Födelsedag, tårta m.m.

I fredags fyllde jag år, blev 22 år. Alla blir äldre, det är ett som är säkert. Än har jag inte fått någon ålderskris, får se när den blir. Jag tror det blir när jag slutar universitetet å inser att jag måste jobba på heltid ;) Men märks hur det blir om 1,5 år.
 
På fredagen kom några familje medlemmar och firade mig. Det blev lite presenter, fika och god mat. Jag började baka i onsdags, ni har sätt några bilder på bloggen. Och självklart blev det att baka en tårta på fredagen. Det blev en klassisk gräddtårta med sockerpasta som överdrag. Första gången jag leker med sockerpasta, det blev inte det bästa resultatet, men för att vara första gången är jag nöjd :) Nu undrar ni nog vad jag fick för presenter, jag fick ett staffli, två volymer av Skilda Världar, en ficklampa, en väska och super fina blommor :) Och självklart massa grattis och kramar. 
 
Tårtbit av fredagens tårta :) Tro det eller ej jag fick till fyra olika rosor :)
 
Igår(lördag) blev det också tårtbakning, så att fika gästerna också skulle kunna få en bit. Men denna blev en annan tårta, den innehåller mest choklad/kakao :) Den var såååååå god. Det blev en super mysig fika, fick lite små presenter, choklad, ett födelsedagskort, muffinsformar och en spatel (ordet låter fel men är rätt). Och även idag massa kramar :)
 
Lördagens tårta. Chokladsockerkake botten med två olika fyllningar en mörkchokladmousse och en vitchokladmousse. Dekorerad med chokladsmörkräm, "fingrar" och jordgubbsströssel. 
 
Det har blivit mycke sötsaker denna helg. Men så blir det ibland, nu är det bara för mig att dra ner på det igen. Farligt att fylla år. ;)
 
Idag händer inte så mycket, har spelat Sims 3 hela förmiddagen. Får se vad som händer nu på eftermiddagen/kvällen. Känns just nu som lite pluggning, kan bli en promenad också om vädret fortsätter vara fint. 
 
 

FIKA :)

Idag har det varit mycket, blev lite stressigt där innan jag fick fika besök. Men allt har gått bra (förutom muffinsarna), de blev hårda och lite brända. En sak positiv de gick att äta :) 
 
Idag har det alltså blivit bakat muffins/cupcakes och tårtbotten. Blir tårta imorgon :) Igår var det småkakor som stog på schemat. Imorgon?? Hm, något blir det säkert.
 
Gårdagens bakning :)
 
Dagens bakning :)
 
 
 

Onsdag :)

Godmorgon folket. Det är onsdag å snart är det helg :) Ska bli skönt att inte behöva göra så mycket i helgen. Kommer bli mest att umgås med fantastiska människor i helgen. :)
 
På schemat idag står:
*Plugga
*Städa
*Baka småkakor (av någon form)
*EVENT :) Ett geocaching event :)
*Blir antagligen någon paus också å då antar jag att det blir en serie eller sims eller läsa eller ja något.
 
Men först av allt ska jag ta mig en promenad till Ica när de öppnar. Hinner röja lite mer på rummet innan. 
 
Ha en trevlig dag allihopa :)
 
Ni får gärna komma med förslag på blogginlägg. Det kommer komma ett om resor, minnen och önskningar/mål. Å just det också ett om sims kommer också komma. Men jag vill gärna ha massa tips på vad ni läsare vill höra om. 
 
 

Inge plugg??

Helt ärligt ska jag säga att jag inte har pluggat mer än MAX en timme idag. Har varit skönt att bara släppa allt och mest bara tagit det lugnt. Jag pluggade lite grann i morse och det var inte någon lång stund alls. Och mitt på dagen hade jag ett kort seminarium det höll på ca 20 minuter som var den avsatta tiden. 
 
Resten av tiden har jag sätt på Spykids 2, High School musical 2 och nu på eftermiddagen/kvällen Gossip Girl. Jag tror jag kommer kunna bli beroende av Gossip Girl om inte annat första gången jag började se det från början nu, har sätt något strö avsnitt här och där förr och inte brytt mig alls om det. Men det verkar bra, har inte sätt så många avsnitt än men det brukar märkas.
 
