsa om ett resmål du gärna skulle vilja besöka
AUSTRALIEN, det verklar såååå fint. Skulle vilja åka dit och vara där någon månad så jag hinner åka runt och se landet. Det är stort och jag vill se mycket av det.
 
Operan i Sydney
 
74. Hiss & Diss - Att resa
 
Hiss:
*Lära sig om nya platser
*Upptäcka andra kulturer
*Allmänbildning
*Upptäckande
 
Diss:
*Insekter (stora sådana)
 
Finns det mer diss? Har ni som läsare en hiss och diss lista angående Att resa? Kommentera gärna.
 
75. 5 onödiga saker du alltid tar med på resan
Onödiga saker? Få se vad tog jag med mig för onödigt...

1. Poncho - Jag tog med mig för att det skulle ju kunna regna. Det gjorde det men bara på kvällarna och när vi inte behövde vara ute. Glömde den dessutom varje gång vi skulle någonstans.
 
Det var nog allt jag tog med mig i onödan. Eller också en extra telefon då jag trodde jag skulle behöva en till för att ha ett Indonesiskt kort i det men orkade inte krongla med två telefoner. Allt annat användes flitigt.
 
 

Bloggutmaning 365 vecka 10 Melodifestivalen

VECKA 10 - MELODIFESTIVALEN
 
Denna veckas frågor kan bli ganska tråkiga för er att läsa då jag inte sätt årets Melodifestival överhuvud taget. Bara läst om det i medierna
 
62. Hur brukar du titta på Melodifestivalen?
När jag tittade på Melo när jag var yngre var det med min mor och det fanns alltid något gott att äta på. Nu när jag blivit äldre ser jag det så sällan, men även nu med något gott.
 
63. Vad tycker du om programledarna i Melodifestivalen i år?
Jag kan inte uttala mig om detta.
 
64. Brukar du rösta i Melodifestivalen?
Förr röstade jag, men inte nu längre då jag inte kollar på det. Förr röstade jag mest för röstandets skull och jag ville väll att den jag röstade på skulle gå vidare till ESC.
 
65. Om du fick välja en artist som skulle medverka i Melodifestivalen, vem skulle det vara?
Oj, jag hoppas nästan att ingen artist skulle vilja medverka då det blivit för mycket av en uttagning nu mer. Det är många deltävlingar osv.
 
66. Länka den bästa låten ur alla Melodifestivalens deltävlingar i år
Står över detta.
 
67. Hiss & Diss - Melodifestivalen
Nu hissar jag och dissar Melodifestivalen i stort
 
Hiss:
*Fina kläder
*Musik (inte alltid den bästa)
*Trevlig stämning när man ser det
 
Diss:
*För många deltävlingar
*Ofta samma artister år ut och år in med nästan likadana låtar varje år
 
68. 5 låtar du gillat från Melodifestivalen, du får välja från alla år
Detta är inte i en speciell ordning
 
1. Kom och ta mig långt här i från - Brandstad city släckers
2. Tusen och en natt - Charlotte Perrelli (då Nilsson)
3. För kung och fosterland - Magnus Uggla (mest för hur han framförde den, och om ni nu tycker jag är knäpp så är jag det)
4. I lågornas sken - Nordman (Jag har flertalet gånger velat göra den dans av denna låt och använda texten väldigt mycket)
5. Det vackraste - Cecilia Vennersten

Länk till Liie som skapade Bloggutmaningen 365
http://liie.se/2013/december/var-med-pa-bloggutmaning365.html#ixzz2wEMmuIXI
 
 

Godmorgon

Godmorgon allihopa hoppas ni sovit gott jag har sovit riktigt bra tills jag vaknade av mig själv ca en halv timme innan första klockan skulle ringa. Jag går upp ganska tidigt på morgonen även om jag inte har något på univiersitetet. Är uppe iaf till halv sju-sju varje morgon, vissa dagar så blir det senare men oftast så. 
 
Idag har jag lite saker att välja på att göra. Men helst ska flera av grejerna bli klar denna vecka får se hur det går. 
 
Saker jag har att göra:
 
*Skriva på uppsatsen (fortfarande kandidatuppsatsen i religion har lite grejer att fixa med den innan den blir godkänd)
*Plugga till tenta i nästa vecka
*Skriva på hemtentan som ska in i nästa vecka (filmvetenskap)
*Hämta ut tentan som jag gjorde för någon vecka sedan, jag är godkänd på den men vill ha den ändå.
*Skriva lista på allt jag äger (saker så som typ hyllor, säng, bord, köksgrejer osv)
 
Jag skulle vilja göra:
 
*Se klart Gossip Girl har ca 14 avsnitt kvar att se.
*Teckna (dock har jag inte haft inspiration på länge)
*Spela Simcity
 
Får se hur långt jag kommer med allt. Skulle som sagt vara skönt om listan på saker jag har att göra skulle bli klar i veckan, men tror inte jag lyckas med det. Men få har jag nästa vecka på mig också :) Ska göra ett försök :)
 
Hoppas ni alla har en trevlig dag så återkommer jag och berättar hur det går med allt :) 
 
 

Natti natt

Nu mina kära vänner ska jag säga godnatt. Klockan är egentligen inte mycket men detta är min normala tid att gå och lägga mig. Ibland blir det att ligga och se serie innan jag somnar, ibland så läser jag en bok, det kan också hända att jag ligger på spikmattan en stund för att varva ner och kunna somna. Idag blir det inget av de, jag ska bara lägga ner huvudet på huvudkudden. 

