Bloggdesign

Har nu valt att jag kommer göra om bloggdesignen något igen, vet dock inte när jag kommer göra det för det blir när jag har tid. Och det har jag inte nu. Ska sova :P

 

// Puss och kram Jasmine

Leva livet...

Kan bara meddela att jag har inte mått såhär bra på väldigt länge nu :D Kan inte förstå vad som hände igår kväll/natt, men något hände med mig efter ett msn samtal, som gjorde mig betydligt mycket gladare. Och siktar på framtiden och inte blickar bakåt på samma sätt som tidigare. Men helt klart ska jag blicka tillbaka till alla fantastiska stunder jag haft under åren också, denna gång med nya vuxnare ögon än tidigare. Men även LEVA LIVET!!!

 

Alltså blicka framåt och hur gör man det bäst?? Jo genom att skriva en lista över saker man skall göra i sommar :) Blir nog en lista över hösten senare, men inte just nu. Ta ett steg i taget...

 

Min att göra lista i sommar :

[ ] Jobba

[ ] Se Harry Potter och dödsrelikerna del 2

[ ] Åka till Falkenberg

[ ] Tillbringa tid med Sofie

[ ] Ta mig till Hassela

[ ] Om pengar finns en till tatto

[ ] Cabarécuppen

[ ] ev dans med Petra någon tisdag

[ ] Bli klar med min tavla jag börjat på

[ ] Åka hem till Umeå igen inför en ny termin på bildlärarprogrammet

*Promenera oftare än vad jag gör nu, genom att inte leva framför datorn så mycket.

Och jag ska framför allt LEVA LIVET!

 

Listan kan nog bli lång om man ska gå in på detaljer, men nu ska jag ta och lägga mig och sova. Natti natti.

 

wstfk

Bilden jag tecknar av just nu... Känner att budskapet i bilden känns fel för dagen glädje, men men...

 

// Puss och kram Jasmine :)

Jägarna 2

Idag har jag äntligen fått sätt trailern på den nya Jägarna filmen. Klicka på länken så får ni också se den :)

 

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article13248399.ab/

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 13 - Vad jag gillar med mig själv

Vad jag gillar med mig själv, det jag gillar med mig själv är att jag försöker få allas åsikter innan jag bestämmer mig. Men det kan ta sin lilla tid för mig att bestämma mig. Något mer jag gillar mig mig själv är att jag kan var impulsiv och det behövs verkligen för att jag ska vara jag. Har flertalet gånger köpt saker på impuls och sedan varit glad för det flera dagar. Eller gjort en resa samma dag som jag bestämt mig för att jag vill åka, jag tänker på en viss resa jag verkligen inte vill ha ogjord.

 

Jag tänker inte dra upp vad jag gillar med mig själv kroppsligt, men det finns deffinitivt saker jag gillar med min kropp. Vissa saker skall jag fixa till så jag gillar de mer, då med hårt slit på IKSU i höst och vår :) IKSU se upp för mig nu :P

 

//Puss och kram Jasmine

Dag 12 - Något jag gör hela tiden

Något jag gör hela tiden, den var lätt. Dansar gör jag hela tiden om det inte syns på mig kan det vara för att jag gör det i tankarna ibland. Om det spelas en bra musik på radion så försöker jag lägga en koreografi till den. Vist när man kommer till krogen och ska dansa så vet jag inte hur man gör liksom, det är inte den dansen jag dansar i vanliga fall. :P Men vist bjuder du upp så dansar jag helt klart :)

 

Om jag inte dansar, så tänker jag och även det gör jag hela tiden. Ofta så är jag som förvirrad och försöker reda ut mina tankar, men funkar inte så bra kan jag lova.

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 11 - Det här får mig att skratta

Alla tokstollar ute i internet världen får mig att skratta, min fantastiska bror när han sätter igång och leker clown :)

 

Att få vara sig själv, dansa, spela teater. Mycket får mig att skratta. Sjunga till låtarna som spelas i cd-spelaren i bilen med mor.

 

Vet inte vad jag ska skriva. En sak jag vet att jag ska göra är att prata med vännerna så jag får lite skratt idag och sedan ta en promenad. Detta blev ett kort inlägg men men.

