Tåg

Nu sitter jag på tåget påväg hem till Ramsjö, dock kommer jag bara till Ånge med tåget så det får bli en bil resa den sista biten. Med pappa som kör. :)

Nu ska jag ta och sätta igång filmen G.I:Joe och bara njuta av filmen. Kommer inte somna på tågresan så måste ha något att göra hela rese tiden med film, böcker och pluggande. Kommer dock inte bli mycke pluggande tror jag. Åker baklänges idag... :/

// Puss och kram Jasmine

Seminarium

Ja, är nu på skolan för att ha det sista seminariumet för denna kurs :) Tror detta seminarium kommer bli ganska intressant då det handlar mycket om betyg och bedömning i skolan :)

Sedan blir det att åka men tåg och bil men troligtvis buss en bit också om jag förståt rätt på sj;s hemsida att det är något problem med spåret mellan någon plats.

Men nu ska jag snacka med gruppen lite.

Hoppas ni har det bra där ute i sverige/världen idag!!

//Puss och Kram Jasmine

Fame

Började igår kväll att kolla på filmen "Fame" den nya versionen från 2009. Filmen utspelar sig på skolan "New Yrk of Preforming Arts" och handlar om flera personer som går just denna skola och vill bli scenartister i olika estetiska former så som dans, musikalartist, skådespelare och musiker. Man får följa de genom de fyra åren på skolan.
Det ända som är lite synd med filmen är att man skulle vilja se mer av de olika fyra åren. Annars är filmen helt fantastisk. Här följer sista uppträdandet i filmen, rekommederar att se hela filmen och inte bara klippet.



// Puss och Kram Jasmine

Minibar

Jag skrev i förra inlägget att jag skulle göra ett inlägg om min minibar. Eller minibar skulle jag igentligen inte kalla det eftersom det bara är instrumenten man behöver till att göra en drink jag har där. Är inte 20 än så jag kan gå på systemet och göra en riktig minibar än. Så nu är det vara instrumenten som finns i baren eller hörnet på förnstret.

Alltså är detta min minibar eller där jag har alla mina bartender grejer. Även mina tre drink böcker får stå på samma plats. I vanliga är cocktail glasen utplaserade lite här och var i rummet.

Saknar tiden på grythyttans barternderskola. Kan verkligen rekomendera den skolan http://www.grythyttansbartenderskola.se/

// Puss och Kram Jasmine

Studentrum

Jag har inte berättat hur rummet jag bor i ser ut än. Tog lite bilder nyss så att ni ska se hur det ser ut. Det är inte så stort, men man får plats med det man behöver. Har inte varit in i korridoren och köket och tagit foton men det kanske blir så småning om också.


Hallen eller vad man nu ska kalla det. Till vänster är toaletten. Färgerna är väldigt ljusa. Tapeten som är just nu är inte alls fin, hål lite här och var också.

Resterande del av rummet. Spikmattan liggande på golvet, där ligger den jämt :P

Som ni ser har jag ett gäng filmer. Men ett gäng böcker också men högst upp är det nästan hälften av kurslitteratur. Och där det är jätte tomt för tillfället ska Twilight böckerna stå alla fem, men de har Patricia lånat :)

Nu ska jag ta och plugga en stund sedan blir det lunch och sedan plugga lite till. Det kommer komma ett inlägg med min lilla minibar senare idag också.

//Puss och kram Jasmine

Snöar

Jag ser det snöa! Jag ser det snöa! Det var ju roligt, hurra. Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra. Nu tar vi kälkarna fram och vantarna på och tar oss till baken och hej vad det går.

Eller något i den stilen går låten helt tappat hur den går. Någon som vet jag ju skriva det :)

Först när jag vaknade regnade det, har nog regnat hela natten för det regnade när jag la mig också. Men för en liten stund sedan så började det snöa. Synd bara att det inte är minus grader så snön får ligga kvar, det är runt nollan just nu men snön kommer vara borta ganska fort efter det slutat snöa.

