Tjo...

Jag får ta och meddela att det kommer vara ganska dåligt uppdaterat på min blogg, iaf fram tills jag börjar i skolan/universitetet igen för har så mycket att göra ändå så jag glömmer bort att skriva. Känner att jag inte kan lägga den pressen på mig just nu att jag ska skriva minst ett inlägg om dagen, skulle bara bli tråkiga och onödiga inlägg isf.

 

// Puss och Kram Jasmine

Mjo

Usch så dålig jag har blivigt på att uppdatera bloggen igen. Nu har det gått hela fyra dagar sedan jag skrev något. Jag gjorde inlägg varje dag när jag häll på med "dag för dag" men efter det så har det gått fyra dagar nu... Kan bero på att jag inte har något intressant att skriva om. Det är alltid jobb sedan kanske en film, en stund vid datorn, lite teckning som jag gör på dagarna inte så intressant kanske.

 

Men i fredags var jag på marknaden i Ljusdal med lillebror, vist det fanns inget att köpa enligt mig, men fick träffa Acke och Petra en sväng :) Man blir alltid lite gladare av att träffa vänner när man är ute, framför allt när det regnade som det gjorde då.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dagen

Idag så blev det först jobba sedan tog jag en promenad i solen...

 

Eller solen vet jag inte. När jag kommer en bit ser jag de SVARTA (grå) molnet. Efter ett tag börjar jag fotografera lite eftervägen med telefonen. Precis när jag ska lägga ifrån min den så börjar det självklart regna. Nu var det som tur var bara en liten stund och bara lite regn kunnde varit värre. Solen kom fram igen efter en stund också. :)

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 31 - Det här älskar jag att göra

Jag älskar att:


Dansa
Teckna
Kolla på film
Var med mina vänner
Familjen
Det finns inte egentligen mycket man älskar att göra, men så är det faktiskt nog hos alla. Men man dock gilla flera saker i stället då.
// Puss och Kram Jasmine
Sista dagen jag skriver dag för dag nu :( Får hitta på något att skriva om imorgon, i övermorgon, dagen efter det och det och det. Lovar att komma ihåg att skriva :D

Dag 30 - Bästa fotot hittils

Bästa fotot hittils?? Vet inte hur de tänker med detta, antingen är det det bästa jag tagit eller det bästa på mig... Så jag lägger upp en av varje. Ni har sätt båda bilderna, men de är de bästa.
Vet ej varför jag tycker naturbilden är den bästa jag tagit, men den blev exakt som jag ville så kan vara därför.
Imorgon får ni den sista "dag för dag" uppdateringen :/ Kommer sakna att ha ett bestämt ämne att skriva om varje dag. Om de är någon som känner att de finns något ämne jag ska ta upp så gör jag självklart det. Skriv i kommentarer.
// Puss och Kram Jasmine

Dag 29 - 3 saker jag gjort idag

3 saker jag gjort idag
* Jobbat
* Städat
* Suttit vid datorn (gör det ju nu)
Det hade ju kunnat varit någon annan dag som jag fått kunna svara på detta tycker jag, men nej idag var det. Vet inte riktigt vad jag ska skriva eftersom att det är det enda jag har gjort.
// Puss och Kram Jasmine

Harry Potter

Igår såg jag en av världens bästa filmer på bio. Harry Potter och Dödsrelikerna del 2, jag har tyckt att både böker och filmer har varit bra men denna film var absolut över förväntningarna. Allt i den var bra, spänningen, kärleken, vänskapen, krigen, ja allt kan inte beskriva känslorna som flög igenom en när man satt och kollade på den vita duken som fick en helt fantastisk film på sig. Jag såg den inte i 3D utan 2D, självklart är den nog sneppet bättre i 3D men varför se den i 3D när man sätt alla andra på 2D??

 

Nu finns det inget mer att se fram emot när det gäller Harry Potter och hans värld, alla böcker finns ute, alla filmer har kommit på bio. Har läst alla och sätt alla nu. Det enda som kan vara lockande i hans värld är äventyrs parken som nu finns i Orlando, USA. "The Wizarding World of Harry Potter". Skulle gärna åka dit :) Men då borde man ta en hel USA resa samtidigt så man inte bara tar att åka dit över en vecka utan kanske en månad..

