Road trip

Dåså, idag drar resan igång.. Jag kommer att skriva inlägg så ofta jag hinner och får tid. Och om min telefon vill logga in på blogg.se jag kommer för stunden inte in på den :( något fel..
 
Men trevlig sommar folket
 
// Puss och Kram Jasmine

Hejsan :D

Jag har gjort det :D
 
 
Jag har alltså bytt en lampa på MIN bil för första gången :D Det var inte så svårt bara man fick rätt lampa som skulle på plats...
 
// Puss och Kram Jasmine
 
Ps. Imorgon åker jag och P på Road trip. Jag kan då bli seg på att göra inlägg, men de får ni stå ut med. Om inte annat skriv kommerntarer så jag vet att ni vill veta om resan.

BIO

 
Jag och P var på bio igår. Vi såg filmen LOL. Den var bra, en helt vanlig chickflick film (ursäkta min stavning). De jag tycke var roligt var att den One tree hill skådis var med dock inte en av de snyggaste. Och en från filmen CrazyBeautiful :)
 
// Puss och Kram Jasmine

Umeå

Jag och P började vår Road trip lite smått i söndags vi tog bilen och körde runt lite i Umeå. Eller från Umeå till Vännes men småvägarna. Vi kom till Baggböle Herrgård där vi klev ut å gick en sväng, de skulle vara konst där men vi hittade den inte. Men mycke mygg var det iaf.. Vissa av vägarna kändes som hemma i Ramsjö... Här nedan följer några bilder jag tog.
 
// Puss och Kram Jasmine

Sommarkurser

Det har nu blivit så att jag bara går två sommarkurser och inte tre. Detta blev bestämt för ca 30 minuter sedan så väldigt nytt.

// Puss och kram Jasmine

Längtar

Shit vad jag längtar tills slutet av veckan :D Ska då åka på en Road trip med P, kommer att bli super kul. 
 
Idag blir det att plugga, gå på bio och börja planera lite mer inför resan, vad ska man ha med sig. Mm. Sedan funderar jag på om man ska ta å skaffa sig en ny lampa till bilen och sätta in den. 
 
// Puss och Kram Jasmine

Marängtårta

Denna tårta var väldigt god jag och P gjorde den igår, utan att vara två hade det tagit betydligt längre tid, med allt. Smälta choklad, göra marängbotten, vispa grädde m.m. 
 
Idag blir det att sitta och läsa kurslitteratur hela dagen så man inte behöver känna sig stressad i veckan innan vi åker på road trip :D LÄNGTAR!!!
 
// Puss och Kram Jasmine
 
PS. glöm inte att skriva frågor till frågestunden, har inga frågor att besvara än...

The dark knight

 
Grymt bra film!!! Äntligen sätt den nu... Helt klart grym Heath Ledger varför varför varför??? Du som var sååå bra skådis... Jag hade gärna sätt fler filmer med dig.
 
// Puss och Kram Jasmine

20. Aristocats

 
20. Aristocats även den en film man såg mycket på som liten. Handlar om fyra katter, en mor och hennes kattungar som blir bortförd av betjänten i hushållet för att han har blivit less på dessa fyra katter. Man får följa dessa på sin resa till att försöka hitta hem igen. Möta andra katter, gäss, ankor, hundar och andra människor och djur på sin resa.
 
//Puss och Kram Jasmine

19. Djungelboken

 
Nummer 19 är den såååå klassiska "Djungelboken", en film man ofta såg som liten. En del av den är ju även med i "Kalle Anka och hans vänner" på julafton vid tre. Djungelboken handlar om pojken Mowgli, som hittas i djungeln av pantern Bagheera. Och blir till en början omhänder tagen av en varg flock, men senare får börja leva ensam i djungeln. Han hittar på björnen Baloo och ingenting går som man för väntar sig.
 
Vill man se en rolig, familje film med många skratt ska man verkligen se denna film.
 
// Puss och Kram Jasmine

18. Svärdet i stenen

 
Nu måste jag fortsätta med att göra inlägg om Disney filmerna jag sätt hittills i listan. Nu är jag på nummer 29, men bara gjort inlägg fram tills den 17 så blir några idag tyvärr...
 
Som rubriken säger så är det "Svärdet i stenen" som är Disneys 18 film. Den såg jag första gången hos en granne jag hade när jag var yngre, (från jag var ca 6 tills jag var 15).

Pojken Artur arbetar under en tornering som springpojke, och när han har glömt att ta med svärdet han blivit tillsagd att ta med blir han förtvivlad. Han springer in i staden, och får syn på svärdet i stenen, varpå han försöker dra ur det ur stenen - och lyckas! När han överlämnar det blir alla åskådare häpna. Framför dem står Englands rättmätige konung, en ung pojke. (Wikipedia)
 
Den är väldigt gullig och intressant, den känns som historisk. Jag skulle rekomendera alla att se den, dock kommer jag nog rekomendera alla Disney filmer... Men vissa mer och vissa mindre.
 