Tog en bild utifrån mitt rums fönster här på tredje våningen. Så nu får ni se vad det är jag ser varje dag när jag kollar ut genom fönstret, dock snöar det inte varje dag.



// Puss och Kram Jasmine

Natti natti

Som rubriken säger natti natti. Så ska jag ta och sova lite nu. Eller först ska jag nog ta och läsa lite ut den fantastiska boken "Män som hatat kvinnor". Vet ej om jag sa det men jag fick den av min store bror och tjej när jag fyllde år :D Eller jag fick alla tre böckerna i "Millenium" serien. :) Man måste ju läsa de i rätt ordning så man får hela sammanhanget jag har redan sätt filmerna, men böckerna är ju alltid bättre än filmen.

Tänkte göra en lista över sakar jag måste ta och göra imorgon:

*Plugga kurslitteratur till seminarium på torsdag
*Städa rummet, damsuga
*Börja riktigt med rapport nummero 2
*Packa inför resa hem till Ramsjö

Något jag inte måste men skulle vara skönt är ett gympass, men det får det bli om det finns mycke tid över. Men igentligen borde jag inte träna eftersom jag för förkyld och har varit det väldigt länge nu och ändå tränat.

Nu blir det sängen och boken i händerna en stund.

Godnatt och sovgott. Hoppas alla får en toppen dag imorgon :)

// Puss och Kram Jasmine

Neeeeej.

Kollade på sj-trafiks hemsida för att se om det är några problem med spåret mellan Umeå och Ånge just nu. Tänkte så jag inte behöver sitta på ett tåg som står stilla i någon timma denna gången jag ska hem också. Men det jag märker är att det kommer typ vara ersättningsbussar ner till mellansele eller vad stället hette. Så kommer åka någon timme buss innan jag får sätta mig på ett tåg. Förhoppningsvis så är det inte så att jag kommer vara i Ånge senare för det. Men så drygt att det ska vara något med den nya botniabanan nu när de har öppnat den. Kunde de inte gjort klart allt sådant innan de öppnade undrar jag... Orkar inte vara på resande fot mer än 5 timmar med buss och tåg. Bil resan till Ramsjö är ju ett måste, så det är jag beredd på. Men inte någon längre tid än det som är med buss och tåg. Åsså kommer det säkert vara kolsvart i bussen så man kan inte läsa ett dugg när man åker och ingen idé att starta datorn eftersom det troligtvis inte går att ha den på laddning på något sätt i bussen.
Nu ska jag sluta klaga på tåg och buss. Man kommer ju fram snabbare än att gå. Det är ju helt perfekt så... Och eftersom man inte har bil så får det funka.

Nu ska ja ta och spela lite på robinson spelet, ett lite fåningt spel som funkar bra :P :)

// Puss och kram Jasmine

Jul??

Alltså jag kan inte för stå alla människor som redan har börjat räkna ner till Jul. Vist det är typ 66 dagar kvar(läste det på någons facebook inlägg), men det är massor av dagar det är över två månader.

Jag fick en chock när jag var på ICA idag de hade ställt fram Julmust så man kunde köpa. Det är bara oktober än. Man börjar räkna ner till jul första december då julkalendern och allt stå hej runt jul kommer. Det är super fint när adventljus stakarna kommer upp och det lyser i flera fönster både morgon som kväll. Det lyser upp så fint. Men börja fundera på julklappar och jul pynta kan man inte göra förens i början av december för då känns inte december månad som något speciellt längre, som det alltid har varit, då det kommer fler och fler julklappar på bänken och lite nu och då ser man fler och fler som sätter upp julpyntet. Jule tiderna behöver inte bli längre än vad de redan är.

Ska man börja med julen redan nu?

