Harry Potter och flammande bägaren

Hej igen!
Nyss satt jag och mamma och kollade på harry potter och flammande bägaren, men med svenskt tal, vet ej varför igentligen och då kom vi överens om att rösten till Hagrid är Allan Svensson som spelar i Svensson Svensson. Hehe det var lite kul att veta vem det var som pratade hehe :P

Sedan jag skrev sist har jag inte gjort så mycket duschat, spelat spel med Tommy igen, varit på byn och sedan ätit. Men nu snart ska jag gå och lägga mig och läsa lite i den andra boken om Bella och Edward alltså När jag hör din röst eller som den heter på engelska New Moon. Den är inte lika bra om ettan hitintills men hoppas den blir bättre mot slutet.

Imorgon ska jag jobba igen denna gång blir det att limma de disktrasor jag redan har vikt sedan vika lite till, vi ska vara klara på torsdag kväll för att kunna åka till Växbo och lämna dem sedan.

Stockholm

Ja, igår kom jag hem från stockholm. Jag var med min lille bror Tommy och hans assistent Maggan. Vi hade jätte kul vi åkte ner i Pelles bil och sov i hans lägenhet ute i Sigtuna. På lördagen så var vi in till centrala stockholm. Vi började med att shoppa vi var in på dance och gym shop sedan blue fox, butteriks och Game. Vi gick genom gamla stan till slusen för att åka till grönan :) Vi hade jätte kul på grönan åkte lite allt möjligt. Sen på kvällen innan vi skulle sova så gick vi ner och kollade på sigtuna centrum det fanns farbror blå restaurang, tant brun café, tant grön antikhandel och tant gredeline vet jag inte vad det var men men.

Just nu måndag så gör jag inte så mycket har jobbat lite, spelat Tommys ny inköpta spel m.m.

Nu ska jag gå ut i solen en stund...

Räddningstjänstens sommarläger 2009

Ja, i torsdags kväll kom jag hem från räddningstjänstens sommarläger som var ett pilot läger. Så det var jag och 17 andra tjejer som var på detta läger i fyra dagar och hade super skoj :)

Oj, kanske ska dra lite om mig innan jag börjar skriva om lägret.
Jag är Jasmine, tjej född den 27 september 91 så jag är 17 vid det hära laget hehe.
Går det estetiska programmet inriktning dans börjar tredje året efter sommaren :D
Jag har två bröder och jag är mellan barn, mamma och pappa.
Mina intressen är dans, musik och kompisar.


Tillbaka till lägret. Jag kom dit i måndags vid halv 8 tror jag det var då hade jag åkt från Ramsjö till Sundsvall ca 16 mil. När jag kom dit så var det först information och fika. Vi knäppte kort så vi skulle få namn och en bild på alla som var medverkande. Sedan så åkte vi till "Campen" som var ett gammalt psykhem säger de som vet det var Hamstagården. Där fick vi veta vilka vi skulle bo ihop med och jag fick bo med mina klasskompisar som också var med Emma och Stina. Sedan fick vi veta vilka indelningar vi fått och vi började med några stationer en där man fick veta lite om brandbilen, sen där man fick testa kläderna till rökdykning och masken, en där man var med Jonas (en av de två ledarna som vi hade med oss hela tiden) och fick lära sig arbeta med en skop bår och hos Maria (den andra ledaren) fick vi bära massor av saker exempelvis en pump (en stor), en sop, brandslangar m.m. det var tungt kan jag lova hehe.
På tisdagen så hade vi bara sjukvård och ambulans så vi åkte up på "Fillan" och då kom de två ambulanser som vi fick veta mer om och vi hade HRL utbilning och L-ABC, det var kul :) Vi fick även se när brandmän tränade livräddning i vattnet.
Onsdagen tilbringade vi också på "Fillan" med denna dag höll vi på med brand. Först fick vi se när heltiden hade brandövning i hus, det var rätt coolt att se hur de arbetar. Sedan så fick vi testa på att rökdyka inne i klimathuset det var 53 gradervarmt och luftfuktighet 53 ingen rök och ingen eld,  vi fick även testa takklättring (jag gjorde inte det), brand i kläder och använda brand slang. Larri och Mats hade även en föreläsning för oss den var jätte bra men jag började tänka på min lille bror där ett tag :( När vi kom tillbaka till Hamstagården så hade vi självförsvar med en polis det var jätte kul. Efterdet kom den stora överraskningen vi fick gå på bio :D the proposal (jag är kass på engelska ursäkta om det var något stav fel). Den var jätte bra :) man var inte alls berädd på att det skulle vara det som var överaskningen.
Torsdagen så fortsatte vi med tema brand då fick vi först se heltiden när de hade övning men denna gång trafikolycka, det var också intressant att se. Sen fick vi klä på oss de extremt varma kläderna som vi hade på onsdagen och gå in i ett rum för att se ett brand förlopp och se vart röken drar sig och sådant. Det blev extremt varmt där inne jag gick ut innan alla andra och då hade Mats nyss sagt att det var runt 400 grader uppe i taket.
När vi var klara på "Fillan" och hade ätit så, åkte vi till Hamsta duschade och sedan så åkte vi till brandstationen i Sundsvall och fick diplom och lite annat sedan så körde de mig till tågstationen och jag åkte hem.

Skriver om Stockholms resan imorgon nu ska jag äta lite har inte ätit middag än är hungrig, sedan ska jag sova så natti natti.
// Jasmine

Välkommen till min nya blogg!

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0