Det är alla andra som är viktigast för mig, inte jag själv.

Detta är ett tidsinställt inlägg, jag är någonstans i Indonesien.
 
Detta blir ett bonus inlägg i min "om mig" serie.
 
Jag vet inte om jag berättat detta förut, men jag är en person som ställer alla andas behov/välbefinnande före mitt eget. Jag vill att alla människor ska vara glada och lyckliga, innna jag själv får vara det.
 
Det finns alltid flera olika val att göra. Vilket är det som gör flest människor glada?
 
Jag har till exempel svårt att vara den som bestämmer inom en grupp. Mitt beslut kan ju göra någon ledsen/arg/sur. Jag vill inte att någon ska ha liknande känslor. Ett exempel på detta är när jag och några vänner ska äta ute/ta med mat hem, då har det ofta fallit på mig att bestämma vart vi ska köpa ifrån. Då kommer jag verkligen in i en svår situation, jag ska inte bara välja vart jag själv ska äta, utan jag ska välja för ett helt gäng. Första tanken jag får är "hur ska jag få alla nöjda?"
 
Och ja, detta händer i alla liknande situationer när jag ska välja något som kan påverka fler än mig. Det behöver inte handla om små saker som vart vi ska äta, utan alla situationer. Räcker med att jag ska välja något för mig och en vän. Lika så i grupparbeten och liknande. Jag blir mest den som godtar alla förslag. Men självklart kan jag säga ifrån om det går mot ett håll jag verkligen inte vill. Ni får inte tro att jag inte kan säga ifrån, men ibland har jag svårt för det när det gäller små saker, om vart/vad man ska äta, vad man ska hitta på osv. Detta är något jag arbetar med, att få fram vad jag vill, visa vad jag tycker, tänker och känner för andra. Men det är inte lätt. Jag måste lära mig att ställa ta plats, göra saker för min skull och inte alla andras. Självklart kommer jag inte kunna gå bort från att göra saker för andra, men mer saker för mig själv än vad jag gör idag.
 
 

Godmorgon

Godmorgon eller godnatt det kan ni välja själva. Klockan är 06:40 här nu och hemma är den väll då 00:40 om jag inte räknar helt galet. 

Jag tänkte mest säga att jag lever och har det bra. Ända som varit jobbigt/ mindre roligt var när jag hade en kackerlacka på rummet. Vart så rädd, men nu är den borta å jag kan sova lugnt om nätterna. Vi är nu på Java och har kollat på olika tempel både buddhistiska och hinduiska, gått förbi moskéer, varit på mässa i katolska kyrkan osv. Å idag skulle vi någonstans men jag har väll självklart glömt namnet på platsen som jag gjort hela tiden vi varit här. 

Just nu sitter jag och bara försöker fördriva tiden då jag vaknade så tidigt. Ska inte göra något förens nio tiden så blir väll att äta frukost osv när resraurangen öppnad frukosten. 

Jag har inte så många bilder så ni får se några av de få jag har. 


Den väskan har så bra budskap. Gillar den men kommer inte köpa den. Därför är de bra med kamera å kunna fota utan att köpa ;)

Ni får ha en bra dag så hörs vi mer. 

//puss och kram Jasmine 

Vincent

Hej folket. Klockan är 21.35 och jag borde gå och sova då det blir en tidig morgon i morgon antagligen redan klicka 04.30 för att orka upp till morgon pudjan (som en morgon bön inom hinduismen). Å ja jag kan ju inte bryta mitt mönster, jag har gått på det varje dag vi bott på ashramet som vi bor på här i Bali. 

Som sagt jag är på Bali nu med klassen vi kommer vara här tills på lördag och då åker vi till Java och kommer vara där några dagar innan vi åker tillbaka till Java för se sista dagarna. 
Känns nästan overklighet att bo mitt vid havet och ha utsikten mot havet när man sitter och äter alla måltider. Gå på platser man inte viste fanns som idag när vi var vid ett aptempel med massa apor och några tempel. 

Nu ska jag vara social innan sängen.