 

Här får ni trailern på Harry Potter och dödsrelikerna del 2

 

 

Ett tips för alla som vill se den nya Harry Potter filmen, se de andra filmerna först om du inte gjort det. Eventuelt ska du friska upp minnet och se Dödsrelikerna del 1 igen då dessa filmer hänger ihop.

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 28 - Min familj

Min familj består av mor, far, två bröder och jag förstos. Har en äldre och en yngre bror. Min familj är fantastisk finns alltid där i vått och tort, behöver man hjälp med någon är det bara att säga till. I hushållet finns öven våra fyra katter, Herkules, Lilla Gumman, Lakrits och Busan, det var inte förens året jag fyllde 15 som vi började skaffa katter.

 

Jag vet inte vad jag ska säga om min familj mer, vill liksom inte berätta så mycket om varken mina föräldrar eller bröder då alla som vill kan läsa min blogg och jag vet inte om de vill att jag skriver något om de.

 

Kan nämna att jag hade en fantastisk kväll med min mor och bröderna igår efter vi sett Harry Potter.

 

Ps. Söderhamn är vackert uppifrån Östra Berget, tog en promenad på kvälls kvisten.

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 27 - Det här glömmer jag aldrig

Det finns många stunder i livet man aldrig kommer att glömma. Men just nu tänker jag på en gåndå pappa hade någon svart lite mindre bil vet inte alls vad det var. Jag var väldigt liten, det var vinter för helt plötsligt kör pappa ut på isen med bilen. Jag hade då aldrig åkt bil på isen tidigare, han kör och han kör till sist kommer vi ut till en grillplats. Inte så myckt mer av det kommer jag ihåg idag, men en spännande upplevelse.

 

Jag har tänkt på detta vart var det egentligen vi åkte och från vart? Jo, det måste vara just innan man kommer till Lugna Udden om man åker från "byn" så att säga och att vi åkte till Storön som är en rätt bra bit bort.

 

// Puss och Kram Jasmine

HP

Nu är äntligen biljetterna till Harry Potter och dödsrelikerna del 2 bokade. Imorgon blir det att sitta bänkad i sin biofotölj och kolla, det blir inte på 3D men den är troligtvis lika bra ändå :) Ni får veta imorgon ev på fredag vad jag tyckte om den :)

Dag 26 - Min favoritsport

Asså ska man ha en favoritsport?? Måste man ens gilla sport över huvudtaget? Jo, då jag gillar vissa sporter jag också. Men har ingen förtjusning att se eller utöva sport på så sätt. Sporter som kan vara kul att köra är basket, handboll och vissa friidrottsgrenar.

 

Vissa skulle nog anse att jag utövar en sport varje dag istort sätt alltså dans, men jag anser att dans är en konst så ingen sport förutom när det kommer i tävlings sammanhang. Så jag säger inte att jag ska utöva en sport när jag ska dansa utan jag ska utöva en konstform. Vist man tränar för att bli bättre inom dansen också, men anser ändå att det är en konstform som man använder kroppen fysiskt i.

 

// Puss och kram Jasmine

Tjo

Som vissa av er kanske ser så gör jag om lite på bloggen då och då för att få den exakt som jag vill ha den, det är inte riktigt klart än har lite små saker som skall göras. Till exempel ska jag byta bakrundsbild, men har inte hittat någon bild eller valt någon färg jag vill ha än och alla färger på bloggen kan tänkas ändras igen. Det ända som kommer vara kvar som det är ju är headern för den bytte jag bara här om dagen.

 

Nu ska jag ta och stänga av datorn för dagen (förhoppningvis startar jag den inte en gång till idag), är nästan data bunden all tid jag inte jobbar just nu. Har inte så mycket annat för mig, måste inse att datorn inte är allt. En sak jag ska ta itu med i höst(lite sommar) är min vikt. Men får ta en dag i taget annars kommer jag ingen vart med den. Kommer bli betydligt mer timmar på IKSU än vad det var förra läsåret och inte lika mycket onyttigt.