// Puss och kram Jasmine

Dans

Jag vill dansa. Synd bara att den modern dans, balett eller jazz klass ska kosta så mycket pengar. Och att det inte finns på IKSU. Så dansa får jag göra i studentrummet. Började koreografera lite till låten Olavi Uusivirta – Beautiful - Ambient Mix 2004 förut, men den har jag helt glömt bort vad jag gjorde för något. Tror jag var duktig och skrev upp det någonstans men vart vet jag inte.
Saknar danslektionerna på Timrå Gymnasieskola. Få dansa flera dagar i veckan på skoltid, det var helt underbart. Kommer alltid att sakna danslektionerna där. Få ha så många olika danslärare som alltid kunde lära en något nytt som man redan inte kunde. Saknar då man skulle koreografera själv en del eller något, dock kan jag göra det själv här också, men man har ju inte speglarna stången och allt annat runt omkring.

Har alltid velat gjort en dans till:
ERA – Ameno
ERA – Don't You Forget
Nightwish – Amaranth
Nightwish – The Phantom Of The Opera
Nightwish – Over The Hills And Far Away
Michael Jackson – Thriller
Michael Jackson – Smooth Criminal (Radio Edit)
Michael Jackson – Black Or White
Michael Jackson – Bad
Michael Jackson – Billie Jean - Single Version
Erik Grönwall – The Show Must Go On
Fort Minor (Featuring Styles Of Beyond) – Remember The Name
Edguy – Save Me
Ronan Keating – When You Say Nothing At All



Nä nu ska jag snart ta och simma lite med Patricia, så ska göra mig iordning och dra mot IKSU.

//Puss och kram Jasmine

NH

Döper detta inlägg till NH.

Var ut på NH igår kväll/natt hade jätte trevligt första gången jag är ut sedan jag flyttade till Umeå :) Blev dock lite besviken på drink utbudet, men men. Det är en student bar vad skulle jag förväntat mig?

Träffade massor av intressanta människor där ute iaf. Detta låter säkert helt fel men träffade en trevlig tjej i toalettkön självklar var hon lite runt under fötterna igår. En av de första sakerna hon säger är "varför tar det så lång tid för alla? det är ju bara att pissa i skålen, sedan klart. Man ska inte behöva fixa till sig i en kvart också". Det tyckte vi båda var superkul så vi stod där och skrattade lite granna.
Sedan träffade jag Mias kompis Gabriella hur trevlig människa som hällst :) Alla jag träffade var trevliga faktiskt :P

Ett tips till alla studenter och alla andra människor i världen: VARANNAN VATTEN!!! Eller iaf ett stort glas vatten någon stans mitt i.

Nu ska jag fixa iordning mig så att jag kan ta och dra till stan snart ska fika med Elina, Anna och Kim. :)

// Puss och kram Jasmine

Tattoo

Idag har det inte hänt så mycket. Kollat på "Spider-man" ettan och läst lite i "Män som hatar kvinnor". Var på IKSU och simmade en sväng innan lunch också, men det var så lite så. Har inte orkat göra någonting. 

Igår kväll skulle jag lägga mig och läsa i sängen innan jag la mig, men la mig i sängen tog inte änns tag i boken han somna innan. Vaknade i natt runt halv 3-3 och upptäckte att jag somnade. Alla lampor stod på jag låg i sängen helt fullt påkläd som om jag skulle kunna bara gå upp och gå hemifrån. Somnade om när jag knäppt av alla lampor och fixat mig för sängen.

Igår var jag faktiskt in till en tatuerare här i Umeå och frågade lite om min nästa tattoo. Den kommer inte bli riktigt som jag vill för noterna jag skulle ha med och stjärnorna skulle bli för små att göra. Men tydligen var det bara att komma in på drop-in när den inte var så stor :) Så nu blir det till att spara lite pengar så man kan lägga sig under nålen igen. De säger ju har man gjort en så blir det alltid fler och så blir det ju i detta fall. Men denna tatto på underarmen så jag får se den varje dag, hela tiden :P

//puss och kram Jasmine

Farmor

Nej, varför redan? Idag runt 17 tiden dog min farmor. Vet inte änns vad jag ska säga.

