Älg

Ja då har man för första gången gjort ett långkok. Det blev Älgkötts stroganoff med ris :) Riktigt gott blev det också. Mammas recept så kan ju inte misslyckas ;)

 

 

Om du vill göra detta hemma, får du först börja jaga eller iaf ha någon du känner som jagar. Går att finna i köttdisken på VISSA affärer...

 

Du skär köttet i strimlor, bryn det i margarin. In med i en kastrull eller en gryta, häll på en tub tomatpuré, två buljongärningar och ca 5dl vatten. Nu hade jag rätt mycke kött säg 500-600g eller något sådant (om inte mer). Nu kokar du upp detta och låter det koka i ca tre timmar. Bara å vänta... När de nu har stått så länge så ska du hälla på vispgrädde ca 4-5 dl beror på hur du vill ha det. Shit, nu glömmer jag nästan säga att du ska krydda köttet när du har brynt det... När du nu har tagit grädden så sätt då på riset å gör gärna som de står på risförpackningen så det inte blir något fel...

 

Smaklig måltid.

 

// Puss och kram Jasmine



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0