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 25 - Något jag hatar att göra

Något jag hatar att göra, hata är ett sådant starkt ord. Jag skulle vilja ha "något jag inte gillar att göra" i stället för att det inte ska låta så hemskt. För tror det inte finns något som jag verkligen hatar att göra.

 

Men någont jag inte gillar att göra är att diska, städa badrummet då menar jag hela (blir alltid så smutsigt där fort vet inte varför men så är det). Kom nu på en sak som jag hatar att göra det är att åka tåg, tänker inte gå in på varför men så är det bara, gör det för att jag måste och det går lättare för varje gång. Finns nog fler saker jag inte gillar att göra men kommer helt seriöst inte på de nu.

 

// Puss och Kram Jasmine

Fredags

I fredags åkte jag ner till Sofie och hade super trevligt, vi åt middag med hennes familj, kolla på "Glee", fixade i ordning oss lite till kvällen. Vi gick ner till "Fu man lou" för att ta en drink, kan bara säga blev mer än så. Jag fick även visa mina bartenderskills, för att bartendern inte viste hur man gjorde och jag nämt att jag är utbildad bartender :D dock hade de inte exakt de jag behövde så blev en liten varjant på Margarita. En toppen kväll var det i alla fall. Många diskussioner om allt möjligt, lite spel i spelautomaterna (jag vann ingenting).

 

Lördagen bestod av att åka hem sedan städa ut andra huset då det nu är ett trevligt par som ska hyra det i sommar :)

 

Fredagens outfit, orkade inte göra något spec. Hade tänkt klänning men det var rätt kalt ute.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 24 - Det här är jag bra på

Detta är jag bra på:
* Dansa
* Teckna
* Lyssna
* Vara mig själv
Kort och konsist om vad jag är bra på, finns en del till man är bra på men inte så man kommer på det nu.
// Puss och Kram Jasmine

Dag 23 - Vad jag gillar att göra

Shit denna passade perfekt idag. Tänkte berätta i ett annat inlägg att jag gillar att spela The Sims 3 eller alla tre The Sims som kommit, men just nu är det trean som gäller. Idag så ska jag skriva ner alla färdigheter som simmarna kan ha så man kan hålla reda på vad man kan lära sig och inte.

 

Återgå till "Dag 23 - Vad jag gillar att göra"

* Som sagt ska sims stå på min lista men vanligtvis inte först.

* Dansa - har en stor kärlek till detta jag dansar lite varje dag vist det kan vara en minut till flera timmar beror mycket på men dans varje dag blir det.

* Teckna/måla - om jag inte haft detta intresse hade jag aldrig sökt mig till att bli bildlärare

* Fotografera - det är grymt roligt att fotografera men bilderna kanske inte alltid blir så bra om man hade velat (tur att photoshop finns ;) )

* Vara med vänner - älskar att umgås med vänner bara sitta prata, kolla film, gå på stan, allt man gör med en vän blir roligare än att göra det själv.

* Titta på film - kan bara säga filmoman och ägare av strx över 170 filmer.

* Åka karuseller - jag vet kanske borde växa upp snart, men nej. Man ska ha barnasinnet kvar. Ni på Liseberg får se upp när jag kommer :P

* Baka/laga mat - kul att få tillfredställa smaklökarna ibland

 

Nu ska jag spela sims :)

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 22 - Mina starka sidor

Detta måste vara det allra svåraste att besvara, då man oftast letar de svaga sidorna hos sig själv, men något måste jag ju komma på.

 

* Jag är duktig på att måla

* Jag kan dansa

* Punktlig - Jag är alltid i tid till lektioner, platser jag ska vara på i allmännhet. Tror kanske jag har kommit försent 1-5 gånger i hela mitt liv.

