Leva på min hobby?

303. Om du kunde, skulle du vilja leva på din hobby?

Ja, om jag fick chansen att leva på min hobby om inredning så ja. Eller varför inte teckning. Det är två väldigt kreativa uttrycksformer och jag gillar det helt klart. Det kräver dock utbildning och mer erfarenheter för båda mina hobbys om dessa skulle bli något för mig att leva på.

Den historiska återskapningen är inte något jag skulle vilja leva på utan det är en hobby som ska vara lite nu och då, gillar inte historia i för stor mängd, men snöar gärna in mig i en epok…

 

 

Kosta vad de kosta vill.

302. Hur mycket pengar och tid lägger du ner på din hobby varje månad i snitt?

*Teckna ca 0 kr i månaden, då jag har det mesta hemma. Men skulle man slå ut kostnaden på ett år så kanske 100 kr månaden.

*Historisk återskapning det är svårt att säga en summa i månaden då jag enbart handlat för detta vid ett tillfälle men även detta utslaget per månad kanske runt 150-200 kr i månaden. Det beror också på vad man köper. Senast fick jag en sax som kommer att användas till detta. Ska skapa mina egna dekorationer till mitt kommande skärp är tanken (kommer kosta några kronor om inte en massa tid.)

*Inreda/mublera, detta kan bli dyrt om man inte använder det som man har hemma vilket jag brukar göra så säg uträknat per månad kanske 100 kr i vanliga fall, nu när man har flyttat så blir det aningens mer då det är så mycket som ska fixas osv. Det blir lite som Pippi Långstrump säger ”Man tager vad man haver” eller rättare sagt som Astrid Lindgren skrev.

*Geocaching 0kr i månaden, men då jag har ett premium konto så blir det väll ca 39 kr månaden eller något (minns inte kostnaden per år, men på ett ungefär)

 

Hobby = Umgås

301. Brukar du träffa andra människor med samma hobby och prata om/utföra hobbyn tillsammans?

I den historiska återskapningen ingår det att träffa andra människor. Det utvecklar en på ett sätt som gör att man lär sig mer om den hobbyn som man utövar. Och då denna hobby är social på så sätt att man är beroende av andra människor på läger så träffar man andra och pratar och utför hobbyn.

Inom Geocaching finns det en typ av cache som innebär att man går på olika event och träffar människor och umgås. I somras var det ett event som drog mer än 500 personer. Jag var tyvärr inte på plats men det verkade som att de hade super roligt under detta event, med föreläsningar osv.

 

 

Tema Hobby

300. Vad har du för hobby?

Detta är en svårt fråga då jag inte har en hobby utan flera. För att rada upp några av dem.

 

*Teckna

*Historisk återskapning av sen romersktid (har inte hållit på så länge började i somras men kul är det)

*Inreda/mublera (jag har alltid älskat att mublera om…)

*Geocaching

 

Det finns fler, men som jag inte kommer på för stunden. Det är så svårt att säga om en sak är en hobby eller om det bara är ett intresse som man utför ibland.

Detta är inte från i år, och fel tidsperiod. Kläder jag fått låna till detta tillfälle medeltid. Har tyvärr fortfarande inte bilder på mig i mina kläder jag använde i sommar.
 
 

Saker jag roar mig med på nätet

299. 5 saker du roar dig med på internet

1.Facebook

2.Bloggar

3.Netflix

4.Youtube

5.Google bildsök

 

 

Hiss och diss Internet

298. Hiss & Diss – Internet

+Man hittar allt man letar

+Finns alltid någon att prata med (även om den på andra sidan inte kanske är lika förnuftig och klok som dig)

+Lätt sätt att hålla kontakten

 

-Tar upp alldeles för mycket tid

-Beroende framkallande

 

 

Youtube

297. Länka en rolig websida man kan besöka när man har tråkigt

https://www.youtube.com

 

Puss och Kram Jasmin

Inget internet panik??