// puss och kram Jasmine  

"The big Apple"

Detta inlägg är skrivet när jag fortfarande var i Sverige och tidsinställt till nu. Vill inte att ni ska bli utan inlägg i två veckor. Hoppas det funkar som det ska med tidsinställda inlägg nu...
 
Hejsan allihopa, nu har jag landat i Indonesien. Om jag inte fortfarande är uppe i luften, jag är inte riktigt säker på vilken tid (svensktid) vi kommer vara framme. Men ställer in det på en tid då jag tror vi har anlänt.
 
Detta inlägg är ett inlägg i serien "om mig", det kommer handla om resor, både resor jag gjort och resor jag skulle vilja göra. 
 
Helt ärligt har jag inte varit i så många länder i mitt liv. Men jag har drömmen om att få åka till många länder.
 
Länder jag besökt är:
 
*Finland (Helsinfors)
*Norge (Mo i Rana)
*Zakynthos (en av de grekiska öarna)
 
Å ja det var allt, jag har varit i fler svenska landskap helt klart. Jag kommer varken gå djupt in på resorna jag gjort eller vill göra mer nämna de. (förlåter mig redan nu, då jag tror att inlägget blir lååångt)
 
Men vi börjar såhär, till Finland åkte jag med min familj när jag var 12 år. Hade aldrig varit i ett annat land, jag virrade mest runt och inte viste vart jag skulle, tur att mor å far viste det ;) Norge åkte jag med min faster för att träffa en kusin, där var vi rätt länge jag minns inte rikitgt vilket år detta var men har för mig att det var ungefär samma år som Finlandsresan eller kanske till och med tidigare. 
 
Zakynthos var en resa för sig, den gjorde jag med min klass i nian. Näst sista veckan drog vi iväg och roade oss riktigt. Lite synd att vi inte tog en resa med båt runt ön så vi faktiskt fick se nå mer än stora gatan fylld med olika barer. Men så är det ibland. 
 
Utsikten från lägenhets fönstet på Zakynthos. Havs utsikt inget att klaga på.
 
 
Nu nästa resa är ju Indonesien. Vet inte vad jag ska säga om den, i skrivandes stund är jag rätt nervös. Det är mindre än en vecka kvar tills jag sitter på flyget som kommer ta 16 timmar att flyga. Det blir min längsta flygresa och jag har aldrig varit så långt bort från Sverige tidigare. Men det ska bli riktigt kul :)
Jag är antagligen på Bali just nu. Vi landar i Denpasar och åker vidare därifrån. Min förhoppning är att jag ska kunna geocacha lite på vägen ;)
 
Nu till platserna jag vill besöka. Vi gör en liten bild bomb så får ni gissa vart jag vill (svaret finns under bilderna).
 
Självklart är detta Sidney i Australien, det har länge varit en dröm att få besöka detta vackra land. Och då se hela Australien och inte bara Sidney.
Fort Boyard (där fångarna på fortet spelas in). Ligger utanför Frankrike
San Francisco
Los Angeles :)
Indien
New York
 
Min dröm är att få åka en riktigt gammal amerikanare genom hela USA och se "landet" en längre tid verkligen kunna lära sig saker man inte får se på film.
 
Och självklart vill jag se fler platser. Jag skulle helst vilja göra en rund resa i hela världen, vi får se hur långt jag kan komma. Skulle vara kul om man skulle ha kunnat besöka alla länder i världen, men det skulle nog ta ett tag. Iaf om man som mig vill stanna längre än en dag i varje land. Man måste ju ha ekonomin för det också. Får se hur det blir i framtiden, kanske är lyxhustru med massa pengar vem vet?
 
Hoppas ni alla har det bra.
 
 
Ps. Bilderna är tagna från Google bildsök.
 