Idag har inte allt för mycket hänt, pluggat, pratat med handledare, hämtat biobiljetter :) film med P. Samt att jag fick ett vackert guldkuvert på
Posten. Vilket innehöll mitt nya guldmedlemskort från bioklubben :) så fint. 

Men nu sova. Natti natt allihopa. 

Vilken är er aktivitet just innan ni sover?

// Puss och kram Jasmine 

Bloggutmaning 365 vecka 9

VECKA 9 - STÄDNING
 
55. Är du en organiserad person?
Både och, jag vill gärna ha organiserat i min bokhylla, i mina skåp och lådor. Men det händer massor av gånger att mitt rum är ostädat att det ligger kläder på golvet, grejer är inte på de platser som de ska vara utan överallt där de inte ska vara. I bokhyllan bland filmer och böcker ser jag direkt om det är något som står på fel plats men på golvet är det som att jag inte ser att det finns där. Gäller också skrivbordet tills jag verkligen har skrivbordet fyllt med papper och nästan blir galen när jag upptäcker hur allt ligger överallt där de inte ska ligga. Just nu har jag lite kläder på golvet, skrivbordet har lite grejer som inte ska vara på det mesta dels disk (tro nu inte att det är massor av disk det är en matlåda, tekopp och en skål + tillhörande bestik).
 
56. Bryr du dig om hur städat andra har det i sina hem när du besöker dem?
Ne det kan jag inte säga. Ibland kan jag väll tycka att man kan ta upp kläderna från golvet om det ligger överallt. Men jag stör mig inte på hur andra har det städat. 
 
57. Vem är det som städar hemma hos dig?
Det är jag tro det eller ej... Hm jag bor själv. Så ja det är jag som städar när jag städar. Det händer oftare att jag damsugar och plockar upp saker än att jag damtorkar överallt kan jag bara meddela. Det händer sällan att jag damtorkar.
 
58. Om någon hälsar på oannonserat, får du skämmas för hur det ser ut hemma?
Kommer man oannoserad får man stå ut med att jag kanske har ett och annat klädersplagg på golvet i rummet. Å nje jag skäms inte för att det ser ut som det gör. Finns dock undantag, och de är de gångerna jag hellst inte vill vistas i mitt rum innan jag städat de. Då ligger grejer överallt, det är dammigt överallt osv som tur är händer det sällan att det ser ut så mer än nådra dagar.
 
59. Länka en städprodukt du tycker är bra
Nu har jag inte testat alla produkter som är med på bilden men de jag testat har varit riktigt bra :) Man får bort smutsen och det blir rent. Använder sällan produkter, mest Ajax på rummet faktiskt, mest för doftens skull ;)
 
60. Hiss & Diss - Städning
 
Hiss:
*Det luktar gott efter man städat :)
*Man ser det utrymmet som man har i rummet/lägenheten som varit gömd
*Tränar kroppen utan att man tänker på det
 
Diss:
*Damtorka ALLA ytor, det är tråkigt
*Tar ganska lång tid om man tänkt göra det noggrant
 
61. 5 saker som alltid ligger framme trots att du stör dig på dem
Hm, ja undra vad det är.
 
1. Damsugaren står alltid framme i badrummet jag har ingen annan plats för den. Å den står väldigt bra där, även om jag kan störa mig på det. 
2. Skrivaren, den står på skrivbordet och egentligen tar rätt mycket plats även om den står i hörnet. Och den används ganska ofta igentligen så det hade varit jobbigt om jag hade haft den på en annan plats.
3. Jag har några väskor uppe på hatthyllan, mest för att de får plats där och lätt att komma åt. Men det är då inte snyggt.
 
Det är de grjerna jag kommer på nu som jag kan störa mig på.

Länk till Liie som startade bloggutmaningen 2014 :) 
http://liie.se/2013/december/var-med-pa-bloggutmaning365.html#ixzz2wEH3pIpE
 
 

Bloggutmaning Vecka 8 - Musik

Nu har jag inte skrivit på bloggutmaningen på flera veckor men det kommer nu komma tidsinställda inlägg med hela veckotemat som varit de veckor jag missat. Det kommer komma ett inlägg varje dag denna vecka över detta det kommer bli fyra inlägg, då jag missat fyra veckor. Till helgen kommer ett inlägg med denna veckas tema så det inte blir väldigt hoppigt mellan temana under denna vecka.
 
