Järvzoo

Jag lovade efter jag och P var på Järvzoo att jag skulle lägga upp lite bilder där ifrån. Och jag har inte kommit för det än. Men nu kommer jag lägga upp lite bilder. Så njut av vackra djur :)
 
Kaninen som låg och vilade efter att alla varit och klappat på den.
 
Skillingar (getters barn. Vist heter de skillingar?) och en kalv. En av skillingarna hette Jasmine vet dock inte vilken :/
 
Älgen som bara låg och var tråkig. Fanns fler lite längre bort man såg de knappt.
 
Första gången jag ser en ren unge. Vet inte vad renens barn heter. (Jag är ju inte zoolog heller ;))
 
Myskoxe som stångades senare med sin egen matränna.
 
En grymt söt björnunge högst uppe i trädet :) Såg på när denne klättrade upp hela vägen.
 
Björn mamma och björnunge så söta tillsammans :)
 
Ser ni den vackra vargen bland stenar och grönt?
 
Fjällräven som håller på att fälla sin vinterpäls.
 
Opps, nu blev det en vacker bild tagen på sundsbron hemma i Ramsjö
 
Också en bild som egentligen inte hör till temat, men min nyaste "nalle" jag köpte i Furuvik. Jag har suktat efter en sådan länge tycker de är sååå fina :)
 
Klart att det fanns fler djur på Järvzoo, men jag var inte framme med kameran så ofta som jag borde ha varit.
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Hejsan hoppsan

Men hejsan, det var några dagar sedan nu. Har inte hänt så mycket faktiskt...
 
Åkte tillbaka till Umeå i torsdags, blev lite geocaching på vägen så det tog lite längre tid. Men vad gör det? Jag hade grymt kul att leta skatter om inte annat :)
 
Fredag och lördag bestod mest av att spela sims och äta de måltider man måste äta. Igår spelade jag istortsätt hela dagen utan pauser, mer än för lunch å middag då förstås. 
 
Blev hela tre rätter igår :) (som vanligt med min fantastiska vän P) Mintkladdkakan var fantastisk :D
 
Idag blir det att plugga (vill få klart en uppgift idag så jag inte behöver tänka på den) å då är det sommarkursen jag pratar om. Jag ska också ta mig till "Lorissa Lovebomb" för att gå på hennes bloppis, ska bli kul att se vad hon har att erbjuda. 
 
Blir nog lite sims 3 spelande också. Om jag blir klar med uppgiften någon gång ;)
Men nu diska sedan plugga en stund.
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Misslyckande?

Även idag har jag varit ute på lite Geocatching, hittat en av de fyra jag var ute för att hitta. Dock så är två av dessa ur funktion just nu då det inte finns någon logg i lådorna, man kan skriva i så antar att lådorna kan vara borttagna för tillfället.
 
En av de har vi letat och letat men inte hittat varit och letat den tre gånger under dagen men ingen lycka hittlis. Kanske hittar den någon annan dag. Än ger jag inte upp med denna.
 
Har inte hänt så mycket mer idag. Lite jobb.
 
Vet inte vad jag ska skriva om just nu.
 
// Puss och Kram Jasmine

Geocaching

Hejsan hoppsan. 
 
 
Idag har jag gjort något väldigt roligt :) Jag har för första gången testat geocaching. Det är en form av "verklighets- och utomhus-baserad skattjakt som använder sig av GPS-enheter". Man antar en utmaning och försöker finna en gömd geocache(behållare) som finns på ett vist ställe. I utmaningen får man också GPS_koordinater till platsen som denna finns. De har pratas mycket om detta på nyheterna idag och jag har tidigare hört om detta. 
 
När man väl hittat geocache(behållaren) så skriver man i en logg att man funnit den, samt väljer man om man vill behålla skatten som finns eller låta den ligga kvar. Om man väljer att "ta" skatten ska man lägga tillbaka något likvärdigt eller till ett högre värde. Jag valde att inte "ta" skatten denna gång utan bara att logga att jag varit där.
 
Jag testade det genom att kolla upp vart jag kunde få tag på koordinater och blev medlem där och hittade min första "skatt" tidigare idag. Fanns några stycken här i vackra Ramsjö faktiskt. Jag trodde inte det fanns här faktiskt. Ska ta mig en sväng ut och leta vidare någon dag :) Finns många runt om i Sverige och Världen, går ju alltid att kolla upp vad det är om du är intresserad. 
 