Du var en fantastisk person.
Jag kommer ihåg alla stunder,
vi hade tillsammans,
varför redan?
Hoppas du får det bättre,
på stället du nu är på.
Kommer att sakna dig.
Jag älskade dig <3
Farmor

// Puss och Kram Jasmine

Blogg design

Ja, nu har jag ändrar min blogg design som ni nu ser. Den skulle ha kommit upp redan igår men photoshop kronglade lite för mig. Men nu är den uppe :)

// Puss och Kram Jasmine

Photoshop

Åååh, vad man kan vara knäpp. Har nu suttit en stund och gjort en bild jag skulle ha på min blogg men nej då. Jag sparade den väll i fel format och kan nu inte få upp den alls. Av någon konstig anledning. Så får göra om den när jag kommer hem sedan. Ska till stan nu med Patricia :D Hoppas alla som jobbar med photoshop fixar att spara rätt och inte fel som jag gjorde.

//Puss och kram Jasmine

Göra om.

Kanske man sak ta och göra om blogg utseendet lite. Men vetetusan vad jag sak göra för någonting.

Vi får se hur det blir. Blir troligtvis inte klar idag men men.

// Puss och Kram Jasmine

7

Klockan var runt 7 när jag vaknade av mig själv i morse, låg och drog mig ett tag tills jag upptäckte att ett av mina örhängen hade tappat sin kula. Då vaknade jag riktigt på engång och det var bara att börja leta den lilla kulan som var troligvtis någonstans i sängen. Vist jag hittade den tillsist. Och fick den på plats igen.
Nehe, skulle ta fram en bild på vilket hål ringen satt i men hade inte någon sådan bild ne.

Iaf jag klev upp klädde på mig, gick och åt frukost. Bytte om till träningskläderna och drog till IKSU och tog ett konditions pass idag igen. Ska bara till lägga mitt badrum fungerar fortfarande :D Jag glömde iaf vattenflaskan hemma så köpte en på IKSU och alla kommer veta nu vilket gym jag går till det står liksom IKSU på flaskan :P

Nu ska jag se om jag kan göra något gott till lunch eller om jag är totalt kass på att laga mat. Men det är jag ju inte, men vissa dagar är maten godare än andra och tvärtom. Skulle vara gått med grillad fläskfilé, potatisgratäng och någon god sås till ju. Om ni skulle få välja precis det ni själva skulle äta idag vad skulle det vara? Och då ska du inte tänka på kostnaden.

Hoppas alla får en bra dag :)

// Puss och Kram Jasmine

Dagen.

Idag har jag haft basgruppsarbete med basgruppen ;) Då vi slutade vid 15 ungefär gick jag hem byte om till idrottskläder satt upp håret och packade väskan och drog till IKSU och tränade lite. Tog och körde kondition idag. lite benstyrka men det var så lite så att det inte kommer ha varit till hjälp :P

Imorgon blir det att vakna och troligtvis ta och gå till IKSU efter frukost. Ska ta kondition imorgon också. Kanske en sväng och simma också efteråt men det får vi se.

Nu ska jag se robinson

// Puss och Kram Jasmine

Shit...

Jag har letat och letat min digitalkamera nu i några dagar och har inte hittat den. Nyss såg jag väskan jag tog med mig hem ifrån för två veckor sedan kollar i den och självklart ligger kameran där i utan att säga någonting. Funderar på om jag ska ta en promenad och få lite kort på promenad vägen som jag brukar gå. Kanske får många fina :D Men lite photoshop kan det bli på någon också ;)


Nu blir det promenaden innan jag läser i Kernell igen. Nu var det bestämt.

