Paj

För ca en timme sedan ställde jag mig och bakade paj. Det blev två sorter då vi inte kunde bestämma oss för om vi ville ha rabarberpaj eller jordgubbspaj i familjen.  Den med jordgubbsmak blev helt klart godast :) Har tyvärr inga bilder på varjen undertiden jag bakade eller efter. Men god var den.

 

Recept:

125 g smör/margarin

3 dl vetemjöl

1 dl socker

3-4 del frukt eller bär

(½ - 1½ dl socker till bären om de är sura)

Blanda smör, vetemjöl och socker till en smulig deg. Lägg i bären/frukten i en ungsform och ev sockret, häll på smulorna. In i ungen ca 20 min tills den blir något brun och fin på 200 grader. Vispa gärna upp lite vaniljvisp blir väldigt gott.

Smaklig måltid. :)

 

// Puss och kram Jasmine



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0