2010!

Idag är det nyårsafton. Alltså klockan 23.59 är sista minuten av året 2010. När klockan slår om till 00.00 så är det nya året här. Jag kommer som alla tidigare år vara med min familj och fira det nya året som kommer. Det blir att äta gott och ta det lungt. Jag kan rekomendera till alla som läser min blogg att knäppa igång SVT1 klockan 19.45 då kommer som varje år Grevinnan och Betjänten så jädra roligt varje år. Tänk att de fortfarande spelar den varje nyår :) Den håller på i en kvart så den kvarten kan alla ta och ägna åt grevinnan och betjänten. Kanske ta en break i drickandet eller iordningsfixande innan middagen eller nyårsfesten :)

Jag hade tänkt summera detta år men det tycker jag att jag gjorde så gott som innan jul. Men ska istället skriva vad jag förväntar mig av nästa år eller vad jag tänkt jag ska göra.

*Köpa en ny dator
*Åka utomland med Sofie i sommaren
*Åka till Patricia i sommar
*träna mer än detta senaste halvår.
*kanske en tatuering till
*dansa mer än vad jag gjort detta halvår.
*jobba bakom baren någonting
*Skaffa körkort(förhoppningsvis)

Allt detta jag skrivigt nu är vad jag skulle vilja göra året 2011 men man vet aldrig hur det kommer att bli, eftersom allt blir inte som man tänkt. Det jag menar med att träna och dansa mer än detta halvår är att jag i våras så gick jag dansgymnasium och då hade vi en massa dans var det kanske en dag i veckan jag inte dansade på vardagarna. Och detta halvår har jag inte dansat nästan något. Tränat har jag gjort men inte i samma utsträckning som man får träning när man dansar så ofta som jag gjorde förut. 

Nästa års nyårslöften kommer jag inte skriva ut i min blogg pga jag vet inte om jag kommer kunna hålla de nästa år. Ni kanske får veta vad det är senare, om någon månad eller så.

Men jag hoppas att alla har en riktigt bra nyårsafton äter gott, för de som ska ut och dricka att de dricker något gott och att alla får ett riktigt gott nytt år också.


Gott nytt år från mig :)

// Puss och kram Jasmine
Ps. vi syns nästa år. (det är imorgon) ;)

God Jul

God Jul på er blogg läsare. Jag vet att jag inte har många men några få är det i alla fall och det är jag nöjd med.

Idag är det inte julafton utan juldagen. Igår var det julafton den dagen som hela familjen brukar vara samlad mor, far, mina två bröder och jag. Men min store bror var inte här då han firade dagen med sin flickvän och några andra. Det var en trevlig och mysig dag trots det kändes konstigt då inte store bror var här. Julklapp vid sängen när man vaknar, risgrynsgröt till frukost. Julbord till lunch sedan julklapps utdelning och som vanligt vid 15 så spelars Kalle Anka och hans vänner på SVT1. Efter det fick vi främande av ett par som alltid har kommit och hälsat på under julaftonen i flera år nu.

Idag så kom min store bror och hans flickvän hit, jag tror att jag, mina bröder och storebrors flickvän blev barn igen. Då vi tog på oss vinterkläderna och slängde oss i snön på gården, men vi gick också upp för en backe här och åkte lite snowracer :) Som fyra små barn igen kan jag bara säga. Riktigt roligt var det faktiskt. Senare nu i dag så gick vi upp för backen igen och tände en brasa och satt och pratade vi fyra, tog fram grill korven gjorde vi också faktiskt.

Nu ska jag ta och se om man kan göra något mer innan man ska sova då mor, far och lille bror sitter inne i vardags rummet och kollar på The green mile. Jag har sätt den så många gånger nu så jag orkar inte se den igen. Men det som är knivigt för mig att ta och sova just nu är för att min säng står i vardags rummet.

// Puss och kram Jasmine

Ps. God jul på er igen ;)
Man kan aldrig säga God jul för många gånger.

HEM!!!

Idag åker jag hem :) Dock vet man aldrig hur försenad tåget kommer bli, men hem kommer jag att komma :)

Idag tänkte jag skriva upp lite bra böcker som borde läsas enligt mig.