 

// Puss och Kram Jasmine

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Dag 10 - Det här får mig att känna mig lycklig

Det här frå mig att känna mig lycklig. Detta är nog en av de svåraste av alla frågor/påståenden i denna "dag för dag" lista.

 

Det som får mig allra lyckligaste är att veta att man har någon som gillar/älskar en. Men det är inte alltid man vet om man har någon som gör det (ens föräldrar gör det alltid). Jag menar någon annan. Annars gör dans mig lycklig som ett litet barn på julafton, kan inte finnas något härligare än att få dansa. Att efter ett dans pass känna sig helt slut, nästan inte kunna röra sig för att man lagt ner all sin energi på dansen helt underbart. Att få vara med mina vänner gör mig också lycklig, eller att bara få vara ensam när man verkligen behöver det. Om jag känner mig nere en dag så sätter jag i hörlurarna nästan max och lyssnar på Takida, det kan alltid göra mig lite gladare. Men dans är helt klart ett stort hjälp om jag känner mig nere.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 09 - Min favoritplats

Min favoritplats är helt klart det vackra och underbara Hälsingland, men framför allt byn jag är uppvuxen i alltså Ramsjö. Det bästa jag vet med Ramsjö är att man kan bara gå en sväng på denna grusväg vi bor på och känna sig som fri. Man hör fåglar kvittra, bäckar/årarna rinner förbi. Det är en underbar känsla att var i det fria. Vist Sverige har kanske inte den bästa sommaren då det regnar och åskar mycket. Men de stunder det är sol så är det verkligen vackert här. Även vintertid är det vackert. Allt är snöklätt träden får den vita härliga färgen av snön och frosten. Det bästa med vintern här är att du kan ta skotern och åka en sväng finns flera skoterleder, fina stugor efter vägen :)

Nu är båda bilderna fixade i photoshop, vinterbilden är väldigt tillgjord, hade ingen annan.

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 08 - Ett ögonblick värt att minnas

Ett ögonblick värt att minnas.

 

Det måste vara studenten, att känna känslan av att man har klarat ett stort mål i livet är fantastiskt. Att få gå ut för trappen och känna sig som bäst för en dag. Inte för att skryta, men jag hade rätt bra betyg när jag gick ut gymnasiet, det är också en toppen känsla och veta att man klarat det man velat nå. När man man gick ut för trappen så gick man in i verkligheten. Man gick från att vara ett barn till vuxen på bara några minuter. Man får en helt annan inblick i livet efter man tagit studenten. Man vet inte riktigt vad som kommer hända framöver, men man kan alltid se tillbaka till tiden som varit. Jag vet att bara någon dag efter studenten så satt jag och var orolig om jag skulle komma in på univeristetet, om jag skulle ha råd med bartenderutbildningen och kommer jag ha jobb om jag inte kommer in på universitetet?? Men när man tog studenten tänkte man inte på något annat än att bara ha kul och vara en sista gång med sina klasskompisar.

 

Finns många ögonblick att minnas, men detta är toppen :)

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 07 - Något jag tänker på hela tiden

Något jag tänker på hela tiden. Jag kan göra detta antingen enkelt för mig eller svårt. Finns mer än en sak jag tänker på hela tiden, men kommer göra det enkelt för mig. Kanske någon gång i framtiden får ni veta något annat jag tänker på hela tiden.

 

Men något jag tänker på hela tiden är hur min framtid kommer se ut. Alltså inte bara vad jag ska bli, utan också vad kommer hända om en vecka, om en månad. Jag kan sitta och fundera på vad jag ska göra om en timme, ska jag ta en promenad, ta mopeden en sväng, åka till Ljusdal eller vad ska jag göra? Det är liksom att jag inte kan sluta tänka på det. Och många gånger får jag upp i tanken hur kommer jag bo, har jag en partner, får jag barn? Livets stora frågor tänker jag på hela tiden, kan inte förstå varför men så är det.

 

Så vad ska jag göra om en timme? Bra fråga, antingen jobba eller bara ta det lugnt. Jag vet inte. Tiden får visa det.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 06 - Mitt tidigaste minne

Mitt tidigaste minne.