296. Om internet skulle försvinna (inte bara för dig utan för alla) och aldrig mer komma tillbaka, hur skulle ditt liv förändras?

Jag hade fått slå upp i ordböcker igen… Jag hade blivit bänkad framför tvn oftare, men hade också antagligen fått mer gjort på dagarna om jag inte hade internet. Det skulle bli en förändring både till det bättre och det sämre. Vi får hoppas att det aldrig händer, eller att det händer för några veckor… Hm undra hur allt skulle gå med skola och så vidare då deras verksamheter bygger på att internet fungerar. Ja ni hörde skolan är beroende av internet, annars kommer inte eleverna åt uppgifterna de ska göra, de skrivs sällan ut på papper längre. 

 

Hade det blivit mer pysslat utan internet?? ANTAGLIGEN!!! (Bild från mitt examensarbete, denna bild kanske blir med men kanske inte heller...)

 

 

Runt 11-12??

295. Hur gammal var du och vilket år fick du internet hemma för första gången?

Hm, bra fråga… Undra när Kamrat och Lunarstorm var som populärast. Jag skulle tippa på att det var runt 2001 och 2002 som jag fick internet hemma. Då det var i samband med att Lunarstorm fick pro som jag hade internet hemma. Men jag är väldigt osäker, vi hade i alla fall internet på gammalt hederligt sätt där man sitter och väntar att internet ska starta i typ en kvart å sen kunde man vara ute en 15-30 min just för annars så kostade det för mycket och ville föräldrarna prata i telefonen kunde de det inte under tiden.

Internet för mig blev mer populärt när jag började på gymnasiet 2007 då jag hade mitt eget internet som inte tog så lång tid att få fart på... Men segt var det ändå... Mobilt bredband yey... Eller kanske NEYY!!

 

 

Sova

Jag borde verkligen sova nu ska upp i tid imorgon men som vanligt kan jag inte sova. Är trött å som sagt borde sova. Har lagt mig i sängen å gör ett försök, ligger å vrider å vänder på mig en lång stund innan jag inser att sova var inte det jag skulle göra just nu. Så istället pillar jag på telefonen en stund som jag inte borde göra när jag ska försöka sova. 

Hoppas jag får somna innan klockan slår tolv i alla fal. Jag ska göra ett försök med spikmattan det brukar fungera finfint. Men vi får se om det gör det denna gång eller inge. 

Så natti natt sov så gott. 

Har ni tips på saker man kan göra för att somna lättare så skriv de i kommentarerna. :) 

//Puss och kram den trötte men sömnlöse Jasmine

Minst 12 timmar

294. Hur mycket tid spenderar du på internet varje dag? (Tänk dator, mobilappar, tv via internet, onlinespel mm)

Du vill inte veta. Det är säkerligen sammanlagt minst 12 timmar. Men då får man tänka på att jag för tillfället skriver examensarbete och jag då hämtar texter osv via internet. Får idéer till vad jag ska göra i läromedlet och att fixa läromedlet blir också att vara på nätet då det kommer vara internetbaserat. Dagliga livet kretsar mycket kring internet… Man kollar recept, söker upp olika grejer som man har pratat om och sådant. Även om jag i helgen var datorfri så var jag definitivt inte tv via mobilen(internet) fri eller mobilappe fri. Det är som att internet har blivit ett måste tyvärr…

 

 

Internet = Trygghet?

Veckans tema på bloggutmaningen är internet... Frågorna har fått mig att tänka till på ett helt annat sätt än vanligt, kanske borde införa att en eller två kvällar i veckan är internet fria helt och hållet. Håll utskik efter dagarnas olika frågor. Jag gör ett försök att lägga upp en fråga per dag igen, här kommer dagens fråga...
 