Nu blir det sängen klockan börjar redan bli mycket natti natt 
 
 

Plugg, plugg, plugg och Sims 3

Jag får be så hemst mycket om ursäkt, att jag inte skrivit på ett tag. Men det beror mycket på att jag haft fullt upp de senaste dagarna. Visst i lördags satt jag mest och spelade Sims 3, jag behövde verkligen en dag från allt pluggnade. 
 
I fredags blev det att först föreläsning sedan diskussion med en handledare. Och hem för att fortsätta plugga. Visst jag blev klar med en av två böcker då. Lördagen blev det lite plugg mest Sims 3 och igår blev det handla, städa och sedan plugga halva dagen. Har varit mycket plugg det senaste. Och ja det kommer vara såhär tills man skärper sig och börjar ta tag i plugget på riktigt och inte bara latar sig från början av kursen. Men snart är jag ikapp med läsningen. Blir några sidor till idag innan jag kan slå ihop pluggböckerna.
 
Bild från pluggandet i fredags. 
 
Shit vad jag känner att jag är trött, men en stund till måste jag plugga annars så blir det bara skit på seminariet imorgon. 
 
Hoppas alla haft en bra helg. Kommentera gärna och skriv vad ni hittade på(ingen annan än jag ser era kommentarer om jag inte publicerar de och självklart kan ni be mig att inte publicera de) :) 
Ha en fortsatt trevlig dag.
 
 

Hela Sverige bakar

Sitter nu och kollar på Hela Sverige bakar, ett av mina favourit program. Man lär sig mycket om bakning man inte hade en aning om. 
 
 
Dagen har varit bra förövrigt :) 
 
 

Godmorgon

Godmorgon änglar. Idag var det jobbigt att kliva upp ur sängen, visst jag fick sova en stund till om jag skulle vilja. Dock hade antagligen hela dagen gått bort genom att sova då. Jag bestämde mig istället för att kliva upp och äta frukost. Plus att jag bestämde att jag ska ta mig till gymmet första gången på länge, har blivit mer promenader än gym. Å jag det var innan sommaren som var sista gången jag var till gymmet. Men nu ska jag köra igång på riktigt igen. 
 
Kommer antagligen vara lika svettig som på bilden, men vad gör det. Blod svett och tårar äv väll tanken med träningen?? Eller?
 
Ha nu en riktigt bra dag så ska jag träna sedan sätta mig med plugget.
 

Education

Nästa del av blogg serien "om mig" handlar om min utbildning. Jag kommer inte gå in på djupet av det så mycket. Mer berätta vad jag har för erfarenheter, vad har jag gått.
 
Ursäktar redan nu men detta är nog mitt längsta inlägg någonsin...
 
Måste först och främst säga att jag gillar verkligen att studera, man får så mycket kunskap bara genom en föreläsning. Man får också mycket kunskap av att lyssna på andra människor. En dröm är väll att få åka någonstans och bara lyssna och lära. Men jag kan hålla med John Deweys som pratar om "learning by doing"(lära av att göra), även om han inte själv sa just detta så har många forskare tolkat de så. För att lära måste man nog testa sig fram och göra och inte bara höra.
 
Men åter till min utbildning.
 
Först gick jag som många andra grundskolan, en tid för att både lära känna sig själv och utforska världen. Jag tror inte många förstår hur mycket som förändras inom en under denna period. Man börjar grundskolan som 6-7åring och har hela livet framför sig, man får allt serverat på ett silverfat, slutar gör man dock som 15-16åring man har fortfarande hela livet framför sig. Men det har hänt något, det är ingen som serverar saker på silverfat, du måste tanka själv, du måste veta vad du vill. Redan som 15 åring gör man ett val. Det valet är "vad vill jag bli när jag blir stor", visst man kan ändra sig hundra gånger, men det är inte alltid så lätt. Ett tips till alla som läser "här måste du börja tänka själv, det är ditt val det är ingen annans val". Det är ett tips för hela livet och inte bara när det gäller att välja gymnasium.
 
 Bild från examen i nian. Ja jag grät både glödje och sorg tårar.
 