SPELDAG

Godkväll, hoppas alla haft en bra dag. Det har jag haft hittills iaf. Den har bestått mest av att spela dator. Har blivit både Simcity och Sims 3 idag. Mest Simcity faktiskt, inte så ofta jag spelar det faktiskt. Men det kommer och går i omgångar, ångrar inte att jag köpte det :) 
 
Jag har faktiskt varit ute idag också, även om det inte var någon längre tid så har jag varit ute :) Det blev att åka och köpa det sista inför resan på söndag samt att köpa nya lampor till bilen den ena gick igår, kände att jag behövde byta direkt nu när det är så mörkt om dagarna. Snart är det mörkt redan klockan två ju.
 
Nu sitter jag och författar ihop ett blogginlägg och inser att jag inte har börjat packa än. Har inte ens börja lägga fram det jag ska ha med mig, utan allt ligger på sin plats eller i tvätten som ska göras imorgon. Imorgon kommer bli den stora packa dagen, skriva upp allt som ska med och sedan bocka av för varje sak som läggs ner. Hm kanske borde leta upp kameran så jag kan ladda den(inte ens tänkt på att den måste plockas fram, men de går nog fort de med)...
 
Eller egentligen sitter jag och skissar lite, hoppas den blir bra. Början är bra enligt mig ;) nu är det bara en kropp, huvud, armar, händer, ansikte som ska göras (vilket jag inte är bäst på)...
 
Min dag i bilder...
Simcity :) när det gick som bäst :P
Man inser att hösten verkligen är här när alla löv ligger på backen istället för hänger i träden.
Det gick så bra att byta lampa :) Ja det är handboken som står där. Hur annars skulle jag minnas vilken ordning allt ska göras i?
 
Ni får alla ha en bra kväll :)
 
 
 

SG-1

Goddag, helt ärligt så har jag inte gjort så mycket nu på förmiddagen. Vaknade tidigt för en riktigt tidig frukost, satte mig sedan vid datorn, sedan dess har jag inte gjort så mycket. Skrivit ca 2 meningar på syfte och frågeställning till uppsatsen, kommer bli ner sinomtid jag lovar. Sedan har det blivit Stargate SG-1, tro det eller ej jag gillar det faktiskt. Jag trodde inte jag skulle tycka det var bra, men hittills gör jag det :)
 
Får se om jag fortfarande gillar den senare. 
 
Nu ska jag vara lite duktig och göra något vettigt, men vet ej vad.
 
 

Bara bita ihop ;)

Godmorgon, å ja jag är vaken tidigt varje morgon. Lördag och söndag är det inte alltid jag går upp tidigt men det händer det också.
 
Man kan väll tänka att plugget är slut nu då detta moment går mot sitt slut, med redovisning idag och resan börjar på söndag. Men en då, nu är det c-uppsatsen som ska påbörjas på riktigt och hellst ska massor vara klart redan dagen efter vi kommer hem från resan. Jag kan tycka att de ställer rätt höga krav då uppsats kursen börjar först efter vi kommer hem. Men men det är en avancerad kurs vi går så ska väll inte klaga. Så nu blir det istället att bita ihop och pallra mig till universitets biblioteket och sitta där och kolla material, fram tills redovisningen. Sedan hem å ev ta det lugnt, beror hur jag känner när jag väl är hemma. Jag vill inte känna att jag stressar upp mig för att hinna med allt. Känner faktiskt att det är bättre att jag tar det lugnt å kanske inte hinner klar än att stressa å må kasst över det sedan.
 
Men nu klä på mig annat än myskläder å pallra mig till skolan. Ni får alla ha en bra dag så hörs vi senare.
 
 

Godmorgon

Godmorgon allihopa. Hoppas att vi sovit bra!
 
Jag sov bra ända tills jag började drömma om att jag hade VFU (verksamhetsförlagdutbildning/praktik). Det visade sig i drömmen att jag skulle ha VFU i en vecka, det var måndag alltså första dagen och jag skulle hålla ett tema/moment inom religion och jag hade inte ens tänkt vilket tema jag skulle hålla. Så panikslagen/stressad vaknar jag och efter en låååång stund inser jag att det inte är VFU utan att det bara var en jobbig dröm. 
 