293. Känner du dig trygg på internet?

Både ja och nej. Jag tänker alltid till en eller flera gånger innan jag lägger upp bilder i bloggen eller någon annanstans. Jag vill inte vara för privat men ändå inte för låst i det jag skriver. Det är en balans gång som är svår att riktigt veta. Vill vara den jag är, men vill inte avslöja för mycket av mig själv på nätet. Sedan beror det helt klart på vilka sidor det är och vilket media det är som läggs upp. Trygg är ett starkt ord, det är svårt att säga att man är trygg i något speciellt. Jag tror ju inte att någon skulle söka upp mig i mitt dagliga liv och hota mig på något sätt, men man har ju alltid tanken att man kan få kritik för det man gör eller skriver på nätet. Svårt att förklara…

Jag kan inte säga att Internet = Trygghet då skulle jag ljuga, men det är på något sätt en trygghet att ha tillgång till allt som man har via internet..

 

 

Måndag till Söndag

Bloggutmaningen vecka 42 - veckodagarna 

 

286. Är måndagar extra tunga för dig?

Nja, det är så olika. Vissa måndagar är extra tunga men långt ifrån alla… Måndagar är ändå en ny start. Det är då jag kan börja om med saker. Ta en ny vändning osv… Men extra tunga ja ibland helt klart. Men det är så sällan…

 

287. Vad brukar du göra på tisdagar?

Ja nu mer plugg, plugg, plugg och faktiskt sedan kolla på tv. Ser sällan på tv, men i tisdags såg jag tv från ca 18 till hela 22 det går bra program på tv hela kvällen, ovanligt men sant.

 

288. Är onsdag lill-lördag enligt dig?

Ja faktiskt, även om det inte blir något speciellt, så kommer alltid onsdagar vara lill-lördag. Vi har sagt så i min familj så länge jag kan minnas så… En period under student tiden var onsdagen den dagen jag unnade mig något gott eller hittade på något speciellt. Men det var inte alltid å det händer fortfarande ibland.

 

289. Om du bara får välja ett tvprogram att se som går på torsdagar, vilket väljer du?

Hela Sverige Bakar

 

290. Tipsa om något roligt att göra på fredagar

Oj, roligt på fredagar… Åka bort? Det har varit en stor del av mitt liv att åka bort på fredagar. Just för att jag har bott långt från mina föräldrar ända sedan jag skulle fylla 16 år. Sedan hade jag distansförhållande ett tag, resa på fredagar har varit det som gäller. Även denna fredag åkte jag någon stans… Men vart??

 

Ni har sätt denna förr ser jag men, denna bild är tagen under en resa mellan Ramsjö och Umeå... Hade ingen nyare bild, sällan jag kommer ihåg att ta bild...

 

Annars kan man alltid hitta på något med vänner och familj på fredagar (å ja mycket svensson)

 

291. Hiss & Diss – Lördagar

+Helg

+Ledig

+Sovmorgon

+Sovmorgon dagen efter

 

Finns det något negativt med lördagar??? Kanske om man inte har något att göra en lördag, men då får man ta å skaffa sig något att göra tycker jag…

 

292. 5 bra saker med söndagar

1.Sovmorgon

2.Dagen man verkligen inte behöver göra någonting om man inte vill

3.Söndagsfrukost (brukar vara lyxfrukost om man ser till min tid i Umeå, det händer även här i Kalmar att det blir lyxfrukost)

4.Måndag imorgon…

 

Nu kommer jag tyvärr inte på fler, finns säkert massor med bra med söndagar. Dock förknippar jag ofta söndagar med avsked … Avsked från de jag träffat under helgen och avsked är inte bra.

 

 

Firefly

Jag forstätter med att rekommendera  något att se. Denna gång är det en serie som aldrig egentligen blev avslutad utan den blev bara en halv säsong, men det kom en film som knöt ihop säcken en aning... Man skulle kunna kalla den Sci-fi/vilda västern på samma gång i en bra blandning...
 
Vilken serie är det jag nu tänker på då??
 
 
Det är kanske inte den mest smickrade trailern som jag sätt, men har man sätt ett avsnitt eller två är man fast. Jag har sätt serien minst två gånger och filmen än...
 