// Puss och kram Jasmine

Dagen

Dagen kommer bestå av 
  • Tvättning
  • städning
  • baka en marängtårta :D
Kanske lite lite som det ser ut nu. Men tvätten tar hela dagen städningen går på en halv timme om ens det. Och den dära marängtårtan, den kommer ta sin tid för att få den som man vill :) Ska baka med P :D Blir en midsommar tårta lite senare än vanligt ;)
 
// Puss och Kram Jasmine

Glad

Glad midsommar, alla läsare.
 
Hoppas ni får en fantastisk dag. För mig blir det inte så mycket mer än ta det lungt se film. Och njuta av dagen. 
 
Bilden tagen sommaren 2009 hemma hos mina föräldrar.
 
// Puss och Kram Jasmine

Grillning

Nu i eftermiddag har jag varit med några vänner och grillat, spelat spel och bara pratat tok. :D
 
Vi åkte ut till en grillplats med brygga vid i Nydala sjön... Och satte oss där och gillade, även så doppade jag fötterna i vattnet inte allt för varmt men inte kallt heller.
 
När vi kom hem laddade vi upp för ett Munchkin spel. :D P vann grattis till henne :D
 
Bilden illustrerar en del av de jag hade på min hand innan någon gör så jag dör, dör, dör!!!
 
// Puss och kram Jasmine (detta glömde jag skriva i förra inlägget sorry ;)

Sol!!!

Nu vill jag verkligen att solen håller i sig idag och gör att vi får ett toppen väder ikväll. Blir lite grillning och doppa fötterna i skön. Kanske blir mer än att doppa fötterna, men det märks... När jag väl har kommit i vattnet brukar jag inte vilja komma upp ;)
 
 

Ramsjö

 
Mina tidigare sommrar har jag bara varit hemma hos mina föräldrar och arbetat med min mor. Men i år har jag alltså valt att stanna i Umeå där jag bott i snart två år. Jag trivs väldigt mycket i Umeå, men man saknar Ramsjö/Sund såhär års. Jag är van vid att ta en promenad runt Sund, en promenad som tar ca en timme beror på hur fort man går, ofta hade jag med mig en kamera så jag kunde fotografera den vackra vyn. Här ovan ser ni en bild tagen på just en sådan promenad. Den är väll tagen för över tre år sedan om jag inte missminner mig helt. Men redigerad och sådant så ljus och färger inte är den samma som orginalet.
 
Nu ska jag njuta av att vara i Umeå och ha sommarkurser istället för att jobba.
 
// Puss och Kram Jasmine

Sommar :)

Förlåt att jag inte skrivit på ett tag. Jag har glömt att skriva och de gånger jag kommit ihåg de har jag inte haft tid...
 
Nu när jag loggade in såg jag att blogg.se hade byt utseende på sidan där man skriver sina inlägg. Kan inte säga om det är bättre eller sämre. Då jag inte skriver inlägg varje dag så är de väll så att jag inte tänker på det precis. 
 
Denna vecka har bestått av "Vardags mysterium" och hur man kan förklara vardagen med fysik. Det är en sommarkurs jag går om ni inte förstått det. Den är intressant, men ändå så har man ett hum om det som de går igenom. Och övrig tid har gått till att läsa litteratur till de andra sommarkurserna eller bara ta det lugnt. Då dagarna är långe än jag är van vid så har man inte allt för mycket ork kvar på dagarna...
 
Men efter denna vecka så är de lite lugnare. Det blir inga mer besök på univeristetet förens i augusti nu. Om man inte går på universitets biblioteket lite nu och då förståss... Bara distans kurser resten av juni, hela juli och delar av augusti... 
 
Nu blir det att se mer "Rasken" innan sängdags vilket blir om ca 30 minuter.
 
För er som läser detta ikväll säger jag godnatt och sov gott :)
 
// Puss och kram Jasmine

Sommar

Förlåt, inte skrivit på snart en vecka. Men detta beror på att jag har haft mycket att göra. Sommarkurs tisdag till fredag där jag har varit i stort sätt halva dagarna sedan ska tre gympass in och promenader. Den andra tiden har jag ägnat åt en grillning, läsa kurslitteratur och vara med P.

Idag blev det en promenad på ca två och en halv timme. Lång men skön. Detta efter ett ca timmes gympass överkropp.

Nu sitter jag i solen och läser en kurslitteratur om myter från människans början till nutid. Eller iaf från den tid man. Hittat kvarlämningar av dessa myter.

Glöm inte skriva frågor i frågestunds inlägget. Inga frågor hittills har jag fått.