Jag valde iaf att gå estiska programmet inriktning dans på gymnasiet, min vilja var stor. Jag ville stå på de stora teatrarna och dansa, jag ville visa världen att även jag kan dansa. Detta var tre av de bästa åren i mitt liv, jag fick göra det jag verkligen älskar, dansa. Men jag fick också kunskapen jag behövde för att kunna studera vidare. Det finns mycket att säga om dessa tre år, men vet inte hur mycket jag ska berätta.
 
  Stora bilden från studenten, den lilla bilden från en dansföreställning klicka för att få större.
 
Och ser att detta inlägg blir långt.
 
Sommaren mellan andra och tredje året på gymnasiet gick jag en kort kurs eller utbildning, som brandkåren i Sundsvall/Timrå området hade hand om. Vi fick lära oss livräddning, hur man tar ut människor från bränder(inte så vi kan rädda människor från ett stort brinnande hus utan mer så vi vet vad vi ska göra om det börjar brinna). Det var roliga veckor.
 
Tror brandmanen skruvade på fel vatten ;) Så kan det gå (detta under en av deras träningar vi fick se på)
 
Sommaren mellan gymnasiet och universitetet så gick jag en bartenderutbildning... Men jag har aldrig jobbat som det och kommer antagligen inte heller jobba som det ever. Dock var det en rolig upplevelse och jag kan om inte annat blanda både drinkar med och utan alkohol om det skulle behövas någon gång. Tre veckor som kostade skjortan som jag inte haft någon användning för. Men kul var det :)
 
Jag gör en Old-Fashioned en klassisk whiskey drink. Denna bild från utbildningen.
 
Shit vi är nu på universitetet, jag har vuxit upp. Ska bli något, hjälp. Eller hjälp och hjälp jag har länge vetat att jag vill arbeta med barn och ungdomar, mest ungdomar. Så det var ett enkelt val. Gymnasielärare, det är vad jag idag studerar till och är klar med om ca 1,5 år. Så skönt att kunna säga att det är så kort tid kvar. Men vad ska jag göra sen? Känns som om jag kommer att få abstinens, vilja plugga mer. Jag har lösningen på detta distanskurser på halvfart ;)
 
 Vet inte vad jag ska sätta för bild här. Finns ingen riktigt passande.
 
Nu var min resa slut. Lång och antagligen rätt tråkig för mina läsare. Men plugget har varit mitt liv sedan jag skulle fylla 7 år. 
Har säkert glömt något också men men. Ni vet om att det bara är att fråga om ni undrar något.
 
 

Regn, regn och åter regn.

Ja som rubriken lyder så regnar det här. Även om det än inte kommit så mycket så blir man trött och "deppig" när regnet faller ner. Hellst skulle jag bara vilja sitta inne med flera koppar te, en filt och en film på tvn. Men så bra ska vi inte ha det denna regninga dag. Utan det blir att först plugga på förmiddagen och sedan ta sig till skolan för att gå på föreläsning. Nej jag klagar inte på skolan, jag klagar bara på regnet. 
När det gäller plugget har jag ju "bara" lite mindre än 1,5 år kvar sedan är jag klar :)

Nu blir det först och främst lite data slapp. Sedan börja med plugget. :)

Promenad :)

Godmorgon. Hoppas alla sovit gott. Jag drömde att jag blev FTF "First to found". Detta är något som vi geocachare säger/skriver om vi hittar en cache först av alla. Det har inte hänt mig än, men i drömmen gjorde det de :)
 
Dagen började med att sätta igång en tvätt och sedan promenad :)
 
Solen skiner idag :) 
 
Dagens planer är att komma på ett uppsatsämne till min C-uppsats i religion. Har ni några förslag så kom gärna med de. Även plugg står på schemat.
 
Självklart ska jag tvätta klart också. Har lite kvar att tvätta. Men inte allt för många maskiner :)
 
Hoppas alla får en bra dag.
 
 
 

Grimm

Godkväll.
 
Dagen började med Geocaching och avslutades med några avsnitt av Grimm. Blev några cachar idag tillsammans med P och en annan geocachare. 
 
Grimm är en serie baserad på Bröderna Grimms nedskrivna sagor. Denna gång är det Grimm som är hjälten och ska bekämpa "monstrena" så de inte skadar människorna. Om ni inte sätt den borde ni se denna serie. Den är riktigt bra, är mer som en thriller/mordgåta än något annat. Gillar man inte fantasy kan man väll ändå testa se ett avsnitt för spänningens skull. 
  
