Bloggutmaning 365 dagar

Jag har antagit utmaningen att skriva ett inlägg om dagen från och med imorgon första januari. Liie har gjort en utmaning som går ut på att man ska skriva ett inlägg och besvara dagens fråga/tema. Listan hittar ni här Liie, men jag kommer också att göra ett inlägg med alla frågor imorgon innan jag börjar besvara morgondagens fråga. Jag kan inte lova att jag lyckas, men jag ska helt klart göra ett försök :)
 
Chai-latte från dagens trip till Stockholms innerstad för att leta några cachar. Men hittade bara en för jag började bara leta en ;) 
 
 

God fortsättning

Jag känner mig verkligen inte stolt över mig själv nu när jag inser att jag inte skrev God Jul på självaste julafton på bloggen. Men har jag saker att göra glömmer jag tyvärr lätt bort bloggen. Men ska göra ett försök till nästa år att skriva minst ett inlägg om dagen, får se hur det går... Kan inte lova att jag lyckas med det utifall jag åker utomlands där jag inte får tag på Wi-Fi men det är ända undantaget faktiskt. 
 
Men till min jul. Jag har haft det väldigt mysigt med min familj, julmat, juldofter, julgran, julklappar. Ja det var väll egentligen allt. Å julmiddag som inte var julbord :) Juldagen spenderades nämligen hos min storebror :)
 
Vår "grymt" fina julgran ;) Mysan(en av våra katter) verkar gilla att leka med den.
Solnedgången dagen innan julafton super vacker, men inte bilden ;)
På självaste julafton snöade det jätte fint. Men det blev mer regn senare om jag inte minns fel. På Juldagen var iaf vägen väldigt hal när vi kom hem från bror. Sladd på sladd på sladd nästan...
Här är ett tips till er alla som gillar toast, men också gillar julskinka. Ta och blanda dessa. Gör en toast med julskinka, ost och ev senap. Super gott enligt mig, mycket till denna jag längtar när julen börjar närma sig, då jag gillar skinkan bäst nästan ;) Jo jag vet att det finns helg skinka året runt, men det är inte samma sak.
Idag annandagen, har jag haft på min pyjamas hela dagen. Inte tänkt tanken på att klä på mig förens klockan började närma sig 16. Så det blev aldrig att byta om ;)
 
Nu ska jag se några avsnitt Skilda Världar å sedan sova. Längtar tills imorgon då jag åker till Stockholm igen :D
 
Jag har inga bilder på julklapparna nu, men det kanske kommer någon gång. Fick iaf många bakgrejer allt från muffinsformar i silikon till kavel :D
 
 

Home sweet home

Då var jag hemma i Ramsjö :) Känns konstigt att vara i "gamla" huset här. Men så blev det nu, inte så mycket att göra. Det är trotts allt detta hus jag bott i större delen av mitt liv. 
 
Jag har varit hemma några timmar nu, men vet inte riktigt vad jag ska göra nu. Det är mörkt ute, men det är faktiskt snö här :D emot för hemma i Umeå...
 
Bild från instagram. Såhär tråkigt var det ute igår i Umeå.
 
Nu ska jag försöka hitta på något. Kanske blir att sätta mig å spela något data spel eller något liknande... Fantastiskt, jag glömde min ritning till ett hus jag ska göra på Sims 3... Får se om jag kommer ihåg vad jag ville göra utifall jag sätter mig å spelar någon dag. Men men inget att göra något åt.
 
 

Torsdag

Det är torsdag och bara fem dagar kvar till julafton. Ska bli skönt med några dagar hemma i Ramsjö, efter allt pluggande denna vecka och veckorna innan. Men jag kan inte säga att det inte blir pluggat i mellandagarna, för det kommer det bli för att jag ska känna att jag är riktigt klar med uppsatsen. Tror inte jag klarar att fixa den nu på två dagar.
 
Igår pluggade jag förmiddag och sedan blev det att spela massa Simcity. Jag har hittat en stad som är radioaktiv som man måste fixa massor för att kunna ta bort det radioaktiva och igår kom jag på väldigt godväg. :) Får hoppas jag får några timmar ikväll så jag kan sitta å spela. I Ramsjö funkar det inte att spela, internet är försegt för detta online spel. Men men får annars spela när jag är hemma igen. 
 
Gårdagens solnedgång/eller solen var redan nere. Detta 14:30 något...
 
Nu ska jag sätta mig och skriva analys kapitlet, kanske blir så att inledningen också får några ord till ;)
 
Ni får ha det bra så hörs vi.
 
 

Huvudvärk och plugg

Då var det tisdag. Hoppas alla sovit gott. Det gjorde jag verkligen, men jag var super trött imorse och nu är jag väll sådär, tog en kopp kaffe för att pigga på mig. Nu har jag ont i huvuder istället å vet inte om det är något bättre faktiskt. Hoppas den går över snart, orkar inte med att ha huvudvärk idag. 
 