// puss och kram Jasmine.

Jaja...

Idag är det ända som är inplanerat gymmet :D Blir styrka ben idag. Redan gjort mina överkropps träningar denna vecka. Alltså massa ben ska bli tränade.

 

Efter det vet jag inte vad jag ska ta och göra. Det kan bli att börja läsa lite smått på kurslitteraturen till kurserna så jag vet vad nästa vecka ska handla om. Men kanske kommer mig för att göra något mycket roligare. Det märks...

 

Kanske en tur på inlines idag, ett tag sedan nu. Måste ju lära mig att åka det i sommar också. Men först gymmet om en stund, men tills dess så vet jag inte.

 

// Puss och kram Jasmine

Schema

Då har man kollat upp schemana för de tre sommarkurserna jag kommer gå.

 

Vilka är:

Vardagens mysterier förklarade.

Myt magi och ockultism

Vampyrberättelser från Dracula till Twilight.

 

Det blir till att läsa mycket kurs litteratur till de två sista. Medans den tredje är på plats och bara en kurslitteratur. Får se hur det går och om jag har lika kul som jag planerat. Det är inte allt för mycket plugg som de verkar har tagit och fixat så jag kan börja läsa litteraturen till två kurser så jag kan vara förberädd. Men sommar sol och en bok i handen kommer vara vad jag gör i sommar, å för det mesta då kurslitteratur även om boken heter Twilight eller Dracula ;)

 

// Puss och kram Jasmine

 

Ps. Glöm inte att fråga något på frågestunden. Finns inga dåliga frågor.

Smoothie och Holmsund

P gjorde smoothies åt mig och henne igår av vanlig yogurt, mjölk, florsocker och hallon/blåbär(fysta). Den blev väldigt god.
Idag åkte jag, P och J ut på en liten resa till Holmsund för att grilla lite korv och se på havet. Men det blåste lite mycket och så. Ett litet tag regnade det innan vi klev ur bilen, vi såg en regnbåge. Går att se på den tredje bilden ungefär i mitten, jag borde ha redigerat den lite så den blev tydligare men men. Alla bilderna tagna med min mobilkamera.
Nu blir det att se film och ta det lugnt.
// Puss och Kram Jasmine

Frågestund

 

Nu lägger jag upp en ny frågestund. Bara att fråga på, svarar på frågorna inom kort. Beror lite på när jag får frågor också. Men fråga vad ni vill. Svarar på de jag kan...

 

Jag ska byta fråge stundsbild någon gång, har inte orkat göra en riktig utan gjorde en väldigt snabbt förut.

 

// Puss och kram Jasmine

Nationaldagen

Idag är det alltså den röd dagen. Alltså den dag som blev röd för inte allt för många år sedan.

"Sveriges nationaldag, även svenska flaggans dag, firas den 6 juni varje år och är en helgdag i Sverige. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523. Även 1809 års regeringsform (som gällde fram till ikraftträdandet av 1974 års regeringsform) utfärdades den 6 juni.

Tidigare firades 6 juni som svenska flaggans dag och det var först 1983 som dagen fick status som nationaldag. Sedan 1996 är nationaldagen en salutdag, och från och med 2005 är nationaldagen även en helgdag." (Wikipedia)

 

// Puss och Kram Jasmine

Hehe...

Hehe. Vet inte om jag nämt att jag fick parkerings böter i förra veckan pga att jag stått på en och samma plats i mer än 24 timmar i sträck på en vardag. Oavsätt eller inte så har jag börjat flytta min bil varje dag. Känns dock lite fånigt att behöva sätta sig i bilen och bara byta parkerings ruta. Varför har de inte att man får stå 7 dygn i sträck eller något på en parkeringplats utanför ett bostadsområde.

 

// Puss och Kram Jasmine

Träning

Nu ska vi ta itu med denna träning på riktigt igen.

 

Det blir alltså

Två pass överkropp + mage/rygg +30 min promenad

Ett pass ben +mage/rygg + 30 min promenad

60 min promenad de resterande dagarna. Ev konditionspass på gymmet (gruppträning tex indoorwalking)

 

Och de säger de finns inget dåligt väder, utan bara dåliga kläder. Det blir nog promenad oavsätt väder.

// Puss och Kram Jasmine

Dag 25 – Min favorithögtid.

Min favorithögtid är nog julafton. Den är den högtid som vi firar mest i min familj. Därefter kommer nog nyår och sista april på delad plats. Vi har inget speciellt firande mer än att familjen samlas och då är det bara familjen som är på fem personer, kommer nog öka med tiden med barn å syskonbarn om de kommer några.