*Män som hatar kvinnor
*Flickan som lekte med elden
*Lyftslottet som sprängdes
*Systrar i jeans första sommaren
*Systrar i jeans andra sommaren
*Systrar i jeans tredje sommaren
*Systrar i jeans fjärde sommaren
*Harry Potter och de vise sten
*Harry Potter och hemligheternas kammare
*Harry Potter och fången från Azkaban
*Harry Potter och den flammande bägaren
*Harry Potter och fenixorden
*Harry Potter och halvblods prinsen
*Harry Potter och dödsrelikerna
*Twilight - Om jag kunde drömma
*New moon - När jag hör din röst
*Eclipse - Ljudet av ditt hjärta
*Breaking dawn - Så långe vi båda andas
*Pojken som kallades det
*Pojken som inte fanns
*Pojken som överlevde
*Barn 312
*Linas kvällsbok
*Linas kvällsbok 2

Det finns en uppsjö med bra böcker men det var de jag kom på just nu. Här nedan kommer en film lista med bra filmer också. Dock är det vissa av böckerna som blivigt filmer.

*Män som hatar kvinnor
*Flickan som lekte med elden
*Lyftslottet som sprängdes
*Systrar i jeans (första boken)
*Systrar i jeans andra sommaren (andra till fjärde boken)
*Harry Potter och de vise sten
*Harry Potter och hemligheternas kammare
*Harry Potter och fången från Azkaban
*Harry Potter och den flammande bägaren
*Harry Potter och fenixorden
*Harry Potter och halvblods prinsen
*Harry Potter och dödsrelikerna del 1
*Twilight
*Twilight saga New moon
*Twilight saga Eclipse
*The holiday
*Love Acually
*Prinsessa
*Linas kvällsbok
*My sisters keeper - Allt för min syster
*She's the man
*X-men
*X-men 2
*X-men The last stand
*Tuppen
*10 orsaker att hata dig

Det är svårt att bara skriva några av alla filmer som är bra. Detta var bara en liten del av alla bra filmer. Om du letar film tips så finns det fler tidigare inlägg om det på bloggen.

Nu måste jag börja packa :)

// Puss och Kram Jasmine

Äntligen!

Hej igen mina få läsare jag faktiskt har.

Nu är det en vecka och en dag sedan jag var inne och skrev. Har faktiskt för en gångs skull en bra anledning enligt mig också. Jag har haft VFU/praktik på en skola hela dagarna så man har inte hunnit med så mycket på dagarna och på kvällarna har jag suttit med hemtentan och skrivigt lite varje kväll. Igår vart jag klar med denna hemska, irriterande och lätt retliga hemtenta. Skickade in den idag efter några lätta omstruktureringar. Så äntligen är jag fri den.

På VFU:n har jag haft fullt upp att hålla i bild lektioner med eleverna på skolan. Det har varit jätte roligt och jätte givande för mig, eftersom alla klasserna har varit annorlunda emot för varandra. Vist de är grundskole elever och de kommer jag inte ha senare i min utbildning, men roligt att se hur alla elever lär sig på olika sätt som man aldrig tänkt på som elev själv.

Nä, nu ska jag ta och sova lite så jag orkar packa allt som ska packas innan resan hem till mamma och pappa imorgon kväll :)

// Puss och kram Jasmine

Promenad

Idag tog jag och V en promenad till Ica Maxi. Väldigt skönt att få gå ute i solljuset för en gång skull. Man sitter alltid inne och pluggar eller på föreläsningar just de timmar det är sol ute nu för tiden. Detta är en av de många bilder jag fick under promenaden.


Just nu skriver jag detta. Men har precis fixat klart lite till VFU planeringen som jag ska redovisa för min LLU person imorgon. Nu ska jag sätta mig och skriva lite på hemtentan få se om jag kommer underfund med något eller om jag kommer sitta och skriva som en galning nästa helg. Och kvällarna denna vecka. Har gjort 1a och 1b klara. Har börjat på fråga 2 och 4a. Kommer bli klar med fråga 4a idag. Hoppas även att jag nästan blir klar med fråga 3, dock har jag inte änns börjat på den än...

// Puss och kram Jasmine

Tvätt + hemtenta + julklapps inköp = DAGEN

Ja, idag har jag börjat med att tvätta alla kläder så man kan ha några kläder på sig när man ska och köpa en av de sista julklapparna. Kanske blir att man köper de två sista på en och samma affär vem vet? All tvätt hänger på torkning nu så jag kan fokusera mera på att skriva på hemtentamen som vi fick förra veckan, men den ska inte vara inne förens den 23 december. Men lika bra att göra klart den så mycket som möjligt innan VFU perioden börjar på måndag så jag måste verkligen sätta fart nu. Det är 7 frågor har börjat på tre ingen är riktigt klar så. Måste köra igång nu...