Här är trailern till första avnsittet på säsong 1
 
Nu blir det nog några avsnitt Skilda världar innan jag slumrar in. 
 
Natti natt
 

Welcome to me!

Jag har utlovat en rundtur i mitt rum/lägenhet. Här kommer det, runturen blir bara i själva rummet och inte i kök och badrum. Finns inget att se där... Om det ens finns något att se inne på rummet ;)
 
Genom dörren går man väll alltid in i ett rum. Eller har jag förstått detta fel? Men det vi ser nu är i princip hela rummet. Allt utom tv och sängen. 
TV och en tavla. Har några stycken i rummet, de flesta är det jag som gjort. Har väll en som jag inte gjort. Och alla småprylar har jag inte heller gjort.
Skrivbordet och fotoväggen. Samt tavlan/bilden som jag inte gjort. :) Det är alltså ängeln jag inte gjort.
"Min bok" och lite andra prylar på hyllan från Ikea. Ljuset i vasen är för stunden lila, den har varit turkos förr. Kan ändra som jag vill med den :) Både "Min bok" och vasen har jag fått av mina två änglar alltså P och S. :)
Sängen :) den är inte alltid bäddad kan jag vara ärlig och säga.
Och självklart min läshörna där nallarna ligger. :) Ser att den stora blå nallen är med på två kort. Han som alla de andra flyttar runt hela tiden. Tyvärr kan jag inte ta och ge er en presentation av alla nallar för de har inte alla något namn. Kanske blir någon annan gång. Ni ser också en del av min bokhylla som innehåller mer film än böcker. Både tyvärr och bra ;)
 
Detta är alltså mitt rum. Det ser inte alltid såhär fint ut, jag är inte den duktigaste när det gäller att ställa undan efter mig direkt. Men jag kan inte heller säga att det är många dagar som det får se ut som kaos heller. Och jag vet inte om jag berättat det men jag älskar att möblera om så rummet blir ofta omöblerat. De mesta byter då plats, de ända som bara får vrida sig lite är sängen. Allt annat brukar byta plats totalt. Skrivbordet är också ett undantag. 
 
Nu ska jag ta och lägga mig och sova i min obäddade säng. Men det går lika bra det :) Natti natt massa kramar
 
 
 
 
 
 
 

Tiden bara rinner iväg (när man har kul)

Dagen började med en föreläsning om Mahatma Gandhi. Vilket var en väldigt bra föreläsning.
 
Men jag vet inte vad jag ska tycka om detta film mord. Även om jag kan tycka det är bra att visa film istället för att hela tiden själv som lärare förklara vad som hände i vissa personers liv, så är det faktiskt i mina ögon mord på en film när man bara visar vissa delar och hoppar i filmer. Man missar så mycket och det känns fel. Ska inte klaga film delarna vi fick se var väldigt lärorika. Vi fick se delar av filmen Gandhi som filmatiserades 1982.
 
Dagen fortsatte med lunch och Geocaching med fantastiska P :) Blev ganska många cachar tagen faktiskt. Blev en bra stunds promenad. Och man ser så mycket man skulle missat om man inte geocachade. Tillexempel denna sko/toffla mitt på en stubbe vid gångvägen. 
 
Kan säga att tofflan ser betydligt större ut på bilden än vad den i verkligheten är.
 
Nu såhär på sena eftermiddagen blev det lite Sims 3 spelande. Å självklart skulle datorn krångla med mig. Så det blev väldit lite spelande mer kollande på nätet...
 
Just nu ska jag ta och sätta igång en film och sedan sova. 
 
Natti natt folket
 
 
 

Godmorgon

Godmorgon :) Hoppas ni mår bra. Jag mår bra lite seg, men så är det visa dagar såhär på morgonen. Usch jag sitter här och gäspar. Ja borde nog ta och göra något så jag vaknar. Dagens planer är att städa rummet ta lite bilder så jag kan göra nästa inlägg i bloggserien "om mig", det inlägget kommer handla om min lägenhet/rum. Jag har bott här i tre år och bara visat rummet straxt efter jag flyttade in, jag har gjort många förändringar. Visst det har funnits några få bilder från rummet men inte så många. 
 
