Förändringar

Från och med 2011 kommer det vara många förändringar när det gäller skolan.

* En ny skollag
* Nya läroplaner
* Ny betygsskala A-F
* En gymnasiereform 2011

Gymnasiereform 2011 kommer gör så det finns yrkesprogram och högskoleförberedande program. De kommer ta bor Indiviuduelle programmet eller som många säger IV, istället kommer det ett program som heter introduktionsprogram, där syftet är att man ska kunna läsa upp de betyg som behövs för det programmet man vill gå eller att man sedan kan börja arbeta.

Gymnasiereformen förändrar också de yrkesprogram och högskoleförberedande program en del. Man tar bort 100p från de individuellt val som nu är 300p, men då kommer det bara vara 200p, dock kan man alltid utöka sitt program om man vill. Projektarbetet byter namn till gymnaisearbete, och det ser olika ut för yrkesprogram och högskoleförberedande program. Det är så mycket som förändras så gymnasiet kommer se helt annorlunda ut från och med hösten 2011.

Men detta är om våran nuvarande regering får sitta kvar. Men de rödgröna har även sagt att de inte kommer göra några radikala förändringar i detta. Så oavsätt vad vi röstar den 19 september kommer det att bli sähära.

Denna information har jag fått från våran föreläsning igår om nya reformer 2011.

Enligt mig ser det ut på de nya skollagarna, gymnasiereform 2011 och mycket annat nu som blir nytt 2011, är att regeringen vill få våra elever i skolan att alla ska ha ett MVG i alla ämnen. Det låter som att alla ska klara MVG för att klara sig till Gymnasiet och sedan till Högskolan om man nu skulle vilja det. Och det har nu också blivigt tillåtet att ha antagnings prov från och med årskurs 7 (i vissa fall redan 4an) till grundskolor där man har spetsutbildningar tex estetiskaämnen, matte, språk, m.m.

// Jasmine



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jasminejassis

Film, musik, konst, utbildning och annat i min vardag.

RSS 2.0