// Puss och Kram Jasmine som verkligen måste lägga på ett kol med hemtentan

Året var 2010!

Snart har ännu ett år gått jag vet att först ska det vara jul och sedan kommer nyår. Men jag letade runt på min blogg och kollade vad jag har skrivigt det gångna året. Har skrivigt om det mesta om mitt liv. Men jag började ju läsa vad jag skrev på nyår 2009 då det snart var 2010. Jag hade skrivigt saker som skulle komma under det iaf första halv av året då jag istort sätt viste vad som skulle hända. Så i detta inlägg tänkte jag gå igenom de punkterna och skriva vad som hände, eller vad som inte hänt.

* Tatuering, vist det blev en fantastisk tatuering som jag aldrig kommer ångra att jag gjorde.
* Projektarbete, dansen jag gör till mig och Sofie. Det blev en dans som enligt mig blev väldigt bra. Vist det skulle kunna blivigt en bättre dans, men det tänkte man inte på då.
* Slutproduktionen i dans. En helt underbar tid, synd bara att jag sträckte foten så var inte med på alla danser de sista föreställningarna.
* Söka danslärarutbildning med dansprov och allt annat som hör till. Nu kommer det som verkligen inte hände i mitt liv 2010. Tro det eller ej jag sökte aldrig till danslärarutbildningen. Det känns jätte dumt att måsta skriva det, men så är det faktiskt. Jag hade inte orken i våras att söka.
* Student bal, en helt fantastisk kväll blev det :) Åka i en snygg bil, fantastisk klänning, massa trevliga människor...
* Studenten, det var också en toppen dag. Först tävla om vilka som skulle få gå ner från trappan först, sedan gå som andra klass ner för trappan. Ta emot betyget som jag inte alls kan klaga det minsta på. Få bära studentmössan med stålthet. Första gången jag fick ha på mig min grymt sköna studentklänning :)

Sen blir det ju massor av jobb med att flytta och sådanna saker om jag kommer in i Piteå och det hoppas jag av hela mitt hjärta att jag gör. DANS är mitt liv och så skall det förbli. Kan ju säga det blev inte så mycket jobb att flytta till Piteå eftersom att jag inte änns sökte dit. Men blev mycke bestyr för att flytta till Umeå för att gå bildlärarprogrammet.

Ja, nyårs löften har man väll också...
* Innan 2010 är slut ska jag ha slutat äta onyttiga saker och börja äta med grönsaker och frukt och allt annat nyttigt. Men seriöst jag kommer inte börja äta fisk i min lägenhet, fisk kommer ej in i min lägenhet det är klart :P Men får äta det på skolan och hemma hos föräldrarna om jag ska...
* Börja träna mera hemma som styrketräning har ju hantlar nu så, sedan kan man alltid ta en promenix då och då :)
Hehe, det är nästan roligt att läsa nyårs löftena såhär. Det första löftet har väll gått som det gått. Får skjuta på det tills nästa år. Men har dragit ner på der söta en massa faktiskt, vissa månader blir det mer än andra men men. Träna mer hemma har också gått i stöpet gjorde det i början av året, men nu tränar jag på IKSU då och då. Har träningskort där i ett år så måste ju gå dit så jag inte betalar på det i onödan.

Något mer som hände iår var att jag gick en bartenderutbildning igentligen bara lite för kul. Men hade en underbar tid där i tre veckor och om jag kollar tillbaka på det så känns det som om det var flera härrans år sedan jag gjorde utbildningen men det var bara i augusti. Och jag hoppas jag kan jobba lite bakom någon bar till sommaren så man har ett sommarjobb :)

Tyvärr hade jag ingen bild från själva trappan eller nere i "grytan" så det blev en halv bra bild på studentklänningen.


Kommer sakna året 2010!!!

// Puss och Kram Jasmine

Äch

Vet inte vad jag skulle döpa inlägget till så det fick bli Äch...