Alltså FIREFLY är grymt bra... Även filmen som kom senare Serenity. Även brädspelet är super kul, hoppas att det kommande online spelet blir lika grymt :)
 
Jag kollar via Netflix, där de har serien i den rätta ordningen som de var tänkt från början, USA valde att blanda avsnitten helt och hållet när den gick på tv...
 
Ni får ha en bra serie höst :)
 
 

Bio tips!!!

Igår var jag å sambon på bio... Filmen var super bra, grafiskt vacker, härlig historia och enligt mig bra skådespelat. 
 
Den filmen jag menar är DRACULA UNTOLD, se trailern.
 
 
 
Nu är det ju så att jag läst Bram Strokers Dracula, sätt Nosferatu(första dracula filmen som egentligen är baserad på Bram Strokers bok men inte får heta Dracula) och sätt delar ur filmen Bram Strokers Dracula. 
Jag är lite av ett vampyr fan... Eller lite?? Nja ganska mycket då jag gått sommarkurser på universitetet som har handlat om enbart vampyrer. Å detta kan vara en av de bästa Vampyrfilmerna jag sätt.
 
Jag rekomenderar att se filmen.
 
 

Tema Tv-serier

VECKA 41 Bloggutmaningen – TV-SERIER

 

279. Tycker du det är intressant att prata med andra människor om tv-serier du gillar?

Ja självklart, det är alltid roligt och intressant att prata om sina intressen och då tv-serier har blivit ett av mina intressen pratar jag gärna om det. Men det får inte pratas om avsnitt jag inte sätt eller om saker om händer senare…

 

280. Finns det något du stör dig på i tvserier?

Finns en hel del, men detta är vissa av dem.

*Kvinnoidealet, det är tråkigt att det (oftast) är smala kvinnor med stora bröst som framställs som rätt.

*Hur de framställer geeks och sportfånarna, det är alltid samma sterotypiska sätt, men det är inte alltid så det är i verkligheten. Geeks kan se ut som sportfånarna och tvärtom.

*Språket i vissa tv-serier.

 

281. Följer du någon dokusåpa?

Om Hela sverige bakar är en dokusåpa så ja, men annars nej.

 

282. Om du fick vara en karaktär ur en tvserie, vem vill du vara?

Haley James Scott från One Tree Hill helt klart. En helt fantastisk karaktär.

 

 

283. Länka en favoritscen ur en tvserie

Oj, detta blir svårt… Finns så många bra serier. Å jag vill ju inte avslöja för mycket från någon av serierna… Men denna bra ur One Tree Hill... Blir mycket OTH nu men det beror på att jag just nu ser igenom det igen...

 

 

284. Hiss & Diss – Tvserier

+Tidsfördriv

+Något att göra när man har tråkigt å mycket tid över

 

-Beroendeframkallande

-Tar för mycket tid om man inte har tiden

 

285. 5 tvserier du avfärdat genom att bara titta på omslaget, hört namnet eller sett en kort sekvens ur

Nu kommer erkännanden som jag inte vill göra egentligen, men jag gör det ändå… Här är 5 tv-serier som jag först dissat pga namnet, omslaget eller en kort sekvens, men sedan har det visat sig att jag sätt flera avsnitt och antingen delvis gillat eller älskat, listan kan bli längre antagligen. Har väldigt få serier som jag dissat helt och hållet på bara omslaget och namnet. Ser ofta första avsnittet å något till för att vara säker på att de inte är något för mig.

 

1.Game of thrones, dissade pga att jag hört mycket om det och trodde inte det skulle vara bra, jag har sätt allt som kommit ut.

2.One Tree hill, såg sekvenser ur det under tiden de första säsongerna gick, såg sedan längre med en vän på gymnaiset. Jag började därefter kolla på säsong 1. Jag äger nu de 8 första säsongerna saknar alltså säsong 9, men har även sätt den. I <3 OTH

3.Dallas, såg typ 10 min dissade det. Sedan hände något spännande i ett annat avsnitt har sätt lite här och var, vissa säsonger har jag nog sätt det mesta men borde kolla igenom i alla fall de första säsongerna som faktiskt är bra. De senare säsongerna gillade jag inte lika mycket det blev bara utdraget och de ville tjäna pengar.