Idag blir det också en promenad på schemat och jag måste ta och plugga annars kommer jag inte hinna med att läsa det som ska läsas. Känns som att det är mycket att läsa när allt är på engelska ;)
 
Något jag saknar när jag inte är hemma i Ramsjö förutom mina föräldrar och syskon är våra katter. Här är en bild på den söta Mysan. Hon är större nu, men har inga bra bilder på henne nu.
 
Men nu blir det först och främst städa så det inte ser ut som ett litet bombnedslag.
 
 
 

The Mortal Instruments

I torsdags gick jag och fantastiska P på bio. Vi kollade på filmen "The Mortal Instruments: City of bones" eller som de översatt de sista "Stad av skuggor". Den var riktigt jävla bra. Jag har fastnat för filmer fantasy äventyr skulle man nog kunna kalla det. Även om sf benämner denna som Action, drama, äventyr. Den har delar ur fantasy litteraturens stråk. 
 
Har ni inte sätt den kolla iaf trailern. Jag skulle de filmen 4,5/5 om inte 5/5 är lite delad där. Den kunde självklart varit bättre, men det skulle de flesta filmer kunna vara.
 
 
Många skulle nog säga att det var bra att jag inte läst boken först, då några flickor bakom oss verkade bli väldigt besviken när de sätt klart filmen. Den var inte alls som boken, de hade satt ihop ställen de hade missat delar osv. Som alltid när en bok blir film. Jag skulle nästan vilja säga att filmer är ofta bara löst baserad på böckerna, även om det är mycket som tas upp i filmerna. Man bör inte jämföra film och bok någonsin. Även om man gör det hela tiden, självklart gör också jag det. 
 
 
 

Skilda världar

Nu blir det Skilda världar som det blivit de senaste kvällarna. :) 
Får ursäkta den dåliga bilden. 

Sedan blir det sängen för mig. 

Natti natt puss och kram från Jasmine 

Äntligen

Äntligen känner jag mig lite piggare. Även om jag är trött å sliten så mår jag bättre än igår. Igår satt jag och pluggade hela dagen inför ett seminarium idag. Kan inte säga att jag gjorde det allra bästa ifrån mig för då skulle jag ljuga. Och jag vill inte skylla det på att jag var trött och seg när jag satt och pluggade heller. Hade kunnat tagit mig i kragen redan förra veckan och börja läst mer seriöst. Men nej då självklart skulle jag sitta i sista minuten och plugga. Ganska vanligt för mig faktiskt. 
 
Men vi ska inte blicka tillbaka vi ska blicka framåt. Finns massa härliga grejer att se fram emot. Tex
 
*Födelsedag (inte än på några veckor)
*Indonesien resan jag är så peppad :)
*Nya Sims 3 spelet kom ut idag, inte för att jag känt något behov av att köpa det än. Det är ett prylpaket med film tema :)
*Senare i höst/vinter kommer ett till Sims 3 spel "In i framtiden". Det längtar jag dock lite till. Ser nu att det kommer den 22 oktober.
*Antagligen kommer det flera nya cachar i området man kan ta :) 
 
Ja det händer en hel del. Å självklart pluggande men det talar vi inte om nu. 
 
Bild från min födelsedag ifjol. Eller iaf från festen ifjol. Tror inte det blir någon fest i år, men man vet aldrig. 
Och min grymt söta födelsedags present från P från ifjol. Ja jag hade tjatat om att jag ville ha en sådant ;)
 
 
 
 

Uscha

Goddag, gårdagens plan med att plugga hela eftermiddagen gick åt fanders, när jag efter en stund spelande sims 3 och hade läst ett kapitel i boken får världens huvudvärk. Ingen riktig aning om varför jag fick den men den kom å kändes som att den skulle segra. Men jag överlevde även om jag fick sätta mig i badrummet för att få riktigt mörkt en stund. Har aldrig haft så ont i huvudet någon gång, en fundering är om det skulle vara migrän eller något annat. 

Idag mår jag bättre, en liten dov huvudvärk ligger i bakgrunden. Men jag orkar och kan iaf plugga samt tvätta. De ända sakerna jag verkligen måste göra idag. Får hoppas detta var en engångs företeelse. 