Kolla denna länk: http://www.geocaching.com/
Mycket bra information om Geocaching.
 
Kommer helt klart komma fler inlägg om detta. Framför allt om jag fortsätter med detta. (Det var kul att leta)
 
// Puss och Kram Jasmine

It

Hejsan hoppsan nu sitter jag och kollar på förra årets buskis från Vallarna i Falkenberg. Den är inte alls lika bra som de tidigare.

Igår var vi i Furuvik och härjade. Insåg att det roligare är att se alla djur, än att åk attraktionerna som de har där. Men jag sitter här med ett åkband runt handleden och funderar på om jag ska behålla det på hela sommaren eller ta av mig det i vecka, inte bestämt än. Ni får även se den vackra bilden på ansiktsmålningen som jag gjorde.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men går nu att skriva på appen så kan bli att jag skriver oftare igen :)

Har idag sätt två filmer till sommarkursen. Först the children of corn och sedan it(det). Båda anses vara skräckfilmer, men jag tyckte att it var läskigare helt klart.

Nu ska jag se klart.

// Puss och kram Jasmine

Midsommar

Som vanligt är det ett tag sedan jag skrev. Har inte hänt allt för mycket sedan sist, har tagit promenad med bror och P. Var till tandläkaren igen i torsdags, de plågade mig rätt bra. Men tanden känns inte det som känns nu är det skadade tandköttet som de ordnade åt mig ;) Alltså de skadade det aningens.
 
Vaknade här om dagen och upptäckte att jag hade fått ett mail, såklart kollade jag det. Och då fick jag veta att jag är godkänd i etik tentan. Så skönt att den är klar. Tredje gången gillt.
 
Igår midsommar dagen blev inte allt för mycket, blev mer jobb än vad det blev midsommar firande. Både sömnad och slänga ved blev det. Baka tårta också. :) Middagen bestod av grillat och potatisgratäng :)
Bilderna är i ordningen, två på promenaden runt vackra Sund här om dagen. De sista tre bilder är från igår med grillning av kött samt min talrik. Glömde att lägga på den grillade paprikan.
 
Idag blir det att åka till Furuvik och ha skoj, se djur samt åka lite karuseller :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Goddagens!

Hejsan svejsan. 
 
Nu sitter jag ute på trappen och läser kurslitteratur. Väntar på att Hemglassbilen ska komma, men känns lite som att den redan kört förbi här. Den skulle varit här för en bra stund sedan enligt deras hemsida. Men man vet aldrig jag hoppas att han kommer :) 
 
Jo å kurslitteraturen som jag läser idag är mesta dels sagor. Har precis lästklart Bröderna Grimms sagor Askungen och Snövit. De är inte riktigt som Disney har gestltat de i filmerna. Mer blod och yngre barn som gestaltas i sagorna. Men båda slutar lyckligt iaf.
 
Nu blir det att läsa the ledgend of sleepy hollow. Jag har sätt en version av Disney där också men inte så att jag har något minne av hur den är tyvärr. Men läsa och se :)
 
Kände att jag kunde bjuda på en bild när jag ändå sitter här ute. Inte ofta jag visar sådanna bilder så :)
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Regn

Regnet det bara vräker ner. 
 
Det kan vara bra när jag ändå inte ska göra så mycket mer än att plugga och se på film. Har hunnit läsa lite kurslitteratur, har ett gäng sagor som ska bli lästa innan gruppchatt och uppgiften ska in. Vill gärna vara klar innan chatten så jag har lite extra tid till uppgiften och inte bara behöva läsa konstant fram tills den ska in. Utan bara sitta och skriva den sedan. Och vissa filmer ingår faktiskt i kurslitteraturen :) Mest skräckfilmer men ändå ;)
 
Berättade jag det igår?? Alltså att jag är godkänd på senaste kursen :) Då är allt klart inför nästa kurs och jag får alltså gå den :) Åka till Indonesien, jag läääääängtar så :) Men väldigt skönt att veta att jag inte har omtenta i denna kurs i augusti :)
 
Nu blir det antagligen att läsa kurslitteratur.
 
Vi hörs
 
// Puss och Kram Jasmine

Hejsan

Hejsan alla läsare!
 
Som ni alla ser har jag inte skrivit på några dagar, detta beror på att jag har åkt hem till vackra och underbara Ramsjö. Så jag sitter väldigt sällan vid datorn och sitter jag här så gör jag något speciellt. Men ni ska få en liten uppdatering (även om den är tråkig och innehåller inga bilder).
 