// Puss och kram Jasmine

Umeå universitet

Om det är någon som inte förstått det än så går jag på Umeå Univeristet och pluggar just nu till bildlärare och lärare i ett till ämne som jag inte har valt än. Känns nu som att det blir media, men religion är också kul ju. Så vi får se hur det blir. Iaf vi har just nu Auo 1 samhälle, vetenskap och utveckling. I detta moment som vi började på i måndags så ska vi lära oss mer om hur en lärare ska vara och hur en lärare är proffessionell. Hoppas man en dag kan bli det. Det är bara det att det är masvis att läsa till varje vecka självklart hinner man läsa men då ska man inte ha någon fritid att kunna spendera med vänner, på gymmet eller på annan plats.

Det skulle vara sköt att dra till gymmet ta ca en timme inne vid gym maskinerna sedan ta och simma lite i basängen och sen ta en dusch. Men jag har en bok, flera texter i en bok och ett häfte att läsa idag så, tror det får bli att plugga denna dagen också.

Jag var hos logoped igår som alla lärarstudenter ska gå till och se om man behöver göra något med rösten för att man ska låta tydligt i klassrummet eller något sådant. Allt gick bra :) Jag kan prata :D

Nu ska jag göra lite sen lunch och plugga lite till. Får se vad det blir till lunch.

Denna bild var hur grön som hällst innan jag lekte med den :D
Tänk om det var sådanna fina färger ute nu. Det har bara hunnit blivigt gult och alla löv faller ju av träden på engång... Dock var detta en helt grön bild och jag lekte i photoshop.

// Puss och kram Jasmine

Snö

Nej, det har inte börjat snöa här i Umeå än. Det är 9.5 plus grader ute så det skulle vara ett mirakel om det skulle börja snöa just nu.
Men jag längtar efters snön få gå ute i snön kanske till och med slänga sig i den nya snön :) Sno någons skoter och bara köra i det vitklädda landskapet som är runt om en. Måste sno en skoter då jag ej har en egen och pappa inte häller har någon jag jag låna. Jag vill inte att vintern ska vara så lång och kall men ett tag måste vi ju få ha vinter med snö också :D

En photoshopad bild från förra vintern i Ramsjö. Träden ser faktiskt inte så döda ut som de gör på bilden :P

Är det bara jag som gillar snön???


Måste bara kommentera det nya tv programmet som tv3 börjar sända 22.00 ikväll, Bartenderskolan. Vad är detta några bartenderelever som är på kos och ska bli bartender? Eller är det ungdomar som vill lära sig om barens hemligheter och dricka sig fulla på kvällen?
Så här beskriver tv3 sin nya tv program:

"Välkommen till bartenderskolan på Kos! Nio svenskar, nio norrmän, frestelser, partyliv, hård konkurrens och en stenhård skola att sköta.
Det visar sig ganska snart vilka som tar skolan på allvar och vilka som hellre lever rövare på nätterna. Vad de arton eleverna inte vet, är att den som blir bäst i klassen kan vänta sig ett fint jobb i Dubai.
Frågan är om eleverna klarar av att kombinera det vilda festandet med det höga tempot på skolan?"

Bilden tagen från Tv3,s hemsida länkar här hela grejen om programmet http://www.tv3.se/story/bartenderskolan.
Vad tycker alla andra om detta konsept?
Jag ska kolla på det ikväll och se om det är något att se.

// Puss och Kram Jasmine

Ps. badrummet funkar fortfarande :)

Filma 2

Nu har han som skulle filma avloppet varit hit han hittade inget fel när han filmade. Utom någon lutning på något rör som inte skulle göra problem iaf som jag förstod.
Men det var ju som han igår sa att han kanske hade fått bort problemet. Vi får nu hopppas det iaf. Så badrummet fungerar resten av tiden jag bor här.

501 fantastiska cocktails

501 fantastiska cocktails heter en helt fantasktisk drink bok jag fick av min fantastiska Sofie när jag fyllde år. Det är ju super kul att ha en till drinkbok till min samling. Men i just denna finns det citat lite här och där de är helt fantastiska vissa av de tänkte skriva ner några av de... Fantastiska kanske var att ta i, de är bra iaf... De kommer bara som de kommer i boken alltså ingen spec ordnings följd.