Jag vet inte hur jag ska tolka detta, kanske att jag är aningens stressad just nu med allt som jag ska hinna med innan resan. Men jag har god tid på mig så jag ska försöka att inte stressa upp mig istället ska jag ta det lugnt och göra denna väntan till en rolig tid (om man nu kan det när man har en bokrecension som ska skrivas på en bok som är kass) ;) 
 
Nu ska jag kolla igenom bokrecensionen och kanske skriva en rad eller två sedan åka/gå ner till stan en sväng. 
 
Visst blir trädet vackert när hösten är här :)
 
 

Massor att göra, lite tid?

Godmorgon allihopa...
 
Hoppas ni inte är lika sega som mig såhär på morgonen. Jag har en hel del att göra idag och resten av veckan, mycket som måste göras innan man åker bort i ca 17 dagar. Det blir också så när det inte känts som att resan varit nära, nu börjar den om mindre än en vecka så. 
 
Helgen har varit riktigt bra :) har tyvärr inga bilder då jag som vanligt är så dålig att komma ihåg att jag ska fota. Jag måste bli bättre på det nu när jag ska resa, annars kommer det inte finnas några bilder jag kan visa när jag kommer hem ;) Jag ska försöka ta så mycket bilder som möjligt :) Kommer ha med mig min digitalkamera om inte annat. 
 
Nu blir det att börja beta av det som jag måste göra. Och det är allt från att välja vilken väska jag ska packa i till att skriva skoluppgifter, alltså bara att börja utan att klaga.
 
Ni får ha en bra dag :) 
 
Föresten jag tänkte bara säga att jag sökte iaf filmvetenskapskursen och vi får väll se vad jag väljer när jag kommer in eller inte på den. 
 
 

Two glasses of wine

Då var man på universitetet och väntar på att föreläsningen ska börja. Jag har hunnit packa, kollar på en vacker plats (bilden nedan), promenerat med P en sväng och frukost nu på morgonen. 

Vill mest att denna föreläsning ska vara över och att jag alldeles snart är framme i Ramsjö. Det kommer ta sin lilla tid att köra som vanligt men resan är värt det :)


Får se hur mycket jag bloggar i helgen men lite skulle ju iaf vara kul :)

// puss och kram Jasmine 

Beslutsångest

Hjälp, jag har beslutsångelst. Jag ni alla undrar väll varför, jo det är så att jag kommer fortsätta gå till lärare det får ni inte tro att jag kommer hoppa av. Men frågan är om jag ska försöka läsa en till kurs i vår. En 30 hp kurs på halvfart så 15hp extra på vårterminen och 15hp extra på kommande hösttermin. Det är en kurs i filmvetenskap, men jag sitter nu i valet och kvalet om jag ska söka den kursen extra eller om jag ska ta det senare när jag börjat jobba och då plugga på halvfart samtidigt. För att tillägga är den kursen på distans och inga fysiska träffar överhuvudtaget.
 
Jag vet verkligen inte, känns dumt att söka om jag inte kommer gå den. Sedan är frågan om jag verkligen vill och det vet jag inte. 
 
Hjälp mig, några förslag på hur jag ska göra, behöver tips och råd.
 

Godmorgon

Usch så dålig jag varit denna vecka att skriva har inte skrivit sedan i fredags. I lördags och söndags gjorde jag inte så mycket intressant, jag spelade Sims 3 i stor sätt hela dagen. Måndag och tisdag blev det mest pluggande, Det kommer det bli även idag. Ni får stå ut med att inte få inlägg så ofta just nu. I helgen (läst imorgon) åker jag till Ramsjö ska vara där tills på söndag. Och då kommer jag som vanligt glömma att blogga. 
 