I onsdags åkte jag och P hem till mina föräldrar för att bara vara och att jag skulle till tandläkaren på torsdagen. Och självklart läsa kurslitteratur (idag blev jag klar med en till :) )
 
Torsdagen gick åt till att jag skulle till tandläkaren. Inga glada besked därifrån en rotfyllning, den är påbörjad och blir förhoppningsvis klar i nästa vecka. Å jag har faktiskt inte haft några speciella besvär innan heller, men tandläkaren ansåg att det behövdes så det inte blir det senare eller komplikationer med en vanlig lagning av ett hål. Ska bli skönt när det är klart.
 
Igår(fredag) blev rätt lugn hände faktiskt inte så mycket. Såg på film och läste kurslitteratur(även den ena av två filmer var faktiskt till kursen). Åååh vist ja hjälpte till med en dator som krånglat här hemma också. Den fungerar fin fint nu. Sitter och skriver på den nu.
 
Och idag har jag och P varit till Järvzoo och kollat på alla fina djur, allt från kanin till varg, älg, Lo (lodjuret var SÅÅÅÅÅ fint. Men fick ingen bild på de då de var så skygga. Kan skriva längre inlägg när jag kan koppla mobil till min egen dator. Har inte bild på alla djur men några i alla fall :)
 
Bjuder på en bild på de vackra björnarna. Hona och tre ungar :) Här på bilden mamma och en unge.
 
Nu vet jag inte vad som kommer hända men blir troligtvis spela kort eller se någon film med far och mor.
 
// Puss och kram Jasmine
 
Ps. ha en trevlig lördags kväll allihopa :) ds.
 

Home!

Godmorgon, hoppas alla vaknat på rätt sida idag :) Annars kan det bli illa ;)
 
Idag blir det mest att tvätta, städa iordning rummet blir det nog också, packa och plugga. Jag åker imorgon till Ramsjö. Komma hem och kanske blir att jobba lite, men ska också till tandläkaren under tiden jag är hemma nu. Så får se hur mycket jag måste göra med tänderna ;) Iaf fixa två hål de vet jag att jag har iaf ;)
 
Nu ska jag ta och plugga lite, tror inte jag kan klämma en bok idag också. Idag är det nämligen en engelsk bok som står på schemat. Men en bit i den borde jag komma. 
 
Komma hem till det vackra Sund imorogon :)
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Tjollahopp

Hejsan hoppsan. 
 
Det blev inge inlägg igår. Har egentligen ingen större aning om varför det blev på det viset men men. Jag städade ugnar, spelade bangolf/minigolf, var på tiwoli och ja vad gjorde jag mer igår såg massa avsnitt av Vampire Diaries. Jag hade något att göra igår. Jag nämnde nog på fredagskvällen att jag köpt skor såhär ser de ut iaf. 
 
Tänkte visa hur "hemska" mina gamla skor ser ut också men det är inget att visa. Iaf nästan ingen sula att visa ;) De var superslitna under till. Men nu nya och fina skor som pryder mina fötter.
 
Idag har sommarkursen börjat, jag kommer gå en som heter "barn i skräckfantastik" så jag kommer läsa skräckromaner, historier och se skräckfilmer i massor i sommar :) Hoppas det blir många skratt och mycke rysningar som går genom kroppen i sommar. En bok jag egentligen inte har en aning om vad den gör i kurslitteraturen har jag iaf läst idag och det var Kalle och Chokladfabriken. Bra bok, förlåt men måste säga att filmen är bättre. Boken är skriven för yngre personer och blir lite barnsligt skriven då och då. Började läsa den och inte många gånger jag la ifrån mig den så den var utläst idag också ;) 
 
Jag har också tagit mig en LÅNG promenad med P idag :) Blev att gå ca 4 timmar och 15 minuter. Men då räknar vi även med paus för att äta och gå på några affärer in i den tiden.
 
Nu blir det sängen Natti natt KRAMAR
 
// Puss och Kram Jasmine

Klockan 4

Ja jag skulle väll skrivit detta inlägg runt fem tiden i morse men jag orkade inte. Någon gång efter fyra vaknar jag av att grannarna nedanför sitter och pratar. Ja de får gärna sitta och prata för mig, men inte skrika!!! Jag kunde i alla fall inte somna om tyvärr. Så jag har varit uppe sedan fem i morse någon gång.
 