4.Band of Brothers, A berättade vad det handlade om jag var inte allt för glad att behöva se det, men men kollade ett avsnitt, det blev två avsnitt. Jag har inte sätt alla 10 avsnitt, men det blir det nog sinom tid.

5.Stargate SG-1, även här A som berättade jag var verkligen inte intresserad, men vi kollade ändå då han hade sätt det tidigare. Å jag har sätt fram till säsong 2, det går lite segt då Netflix inte har serien längre. Håller tummarna att det kommer ligga kvar på HBO ett tag till så jag hinner se mer. När säsong 5 börjar bör jag kolla på ett avsnitt SG-1 och ett Atlantis och se de parallellt då de kom så på tvn första gången.

 

 

Lördagskväll

Godkväll! Lördag idag och jag sitter i soffan och kollar på film och äter Ben and Jerrys Half Baked. Inte ofta jag kollar på film som går på tvn. Utan jag brukar sitta å kolla via Netflix eller att jag ser något jag har i bokhyllan. 

Sällan jag sitter i soffan och kollar också brukar kolla via datorn vid arbetsbordet.  Brukar bli en serie eller film om dagen. Till middagen blir det för visso oftast Sons of Anarchy vid tvn men det är ändå via datorn. 

Nu börjar filmen igen, det är Sometging Borrowed på tv 4 nu. Jag ska se vidare på denna. 

Ni får ha en bea kväll. Kramar

Godmorgon 11/10

Godmorgon allihopa, det är lördag och jag är uppe innan sju, har nu varit vaken ungefär en timme och klockan slog precis sju för en minut sedan. 
 
Idag har jag inte allt för många planer, jag ska kolla på One Tree Hill, äta frukost (någongång) och jag ska spela dataspel. Det är länge sedan jag tog en riktigt lugn helg, visserligen var det en rätt lugn helg förra helgen också, men det är inte samma sak att slöa hemma framför datorn som det är att arrangera en fest. Å ja det var fest i förra helgen super mysigt hade vi, många trevliga människor var på plats och det blev lugnare än vad jag hade trott. :) Festen var tillägnad tre födelsedagsbarn (jag ett av de) och vår inflyttningsfest var också inbakad. Vet inte vad mer jag ska säga om saken...
 
Men nu ska jag sätta mig å se lite One Tree Hill (favoritserie inte nummer 1 men är med i top10). Ni får alla ha en bra dag kramar.
 
Bild tagen när vi lekte burken/dunken (alla säger olika om denna lek), jag står nu och är dommare då jag ansåg att efter en vinst så behövde jag inte vara med mer. Å ja sökaren hittade mig inte å jag dunkade mig själv som sista man så jag vann :)
 
Linneservetterna som var en del av festens dukning (Det enda som var på bordet när gästerna skulle äta, ta själv mat här.) Servettringarna är luffarslöjd som jag satt och gjorde på luffarslödskursen här om veckan. :)
 
 

Godnatt

Nu blir det sängen för mig. Jag vet att jag inte skrivit sedan i söndags, jag är fullt medveten om det och det har varit ett beslut jag tog. Mestadels för att jag inte haft något intressant att skriva om samt att jag pluggat varje dag å varit duktig. Även om det inte blivit så mycket skrivet på uppsatsen så har jag kommit längre. 

I veckan har jag som sagt pluggat men också upptäkt detta. 

Blomman blommar idag. Inte visste jag att den kunde det. 

Apelsinskal i trapphuset igår inte så kul. 


Men som sagt jag ska sova, ska som jag ofta säger försöka bli bättre på att skriva. 

Natti natt kramar på er. 

Bloggutmaning 365 vecka 40 - Höst

Förvarnar redan nu att inlägget skrevs i torsdags så frågorna är baserade på vad jag gjorde 2 oktober förra året osv. 