"En revolution är som en cocktail.
Man väntara bara på nästa."
(Will Rogers)

"Av alla ginbarer
i alla städer i hela
världen så kommer
hon till min"
(Rich Blaine i Casablanca)

"Jag älskar att dricka Martinis.
Två på sin högd.
Tre och jag hamnar under bordet.
Fyra och jag hamnar under värden"
(Dorothy Parker)

"Låt inte barn blanda
drinkar. De är
opassande och så
använder dom för
mycket vermouth"
(Steven Allen)

"Det sägs att alkohol är ett
långsamt gift. Tja, vem har
bråttom"
(Robert Benchley)

"Lycka är... att hitta två
oliver i sin martini när
man är hungrig"
(Johnny Carson)

"Ett gott rus... i älskogsväg både
hjälper det och stjälper det."
(Shakespeare, Macbeth.
översatt av Carl August Hagberg)

"Vad är en cocktailklänning?
Något att spilla sin cocktail på."
(Dr Lawrence Bradford &
Paula Bradford)



// Puss och kram Jasmine

Filma

Ja, nu har iaf någon varit hit någon slags rörmockare var det... Han fixade så att man nu kan använda toaletten igen, men han kunde inte grantera att det skulle funka länge, men han kunde inte säga häller att det skulle bli igen. Men han skulle skicka hit någon som skulle ta och filma ner i avloppet för att se om det sitter något i vägen som gör att det blir detta problem. Antingen imorgon eller på tisdag kommer den personen.
Så nu kommer detta bli riktigt kollat så de kan göra vad som behövs göras för att det ska funka riktigt. Lite skönt att veta att det kommer att bli riktigt fixat snart...

Nu blir det plugga igen...

// Jasmine

Förbannad 2

Detta är igentligen bara en uppföljning av det förra inlägget jag gjorde som heter "Förbannad".

Rörmockaren var hit i fredags kväll efter alla om och men. Det sista han säger är "nu funkar det igen". Hm, funkar gjorde det tills idag. Då jag står i duschen och jag står i en liten sjö där på golvet, vist det rinner undan men det går SUPER segt som ett har gjort de tre tidigare gångerna också. Samma grej med om man spolar toan så kommer det upp vatten i duschen. Nyss var det hit en väktare tror jag det var som kollade och sade sedan något i stil med detta kan ju inte jag ordna men jag ringer ... (kommer inte ihåg vad han sa). Det ringde iaf en snubbe nyss och sa att han är påväg hit för att kolla det här nu. Alltså en fjärde rörmockare...

Så nu får vi se om detta funkar eller om jag måste skriva ett "förbannad 3" inlägg men det hoppas jag inte på.

Nä nu ska jag sluta skriva om hur förbannad jag är och skriva lite på min rapport.

// Jasmine

Förbannad

Fan vad förbannad man kan bli...

Jag hade problem med avloppet för ca 2-3 veckor sedan i studentrummet. Ringde kvartersvärden och han ringde i sin tur till rörmockaren. Rörmockaren kom, problemmet skulle vara löst. Detta var på en onsdag eller torsdag. Sen på lördagen kom samma problem igen, jag ringer nu nummret som man ska ringa när det är helg, de hjälper mig så snällt att ringa till rörmockaren igen och han kommer och åter igen fixar problemmet fast på annat sätt över lycklig att det funkade. Eller? Nu några veckor senare kommer samma problem igen. Blir så jävla förbannad på detta. Har nu ringt kvartersvärden och han sak ringa tillbaka till mig, men som jag har läst på nätet slutar han vanligtvis 16.30 och klockan är nu 16.34 och han har inte ringt... Det är fan helg nu. Måste ju kunna använda badrummet vafan....


//Jasmine.

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0