Bild källa 1
 
Men jag har hunnit läsa igenom de texterna jag tänkt att jag ska läsa idag till uppsatsen, nu ska jag bara försöka skriva ihop något klokt av det också. Inte så mycket som ska skrivas, då det inte fanns så mycket som jag inte redan har skrivit ner. Något borde jag få ner på pappret.
 
Igår så han jag med att göra det jag ville, men hoppade över att städa på badrummet hela lägenheten/rummet kommer att bli städad på fredag så. Jag spelade lite Sims 3 :) Fixar då samtidigt material till att göra ett blogginlägg om Sims 3 :) 
 
Men nu 10 paus sedan försöka skriva lite på uppsatsen. Ha en bra dag allihopa
 
 
 
 

Måndag!!!

Godmorgon, det är måndag och en ny vecka. Har inte allt för många planer för veckan mer än att rummet ska bli städat och att jag ska skriva på uppsatsen som en galning. Kan också tänkas bli lite Simcity spelande, då jag åker hem till Ramsjö på lördag å då finns det inte tillräckligt bra internet för att sitta och spela
 
Gårdagen var riktigt trevlig, var på geocaching event där det bjöds på Glöggfixa och många trevliga historier om cacher andra tagit. Och senare på kvällen/mitt i middagen, fick jag nys om en cache som kommit ut några minuter innan å jag letar som tusan vilken det är och inser att det är en mystery-cache alltså måste man lösa den på något sätt. Läser den å hör av mig till P och frågar om vi ska på FTF-jakt (first to found), även om vi båda viste att vi inte skulle vara först så var det riktigt kul. 
 
Idag är planen att jag ska skriva på uppsatsen och städa badrummet. Städa badrummet är det som kommer komma i andra hand, uppsatsen är viktigare. Men det ska göras iaf innan veckan är slut.
 
 

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Julia att svara på några frågor och att sedan utmana tre nya personer.
 
Har du några ärr?
En hel del. Några på båda knäna, armbågarna, händerna (mest på högerhanden), ett i ansiktet syns inte så mycket men på näsroten, en i hårbotten. Och om man ska vara noga så har jag två stora svarta ena också men de är självvalda (alltså tatueringarna). 
 
Har du någon dålig vana?
Sitta alldeles för länge och chatta/kolla olika sidor på nätet istället för att plugga. Eller bara sitta å kolla runt på nätet när jag egentligen skulle kunna göra något annat. Indonesien resan har gjort mig lite bättre på att inse att man inte behöver glo på datorn hela tiden ;)
 
Är du beroende av något, vad?
Socker och närhet. Sockerberoendet är ganska stort, blir ofta sockersugen, ska ta tag i och försöka få bort det nästa år (nyårslöfte??) Med närhet menar jag allt från att vara i samma rum som andra till att ligga och kramas när jag ser på film. Jag måste ha brist av hormonet Oxytocin eller något.
 
 
Favoritapp i mobilen?
Instagram eller Geocaching.

Favoritbok?
Oj, vilken svår fråga. Men måste nog säga Twilight serien.
 
Favoritfilm?
Det beror på humöret jag är på, men just nu Serenity. :) Serien är också bra Firefly kolla på serien först om ni vill se filmen.
 
Om du fick en bok där hela ditt liv är skrivet från början till slut, hade du läst till slutet?
Nej, jag skulle inte vilja se den boken. Den skulle ha delar som jag inte skulle vilja läsa om. Det förflutna lägger vi bakom oss av en anledning, för att inte uppleva de igen.
 
Om du hade en tidsmaskin där du kunde åka både fram & bak i tiden, vart skulle du åka?
Bra fråga. Delar av mig skulle vilja åka tillbaka i tiden och släckforska på sådant sätt. Kolla min släckttavla ordentligt på båda sidorna. Men jag är en person som lever i nuet, så varför åka åt endera håll vill inte förändra något eller veta vad som kommer hända.
 
Hur firar du jul?
Öppna en klapp (oftast får se hur det blir iår) på morgonen när man vaknar. Frukost risgrynsgröt och skinkmacka. Ta det lugnt, fixa med lunchen, äta julbord till lunch. Kolla Kalle Anka, vår gäst kommer(samma tid varje år) :) Julklappar öppnas efter Kalle och gästen åkt hem. Dagen går mot sitt slut alla gör vad de själv vill. På senare år har vi sätt Ice-Age filmerna oftast den senaste som kommit.
 
Vad önskar du dig i julklapp?
En gps, bakningsgrejer allt man kan tänk sig, några filmer... 
 