Nu är jag äntligen ikapp igen. Söndag förvisso, men hela veckans inlägg i ett blev det nu. Ska försöka göra så det kommer ett inlägg om dagen nu framöver. Om inte får jag ta å skriva varje söndag för att summera veckan :)

 

VECKA 40 - HÖST

 

272. Spenderar du mycket tid framför tvn på hösten?

Ja det måste jag nog säga, mestadels för att det är bra program på tvn under hösten. Hela Sverige Bakar :D Typ det enda jag kollar på tvn å det går på hösten ;) Men händer att jag ser annat. Film och serier blir det mycket.

 

273. Planerar du att göra något speciellt i höst?

Blir firande av att vi flyttat in i lägenheten och firande av x antal födelsedagar i höst. Får hoppas att inte vintern har tagit över allt för mycket bara. Kommer tillbringa mycket tid i Umeå i senhösten början av vintern.

 

274. Vad gjorde du idag för exakt ett år sedan?

Det ska jag alldeles snart tala om… (Kollar i kalendern…) Jaha, det hjälte mig inte allt för mycket men jag hade tydligen föreläsning och gruppdiskussion (något om religion då jag gick religion för ett år sedan). Vet inte vad jag gjorde mer för ett år sedan tyvärr. Jag skrev inte ens ett inlägg den 2 oktober ifjol :/

 

275. Om bara du får välja en låt att lyssna på hela hösten, vilken väljer du?

Oj.. Det måste bli I see fire med Ed Sheeran den första låten som är i rulltexten på Hobbit – Smaugs Ödemark. Den är såååååå bra.

 

276. Tipsa om en film som kommer ut på bio i höst som verkar bra

Nu bestämmer jag att hela november är det höst. Och då måste jag säga Hungergames – Mockingjay del 1. Då de andra filmerna är så bra hoppas jag av verkligen att de lyckas med denna också. Synd att de delar denna bok i två, men kan faktiskt vara till det bättre då det händer en hel de.

 

277. Hiss & Diss – Hösten

+Massor av färger ute

+Mysfaktorn blir 100 % mer när det börjar mörkna, man kan tända ljus osv.

 

-Nu vet jag inte hur det är i Kalmar men typ i Umeå blir det så mörkt på kvällarna/nätterna när man ska gå någonstans innan snön börjar komma så det är inte kul att gå ut på kvällen.

-Det är kallt och varmt samtidigt så man vet inte vad man ska klä på sig :/

 

278. 5 härliga höstplagg du gärna går runt i

*Mjukisar (gärna från TemaSportia, de som det står TeamSportia på äger tyvärr inga just nu)

*Hoodie (en aningens för stor)

*En av mina färgglada halsdukar/palestinasjal

*Fingervantar (sjukt sällan jag har de men mysigt ibland)

*Tjocka stumpor, gärna stickade över de vanliga strumporna :D 

 

 

Bloggutmaning 365 vecka 39 - Namn

VECKA 39 - NAMN

 

265. Hur kom du på ditt bloggnamn?

Jag har alltid kallats Jassis så länge jag kan minnas och sedan heter jag ju Jasmine så Jasminejassis var inte så svårt att komma på. Vet inte riktigt varför det blev den kombinationen egentligen men det blev det.


266. Har du någon gång i livet velat ha ett annat förnamn än det du har och isåfall vilket?

Ja ett tag ville jag heta Angelica, vet inte varför men det ville jag tyckte väll det var snyggare skulle jag anta. Men jag är nöjd med mitt namn.


267. Är det viktigt för dig att kvinnan tar mannens efternamn när man gifter sig?

Nej det är det inte. Men kan tycka det är en fin tradition att paret tar samma efternamn när de gifter sig, behöver ju inte vara mannens efternamn som tas.

 

268. Om man fick döpa barn till vad man ville och ingen skulle bli mobbad för sitt namn, finns det något ord (som inte är ett namn idag) du tycker är så fint att du skulle kunna överväga att ge det som namn till ett barn?