Och nästa söndag sätter jag mig på flyget till INDONESIEN :) Ska bli så kul att komma bort från skolan ett slag, ja även om detta är en resa med univeristetet så känns det inte som att det kommer bli att alla sitter på sitt rum och pluggar sten hårt när vi inte har något bestämt på schemat. Kommer bli rätt skönt, kommer hinna sakna alla här hemma då det är ca 17 dagar. Och jag bara varit utomlands 7 dagar tidigare och då på den grekiska ön zakynthos, för ungefär sex år sedan. Shit så länge sedan det var. Som ni förstår kommer jag inte kunna skriva några blogginlägg där heller, tror inte jag kan låna en dator bara sådär någonstans. Men min tanke är att lägga in de tre sista delarna av "om mig" så de publiceras med jämna mellan rum under den tiden. Kanske blir fler inlägg också som jag gör så med. 
 
Kolla vilken trevlig trappa jag hittade på universitets området igår, jag hade aldrig tidigare sätt den :)
 
 
 
Nu ska jag ta och hämta en kopp te och plugga. Ha en bra dag allihopa. 
 
 

Kanelbullar :)

Det blev bakat kanelbullar :)
 
 
Stora och goda :)
 
 

Kanelbullens dag

Godmorgon allihopa :)
 
Hoppas ni har en bra morgon. Min blev rätt lugnt frukost och ett avsnitt Gossip Girl. Nu ska jag göra mig i ordning för att gå till skolan för en heldag. Inte ofta jag går hela dagen men ibland så händer det. Men om ni lagt märke till det går jag upp i tid varje dag oavsett om jag har lektioner eller inte. 
 
När jag kommer hem så är det helg :) Och för att "fira" kanelbullens dag så blir det helt klart en kanelbulle av något slag. Tror inte att det blir hembakat, men man vet aldrig. Man ska ha orken för det också. 
 
 
Hittade ingen bild på kanelbullar bland alla mina bilder så fick bli att låna en.
 
Ni får alla ha en bra dag så hörs vi senare 
 
 

Godmorgon

Godmorgon allihopa! Hoppas ni sovit gott och inte som mig somnar om efter sista klockan ringer. Skyller på att det var tidigt ;) Men jag missade inte frukosten jag kom ca 5 minuter försent. Och sådant händer, bara mänskligt.
 
Har väll inte så mycket att säga. Dagen kommer vara fylld av att plugga, läsa kurslitteratur inför imorgon. Bästa hade varit om jag kunde hinna läsa all kurslitteratur idag så, jag får lite mer fritid i nästa vecka. Men det märks hur jag lyckas med det. Ganska mycket att läsa å engelska. Men ett försök ska det få :) Och självklart blir det lite Gossip Girl idag också, började på säsong två igår upptäckte jag. 
 
Ni får ha en bra dag, så hörs vi senare.
 
 

Gossip Girl

Jag har hittat en ny serie att kolla på :) Och det är inte mindre än Gossip Girl. Har väll sätt någon del av ett avsnitt tidigare. Men nu när jag jag fick chansen att börja från början (via Netflix), så blev det att börja se. Det är hittills bra. Trodde inte jag skulle gilla det. Men det gör jag helt klart. 
 
 
Nu blir det först att läsa lite kurslitteratur (ja även nu på kvällen måste man plugga om man inte hunnit läsa det som skulle läsas under dagen). Jag hann iaf bli färdig med uppgiften :) Det var det viktigaste :)
 
 

Fryser!

Tror jag håller på att bli sjuk, eller så är det bara så att det är kallt inne på mitt rum. Jag fryser hela tiden, även om det inte är mycket så fryser jag. Får hoppas att det är pga värmeförändringarna ute som gör att rummet känns kallt.
 
 
 
Idag står det plugga på schemat en hel del att göra, men inte så jag inte kommer hinna med det :) Vill mest bli klar med allt nu. Vill till Ramsjö och träffa familjen och A. Men längtar också till Indonesien, värmen vill jag ner till :) Och allt vi kommer hitta på, se tempel träffa människor som praktiserar relgionerna vi pratat om. Se verkligheten och inte bara höra och se det som finns i Sverige. Då Sverige är så sekulariserat så ser man inte religionerna på samma sätt här som man antagligen kommer göra där. 
 
Ne nu fixa en kopp varm te och plugga vidare. Ungeför 1700 ord till ska skrivas minst idag, kommer gå snabbt :)
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0