* Jag antar gärna nya utmaningar

* Leende på läpparna - jag är för det mesta glad och posetiv till allt

 

// Puss och kram Jasmine

Ljusdal

Då är man i Ljusdal med underbara Miss Sofie :) Nu ska vi ta och se ett avsnitt Glee och äta godis. Jag vet jag ska sluta äta godis, men det är inte ofta jag är hos Sofie och det är fredag :P Sen blir det Fu man lou och ta en drink eller en god cider :D

// Puss och kram Jasmine

Blogg design 2

 

Jag blev klar med headern blev inte riktigt som jag tänkt mig men får duga tills vidare...

 

// Puss och kram Jasmine

Blogg design

Jag har nog lovat för mycket i förra inlägget. Jag sitter just nu och fixar en header till bloggen, men det går inte bra. Så det kommer inte bli någon design ändring på bloggen idag, blir bara galen på detta nu. Får se om jag får till det eller inte. :P Kan inte lova att något blir ändrat vi får se. Kanske får till detta i sista sekunden, problemet är att jag vill ha en bild på tatueringen i headern men får det inte att se snyggt ut.

 

// Puss och kram den irriterade Jasmine

Promenad+bad

Igår var gick jag till badstranden och badade :) tar ca 40-50 min att gå den biten. Badade gjorde jag kanske inte mer än 15 min för det var väldigt kallt i vattnet till en början, tyvärr har de tagit bort bryggorna vid den badplatsen jag badade så det gör också att man inte badar lika länge.

 

Nu hade jag tänkt fixa en ny header till bloggen börjar bli less på den jag har och göra om bloggens uttseende en del var det tänkt också. Kommer kanske inte vara lika rosa som den är nu utan kanske lite mer lila eller blå, vi får se hur det blir när jag är klar. Kommer bli ett inlägg med bild på headern innan jag gjort klart hela bloggen, en sak in taget förhoppningsvis klar idag ändå :)

 

Klockan ett sätter jag mig på bussen ner till Ljusdal för att träffa den fantastiska tjejen och min bästa vän Sofie. Blir kanske en cider och sitta och prata hela kvällen/natten ;) :)

Dag 21 - Det här är viktigt för mig

Det viktiga för mig är att min familj och mina vänner är friska och mår bra på alla sätt. Vill göra allt jag kan som står i min makt för att de ska må bra. Försöker även hjälpa de av mina internet vänner som vill ha hjälp med något. Oftast blir det som att min familj och vänner är viktigare än mig själv, vet inte varför men det har blivigt så. Har alltid velat att de ska ha det bra och kunna prata med någon om de vill. Jag tror ibland blir jag alldeles för snäll för mitt eget bästa. Borde kanske lära mig att stå upp för mig själv och säga nej vissa gånger. Vist jag kan säga nej när jag inte vill något, men det är svårt.

 

// Puss och kram Jasmine

 

 

Dag 20 - Mina rädslor

Min största rädsla är nog spindlar helt klart. Rädd som tusan för de och vet inte vad jag ska ta mig till när jag ser en. Men jag är rädd för alla insekter nästan. Vet ej varför men det är bara så... Får försöka bättra på mig och visa att ja inte är rädd för de tror jag så går det kanske över. Vet inte varför jag är rädd för de, men är bara det. De gör ju inget om inte jag gör de något.

 

// Puss och Kram Jasmine

Ps. sitter och äter vattenmelon efter en promenad och badstund .ds

Dag 19 - Något jag ser fram emot

Jag ser verkligen fram emot min resa till Falkenberg i slutet av augusti :) Ullared och Liseberg blir det också. Saknar P jätte mycket, tillbringade nästan varje dag tillsammans i Umeå.

 

Sedan ser jag fram emot på fredag då jag åker ner till Sofie och skall tillbringa kvällen/natten hos henne. Får se vad vi gör inget bestämt än.

 

// Puss och Kram Jasmine

Loppis

Idag var jag och mor på loppis och kollade. Jag håller på att söka efter snygga vinglas och lite coctail/martini glas till min glas samling. Det skulle vara kul att ha en liten samling om man skulle få någon på besök som vill ha något gott att dricka, och det är inte mer än rätt när jag snart fyller 20 och är utbildad bartender att jag har snygga användbara glas hemma. Jag har redan startat med att köpa highball och lowball glas så måste fortsätta, whiskey glas har jag sedan tidigare.