Hm, de jag skulle vilja döpa mina eventuellt framtida barn finns reda.


269. Länka en person som har ett snyggt namn

Känner ingen som heter det men Cassandra är fint eller Jaquline :)


270. Hiss & Diss - Ditt namn

+När jag föddes var det inte så många som hete det

+Namnet blir vanligare så från och med nästa år har jag namnsdag :)

+Det är fint

+En Disney prinsessa har namnet

 

Det finns inget negativt.

 

271. 5 annorlunda namn du tycker är fina

Oj, annorlunda namn detta blir nog så svårt att jag inte ens kan svara för stunden… Finns många fina namn men de är inte annorlunda på något sätt.

 

 

Bloggutmaningen 365 vecka 38 - Hälsa

VECKA 38 - HÄLSA

 

258. Är du bra på att ta hand om dig själv?

Nja, beror helt på hur man ser det. Jag klarar av att bo själv så att säga. Men att ta vara på den fysiska och psykiska hälsan är jag inte bäst på. Den fysiska hälsan påverkar ofta den psykiska hälsan. Önskar verkligen att jag var duktigare på det, men övning ger färdighet har jag hört.

 

259. När mår du som allra bäst?

Det är en svår fråga, det finns många situationer jag känner att jag mår som allra bäst. Men tror det är när jag både gjort något för att använda tanke förmågan och kroppen fysiskt under en dag. Och då gjort något jag verkligen gillar, aningen ensam eller med andra. En dag utan kontakt med andra människor blir sällan bra, om det inte är en av de perioderna jag är ensamvargen och inte vill träffa någon, men det händer så sällan.

 

260. Har du brutit något någon gång?

Lilltån räknas det? Om ja så har jag brutit mig en gång, men annars nej.

 

261. Om du blir sjuk, vill du kolla upp det snabbt eller väntar in i det sista för att se om det går över av sig själv?

Väntar och ser om det går över själv, men jag väntar inte allt för länge hellre betala för att få veta om jag är sjuk sjuk eller om jag bara ska hålla ut ett tag.

 

262. Tipsa om något som gör dig glad när du är nere

Sätt igång Takida så blir jag lite bättre, men sen ska man nog prata med mig om varför jag är nere, även om det sällan händer att jag visar att jag är nere för någon.

 

263. Hiss & Diss - Ditt mående just nu

+Jag är frisk (så frisk jag kan bli)

+Känner att jag har för mycket energi just nu

 

-När jag har energi i kroppen men huvudet är trött jobbigt men så är det

 

264. 5 knep för att hålla sig frisk

Hm, jag lyckas aldrig hålla mig frisk. Jag blir nästan alltid sjuk om någon annan är det. Så mig borde man inte lyssna på tips om hur man ska hålla sig frisk men tips jag hört från andra och som jag gör, men ändå blir sjuk.

 

*Tvätta sig efter man varit på toaletten

*Tvätta händerna innan och efter man lagat mat

*Krama inte de som är sjuka (mindre smittorisk även om rummet redan är fyllt med basiller)

*Ät frukt som innehåller C-vitamin (detta är jag dock ganska dålig på)

*Använd handsprit (jag äger ingen tyvärr)

 

 

Bloggutmaning 365 vecka 37 - kreativitet

VECKA 37 - KREATIVITET

 

251. Är du en kreativ person?

Ja det skulle jag säga. Utan kreativiteten hade jag inte känt mig så säker som bildlärare som jag gör. Även om jag inte alltid tar vara på min kreativitet som jag borde. Alltså skapa när jag väl är inspirerad

 

252. När är du som mest kreativ?

När allt annat som borde göras är klart och jag inte har något annat som ska göras. Det är både dumt och bra, då jag inte kan göra så mycket kreativt när jag har plugg, men dumt nu när jag måste vara kreativ under examensarbetet samtidigt som jag pluggar.