Nu börjar jag bli trött, snart krypa ner i sängen och sova. Antagligen blir det att läsa lite bok också (om jag orkar).
 
Idag gick jag ner på stan med P, vi gick runt och kollade lite överallt. Gör ett blogginlägg imorgon över det jag köpte. Nu orkar jag inte vara duktig å ta kort. 
 
Men hoppas ni sover gott inatt kramar.
 
Gjorde min första fiskbensfläta i morse då jag var som piggast :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Fredag

Ja, enligt kalendern är det fredag. Men jag tycker det känns som att det är måndag. Var ju som en söndag igår, med röd dag och allt. Igår hände inte så mycket, kollade massor på Vampire Diaries kommer nog bli några avsnitt av det idag också :) Var till Gamlia för att kolla på hur de firade Nationaldagen och träffade H lite senare på eftermiddagen.
 
Onsdags kvällen var väldigt trevlig, först tenta som inte var allt för trevlig men sedan en eftermiddag i stan med P. :) Och vi avslutade kvällen med att se på Röjar Ralph, väldigt gullig film om inte annat.
 
Kaffe var väldigt behövligt under tentan, när huvudet började skrika på mig att sluta.
Jag hade ingen öl hemma och inte heller någon cider. Så det fick bli en tentaROM istället. En helt fantastisk rom är detta. :)
 
Blir nog en promenad nu innan solen står som högst på himlen och man blir stekt när man promenerar. Och vi får hoppas att ni får mer inlägg att läsa nu när jag har mer tid för bloggen. Sommarlovet är ju här :) Även om jag läser sommarkurser och jobbar borde jag kunna skriva något inlägg om dagen :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Ny dag

*Gäsp* Godmorgon. Hoppas alla sovit bra, det har jag men är lite trött just nu. På dagens schema står det att skriva en hemtentamen. Så jag måste ta och pigga på mig, men den börjar inte riktigt än. Har någon timme på mig att vakna, jag går hellre upp för tidigt än att gå upp ca en halv timme innan och inte alla hunnit vaknat.
 
Har ingen aning om vad som händer mer tror inte att det är så mycket faktiskt. Kan bli super lugnt när jag skrivit klart tentan. Bara andas ut och känna att jag gjort allt som ska göras till denna kurs. Och att det är sommarlov efter tentan. Men kan bli så att jag skriver en omtenta i en annan kurs på fredag. Men det är på fredag det :P Det är verkligen att ta en dag i taget när man har flera tentor som hänger i luften...
 
Men nu frukost. Hoppas ni får en toppen dag och att vädret blir finare på eftermiddagen.
 
// Puss och Kram Jasmine

Skriva lite, tvätta lite.

Godmorgon, idag kändes det lite segt att kliva upp. Behövde dock inte kliva upp för ens kvart i sju. Men kände att det inte var någon idé att bara ligga kvar i sängen för att somna om flertalet gånger. (Ungefär varje gång larmet ringer). Så jag klev upp i stället. Kanske bra, jag ska försöka lära mig att kliva upp första gången larmet går igen. 
 
Idag står det på schemat att plugga och tvätta. Får skriva lite, tvätta lite, skriva lite, tvätta lite. Tvätten gör ju sig själv som tur är jag behöver inte vaka som en hök över det :) Vad jag vet händer det inte så mycket mer idag. Men man vet aldrig.
 
 
// Puss och Kram Jasmine
 

"Nobody puts Baby in a corner"

Dagens tema på min bloggserie "om mig" är helt klart film. Jag kommer även nämna lite serier då jag inte har ett eget tema för det. 
 
Jag måste nog säga att jag är uppvuxen med film. Hemma har det alltid funnits någon film jag inte tidigare sätt och det finns nog minst 10-20 filmer i varje kategori som finns. Då menar jag hemma hos mina föräldar. En dag räknade jag alla filmer som vi hade och det var mer än ett par hundra stycken. Men då både VHS, DVD och sådana som vi hade spelat in. Jag kan erkänna jag har inte sätt alla filmer som min mor äger. Kanske blir ett uppdrag för mig. Men tror det kommer ta flera år bara att se igenom de. Även om jag sätt några av de har jag sätt långt ifrån alla. 
 
Jag själv har också en hel del filmer. Satt och skrev in alla på ett dokument här om dagen och jag har inte riktigt räknat ut hur många de var men straxt under 300 DVD filmer har jag i min bokhylla. Och nu sitter ni och tänker har hon sätt allihopa?? Nej det har jag inte gjort har 13 filmer jag inte sätt. Eller sex av dessa filmer har jag sätt men har inte den blekaste aning om vad de handlar om så jag ska se om de. 
 