Idag har jag suttit med hemtentan har inte gjort klart någon fråga min hjärna ville inte hänga med i det jag försökte tänka på. Men bra början på flera stycken har jag skrivigt nu. Sedan var jag till läkaren och fick recept på medicin utskrivna :) Så nu överlever jag astman ett tag till :P Har jobbat på grupparbetet som vi ska sammanställa imorgon tidigt, tidigt. Hoppas jag mår bättre imorgon. Idag har jag inte så ont i halsen nu är det nästan bara en mega förkylning jag har. Vill bli frisk nu...

Om ni letar en bra spotify lista att lyssna på när ni pluggar kan jag rekommendera de olika listorna som denna sida har gjort http://www.campustelge.se/. Kanske inte riktigt min smak på musik, men det funkar att lyssna på när man bara vill ha lite musik i bakrunden.

Funderar på om man ska lägga sig i sängen och kanske kolla på något som går på tvn eller kanske till och med sova lite. Kroppen känns super trött. Jag tror jag är trött pga att det är nästan konstant mörkt här i Umeå nu också bara några få sol timmar. Och de timmarna är det jätte molnigt, så man ser ändå ingen sol.

// Puss och Kram Jasmine

Plugg

Ja, nu blir det att skriva så mycket på denna hemtenta som jag orkar och klarar va tills runt två, halv tre. Eftersom jag ska till läkaren idag vid tre. Men borde äta lunch där i mellan också. Men är inte häller riktigt frisk så får se hur det går att plugga eller om det blir sova en stund, borde göra två till tre frågor på tentan så den snart blir klar. Dock har vi tills den 22 dec på oss med den, men vi har så mycket annat på samma gång också.

// Den sjuka pluggande Jasmine

Sjuk?

Neeeej, vet inte om jag nämnde det i förra inlägget att jag hade ont i halsen i lördags. Hade det iaf. Nu är det så att jag även är förkyld. Jag vill inte bli sjuk. Har hemtenta att skriva, VFU planering att skriva, och fixa till grupparbetet som vi ska redovisa på torsdag. Orkar inte med att vara sjuk, men det verkar som om att det är det jag blir.

Ska bli skönt att få gå till läkaren imorgon. Har haft denna tid i flera veckor nu, för de som inte vet så har jag astma så går ungefär en gång om året till läkaren som uppföljning och får recept så jag får ut mina mediciner jag behöver. Jag kanske får något bra råd som gör att jag blir frisk fort som tusan. Men det kommer kännas konstigt att gå till en annan läkare än den man brukar gå till. Har ju flyttat 42 mil hemifrån eller vad man nu ska kalla det. Så kan inte längre gå till doktorn jag varit till sedan jag var liten. Och kanske dax att sluta gå hos barnläkaren nu när man är vuxen eller iaf nästan vuxen :P

Känns som ett stort steg att vara vuxen. Men om vuxen är att betala sina egna räkningar och få skriva på olika papper utan att föräldrarna ska vara med så är jag vuxen. Det känns som om det har gått för fort för att bli vuxen. En dag sitter man i mamma eller pappas knä och nästa så sitter man och betalar räkningarna man har.
Är det bara jag som tycker att man blir vuxen snabbt? Vist att vara vuxen är också kul på ett sätt man kan göra vad man vill, behöver inte lyssna på föräldrarna om vilken tid man ska lägga sig, när man ska göra dittan och dattan. Men ändå saknar man tiden då mamma alltid lagade den goda maten till en.

Nä, nu måste jag ta och sova. Förhoppningsvis mår jag lite bättre imorgon.

// Puss och Kram Jasmine

Plugg och twilight

Hejsan hoppsan!

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Först och främst ska jag nämna att jag fick godkänt på den senaste rapporten jag skrev :) Så nu är det bara omtenta som behövs göras för att jag är godkänd på första kursen vi haft. Skulle gjort omtenta den 19 oktober, men då var jag på begravning "RIP farmor saknar dig".

Nu håller jag på att hosta ut halsen ur kroppen. Seriöst nu, jag håller på att skriva planeringar över de olika lektionerna jag ska hålla under VFU perioden som kommer snart (VFU=verksamhets förlagd utbildning). Efter det ska jag kolla lite på hemtentan som vi fått. Och när det är klart för denna gången ska jag göra ett Twilight marathon med mig själv :) Jag införskaffade mig Eclipse igår så har de tre filmerna som kommit ut nu på DVD. Så det blir att se på alla de idag.


Men nu måste jag börja plugga så jag något gång kan börja se Twilight filmerna vill inte hålla på tills klockan tolv inatt för då ska jag sova..

//Puss och Kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0