 

Men jag hittade inga glas som föll mig i smaken denna gång, utan direkt när jag kom in såg jag ett helt bedårande bord, ett spegel bord. Det är kubiskt format med speglar runt om och en som bordskiva, den är idag vit och har tappat mycket av färgen. Jag kommer köpa lite svart färg och göra om detta bord till svart då jag hällre ser ett svart än ett vitt bord i mitt rum nu för tillfället. Vet ej när jag kan börja med denna uppgift men hoppas det är snart :) har nu ingen bild på detta bord, men kommer ta bilder under processen så ni får se från början till slutet med bordet :)

 

Hittade inget annat jag var intresserad av denna gång, men får gå dit mer i sommar och på andra loppisar så hittar jag nog mer saker att fylla mitt lilla rum med. Skulle behöva några fina tavlor (ska rota i mina lådor från lägenheten i Timrå också för där vet jag att det finns fina tavlor :P)

 

Nu blir det film för hela slanten "Cocoon-Återkomsten" jätte bra film, men se dock ettan först "Cocoon-Djupets hemligheter". Rekomenderar den om man gillar spänning, romantik, komedi, drama det är liksom en allt i ett film :)

 

// Puss och kram Jasmine

Filmtips

Om du inte har sätt Streetdance än borde du helt klart göra det. De blandar balett och streetdans i en helt fantastisk kombination. Jag som är helt galen i balett och även gillar street älskar verkligen den här filmen.

 

Kan inte förklara hur fantasitsk filmen är. Har sätt i stort sätt alla dans filmer som finns, dock inte de väldigt gamla, men denna är helt klart i särklas en av de bästa. Helt klart 5 av 5

 

Kommer bli fler filmtips i sommar om jag kommer ihåg det ;)

 

//Puss och Kram Jasmine

Dag 18 - Det här hade jag på mig idag

Jo, detta har jag på mig idag.

Jag personen till höger. Hade ingen annan bild på klädseln jag har idag. Och orkade inte fixa någon ny. Forever var mitt projektarbete en koreografi.

 

// Puss och Kram Jasmine

Road trip

Tänkte lägga upp lite bilder från Roadtripen jag och min faster gjorde till Nagge, Hjältanstorp, Fränsta. Finns bara bilder från Naggen, Sveriges mitt och Fränsta, men vi gjorde ett stopp i Hjältanstorp också. Bilderna är inte nå redigerade nu och de är tagna med min Iphone.

 

Vi börjar med Naggen som ett litet stop, min farmor hade en stuga här ute därav varför vi åkte hit och kollade.

Blev sedan ett stopp på Flataklacken alltså Sveriges Geografiska mittpunkt :D

Utsikten där är helt underbar...

Sedan var vi till Fränsta och kyrkogården. Denna sten är lite rolig att kolla på från år till år för att hjärtat på stenen har inte alltid funnits där. Den man som ligger begravd där var spelberoende och en gång sa han "om det är fel att spela kort så kommer det växa ett hjärter på min grav" och det växer ett hjärter där. Den har en gång i tiden inte funnits, min faster såg den när den var halv och den är inte klar än om man kollar nära då den inte är symetrisk.

 

Någon dag får ni se lite bilder från vägen jag går när jag tar en promenad :)

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 17 - Det här får mig att må bättre

Det som får mig att må bättre är ofta långa samtal med någon av alla fantastiska kompisar som lyssnar så bra :) Eller ibland måste jag sätta på Takida i hörlurarna och poppa som tusan.