 

Det måste vara den gången vi skulle flytta från ett hus till ett annat. Det var väll ca 300 meter om änns det mellan husen. Kommer inte ihåg hur gammal jag var men säg att jag var fyra år kanske. Jag ville jätte gärna hjälpa till med att bära något, man behövde ju bara gå en bit alltså inte åka bil för att flytta. Så jag får först bestiks lådan i händerna och de säger, detta ska bäras bort. När ett gäng karlar tog och bar mamma och pappas säng så rammlar det ut en penna från stommen, så den tar jag själv insiativet och tar upp och bär in i nya huset.

 

Det var det jag minns ungefär från den händelsen :P Men kom på nu jag minns ju när jag, pappa och store bror skulle baka muffins åt mamma som låg på sjukhuset när hon fött min lille bror. Det roliga som hör till denna historia är att vi hade för mycket smet i formarna så det blev inte många små muffins utan EN stor muffins. Detta hände en månad efter min tre års dag.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 05 - Favoritplagget ur garderoben

Favoritplagget ur garderoben, är enkelt att svara på.

 

 

Måste jag säga mer än att det är skjortan jag pratar om? Köpt på Kaphal för en liten slant. Går att ha stängd, ha öppen, med eller utan midje bälte. Ja som allt. :) Älskar den verkligen.

 

Bilden är tagen på The studio i Umeå. En fantastisk dag med ett gäng tjejer :)

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 04 - En resa jag minns

Detta inlägg borde ha gjorts igår, men det får bli två dagar skrivna samma dag då jag inte hade tid igår.

 

En resa jag minns, jag har bara gjort en utomlands resa och det var till Grekland men klassen när vi gick i nian. Vist man skulle kunna säga att jag varit utomlands två gånger till, men Finland och Norge kallar jag inte utomlands. Det är ju våra grannländer. Jag åker ner till Hudiksvall med mor för att där hoppa på bussen som min faster redan satt på från Gävle. Vi skulle åka buss i ca sju eller nio timmar kommer inte ihåg detta var sommaren mellan 5:e och 6:e klass. När vi kommer till gränsen står min kusin och väntar på oss och kör oss hem till henne då i Mo i Rana äntligen. Vi gjorde inte så mycket speciellt den dära veckan, men varje dag så tillbringade vi timmar på affärerna där i Mo i Rana och hade trevligt. Näst sista dagen har jag för mig så går vi en promenad och hittar ett stall som min kusin viste om. Dock inte tänkt så långt att jag verkligen gillade hästar på den tiden(man kan inte tro det idag :p). Sista dagen så tar vi och åker till en stuga uppe i något berg man kunde bara köra bilen en bit sedan gå upp för berget. Tur kan jag säga att vi inte skulle ända upp :P Vi hade jätte trevligt, men till sist måsta jag och min faster åka från Norge. Från staden där man gick och la sig när solen gick upp. Det var första gången jag såg midnattssol. När vi är tillbaka i Hudiksvall var klockan runt tre min mor hämtade mig på samma ställe som hon lämnade mig. Hon hade med sig posten och jag hade fått paket från både Polux och läslusen om jag inte minns fel. Två bokklubbar jag var med i, tror nästan att det var roligare för mig att få de än att komma hem den natten...

 

Det var en liten del av min historia, skulle inte klara av att berätta den i detalj här på bloggen.

 

// Puss och kram Jasmine

Inlägg

Åååh, jag känner att jag vill skriva ett blogginlägg. Denna känsla är rätt skön, har liskom inte haft den på väldigt länge nu. Efter jag började med uppdateringar varje dag i lördags över dessa olika "ämnen" att skriva över har jag fått sådan lust att skriva klart alla ämnen så snabbt som möjligt, men måste skriva en om dagen, har jag bestämt mig för. Så det får inte bli ett till sådant inlägg idag då jag gjorde det redan imorse. Vet inte om jag har något intressant att skriva om dock.