VECKA 8 - MUSIK
 
48. Vad för slags musik gillar du?
Jag gillar all musik, tror det är en skada från när jag var yngre samt under min tid på gymnasiet. Under mitt liv har jag haft olika perioder jag lyssnar på olika musik (som de flesta antagligen). Om jag måste välja genre jag gillar bäst är det nog pop då det finns många låtar som går under denna genre. Men alla genren har något bra skulle jag nästan kunna säga. Jag står dock gärna över Opera.
 
49. Vad säger andra människor när du sjunger? (Kanske vågar du till och med visa ett klipp när du sjunger?)
Det har hänt att jag sjungit (trott att ingen hört) och jag fått beröm. Och på skolavslutningar osv har jag också fått beröm, men jag kan inte säga att jag är bra. Jag gör det för att jag gillar det själv.
 
50. Berätta om ett härligt minne kopplat till musik
När jag gick i åttan få fick jag chansen att åka till Furuvik en kväll med Ungdomsgårdarna i kommunen och jag var ensam från det UG som jag var på mest. Lite intressant faktiskt ingen som kände mig på platsen, vissa som kanske kände igen mig från bussresan. Men jag gick runt där och hade trevligt den kvällen. Jag var mest där för att lyssna på kvällens andra band som spelade. Det var The Poodles, efter den kvällen så var jag helt sold på de ett bra tag. De var grymma på scenen, inlevelse och allt :) Jag orkade dock inte står i kö för att få en autograf, vilket jag idag kan ångra stort.
 
 
 
51. Om du fick spela vilket instrument du ville och vara grym på det, vilket blir det?
Jag skulle nog säga gitarr. Detta är ett instrument som jag spelade mycket som yngre, jag gick så kallad rock-skola på måndags eftermiddagarna i sju år. Mellan trean och nian tror jag det var. Gick dock inte varje termin. Jag lärde mig dock inte så mycket som jag kunde hoppas på, men jag är glad ändå. Jag kan om jag vill spela låtar om jag bara har ett papper framför mig och får tänka lite.
 
52. Tipsa om något intressant som har med musik att göra
Hm, denna blir svårt. Alla kanske vet att man kan skapa musik med mycket olika föremål och med enbart sin röst. Vilket jag kan tycka är rätt coolt om inte annat. Man behöver egentligen inte alla instrument för att kunna göra musik. Bara man har sin egen röst. Och varför inte en kopp??
 
Älskar Paints version av The cup song :) 
 
53. Hiss & Diss - Musik
Då jag inte kommer på något nu kommer jag inte svara på detta idag.
 
54. 5 låtar du rekommenderar
Här kommer fem låtar utan imbördes ordning.
 
Only you - Joshua Radin
Hallelulja - Jeff Buckley
Save me - Edgay
Footloose - Från filmen med samma namn
Phantom of the opera - Nightwish (visst versionen som är med i filmen med samma namn är också bra men Nightwish gör den helt fantastiskt)
 
 

Livet sedan sist.

Idag eller i veckan(få se hur mycket tid jag har idag), ska jag ta itu med bloggen så jag hinner i fatt med bloggutmaningarna samt att jag ska försöka fixa lite med designen. Jag saknar bloggen för mycket för att helt och hållet lägga ner den. 
 
Hittills mellan jag inte skrivit har detta hänt (de jag tagit bild på om inte annat):
 
Soppa till middag, den var över och underkokt tyvärr, bättre lycka nästa gång kände vi.
 
Jag har läst kurslitteratur, ganska intressant faktiskt :)
 
Jag har lagat mat, denna gång blev det pommes och hamburgare har jag för mig, annars kyckling.
 
Fruktsallad :D Har blivit mitt godis, eller iaf det söta. Försöker att äta så lite godis, fika osv som möjligt lite hälsosam vill jag bli.
 
Det har varit några helt fantastiska dagar ute. Dock verkar vintern vara tillbaka nu med snö och kyla :(
 
I helgen hade jag A på besök :) Såååååå trevligt och mysigt längtar redan tills nästa gång.
 
Vill ni jag skriver om något spec i bloggen säg bara till. :)
 
 

Slutet för bloggen?

Min aktivitet på bloggen de senaste veckorna har varit noll, jag vet. Jag har egentligen inte bra förklaring till varför, för jag har haft tid. Men tror det beror på att jag inte haft inspirationen och vetat vad jag velat skriva. Känns som när jag har lite att göra med skolarbetet så vet jag inte alls vad jag ska göra. 
 
Och självklart har jag inte fotat något heller under dessa veckor. Men två bilder har det blivit :) 
 
Bio igår med P :) Vi såg RoboCop den var riktigt bra :) Har ni inte sätt den boka in en biokväll och se den!!!'
 
Det har även blivit Firefly spelande under denna period. Svårt att förklara spelet mer än att man ska skaffa sig en besättning, hitta jobb och flyga iväg med rymndskeppet man har. På bilden har jag rymndskeppet Bonanza. 
 
Får se hur länge bloggen kommer vara uppe. Har två veckors bloggutmaning att köra...
Om ni som läsare vill att jag ska fortsätta skriva så får ni hjälpa mig med tips på vad jag kan skriva om. Annars kommer jag bara skriva ströinlägg lite nu och då framöver.
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0