Ville bara klaga lite. Inte ofta jag gör det varken på bloggen eller i verkligheten. 

Nu blid det att fixa med tvätten och ta en promenad så jag får lite frisk luft blev inte så mycket av den varan igår

// Puss och kram Jasmine 

Godmorgon

Vaknade precis, är rätt seg såhär på morgonen. Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Tanken var att geocacha en liten stund sedan plugga som en galning. Har en hel del att läsa.
 
Men blev ungefär tre timmar geocaching och en skön promenad med P :) Sedan var vi värda pizza till middag. Även om inte pizzan var den godaste jag ätit, så var den god. Vi satt och såg filmen The Time Machine samtidigt som vi åt, en underlig film som ändå var bra på något sätt.
 
 
Idag blir det lyxfrukost och plugg. Börjar med frukosten om en stund och plugget blir när frukosten är äten och kanske till och med efter en tur till affären för lite handlande. Men böckerna ska börja läsas även om jag får sitta ikväll/natt för att läsa en del.
 
 
 

Godmorgon

Godmorgon, hoppas alla sovit gott. Jag sitter redan i föreläsningssalen. Vi börjar alldeles snart. Känns väldigt konstigt att börja resan 08.15, länge sedan jag gick upp så tidigt. Men ändå skönt att komma upp lite tidigare än vanligt. Ska tillägga klockan var bara ställd en halv timme tidigare än vanligt.

Men nu börjar vi.

Föresten filmen jag och P såg igår var riktigt bra. Berättar mer om den imorgon.

Puss och kram Jasmine

Tjo!

Hejsan, har varit vaken ett tag eller rättare sagt sedan kvart i sju. Frukost vid sju med P :) Så skönt att börja få in en morgon tid iaf. Väldigt hoppiga tider när det gäller skolan. Har haft tider som 15-17 och 13-15, den första tiden är så sen så man vet inte riktigt vad man ska göra på förmiddagen. Men har varit plugg å sims å lite annat.
 
Idag har jag inte pluggat det blev att istället städa rummet, eller iaf rensa upp allt från golvet. Jag får svårt att sitta och läsa när jag vet att det ser ut som en svinstia i rummet ;)
 
Andra planer för dagen är att gå på välkomstmässa och föreläsning. Kan bli att jag och P går på bio, men inget bestämt. :)
 
Nu ska jag göra mig iordning så jag inte känner mig som en lodis i mitt eget hem ;)
 
 
 

Hälsingland

"Hälsingland är ett landskap i södra Norrland i mellersta Sverige. Det gränsar i söder till Gästrikland, i väster till Dalarna och Härjedalen och i norr till Medelpad. Som år 2011 hade ca 129 221 invånare."
 
Det är i deta landskap som jag är född och uppvuxen i. Jag bodde där från mitt första andetag tills året jag skulle fylla 16 år, då flyttade jag till det landskap som gränsar i norr alltså Medelpad.Och därifrån flyttade jag när jag skulle börja universitetet här uppe i Umeå. Jag gillar verkligen Hälsingland det är så vackert och fridfullt på något sätt. Ja vist jag är uppvuxen i en av skogarna där. Men det känns lugnt överallt :)
 
Nu blir det massa bilder på Hälsingland, landskapsdjur, landskapsblomma osv.
Vart Hälsingland ligger på kartan ser ni nog ;)
 Denna gillar jag grymt mycket. Den står i ja bra fråga vad stället heter. Men den visar vart Hälsingland börjar i den södra ändan. :) Klart finns det fler vägar än denna in i Hälsingland.
Linblomman. Den blomman jag har på min vänstrahandled. Hälsinglands landskapsblomma :)
Landskapsdjuret är Lodjur :) De är så fina. Tyvärr fick inte jag nå bra bilder på de när jag var på Järvzoo med P i sommar. Men det har alltid varit en dröm att de dessa vackra djur.
Björnar på Järvzoo. Djurpark jag var till för första gången i sommar. 
Mitt älskade Ramsjö :) Detta är till och med Sund :)
 
Detta är Hälsingland. Har tyvärr inte fler bilder att visa. De andra är från dessa sidorna: 
 
Detta var mitt vackra "hem" landskap. En del i min bloggserie "om mig"
 
// Puss och Kram Jasmine
 
 
 
 

Plugg...