 

253. Berätta om det mest kreativa du gjort

Detta är en svår fråga det är svårt att mäta kreativitet tycker jag. Men det skulle säkerligen bli en av de tavlor jag gjort eller något. Är väldigt osäker. Eller alla idéer jag har till tavlor om inte annat. Det är bara att jag måste ha inspirationen och så vidare nu för att börja med de. De är ett 10 tal tavlor jag ska göra.

 

254. Om kreativiteten försvinner, hur får du tillbaka den?

Jag gör klart allt jag måste och fixar så jag har det städat och sådant kollar på andra tavlor, skulpturer och liknande för att få idéer.

 

255. Tipsa om något kreativt man kan göra en tråkig dag

Jag skulle vilja säga gjuta just nu då det mesta kreativa jag har tid att göra är gjuta, men det blir nog att sätta sig skissa på en tavla eller liknande. Eller bara ta färger och kladda runt på en duk eller papper det blir ofta mycket bättre än vad man tror det ska bli.

 

256. Hiss & Diss – Kreativitet

+Roligt

+Inspirerande

+Vackert

 

-Tråkigt när man vill vara kreativ men inte är det

 

257. 5 kreativa människor du inspireras av

Oj, detta blir personer inom flera olika genren.

 

Mia Michaels (danskoreograf ofta ses hennes koreografier på ”So you think you can dance”)

 

Shit, kommer inte på ett enda till namn. Kan bero på att jag ofta söker på det jag funderar på att göra och sedan hittar olika källor att inspireras av, där jag inte vet vem som är skaparen från början :/

 

Bloggutmaning 365 vecka 36 - Böcker

VECKA 36 - BÖCKER

 

244. Vad för typ av böcker läser du helst?

Urban fantasy alltså fantasy som är placerat i vår värld, har lite svårt för böcker som enbart är fantasy då det ibland blir svårt att sätta sig in i alla situationer. Men annars läser jag det mesta, kriminalare har jag lite svårt för. Och böcker som är skrivna ur olika personers perspektiv samtidigt är jobbigt. Exempel på böcker är ”Låt den rätta komma in”, ”Systrar i jeans” osv. En av de två nämnda har jag inte ens lyckas läsa klart just på grund utav detta.

 

245. Har du någon favoritförfattare?

Svår fråga men gillar J.K Rowling (Harry Potter) och Sylvia Day (Crossfire serien).

 

246. Vad använder du som bokmärke?

För det mesta ett kort från en kortlek, men i flytten har flera av de jag använt försvunnit ligger säkert i en låda någonstans. Men annars blir det kvitton, avrivna papper och liknande. Jag klarar inte av hundöron i mina egna böcker. Lånade böcker från bibliotek kan jag göra hundöron om jag inte har något annat till hands.

 

247. Om boken du läser inte är bra efter att du läst halva, läser du ut den eller ger du upp?

Jag ger upp, finns visserligen böcker jag tänkt ta upp igen då jag haft problem att läsa för att jag inte gillar hur boken är skriven. Men ja är den inte bra ca 100 sidor in i boken om det är en längre bok så slår jag ihop å tar nästa.

 

248. Länka en bok som alla borde läsa

Oj, oj, vad ska jag säga för bok nu då…

 

Får nog säga Crossfire serien faktiskt då den är riktigt bra. Om man skulle lägga in den i en genre så är den romantisk, erotik (inte alls som typ 50 Shades of Grey), drama.

Jag kan inte enbart rekommendera en av de tre böckerna i serien men det är alltid bäst att börja med ettan ”För dig blottad”

 

 

 

249. Hiss & Diss – Böcker

+Allmänbildning

+Ordförrådet går upp

+Roligt

+Avslappnande

 

-Dålig bok = Dåligt humör

-Man blir avstängd från omvärlden (både bra å dåligt)

 

250. 5 böcker du ångrar att du slösade din tid på

*Låt den rätta komma in (har slösat några timmar på denna men nästan ett måste att läsa, jag har inte läst klart den)

 

Finns inte vad jag minns fler böcker jag lagt tid på som jag ångrar.

 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0