Min film samling bilden är gammal så det har tillkommit några filmer. De filmer som ligger ner är inte minna de har jag lånat av min mor.
 
Som jag tidigare sa, jag är uppvuxen med film, jag har sätt en hel del. Om någon skulle fråga mig vilken min favourit film är så skulle jag inte kunna vara ett ärligt svar på denna, då det ändras från dag till dag. Jag skulle heller inte kunna säga viljen genre jag gillar mest det är också olika från dag till dag. Många skulle nog också tro att jag är super duktig på skådisars namn och exakt vilka filmer de är med i, men så är inte fallet. Jag känner igen många skådespelare när jag ser de, men kan inte sätta namn på så många. 
 
Bland mina filmer står också ett gäng serier, de är också inräknade i antalet filmer jag har, men då har jag bara räknat serien som en inte som att jag har 8 säsonger av en serie utan en hel serie är som en film. 
 
Tänkte lista lite filmer och serier jag gillar och ev en kommentar också.
 
Disney klassikerna (äger inte alla men hälften)
Blue Crush
Dirty dancing (sätt så länge jag kan minnas)
Coctail (gjorde så jag ville bli bartender)
Harry Potter (såååååååå bra, hade ofta igång när jag skulle sova när jag var yngre)
Twilight (böckerna är bättre)
One tree hill (serie man inte kan annat än att älska)
OC (såg inte förens lång efter den var klar, föll direkt)
The Vampire diaries (grymt bra serie om man gillar vampyrer som ändå är väldigt mänskliga)
Skilda världar (såg som liten och ville se vad jag tyckte. Blev fast har dock inte sätt alla volymer jag äger än)
Dr Quinn
 
Lite smakprov på vilka filmer jag gillar, inser nu att jag inte skrivit upp en enda dansfilm, men de flesta jag sätt är grymt bra. Inte heller någon action eller skräckfilm. Syns vilket humör jag är på idag iaf. Men jag kollar gärna på alla genre men det skiljer sig från dag till dag vad jag är sugen på. Har iaf mist en film från varje genre i bokhyllan.
 
Förr kunde jag sitta och se två, tre, fyra filmer om dagen. Nu mer händer det väldigt sällan, nästan så att jag måste vara sjuk för att kunna göra det. Idags läget så ser jag knappt en film eller serie om dagen, har annat för mig än att kolla på film. Men det går väll upp och ner det med.
 
De serier jag håller på med just nu är Sons Of Anarchy, The L word, Hemlock grove(netflix serie), Skilda världar m.m.
 
Undra om det är någon som orkat läsa hela??  Har ni frågor om jag sätt en specifik film eller har film tips bara kommentera :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Mycke

Godmorgon/Goddagens
 
Idag har jag hinnit med lite granna. Frukost och tagit mig ner till stan för att fixa med pass inför resa. Registerat på sommarkurs. Jag inte så mycket mer jag gjort. Men jag har ju hela dagen på mig. Klockan är inte så mycket. 
 
Det som står på schemat idag är att plugga! Skriva av anteckningar och lyssna igenom föreläsningarna jag inte riktigt hängde med på så bra som jag borde ha gjort. Å ja jag borde ha skrivit av anteckningarna för länge sedan. Men jag har inte haft någon lust alls att pluggat. Sommaren har ju kommit till Umeå. Men nu ska jag ta tag i detta tenta på onsdag. 
 
 
// Puss och Kram Jasmine

Go kväll.

Hejsan svejsan...
 
Idag har jag gjort saker sedan jag vaknade. Vakna runt 7 då satte jag mig och såg klart på filmen "Never back down". Sedan blev det frukost med P. Kolla datorerna lite och sedan ta oss ner på stan för att shoppa loss. Eller iaf kolla om vi hittar något. Hem och bara ta det lugnt.
 
Jag handlade en ny kalender då min tar slut snart. Blev inte mer handlat. Sedan jag kom hem har jag spelat SimCity. Har gått både bra och dåligt för mig. Först gick det bra i flera timmar och nu på slutet har det gått nerför :/
 
Nu bara ta det lugnt..
 
Lite kludd jag gjorde på en föreläsning här om dagen.
 
// Puss och Kram Jasmine
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0