 

Kan ju nämna att jag jobbar istortsätt hela sommaren eller de veckor som mor har jobb åt mig iaf. Kommer åka till Falkenberg någon gång efter den 26 Juli. Varför just efter det datumet är för att min bror fyller år då och det får jag inte missa och man får pengar runt 25 :P Väll där nere blir det Liseberg, Ullared och Harry Potter och dödsrelikerna del 2 på bio :) Längtar så tills jag får träffa P igen :)

 

Just nu håller jag på och uppdaterar min Iphone, så jag kan spela spelet Smurfs' village igen. Måste uppdatera det igen, de får nya uppdateringar lite nu och då så. :) Senare blir det jordgubbar och grädde alternativt med mjölk.

 

Idag blev den första promenaden jag har tänkt att ta en varje dag hela sommaren, men har varken haft orken eller viljan innan idag. Ska försöka gå samma sträcka som jag gick idag varje dag. Har inte blivigt att man gått så mycket som man gjorde i Umeå, sedan man kom hem till Ramsjö igen. Man kan aldrig tro hur vacker det egentligen är att bara gå en kort promenad i skogen och få se Vallån rinna under bron, helt fantastiskt. Ska försöka komma ihåg kameran någon dag och knäppa kort efter vägen :)

 

// Puss och kram Jasmine

Dag 03 - Något/någon jag inte kan leva utan

Något/någon jag inte kan leva utan, den var nästan lite svår att svara på. Men om jag inte hade alla mina fantasitiska vänner skulle jag aldrig kunna leva. Sedan har man ju en dator som är en ganska stor del av sitt liv, jag skriver på den, jag pratar med mina vänner, jag spelar spel, jag kan bara söka på olika frågor jag har för att bli lite klockare. Man kan göra så mycket med en dator idag så man blir nästan galen. Vist jag klarar helt klart av att vara utan den, då man vissa dagar inte änns tänker en sekund på att starta den. Utan datorn hade jag inte haft kontakt med så många av mina vänner eller släktingar, vist såå hade man pratat mer i telefonen men det hade varit jobbigt i längden.

 

Detta var helt klart det svåraste att svara på, det är egentligen inte många saker som man skulle klara sig utan, men det är lika många saker man kan klara sig utan. Men det viktigaste är nog att man kan få ren luft och mat som är det viktigaste för att kroppen ska klara sig + vänner man kan prata med så lever man länge. Nu låter det som att det är ett krav att ha massor av vänner, men nej det är det inte. Har man en väldigt bra vän så räcker det. Om man är som mig så måste man komma bort från sina vänner och familjen ibland också för att kunna leva, få var för sig själv en stund. Jag kallar mig själv ibland ensamvarg, som behöver sina vänner ofta. Behöver träffa mina vänner snart annars blir jag galen tror jag.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 02 - Mina bästa vänner

Mina bästa vänner. Kommer gå igenom min allra bästa vän och sedan några som gjort mitt liv till vad det är idag.

 

Jag skulle säga såhär jag har många väldigt bra vänner, men just en bästa vän. Och det är den fantastiska, underbara, härliga, snälla och smarta Sofie. Hon har varit min vän väldigt länge nu så länge så jag inte änns kommer ihåg när vi träffades första gången. Eller första gången var nog dagis, men menade då började träffas utanför skolan. Hon hjälper mig om jag skulle ha något problem eller hon finns där för att bara prata. Vist vi har inte samma tid för varandra som vi hade förr, men en riktig vän är den som man kan prata med när man känner för det och då är det som det alltid har varit. Vi har bråkat som alla vänner gör ibland, men vi blir även vänner igen. Skulle inte klara mig utan denna toppen person. Om du läser detta Sofie ska du veta jag saknar dig, är lång tid sedan vi pratades vid nu.

 

Som sakt jag har många väldigt bra vänner också. Jag skulle vilja nämna två av de Amanda och Patricia, de påminner om varandra lite granna, men det är bara lite. Amanda träffade jag första gången första skoldagen på gymnasiet. Första gången jag riktigt bjöd in henne till mig var väll min födelsedag som jag inte ville fira själv. Och sedan dess så gjorde vi ganska många saker tillsammans efter skoltid. Har nu tyvärr inte träffat henne sedan vi tog studenten och kramades för sista gången efter vi åkt lastbilsflak. Saknar dig Amanda, vi får ses i sommar och hitta på något skoj :)

 