 

Eller det som funkar nästan varje gång dansa allt vad jag har :) Ta ett pass på gymmet, sedan dans :D

Dans är det bästa jag vet i hela världen, vissa frågade mig innan jag gjorde min tattuering kommer du inte att ångra dig senare och vilja ta bort den? Nej, jag kommer aldrig i hela mitt liv ångra att jag tattuerade in det jag älskar som mest. DANCE :D

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 16 - Mitt favoritminne

Jag har många minnen men inget riktigt favorit egentligen när jag tänker efter. Så vet inte riktigt vad jag ska skriva i detta inlägg då jag ska skriva om mitt favoritminne. Men bra minnen jag har är: Alla de gånger jag och Acke lekt i skogen bakom skolan, pratat om hur vi skulle göra med skolan om vi köpte den eller Nyhem eller kanske hela Hennan som vi sa en gång. Tänk att få se Hennan som ett ända stort nöjesfält :D Ett annat bra minne är den dagen jag tog examen från Ramsjö skola, skönt att inte bara träffa de människorna som gick där och äntligen få börja på en ny skola med nya vänner och andra personer.

 

// Puss och kram Jasmine

Paj

För ca en timme sedan ställde jag mig och bakade paj. Det blev två sorter då vi inte kunde bestämma oss för om vi ville ha rabarberpaj eller jordgubbspaj i familjen.  Den med jordgubbsmak blev helt klart godast :) Har tyvärr inga bilder på varjen undertiden jag bakade eller efter. Men god var den.

 

Recept:

125 g smör/margarin

3 dl vetemjöl

1 dl socker

3-4 del frukt eller bär

(½ - 1½ dl socker till bären om de är sura)

Blanda smör, vetemjöl och socker till en smulig deg. Lägg i bären/frukten i en ungsform och ev sockret, häll på smulorna. In i ungen ca 20 min tills den blir något brun och fin på 200 grader. Vispa gärna upp lite vaniljvisp blir väldigt gott.

Smaklig måltid. :)

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 15 - Favoritfotot

Fotot får tala för sig själv.

 

 

Gillar detta foto för var ute en dag i Timrå och fotograferade och sedan satte jag mig vid photoshop och fick fram detta fantastiska resultat.

Pojkflicka

Insåg riktigt idag att jag var en riktig "pojkflicka" när jag var liten. Vist det är jag lite fortfarande idag, men inte lika mycket som förr. Jag var oftast med pappa ute på gården och kollade när han fixade bilen, skotern, båtmotorer eller hjälpe bror med mopeden. Jag ville alltid ha en egen moped när jag såg min äldre bror köra hemifrån. Vi hade fyrhjuling som var min lillebrors, men ofta lånade jag den och körde runt huset som vi alltid gjorde på sommaren. Jag lekte att jag var med i olika race och det var alltid jag som vann, men det var aldrig någon som tävlade mot mig som tur var för då hade jag upptäckt att jag inte körde så fort egentligen. Jag älskade att åka skoter varje vinter, men fick oftast inte köra då man måsta ha skoter kort. Allt som hade med motorer att göra var jag facinerad av fast inte att jag ville hålla på med de utan bara se de.

 

Idag så kan jag med helt ärlighet säga att jag var en "pojkflicka" när jag var liten. Jag fick en moped och moped kort när jag fyllde de 15 åren man måsta för att få köra moped. Jag skaffade mig ett skoterkort när jag fått den åldern inne. Jag kan än idag uppskatta en tur på fyrhjulingen dock vet jag inte om vi har kvar den, har inte tänkt på att fråga. Jag har bara kört skoter ett par gånger sedan jag skaffade kortet, men det beror mest på att min far sålde skotern vintern efter och det pga att han själv inte körde så mycket, så förstår honom helt klart. Tyvärr har jag inte skaffat mig ett körkort för bil än, men det kan jag lova snart har jag det också :)

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 14 - Mitt rum

Mitt rum... är på 19 kvm nu pratar jag alltså uppe i Umeå. Och då är toaletten och mini hallen inräknad. Jag får plats med min 120 säng, ett skrivbord, tvbänk, högtalarna, en hylla och en fotölj ungefär är väll allt jag har plus alla filmer, böcker, kläder bland annat. Kolla på bilderna och se själv. Dock inte lika mublerat nu pga jag har bytt ut sängen. Det är också mycket ändrat i bokhyllan... Gillar min lilla barhörna :P

 

 

Det var mitt rum finns inte så mycket mer att säga... Jo de har målat om i rummet också nu är det en typ Caffelatte brun färg på väggarna :)

 

// Puss och Kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0