 

Men man börjar alltid dagen med risgrynsgröt och en hårdmacka med julskinka + senap. Det är en mysig stämning ingen är egentligen riktigt vaken iaf inte vi barn. Dagen är rätt som vanligt förutom att man får en ev två morgon presenter och att de lagas mat i köket hela förmiddagen för att få klart allt tills julbordslunchen som vi alltid har. Julklappsutdelning, nu när man blivit äldre så har man alltid något roligt att ge sina föräldrar och syskon. Alltid när vi ser "Kalle och hans vänner" så kommer en vän till familjen och hälsar på, det slår nästan aldrig fel. Så lite kaffe och kanske någon kaka till det. Kvällen slutar med att min lille bror sitter på sitt rum med ett spel (för de mesta) och resten av familjen sitter vid tvn, med en film som vi antagligen redan har sätt...

 

Dock i julas så hade jag feber och satt hela tiden under en filt inne i vardagsrummet och sov eller såg på nå tv program/film.

 

Då var de 25 dagarna jag skulle skriva om slut. Har ni någon mer lista jag inte gjort eller några funderingar som ni vill ha svar på. Fråga!!

 

// Puss och kram Jasmine

The girl with the dragon tattoo

Jag såg nyss filmen "The girl with the dragon tatto" med P och jag kan bara säga att den är inte alls lika bra som den svenska versionen. Jag brukar tycka att amerikans film är bättre än svensk men nej inte i detta fall. Vist de har fått mä mer från boken och filmat mer så att säga. Men man får historien bättre förklarat i den svenska tycker jag. Man bör ha sätt filmen, eftersom att den har faktiskt har gjorts av amerikanskt team men i sverige och med en svensk bok/film i bakgrunden. Men den får inte mer än 1,5 av 5 möjliga av mig.

 

 

// Puss och Kram Jasmine

Sommarlov...

Igår var min sista dag på estetiska instutionen vid Umeå Universitet. Jag har avslutat mina bild studier nu alltså. Jag har gått 1,5 år bild studier för att gå och bli bildlärare. Igår var sista dagen med redovisning. Vi har inget mer i skolan, vi slutar officiellt på fredag som kommer, men då jag skrivit den sista inlämningen idag och skickat in så är jag klar. Om jag inte nu får restuppgift på någonting. Vilket kan hända om de inte är nöjda.

 

Men så jag säger jag har sommarlov, iaf i en vecka för sedan kommer sommarkurserna som jag ska gå. Vilket är tre stycken två på distans och en på universitetet. I sommar blir det att plugga alltså, men även resta runt i Sverige en aning. Hoppas allt går bra så kanske det blir en lång resa med lite Stockholm, lite Göteborg, kanske Malmö, Hofors m.m.

 

Nu ska jag bara ta det lugnt å sitta på nätet.

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.

Näst sista dagen nu...

 

Mitt favoritprogram genom tiderna är nog One tree hill. Jag har sätt one tree hill sedan jag gick på gymnasiet tror jag det var. Jag såg något avsnitt på tvn och sedan lånade jag första säsongen av en vän och tyckte det var bra.

 

Det är mitt favoritprogram för att det känns som att de skulle kunna hänt på riktigt för att de drar mycket paralleller till verkligheten och hur det är att vara tonåring.

 

Jag kan dock meddela att efter säsong 5-6 så har serien inte blivit så bra. Jag har sätt hela säsong 7 inte hela säsong 8 än, men är en bra bit igenom den med. För mig hade den kunna slutat efter säsong 6, men de ville fortsätta. Det kommer en säsong 9 snart och det är den avslutande säsongen. Där den tydligen ska knyta ihop säcken så att säga...

 

 

// Puss och Kram Jasmine

Dag 23 – En låt som får mig att gråta.

En låt som får mig att gråta... Hm, skulle nog vara alla dessa begravningslåtar som man bara hinner sjunga med en vers i innan man grinar så man själv inte hör vad man försöker sjunga. Men helt ärligt tror jag inte jag hört någon låt som jag grinat till.

 

Men filmer därimot. Förr sa jag att jag aldrig hade grinat till en film, sedan kollade jag på "ett beslut för livet" handlar om en tjej som testar att dricka alkohol och ta någon sorts tabletter samtidigt. Hon blir tvingad att gå på behandlings hem. De upptäcker sedan att hon har en tumör i magen och då får börja med cellgifter, hon träffar Brian en trevlig pojke som säger att han ska ta hand om henne. Men just vid det tillfället man får se henne kamma håret och håret ramlar av pga cellgifterna, så grinade jag. Vet ej varför men det bara hände.

 

Om man gråter till film det är helt okej, jag har börjat gråta till lite allt möjligt nu ;)

 

// Puss och Kram Jasmine

Ps. kanske blir seg med att skriva de kommande två dagarna då jag har min mor på besök från och med i eftermiddag :D ds.

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0