Patricia och jag träffades igenom en flickvän till en vän till mig. Långsökt jag vet, men flickvännen och Patricia bodde i samma korridor ett tag och jag var dit på ett kalas. Sedan så träffades jag och Patricia någon gång och blev sedan vänner. Om man säger såhär vi träffades minst en gång i veckan om inte mer när terminen fortfarande var. Alltså detta är en av mina närmsta vänner i Umeå. utan henne hade tiden i Umeå varit väldigt kråkig och man hade inte haft så mycket att göra. Saknar dig också Patricia, snart kommer jag ner till dig och då ska vi ha kul :)

 

Måste bara nämna "mitt rödvin" också alltså Alexander (Acke) en vän sedan jag gick i ettan kanske tvåan i grundskolan, vi tillbringade alla raster tillsammans var ute i skogen och lekte (under de tidigare åren i skolan) det blev sedan mer diskussioner och ev ett kortspel eller två. Kallar honom mitt rödvin då vi hittade en dikt som lyder "Gammal vänskap är som gammalt vin, ju älder destå bättre" och jag och Acke bestämde oss då för att vi var varandras rödvin. Utan Acke hade jag absolut inte varit den person som jag är idag.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 01 - mina drömmar

Mina drömmar...Det finns många olika drömmar som jag har allt från små till stora som utbildningar och resor, men tänkte att jag bara skulle berätta om dessa två denna gång.

 

Hm, min största dröm är att bli lärare inom ämnet dans, som jag älskar mest av allt. Dans har funnits i mitt liv ända sedan jag var liten. Jag ville showa för mina föräldrar och vänner, det berättas om att jag bad alla att sätta sig på en stol/soffan och kolla när jag dansade eller gjorde något annat. Min dröm är att bli lärare för att jag vill lära andra människor det jag älskar mest. Bildlärare är också en dröm som redan är påbörjad.

 

En annan dröm är att åka till Australien och få se hur det ser ut på andra sidan jordklotet. Det har varit en dröm länge tänk att kunna simma vid korrallreven, se den fantastiska Opera byggnaden på riktigt.

 

Skulle kunna berätta om flera resor till skulle vilja göra en kulturhistorisk resa och se hur konsten och dansens historia kommit fram på den plats där den kom. Eller bara en road-trip genom USA, en tur till London och se allt intressant där. En annan dröm är att skaffa sig en egen fotostudio och en bra digitalsystemkamera eller varför inte en egen dansstudio hemma. :)

 

Nä, nu ska jag sluta med mina drömmar och komma till drömmarnas land när jag somnar istället.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag för dag

Jag har blivigt såååå dålig att blogga så jag måste ha något att blogga om. Så jag gör som många andra bloggare och ska pallra mig igenom en lista och denna lista handlar bara om saker om mig själv. Jag vet låter egotrippat men men.

Dag 01 - Mina drömmar
Dag 02 - Mina bästa vänner
Dag 03 - Något/någon jag inte kan leva utan
Dag 04 - En resa jag minns
Dag 05 - Favoritplagget ur garderoben
Dag 06 - Mitt tidigaste minne
Dag 07 - Något jag tänker på hela tiden
Dag 08 - Ett ögonblick värt att minnas
Dag 09 - Min favoritplats
Dag 10 - Det här får mig att känna mig lycklig
Dag 11 - Det här får mig att skratta
Dag 12 - Något jag gör hela tiden
Dag 13 - Vad jag gillar med mig själv
Dag 14 - Mitt rum
Dag 15 - Favoritfotot
Dag 16 - Mitt favoritminne
Dag 17 - Det här får mig att må bättre
Dag 18 - Det här hade jag på mig idag
Dag 19 - Något jag ser fram emot
Dag 20 - Mina rädslor
Dag 21 - Det här är viktigt för mig
Dag 22 - Mina starka sidor
Dag 23 - Vad jag gillar att göra
Dag 24 - Det här är jag bra på
Dag 25 - Något jag hatar att göra
Dag 26 - Min favoritsport
Dag 27 - Det här glömmer jag aldrig
Dag 28 - Min familj
Dag 29 - 3 saker jag gjort idag
Dag 30 - Bästa fotot hittils
Dag 31 - Det här älskar jag att göra

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0