Jag utmanar PMadeleine Och Hannah

Julfirande

Denna lista är lånad från http://lorissalovebomb.se

Julgranen vi hade ifjol och några paket i förgrunden ;)
 

Firar du jul hemma eller hos någon annan?
Jag firar min jul hos mina föräldrar som "vanligt", jag har aldrig haft annat julfirande än att vara hos de. Kommer bli intressant den dagen jag firar någon annanstans. Det är jag, mor, far och lillebror som firar på Julafton, juldagen blir det med storebror + flickvän. Juldagen kommer vi faktiskt åka till de för ovanligheternas skull.

Vilket är ditt favoritjulgodis?
Oj, vi brukar alltid ha en mega skål innehållande det mesta. Men måste nog säga knäck även om det inte så ofta finns hemma hos oss. Finns när jag och P firar in julen.

Favoritmat då?
Vi kör på det klassiska julbordet med sill, korv, köttbullar osv. Men godast är nog pappasköttbullra och julskinka :)

Vilken är den finaste julmusiken?
Julmusik har aldrig varit något jag lyssnat på så mycket, men mest för att få in en julstämning och för tillfället får jag nog säga EMDs julskiva som är den finaste julmusiken :)

Vad dricker du helst på julafton?
Julmust eller vatten.

Jenny Nyström eller amerikansk jul?
Är det nu jag ska säga att jag inte vet vem Jenny Nyström är? Googlade och jag har inte läst något hon gjort. Men den amerikanska julen känns som att det är stora folksamlingar osv. Och det är inte riktigt min stil på jul heller. Blir ett svar utan svar.

Vilket pynt är bannlyst hemma hos dig?
Finns inget som är bannlyst. Eller vänta plastgran, hellre en jul utan gran än en jul med plastgran (kanske får tänka om när jag blir äldre)

”Riktig” gran eller plastgran?
RIKTIG gran!!!

Vilka färger har ditt pynt?
Då jag inte har pyntat mitt rum spec, men det är rött, vitt typ...

Favoritfrukter i juletid?
Mandariner/Clementiner

Risgrynsgröt eller ris a la Malta?
Risgrynsgröt, till frukost som mamma gjort :)

Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson eller Kan du vissla Johanna?
Kalle Anka och hans vänner. Men vi hinner aldrig se färdigt vi får gäster :) 

Köper du julklappar åt många?
Jag köper åt min familj plus P. 

Vad händer på juldagen?
Åka till storebror.

När åker julen ut?
Hehe ljusstaken försvinner när våren börjar närma sig, de tre eller fyra prydnaderna jag har står framme hela tiden.

 

 

Lucia

Trevlig Lucia allihopa! 
 
Det är fredagen den 13:e december. Alltså både "otursdagen", samt Lucia på samma dag. Hur ska denna dag gå?
Jag vet att de hemma i Ramsjö har strömlöst om inte strömmen har kommit tillbaka nu, men det tvivlar jag på.
 
Här i Umeå börjar solen gå upp, himlen var väldigt vacker för en liten stund sedan, men jag hade ingen kamera i närheten då. Jag ska sätta mig och plugga, skriva på min uppsats. Har väll en förhoppning att den ska vara så gott som klar i nästa vecka (får se hur det går). Men håller också på med tvätten så det blir en hel del pauser under dagen för att gå till dörren bredvid och fixa med den.
 
Får hoppas på att det blir en trevlig Lucia för er allihopa. Så hörs vi kanske under dagen. Massa kramar.
 
 

Hej

Hehe, det har varit mycket nu ett tag. Skriva uppsats och tänka på att komma framåt med den. Samt vara social med de jag träffade i Sthlm, framförallt Anton då jag bodde hos honom :)
 
Uppsatsen är inte klar, men den börjar ta form :) 
 
Nu vet jag inte vad jag ska skriva. Just nu lyssnar jag på Musikhjälpen.
 
Jag kom hem till Umeå i Måndags. Det jag gjort i Sthlm är att varit hos Anton, träffat några vänner och ätit godmat, var på Medeltidskrogen i Gamla stan "Sjätte Tunnan" iförd medeltidskläder :D Spelat massa SimCity har jag också gjort. Sätt på massor av Stargate, kan man något annat än gilla den serien??
 
Idag har jag inte gjort allt för mycket, pluggat lite, slagit in julklappar, bakat knäck, sätt film med P. Även knäcken blev "bakad" med P :) 
 
 
 
Å vi testade Mac&Cheese idag, inte min favorit men det gick att äta om inte annat. 
 
 
Nu har jag inte något mer att skriva.
 
Ni får gärna komma med frågor som jag kan besvara på eller bara ämnen ni vill jag ska tala om i bloggen. Kommer att bli inlägg om Sims 3 framöver, men vet inte vad jag ska skriva om det än...
 
 

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0