Skolan har dragit igång på riktigt igen. Känns när man har seminarium i nästa vecka på en engelsk bok. Jag är inte den bästa på att läsa litteratur på engelska och förstå den riktigt. Men måste ju göra ett försök, antagligen kommer böckerna redan i morgon så jag kan börja läsa. :)
 
Delvis skulle jag vilja vara klar med allt plugg så jag får börja jobba. Men då blir frågan; "kommer jag klara mig utan att plugga?". Jag kan inte ljuga och säga att jag inte gillar att plugga för det gör jag. Dock är det engelsk litteratur som får mig att ledsna rätt fort. Får kanske gå distanskurser osv när jag har slutat så jag ändå får min dos av pluggande även om jag har jobb och sådant. Funderar på att testa läsa filmvetenskap på distans och halvfart redan nästa termin så jag pluggar 150% istället för 100%, får se hur jag bestämmer mig framöver. Filmvetenskap tycket jag är intressant. Om det är något ämne jag ska doktorera i är det filmvetenskap brukar jag säga nu för tiden ;)
 
Nu blir det att göra sig i ordning för sängen, kan bli så att jag sätter i en serie eller en film i spelaren och kollar på det en stund. Överväger att se på den fantastiska serien One Tree Hill, en av mina favorit serier :) Men man vet aldrig vad det blir jag kan ändra mig när jag väll har börjat kolla också så.
 
Blir nog att krama Spike och Jonna till serien om inte annat :)
Jonna :) Har dock ingen bild på Spike när jag kollar efter. Men det är två Build-a-bear nallar :) De är så fina men även dyra :/
 
 
// Puss och kram Jasmine

Yippi!

Yippi, eller vad?
 
Godmorgon folket. Hoppas alla sovit bra, det gjorde jag även om jag hade en konstig dröm. Om en arkiologisk utgrävning och där bland var också "orker" och "människorna" från Hobbit/Sagan om ringen, men jag sov iaf. 
 
Idag börjar höstterminen igen, man ska få in rutinen att gå upp på morgonen. Träningsrutinen ska komma igång. Idag blir det nog en långpromenad istället för en stund på gymmet. Känns som att jag vill gå ut redan nu på morgonen. Jag börjar sent i skolan idag, så jag har tid att göra något på förmiddagen. 
 
Denna termin har jag några mål med både min träning och annat.
 
1. Inte äta sötsaker lika offa som nu. MAX på lördagar. (Fika med vänner då och då kan vara okey)
2. Komma i mina jeans jag köpte för några år sedan. (De är lite väl tajta nu)
3. Skiva fler blogginlägg. (Denna har jag testat förut, men de tar inte så lång tid att skriva ett inlägg så borde klara det)
4. Gå till gymmet minst 2-3 gånger i veckan.
5. Promenad varje dag minst 30 min. (Helst minst 60 minuter).
 
Ja jag vet att detta kan låt som stora mål. Men jag har en hel termin på mig, samt att det går att förlänga tiden jag ska börjat med detta också. Skulle dock vara kul att klara alla. Kan redan nu säga att vissa kommer inte hålla när jag är på resan till Indonesien. Framförallt gymmet ;) Kommer inte på fler nu heller.
 
Men nu blir det dagens promenad :) 
 
Någon som hade glömt sina skor igår??? Stod utanför soprummet å letade sin ägare ;)
 
 
// Puss och Kram Jasmine

Varför?

Varför, ska det bli såhär nu som då?
 
Då det känns som om jag inte har en enda liten känsla i kroppen. Man gör allt bara per automatik, man ställer sig och gör de sakerna man tycker är tråkiga. Men saker som också kan behövas ibland. Sitter här och försöker förklara hur jag känner när det blir såhär. Det är så svårt, att förklara en känsla som är så tom.
 
Finns ingen förhoppning om att något ska bli bra i livet, det är som att allt är skit. Men ändå vet man innerst inne att allt är bra, inget kan skada en. Vet inte vart ifrån denna underliga känsla kommer ifrån. Det enda som brukar fungera är att dränka mig i Takida musik. Så det blir det nu en stund. Bara sitta och lyssna på Takida. Ps, jag tror inte jag är galen, men vet inte. 
 
// Puss och kram Jasmine

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0